Отговори
# 120
Дана, аз също правя авокадо с банан, без ябълка. Комбинацията е страшно вкусна, аз я пасирам добре, за да стане кремче. Правя количество за цялото семейство. Авокадото е много полезно, и покрай банана пробутвам и него.

Велизарка, не бива да се безпокоиш за килцата, като проходи ще спре да наддава.

Тази сутрин нещо ми е накипяло, всичко ме ядосва. Сигурно ще ми идва  Mr. Green. Сега съм набрала на баба й, че я научи да ходи за ръчички, и тя не смее да се пусне. Детето така добре се развиваше, сега няма да проходи с месеци!  #Cussing out Ама като ми дойде, сигурно ще се успокоя хихи

# 121
Giada, всяко бебе си прохожда, като му дойде времето. Воденето за ръчички няма да я спре, не се притеснявай  Peace

Дани го измерихме вчера на специален кантар за бебета, 9400 е. Това след като беше 8400 на 10 Юни ми се вижда добре.

velizarka_8, колко тежи бебчо?

# 122
velizarka_8, колко тежи бебчо?
9900гр. Обкръжението го кръстиха "Пухчо" или "Мечо Пух". Като се събираме с мами с малки деца, той е най-едричък. Но не ме притеснява това, а по-скоро да не го правя аз такъв, т.е да не го прехранвам. Макар, че винаги плаче за още след като си е хапнал всичко. Голям гладник е. Другите мами ме питат дали изяжда всичко с апетит до края, емиииии отговарям: "Не с апетит, с голям апетит."

# 123
Големият ми син беше към 13 кг на 1 годинка, той наистина си беше кръгъл. Но отслабна драстично след 3-тата годинка, сега е слаб.

За Дани почти съм сигурна, че го храня повече от приетото, но след като беше 8800 на 8 месеца и 8400 на 9 месеца и половина се притеснихме. Аз ако бебе реве за още, винаги давам, никога не отказвам. Важното е храната да е хубава, възможно най-здравословна. Но това си е моето мнение  Peace

# 124
  • Варна
Велизарка, ако Ники е пухче, аз какво да кажа. Моето момче трябва да е слонче - 12 кг  Rolling Eyes. Да не вземеш да го държиш на диета детето  Naughty. Да яде колкото иска, като проходи, изведнъж ще се издължи и ще изглежда по друг начин. Хич не се връзвай на хорски приказки, ти си знаеш най-добре детето. Човек с човек не си прилича, та и бебета са така.

Аз да си похваля гарджето :Вчера ми каза "мама" съвсем целенасочено. Батко му нещо го насмота и милинкия дойде/допълзя при мен вдигна ръчички и каза Мама. Малееее, гушнах го и направо се размазах от кеф. И малко след това успя да си качи дупето на дивана съвсем сам. Crazy

# 125
gery, моето мнение за памперсите-бански е че всички пропускат урина и вода (отвътре навън и отвън навътре), подгизват адски. Може би биха били повече полезни с акото. Ние засега предпочетохме да се печем по достойнство, но сме на море, а не в басейн. Освен това ака всяка сутрин в гърне и досега повторения през деня не е имал.

# 126
Ааааа ясно, не се бях сетила, че заради басейна така с бански....но аз честно казано не бих я и вкарала в такъв басейн, не знам защо ама винаги ми е било едно такова.....и аз не ходя по такива басейни, но защото си имам алтернатива, ако нямах, сигурно друго щях да мисля.

# 127
Гери, аз съм срещала на много места препоръката за 500-600 гр млечни. В книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова, в американски, френски и английски книги и статии. Американците са дебели не заради млякото, а защото обработват храните си с различни химикали и пестициди. Там и домати да ядеш пак ще напълнееш. Масово ядат нездравословно, което е известно на цял свят. Тъпчат се с полуфабрикати и сандвичи. Доказано е, че млечният протеин е много важен за развитието на мозъка и нервната система, за това се дава препоръката. Понеже всяко дете обаче поема различно количество храна, европейците казват - 75 % от дневната храна, не фиксират грамажи  Peace.

# 128
Абе бгмамата ли се бъгна, какво стана? Никой не е писал тук вече 18 часа?! Хайде, пишете, че е жега навън и скучно вкъщи.... Laughing

И за да дам старт на някакъв разговор, да ви кажа аз с какво се занимавам. Търся си частна  детска кухня, защото в държавната ще ни приемат чак след 3 мес  #Cussing out И май ще отложа, за всичките има противоположни отзиви, а и използват продукти, които аз не съм въвела. Още не давам прясно мляко, яйца, зеле, риба, домати моята не яде. И то излиза, че от дневното меню, я стане едното ядене, я не. Май засега ще готвя, пък на годинка вече ще пробваме кухнята. За сметка на това пък се заредих с интересни идеи за готвене.

И да благодаря за идеята за пълнени чушки, не помня кой питаше за тях вече. И аз направих, имаха успех при моята злоядка.  Hug 

# 129
Здравейте от нас с Мити Simple Smile
избиха ни вече нови 2 зъбчета и даже наполовина са се показали.
малко кротна диването ама гледам че още 1 е напът да пробие, ще има нова офанзива  Confused
Малко започна да хапва от кухнята. вече няколко дни подред си изяжда супичката за вечеря, а основното за обяд също започна да го опитва
пу пу май ще стане нашата работа  Praynig

поздрави от морето  Hug Hug

# 130
И аз мисля да предложа скоро готвена храна. Може би към края на месеца, защото той току-що се научи да дъвче и му взимам от пюретата от 8м. Споделете рецепти, които сте правили вече  Peace. Аз се сещам за пълнени тиквички - може с кайма и с морковчета или със сиренце.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 11:21 от Michael@

# 131
Крем супа от картоф и карфиол, или друго, което детето харесва +АМ, кърма+масло, жълтък, магданозче или друго. Накрая едно сухарче за сгъстяване. Вкъщи пожъна голям успех. Когато аз готвя за детето, правя предимно супички, но гъсти, и леко ги намачквам с вилица. Сега ще правя крем супа със спанак, но моята май не го долюбва, та да видим........

А, също добри идеи, но още не съм ги реализирала - супа топчета от смляно месо, кюфтета на пара.

# 132
Мами имам един тъп въпрос  Embarassed
"ОДЗ" детска ясла ли е ? или детска градина?  newsm78

# 133
  • София
Вани ,ОДЗ е обединено детско заведение ,т.е. и ясла и градина  Grinning .

# 134
здравейте и от нас в жегата.

Да споделя - вчера за пръв път сготвих боб на Иво - купих белен боб и от него. Ами доста го хареса Simple Smile. Освен това му правих жълтък и сирене на тиган без мазнина  - тип омлет Simple Smile. Мнооого го хареса, че ми писна вече варен жълтък да му давам и търся разнообразие. Пробвах и принцеси - с жълтък и сирене на грил. И това много одобри Simple Smile.  Телешко варено много обича, заешко на фурна му готвя. И домашно пилешко дробче с картофи му правих. В общи линии вече яде всичко, освен Junk Food, която не е опитвал. И храни тип майонеза, кетчуп.....тях незнам кога се дават и особено сега лятото не му давам. А как умира за сладолед няма да ви казвам...вече пред него не смея да ям.

Но жегите не му се отразяват добре - не иска да яде, да спи, целия се обрина и сега вкъщи седим на климатик - 26 градуса и никакви жеги.

Днес сме на консултация, дано е наддал поне малко, защото както отказва да яде повечето пъти и нон стоп ходи насам натам...ама ще се отчета довечера.

Хубав и прохладен ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт