Отговори
# 105
Michael@, за тези 500 млечни и аз бях чувала, ама при нас 500 гр. от каква да е храна на ден са мираж. Успокоявам се, че суче поне. Не знам на ден колко сучения има, тъй като откак намали количествата храна го поставям по-честичко на гърда. Иначе е всеядкк и харесва сирене, кашкавал, кисело мляко...
Странно, аз "заместено" хранене го разбирах като "хранене без кърма или АМ". Демек сутрин ако яде само попарка със сирене или кисело мляко (без да суче), то това е заместено хранене.. Blush
talktoher, независимо накъде сте се запътили вземи нещо по-дебело връхно за бебчо, както и чорапки. Лекарства - за повръщане, за диария (прахчета), за хрема (физ. разтвор), за температура (нурофен, панадол или свещички), нещо за мазане след ухапване от насекоми и нещо за предпазване от същото, вит. С, нещо за никненето на зъбки (гелове таблетки), хомеопатии (ако ползваш осцилококцинум или инфлуцид, фитолака декандра, меркуриус солубилис, дентокинд или хамомила вулгарис). Санитарии - клечки за уши, достатъчно мокри кърпи и салфетки, еднократни пелени за смяна на памперси в кола или навън. Храна, дрехи и козметика си ги написала Peace

# 106
Честито на всички месечинки - Дани, Любов, Симон, Зара, Деница, Борислав и Румен   ura Tada  Gift! Антония, честито и на вас, да са ти живи и здрави и много да те слушат!
Буболеченце, щом и кърмиш и даваш млечни, значи сте добре! И правилно си разбрала - попарка със сирене или кисело мляко си е заместено, но е млечно пак. Заместено значи, че не е изцяло кърма или шише АМ. Но винаги трябва да има млечен продукт в самото ядене. Някой може би мисли заместено - че изключва млякото, е не е така.
talktoher, имате страхотен басейн. От къде е?

# 107
talktoher и мен много ме вълнува как да се сдобием с такъв басейн  Peace

# 108
Привет от синьото море!
Ние с Ванко си изкарваме добре Simple Smile До сега няма мераци да яде пясък, предполагам го е опитал без да видя и не му е харесал. Харесва му да шляпка във водата, да се рови в пясъка. Басейн си има, но в него бързо му омръзва и почва да наднича през борда да гребе пясъка. Опитва се да хапе водата и съответно се нагътлва, но това не му пречи да го прави отново, и отново. Обграден е от много и все близки хора и от толкова внимание малко се поразглези. Реве за баща си, а за мен рядко се сеща. Дано не страдаме много като се върнем в София.
Организацията за рождения ден тече и тортата поръчахме. Дано станат хубави снимки.

Нета е малко мижав тук и рядко поимва, но се стремя да ви чета редовно.

Честито на всички празнували тези дни!

По-късно ще опитам да кача и малко снимки на Ванко в морето. Сега отивам да видя дали се е събудил, че е време за следобеден плаж.

Vesi, Мая е страхотна на тази снимка в лодката. Ванко обича да се плацика във водата, но шапка не търпи.

# 109
Мен пък много ме е страх да давам купени детски храни с мляко под каквато и да било форма. Моето дете АМ не е кусвало, и все се страхувам как ще й понесе. Обаче, днес въвеждам телешкото, и след някой и друг ден, мечка страх, мене не, ще дам и млечна каша. Успокоявам се все пак, че си я кърмя достатъчно засега.

# 110
  • Пловдив
Здравейте мами Simple Smile!
Еййй, каква буря премина през Пловдив...  Confused , ужас!Дъжд, вятър, градушка..., поне се разхлади малко, но няма следобедна разходка.
Ние ядем мляко и млечни продукти достатъчно. Пием АМ вечер и сутрин, попара със сирене и масло, следобедни закуски с прясно мляко или кисело мляко с бисквити. Давам кисело мляко "На баба" по БДС, много е  хубаво!Една кофичка двамата си я оправят за следобедна закуска Simple Smile + плод.
Велизарка, аз и преди съм казвала, в манджите и супите сухар не слагам. По добре да обера гъстото и да го дам, отколкото да сгъстявам със сухар!А ни стига като количество, защото аз все още на обед давам супа 100 гр. + манджа 100гр. Вечер пием само мляко.
Приятна почивка на почиващите, със здрави и весели дечица Simple Smile!desunique и ние шапки не търпим, та търся сенки за разходки Laughing

# 111
Благодаря ви за съветите!   bouquet

А басейна го купих от Практис, имаше с жираф, но този ми се стори по-практичен, защото има нещо като сенник и детето може да седи на сянка.

# 112
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile !
Да ви кажа честно и аз споделям мнението на Джада по отношение на американската и българската схема.Основното нещо ,което ме кара да се съмнявам е колко е затлъстяла нацията им.Това за 500 гр млечни храни ми се вижда доста.Кой го препоръчва?Преди време ,когато говорих с нашия педиатър по този въпрос ,количеството ,което той ми каза беше 360 мл.
М/удругото чела съм статии в специализирани медицински списания на тема захранване.Там също споменават препоръките на американските педиатри и това което съм чела ,доста се доближава до препоръките на тукашните педиатри.
talktoher ,и ние като вас загладихме косъм от кухнята  Grinning .
Аз също съм на вълна подготовка за море ,но повече ме вълнуват банските.Много се чудя какви да взема.Някой ползвал ли е на Хъджис или Либеро ,гащичките за плуване?

