раждане със секцио

• 82 713
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна

Хексе, защо ниското кръвно е по-голям проблем при спиналната упойка?

Второто ми раждане беше секцио със спинална упойка, по време на операцията кръвното ми падна рязко и се наложи да наклонят масата така че главата ми да е надолу и да ме приспят. След операцията, анестезиологът ми се скара че съм пропуснала да го уведомя за нискотоси кръвно.  Rolling Eyes

# 496
Аз съм с постоянно ниско кръвно и не съм забелязала да ми е било проблем при операцията.Бях със спинална и епидурална анестезия.Първото,което ми хрумна е за кислородната маска,която не пожлах да ползвам,понеже ми беше неудобна на самото лице.То няма голяма разлика с нея или без нея.За ниското кръвно ми помагаше дълбокото и равномерно дишане. Peace
И да не забравим контракциите след операцията.Не се плаши от тях.Аз не знаех,че ще са толкова силни,но ми минаха след около 30мин. Hug
Troy,доколкото разбрах,причината за секцио не е ниското кръвно на жената,а друга.Споменава ниското кръвно информативно. Peace

Абсолютно! Цял живот съм с кръвно от порядъка на 85/50 , а след последния аборт ми беше паднало на 80/40 и не съм имала никакви проблеми! Искаха да ме държат в болницата докато ми го вдигнат , но след като им казах че по рождение съм с ниско ме пуснаха да си ходя Wink

Да разбрах , че има и друга причина , но така написано звучи малко несериозно Simple Smile като имам си причина но няма да ви я кажа Simple Smile ОК не я казвай ,но така нито ние можем да сме полезни , нито тя на нас.

# 497
# 498

Второто ми раждане беше секцио със спинална упойка, по време на операцията кръвното ми падна рязко и се наложи да наклонят масата така че главата ми да е надолу и да ме приспят. След операцията, анестезиологът ми се скара че съм пропуснала да го уведомя за нискотоси кръвно.  Rolling Eyes

Хексе , по време на операция всичко може да се случи , но няма как да го предвидиш Winkможе да ти спре и сърцето , но това се случва в процеса на операцията , а не защото по принцип си с ниско кръвно.
Имам 2 операции( не говоря за аборт , а големи операции от няколко часа) и не съм имала проблеми. След операцията кръвното ми беше паднало още ,но аз  си се разкарвах из отделението без проблеми.

# 499
Гиги,изненадах се много когато разбрах,че не могат да ми се вливат никакви обезболяващи и никави антибиотици.Направигха ми инцидентно тестуването ,а тя каква се оказа...Така,че препоръчвам да си настоявате за тестуване,защото и аз мислих,че нямам алергии ,но уви!

# 500
Аз пък не мога да разбера как така вие определяте вида на упойката???!!!!!  newsm78 Rolling Eyes
Не е ли това работа на лекаря и анестезиолога???!!!!
Тук постоянно чета "ами аз реших да раждам с .... и ..... упойка"  #Crazy

# 501

Аз пък съм изумена, че на са премерили кръвното преди операцията. На мен освен, че ми го премериха, по време на цялата операция лявата ми ръка беше вързана към специална апаратура за измерване на кръвното налягане и ми беше мерено автоматично на всеки 3 мин. (3 или 5 не съм сигурна).

# 502
И на мен ми го мереха непрекъснато по време на операцията.

Аз пък не мога да разбера как така вие определяте вида на упойката???!!!!!  newsm78 Rolling Eyes

Пациентката може да избере епидурална вместо спинална, може и да настоява за пълна, доколкото разбирам.

# 503

Явно такава е практиката в БГ Wink
В чужбина никой не те пита каква упойка искаш , единственото което  се осигурява е разговор с анестезиолога , който  ти обяснява какво ще ти прави и можеш да му зададеш въпроси ако нещо не ти е ясно или те тревоожи.
Ако искам пълна упойка а нямам показания за това, ще трябва да си ходя на частно Wink

# 504

Аз пък съм изумена, че на са премерили кръвното преди операцията. На мен освен, че ми го премериха, по време на цялата операция лявата ми ръка беше вързана към специална апаратура за измерване на кръвното налягане и ми беше мерено автоматично на всеки 3 мин. (3 или 5 не съм сигурна).

По време на операция се следи кръвно , пулс, сърдечен ритъм,сатурация и други при всички пациенти Wink
А кръвно по време на операция може да падне и при някой, който никога не е имал ниско кръвно!
Това е нещо което не може да се предвиди дори да ти го премерят предварително Wink

# 505
Тоест и тук, и в добрата стара, който плаща, той може да си поръчва музиката, не е ли така?

# 506
Който има пари на всякъде си поръчва музиката , само че не става думам за това! Прави ми впечатление , че в БГ всички са ''доктори'', всички знаят за какво става дума и с какво да се лекуват !
Знам че има и такива които дори си избират вида на упойката Wink Лично аз предпочитам да си поговоря с анестезиолога , който ми обяснява всичко и се доверявам на преценката му каква упойка да ползва и изобщо дали да бъде спинална или обща Simple Smileи изобщо при една добре работеща система не е работа на пациента да казва каква упойка да му слагат и как Wink

# 507

По време на операция се следи кръвно , пулс, сърдечен ритъм,сатурация и други при всички пациенти Wink
А кръвно по време на операция може да падне и при някой, който никога не е имал ниско кръвно!
Това е нещо което не може да се предвиди дори да ти го премерят предварително Wink

Точно затова кръвното не просто се мери, а се следи. И има анестезиолог по време на операцията. Точно затова трябва да се назначи от лекар вида на упойката, а не тя да бъде каприз на пациента/ката.

# 508

Точно затова кръвното не просто се мери, а се следи. И има анестезиолог по време на операцията. Точно затова трябва да се назначи от лекар вида на упойката, а не тя да бъде каприз на пациента/ката.

Абсолютно ! newsm10 newsm74

# 509

Абсолютно ! newsm10 newsm74

Писали сме едновременно едно и също мнение! Ура! Рядко в тема, писана от жени, има единомислие  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт