раждане със секцио

• 82 691
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бе момичета, къде ги тия гърчещи се родилки? Аз само по филмите ги виждам как викат, ама там е разбираемо, раждат ги направо 3месечни.

Аз не ги видях,но как само ги чух! Цяла нощ докато бях в реанимация след секциото ми се "наслаждавах" на меко казано канските ревове,коя колкото сила има,все едно живи ги дерат Rolling Eyes ужасно беше....горките...

# 106
Pupitka, аз минах без всякакви екстри, само спиналната, пък не се гърчих, та не е задължително.  Grinning

# 107
  • Sunshine state
Де да знам дали щях да се гърча без лекарства,ама определено не съжелявам за избора си.Всичко мина като песен  Peace Аз просто съм ужасно страхлива и реших да играя на сигурно  Laughing

# 108
Болки след секциото и аз нямах. Моя близка родила нормално, като видя как бързо се възстанових съжали, че не е родила секцио. Тя се възстановява 2 месеца от нормално раждане. Моя проблем със секциото беше, че ми висва корема  Mr. Green . Моя праг на болка е нисък, но истината е, че настоявах за секцио, тъй като се страхувах от родови травми на бебето. Упойката ми беше пълна, обезболяваха ме първите два дни, на третия поисках само аналгин, не защото ме болеше, а от страх да не ме заболи, че щъках насам на там из коридорите, а и бебко си беше при мен.

# 109
  • София
Кратунка , ако с ате обезболявали, какви болки очакваш всъщност? А за какви родови травми става въпрос, имаш предвид, че нещо може да се случи на бебето, докато излиза ли?

Аз съм чувала за акушерска пареза, посмачкана главичка, такива неща, но те са изключително рядко.

А за тия ревове, да не сте раждали в Тина Киркова, там има много ромки, те наистина силно викат. А и едва ли всички са викали, може да са били 2 от 10 жени, които наистина не са търпели и не са получили упойка заради това, че не са си избрали екип.

Моля ви, не изкарвайте нормалното раждане по-страшно от секциото, само за да защитите собствената си позиция. Фактите сочат, че:

1)при нормално раждане боли по време на контракциите, по-силно, ако е включена система окситоцин, но може да се сложи упойка

2)при секцио боли след операцията, но може да се сложи упойка

3)при нормално боли след раждането, ако ви шият без упойка, и ако не зашият добре, това може да се редуцира с избор на екип

# 110
И така боли, и иначе боли, това е положението. Всичко друго е суета.  Mr. Green

# 111
И така боли, и иначе боли, това е положението. Всичко друго е суета. 

Именно. Рискове също има и с едното, и с другото. Мамите да си избират за себе си, никой не може да им гарантира точно в техния случай кое колко ще боли и кое как ще се възстанови.

# 112
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно избора на раждане-аз си го направих сама.Даже доктора със който се уговаряхме ми каза,че не е привърженик на секциото,но аз си бях решила така и никой не можеше да ме спре.Относно "коктейлите" след секциото никой не ме е питал да ми слага или не.Те хората си знаят работата.Единственно на 7 ден имах някакви кофти болки все едно ме болят яйчниците ама яко.Казах на акушерката и тя като ми се изцепи,че защото матката контрахирала и затова така боляло,както и да е съгласих се с нея.Питам я колко време ще продължи това-ами една седмица,до десетина дена.Питам я нямали някакво обезболяващо-ами не,нищо не помага.И като се ядосах на другата сутрин,пийнах един течен аналгин и проблема се реши веднъж завинаги.Болката изчезна.Много се съмнявам матката да е контрахирала ама,като незнам. newsm78А пък болеше много ниско долу.Това ми беше единственната болка.

# 113
Казах на акушерката и тя като ми се изцепи,че защото матката контрахирала и затова така боляло,както и да е съгласих се с нея.Питам я колко време ще продължи това-ами една седмица,до десетина дена.

Всъщност съвсем права е акушерката ти. Матката се свива (все пак, както и да си родила, тя трябва да изхвърли излишната кръв и да се свие до предишните си размери) в продължение на поне седмица след раждането. Болките са като леки до средно силни контракции (имам база за сравнение) и може да са си доста неприятни. Болкоуспокояващи не помагат. Само епидурал.  Grinning

# 114
Аз лично контракции не съм имала и нямам база за сравнение,ама как мина от един аналгин?След това абсолютно нищо не ме е боляло.Уж една седмица,а пък..... newsm78Това ми е чудното.

# 115
Ами най-вероятно не си усещала болката преди седмия ден, защото не е била достатъчно силна, а на седмия ден просто вече процесът е приключил и е спряло да те боли - аналгинът е просто съвпадение, не ти е минало от него. Сериозно, ако болки от контракции минаваха с аналгин, нямаше да има епидурални упойки.

При кърмачките болката се усеща при всяко кърмене - при мен първата седмица си бяха сериозни контракции. Боляха май повече, отколкото по време на раждането.

# 116
Това сигурно са били единствените контракции, които съм усетила. Не беше твърде болезнено при мен.

# 117
И аз не вярвах да са контракции ама....

# 118
Мен ме бяха предупредили, че ще започне да контрахира осезаемо когато кърмя, та не се шашках.  Laughing

# 119
Никой нищо не ми е казвал.Най-неприятно ми беше всекидневното натискане по корема при визитация.

Общи условия

Активация на акаунт