# 113
Гери, може би малко тъп въпрос, то е и към другите мами, ама за какво са ви бански? Ние сега сме на море и най-големия кеф според мен е това, че почти по цял ден е по голо дупе...дори като тръгваме от плажа не и слагам нищо, само постилам в количката непромокаема постелка, същото и в столчето за кола, та общо взето е с памперс само рано сутрин и късно следобед, то са и страшни жеги, голям и е кеф така, даже днес бая се размрънка като и го слагах, явно взе да свиква така...и следобедния си сън спа голичка в количката с постелка.
Аз за дискусията за млякото и храненето ще си замълча, още повече, че сега в жегите и плюс никненето на зъби е абсурд да я накарам да хапне каквото и да било друго освен кърма и кисело мляко....като кърма отказва през деня по жегите, само кисело мляко иска....лошото е, че и никакъв плод не иска, а имаме тук всякакви домашни плодове и зеленчуци и ме е яд, че не ги яде....ама някои ден...

# 114
Здравейте момичета!
vesy_evi, не съм Гери, ама да ти отговоря. Тези бански не са точно бански. Това са памперс-бански. Аз ще ползвам в басейна (няма да сме на море, а на планина, но с басейн), от хигиенична гледна точка - да не се изака или изпишка във водата. Няма да е много приятно за плуващите наоколо  Mr. Green. А иначе ще си ходи по голо дупе.
Та, Гери, взимала съм на Либеро за Део и съм доволна. Сега ще взема каквито има при нас в магазина. Нямам претенции.
За храненето, според мен 500гр млечно ядене дневно също е прекалено много. И аз също смятам, че заместено ядене е без АМ или кърма. В нашите пюрета не винаги присъства като съставка млякото. Освен всичко, аз и идея си нямам Ема колко кърма изяжда. Уж е нахранена, но със сигурност е по-малко от горепосоченото.  Peace
Честит празник на всички празнуващи днес.
А и ето малка почерпка за 11 месечинка на Ема на патерици.

# 115
  • София
Здравейте момичета!
vesy_evi, не съм Гери, ама да ти отговоря. Тези бански не са точно бански. Това са памперс-бански. Аз ще ползвам в басейна (няма да сме на море, а на планина, но с басейн), от хигиенична гледна точка - да не се изака или изпишка във водата. Няма да е много приятно за плуващите наоколо  Mr. Green.
Да ,това са и моите съображения  Peace .

# 116
  • София
Здравейте. Не съм се включвала отдавна - от началото на юли сме си на село, идилията и лудницата са на 6 Laughing Не съм ви чела, ще си наваксам довечера, само исках да ви поздравя  bouquet. Гери, използвала съм и Хъджис, и Либеро - сега се рових да видя от кои бях доволна, но не можах да намеря пакета Embarassed. Едните са по-шарени - те са по-добрият вариант. Не успях да обясня добре, но се надявам да си ме разбрала Hug

# 117
Аз вече измислям какви ли не витаминни бомби за Дани.  Crazy Например снощната му следобедна закуска беше нещо като плодова салата - една настъргана ябълка, четвърт авокадо и половин банан смесени и намачкани добре да станат почти на пюре. Изяде ги с голям кеф, макар да бяха странни като съчетание  Simple Smile

# 118
Добро утро!
Честито на бебчовците с последна месечинка!!! И на всички останали месечинковци, които пропуснах последния месец! Сега ще понамалее нашата работата, заради един мост, който не знам кога ще укрепят... но поне ще си почина повечко. Та ще имам време да пиша.  Laughing
Вани, Илиянка, благодаря ви за отговорите. Ще се постарая поне в основното да не слагам. Но като давам сутрин вместо попара супата, може 1 сухарче, нали!  newsm78  Аз така се успокоявам. То иначе как ще се засити за 4 часа. А и последния месец качи 200 гр. което е добре, т.е. не е много. Все се притеснявам да не го прехранвам, а той все плаче за още. Количествата са около 200, знаете от ДК и вечерното АМ е 210. Не е много като за 4 хранения, но си е пухкав. Явно трябва да проходи, иначе колкото и да давам пак ще качва така. Едвам се изправя с моя помощ, за пълзене да не говоря, а за ходене.... То няма как да изразходи енергия детето. Само щъка с паяка и прави кълба от седнало в легнало положение. Спорам с моите притеснения, че скоро няма да излезем  Rolling Eyes

# 119
  • Sofia, Bulgaria
 wavey Хей мамчета,помните ли ни  Simple Smile ? Тези дни ще гледам да намеря малко време и да ви поразкажа и за нас,че много време мина  Embarassed .Хубав ,слънчев ден и целувки на малките сладурчета  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт