раждане със секцио

• 82 661
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
[Белегът и мястото около него са ми леко безчувствени,като изтръпнали.Нямам болка,но понякога много ме сърби и се чеша. Laughing
И мен така.

# 601
За бръсненето с корема-беше си направо предизвикателство.И аз като повечето се бръснех с опипване. Grinning
И аз така. В болницата всеки ден се бръснех, за да съм готова, но преди операцията ми обръснаха корема. Без да ме гледа каза къде ти е бръснача и ме почна нагоре до пъпа, и до паласките ме обръсна  #Cussing out .
Fraqueza, на теб корема бръснаха ли ти?

# 602
След колко време мога да започна да спортувам? Обожавам планинското колоездене, но това друскане нямам представа как ще ми се отрази  newsm78

Момичета, кога е добре да се отиде на контролен преглед след раждането при АГ? Моите лохии са съвсем леки, но още не спират  Tired

# 603
На мен в епикризата ми пишеше на 15 и 45 ден! Аз на 15 ден бях в болницата, а на 26 ден бях при доктора, който ме оперира и той каза, че мога да започвам с упражнения за коремната мускулатура. Започнах да правя коремни преси и да тренирам на кростренажор още същата вечер. Първо почнах по 10 мин. на кростренажора и по 20 коремни, понеже мускулите ми бяха атрофирали  Laughing и до няколко дни правех по 100 коремни и кростренажор на най-ниска скорост по 60 мин. Но само след като се консултирах с лекар. Аз бях чувала, че 6 месеца поне не трябва и се бях притеснила, че хич не ми беше розово положението след раждането, но ако АГ-то ти позволи и ако се чувстваш добре и не те боли мисля, че е ОК.

# 604
Мonikamaria, и да ти избръснат мъха, какво толкова, той ще си падне така или иначе след месец-два.
Моят корем обръснат ли го - космите остават вовеки! Знам се каква съм по отношение на космите!   Sad

# 605
  • Sunshine state
Аз не спортувам изначало.  Whistling
На профилактичен ходих 30 дни след операцията.Всичко си беше наред.И аз имах лохии до към 20тия ден,които се изразяваха в съвсем леко розово течение. Peace
Мон,споко бре!Измъкни ги с пинсета или с епилатор.  Hug Едва ли ще са кой знае колко,че да трябва с бръснач да ги минават.  Simple Smile

# 606
Не,въобще не ме бръснаха никъде...акушерката се беше засилила с един бръснач,ама ме погледна и вика :А ти си супер...И така...

# 607
Хмхмммм. И ти си в Окръжна Пловдив нали?
Мен не ме пита обръсна ми корема и после тръгна надолу, но аз се бях обръснала преди няколко часа и вика я да видя .. а добре си и там не ме бръсна. При кой ти беше секциото. Може би зависи от доктора или акушерката  newsm78 уууу сега ме е яд...

# 608
Месец след операцията бях на преглед и аз, докторът ми позволи всичко.  Mr. Green Белегът е нечувствителен, да, докато се възстановят нервите, а те май никога не се възстановяват на 100%, съдейки по другите си белези.

Мonikamaria, и да ти избръснат мъха, какво толкова, той ще си падне така или иначе след месец-два.
Моят корем обръснат ли го - космите остават вовеки! Знам се каква съм по отношение на космите!   Sad

Е, да, ама по корема принципно нямаш косми, нали? Grinning А и това, че бръсненето ги удебелява е мит, опроверган. Скуби, дето вика Пупитка.

# 609
Аз ходих на контролен преглед 40 дена след раждането.

MuJIuHka , моето бебе заседна някъде по пътя надолу и не можа да излезе горкото без операция. Като го видях после колко е голям ,малко си отдъхнах, че не ме е разпрал отдолу хехе...

# 610
И мен ме сърби понякога...  Rolling Eyes
На контролен преглед бях 20 дни след раждането, след това на 3-тия месец. Матката се беше възстановила и ми дадоха зелена светлина за всички видове упражнения. (друг е въпросът, че ме мързи)

Мазахте ли се с нещо след операцията? Аз исках Контрактубекс, но той ми забрани и каза само овлажняващи кремове, за белега нищо!  Thinking

# 611
Мазахте ли се с нещо след операцията? Аз исках Контрактубекс, но той ми забрани и каза само овлажняващи кремове, за белега нищо!  Thinking
Аз се мажа със " Содермикс " ( Sodermix ) .Изписа ми го АГ-то .
Смея да твърдя ,че чувствителността ми е добра около и по протежение на шева .Не е нормална, но при условие , че съм родила преди 20-тина дни , е много добре положението .Не знам дали е заради кремчето , дали зависи от това как ми е правено секциото или просто организмът ми с "бори" по-бързо този път ...  Може би е комплексно.С първото секцио ми бяха необходими месеци , докато стигна до това положение...

# 612
  • Варна
Аз ползвах Контрактубекс. Имам три коремни операции, които са правени на едно и също място. Първия път не мазах с нищо -белегът беше незабележим, втория път пак с нищо не мазах - белегът беше ужасно дебел и грозен. Третия път мазах с Контрактубекс - белегът вече е почти незабележим.
Но преди третата операция обърнах внимание на лекаря да направи красив шев. Mr. Green

# 613
  • София
С нищо не съм мазала белега,при свалянето на конците питах оператора дали да мажа и с какво,той каза- с нищо. Вече е започнал и да избледнява и се е свил.

# 614
Не съм се мазала, аз си тача белезите до последния, пък и не е на видимо място. Ако беше, сигурно бих мазала.  Съвсем тъничък е.

Общи условия

Активация на акаунт