раждане със секцио

• 82 685
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Благодаря за подкрепата ви! Знам,че не би било толкова страшно, та вие сте минали по няколко пъти през раждането, но се съгласете,че за всеки който не го е  изпитъл е нормален страх. Опитвам се да не мисля, и се радвам на живота около мен и с голямо нетърпение чакам малкия принц да се появи. Но колкото наближава месецът и датата -толков аповече се стяга нещо в мен. Имам много голямо доверие на Д-рката която ще води плановото секцио, но се опасявам бебчо да не тръгне по-рано от оговореното. #Crazy
Разбирам те напълно, но искам да те поуспокоя до колкото е възможно. И двете ми раждания са секцио, и двете са по спешност преди уговорените дати. И през това се минава - не е страшно  Hug Щом имаш доверие на лекаря си, всичко ще е наред. Те се справят и с такива ситуации.

# 541
пък и доктора каза, че не може да рискуваме.

И моят така каза, а аз взех, че го послушах.  Twisted Evil Простете иронията, но подобни изказвания ми действат запалително.  Laughing

# 542
Честно казано мен тази реплика много ме подразни, даже очаквах с нетърпение отново да пуснат промо на предаването, че да видя правилно ли съм чула...
Никак не се чувствам неспособна като жена, защото не съм могла да родя детето си нормално.

Неви, мисли си само хубави неща. Някак си, когато влезеш в операционната, цялата ти енергия се концентрира в предстоящата среща и страх няма... само очакване.   bouquet

# 543
И моето секцио беше по спешност и няма нищо страшно, пак си родих, и бебето и аз сме добре, така че това, че е по спешност, не значи риск задължително. При нас всичко мина ОК.
А това, че една жена която няма показания за нормално раждане, примерно както при Чин, или при мен, въобще не я прави неспособна и според мен това е обидно! Ами жените, които въобще не могат да забременеят? Тях как ще ги нарекат? Отвратена съм направо!

# 544
  • Варна
Да ви имам драмите. ooooh!
За мен тези неща нямат значение, важен е резултатът. Peace

# 545
Да ви имам драмите. ooooh!
За мен тези неща нямат значение, важен е резултатът. Peace
Съгласна съм с Хексе, много се вживявате, а и в крайна сметка всеки има право на мнение. И на мен много неща са ми обидни, но какво да се прави. Гледайте си здравето и бебето, и си свиркайте.
А сега по  темата - и аз чета, чета, но не ми става по-спокойно, честно казано. Може би защото разбрах скоро, че ще съм секцио, и сега трябва да се "пренастроя". Благодаря на всички, които са споделили тук опита си и подкрепят нас, на които тепърва ни предстои  Hug

# 546
Чак пък драма.  Stop Дразнещо е като всяка проява на ограниченост, коментираме, какво толкова?

# 547
Чак пък драма.  Stop Дразнещо е като всяка проява на ограниченост, коментираме, какво толкова?
  202uu 
Мисля, че не трябва да се насажда в обществото мнението, че способна е само жената, която е родила нормално! Като кажеш на някого, че ще раждаш секцио и се почва ама защо, ама нормално е най-хубаво и др. Аз самата съм ЗА нормалното раждане, но уважавам избора на другите( и мисля, че ако наистина те е страх е по-добре секцио).

# 548
Точно така, това е вид ограниченост.....Не пожелавам на тази жена да не може да родид етето си нормално, но ако и се случи?Как ще мисли тогава?  Rolling Eyes

# 549
  • Across the Multiverse
Аз пък до скоро мислех, че ще е нормално раждането (то още не се знае на 100 % де ) и като кажех мен ме питаха "Защо?"  Laughing

# 550
И аз мисля, че е нормално такава реплика да те подразни! Аз съм чувала и изказвания "Която не се е мъчила, не е истинска майка!"  ooooh! Sick Според мен това би го казала жена, която се прави на многострадалната Генонева и един ден ще натяква на детето си "Ти знаеш ли аз как се мъчих, за да те родя!". Пълна глупост! Не всички майки имат нужда да се доказват чрез мъки! Майчинството не се изразява с това, а със съвсем други неща! Naughty Да не говорим пък майките осиновителки горките, те какво да кажат!
Nevi77, съвсем нормално е да си притеснена! Все пак ти предстои най-важното нещо в живота ти! Кураж и да знаеш, че всичко ще е ок!  Peace
Pupitka, ще имам въпроси доста и да ти кажа на теб разчитам!  Mr. Green Но изчаквам малко, че не искам още да влизам във филма. Още дори не съм отишла да си взема бележките от лекарите, които удостоверяват, че ще трябва да родя със секцио по медицински показатели.
Между другото, може да ми се смеете, но нещата, които най-много ме притесняват (освен да ми е живичко и здравичко детенцето, разбира се) са клизмата, катетъра и тръбата в гърлото!  hahaha Ето от тях си ме е страх. А дори не знам дали задължително ще ги имам и трите!

# 551
Само като ви чета и се успокоявам, нормално е да се изпитва страх от непознатото, новото.....
 Да, и мен ме интересува : Кога поставят катетър? След упойката предполагам или....
 Ще видим като назначат дадата , какво ще се случи.....до тогава-за сега ще стискам малкия, но ако тръгне нямам връщане назад. Моля се да си поседи още поне 6 седмици вътре

# 552
  • Варна
Само като ви чета и се успокоявам, нормално е да се изпитва страх от непознатото, новото.....
 Да, и мен ме интересува : Кога поставят катетър? След упойката предполагам или....
 Ще видим като назначат дадата , какво ще се случи.....до тогава-за сега ще стискам малкия, но ако тръгне нямам връщане назад. Моля се да си поседи още поне 6 седмици вътре

За катетъра - предпочитат да го слагат преди упойката. Говорила съм със сестра на тази тема, каза че предпочита човекът да е в съзнание за да реагира ако има някакво неудобство. Освен това поставянето му губело време, целта била майката и бебето да са максимално кратко под въздействие на упойката. Peace

# 553
Мonikamaria, аз как се мъчих  ooooh! В болницата ми казваха "родилата едно бебе по двата начина" ...
На мен катетъра ми го поставиха и дори не усетух.....няма страшно. Клизмата ще те облекчи много и в буквалния и преносния смисъл. Няма никакво страшно!!!!  Wink

# 554
  • София
За катетър-ако анестезиолога и/или оператора е "твой" човек-да се уговорите- по-добре след упойката Sunglasses визирам спинална.

Общи условия

Активация на акаунт