раждане със секцио

• 82 670
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Само като ви чета и се успокоявам, нормално е да се изпитва страх от непознатото, новото.....
 Да, и мен ме интересува : Кога поставят катетър? След упойката предполагам или....
 Ще видим като назначат дадата , какво ще се случи.....до тогава-за сега ще стискам малкия, но ако тръгне нямам връщане назад. Моля се да си поседи още поне 6 седмици вътре
на мен ми сложиха катетъра след упойката. Стана за секунди. Клизмата въобще не беше болезнена или гадна.

# 556
Ако ще е под пълна упойка ,катетъра го слагат в будно състояние.
Болката е за 1 секунда,но в родилно сме все пак ,не на СПА. Peace

# 557
  • София
Само като ви чета и се успокоявам, нормално е да се изпитва страх от непознатото, новото.....
 Да, и мен ме интересува : Кога поставят катетър? След упойката предполагам или....
 Ще видим като назначат дадата , какво ще се случи.....до тогава-за сега ще стискам малкия, но ако тръгне нямам връщане назад. Моля се да си поседи още поне 6 седмици вътре

Първия път ми го сложиха преди упойката и беше доста неприятно. Освен, че беше болезнено слагането, след това усещах нещо като парене и щипене.Rolling Eyes
Втория път -  веднага след поставянето й и нищо не усетих.
Раждах в различни болници. Упойката беше спинална и двата пъти.

# 558
Аз също родих със секцио. Отидох да на контролен при АГ и се оказа, че съм със замърсени околоплодни води. И така се наложи спешно секцио. Не ми правиха клизма. Но трябваше да повърна, защото бях закусила.
В операционната анестезиолога ми провери гръбначния стълб и се установи, че имам леко гръбначно изкривяване. Това определи каква ще е упойката- обща. Съблякох се гола, легнах на операционната маса, поставиха ми катетър, почистиха ми косъмчетата, които са около пъпа /в къщи сама се бях обръснала, сложиха ми абокат, после една маска на лицето и казаха да дишам дълбоко. Имах чувството, че цяла вечност вдишвам, а не заспивам. Събудих се в стаята. Донесоха ми бебето, дойде съпругът ми, сестрата и АГ. Бях като замаяна, всичко ми беше леко размазано. Нямах никакво главоболие, само ме боля корема, защото имах торба с пясък.
И така, очаквах да бъде много болезнено, защото преди това доста четох за това какво представлява секциото.
След 24 ч. се раздвижих. Е, тия първи 5 мин. бяха най- гадни от всичко. Но веднъж стъпила на крака с всяка крачка болката намаляваше.
Не знам защо го има това пренебрежение /от някои/ към жените родили със секцио  Naughty
Това че по този начин рожбата ми се е появила на бял свят не ме прави по- малко майка и по- малко жена. Начина на раждане не определя колко добра майка ще съм.
Живот и здраве, второто ми бебче пак със секцио ще го родя, надявам се и при същия АГ.

# 559
  • Across the Multiverse
Чисто гола ли трябва да съм?  Rolling Eyes

# 560
  • София
Shocked аз не бях Mr. Green

# 561
  • Across the Multiverse
Браво  Laughing ама защото от горния пост с такова впечатление останах Simple Smile

# 562
  • Варна

Повечето са с нощнички, качени на врата. Laughing Ако се чувстваш достатъчно облечена с тях. Laughing

# 563
За катетъра - сложиха ми го преди операцията.Не беше болезнено слагането,но после чувството е много неприятно.Все едно всеки момент ще се изпуснеш...И докато да ми го махнат,след 20 часа,все ме дразнеше и все за него мислех...
Клизма не са ми правили.Това явно зависи от болницата в която ще раждаш.
Тръбата в гърлото - слагат я след като си заспала и я махат пак докато спиш още...Мен обаче ме събудиха по-рано.Та бях в съзнание когато ми я вадиха.Не е най-готиното усещане.после ми остана един вкус на марля в устата.Последиците са ,че малко ти се кашли след това,защото ти е раздразнено гърлото.А след секциото кашлянето не е мн желателно.
Аз се съблакох чисто гола ,след като влезнах в операционната и трябваше да легна на масата...

# 564
Еми да, голичка легнах на масата. Да не би някоя от вас да помисли, че гола съм се разхождала из болницата  Laughing Бях голя в нощницата и като влязох в операционната ми казаха "събличи се" и аз се съблякох. Те щото лекарите за първи път виждат гола жена.  Whistling

# 565
  • Across the Multiverse
Абе че няма да е за първи, на него/ нея няма да е, ама на мене...  Laughing

# 566
И аз бях дибидюс.  Mr. Green По-комфортно беше от предишното ми влизане в операционна, когато ми казаха да обуя само единия крачол на пижамата. Ей това да видите какъв кеф е - половин дупе голо, придърпвай нон-стоп тъпата пижама.  hahaha

# 567
  • Sunshine state
Бях с нощница вдигната до врата. Mr. Green След секциото ми я смениха,защото беше изцапана.
Катетъра ми го сложиха непосредствено след упойката.Бях със спинална и епидурална. Peace
Изобщо не съм усетила кога ми го слагат.Иначе и мен ме беше страх от него,но се оказа,че е нямало защо.После не е много приятно с него,но така или иначе не можеш много да се движиш. Wink
Клизма не са ми правили. Peace

# 568
Да, да нощницата на ми беше врата  Mr. Green. но не само тя...имах и сутиен накачулен там  Joy
Като излязох от упойка , първата ми работа беше да си го наместя  Crazy

# 569
И сутиен!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт