Орхидея - тема 6

• 123 074
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
само това не бях се сетила да пазарувам от евау, защо ти трябваше да пускаш този линк  Whistling
доставката явно ще е по пощата - пише до България 5.99
моля те като я получиш да кажеш в какво състояние е пристигнала, за да знам дали и как да поръчвам  Hug
ок,веднага ще пиша ами сетих се и исках да видя какви видове има и се хванах за главата тук не съм ги виждала,затова момагайте за тази,освен,че иска много светлина и много вода и ставала много висока нищо друго не открих

# 406
  • София
само това не бях се сетила да пазарувам от евау, защо ти трябваше да пускаш този линк  Whistling
доставката явно ще е по пощата - пише до България 5.99
моля те като я получиш да кажеш в какво състояние е пристигнала, за да знам дали и как да поръчвам  Hug
ок,веднага ще пиша ами сетих се и исках да видя какви видове има и се хванах за главата тук не съм ги виждала,затова момагайте за тази,освен,че иска много светлина и много вода и ставала много висока нищо друго не открих

Преди време и ние купихме 2 орхидеи от евау. Става въпрос за много малки растения. Ето тук съм показала снимки. Вандите загинаха. Пафчето още е живо, но още като го получихме беше болно и така и не оздравя. Все още е със същата големина. Колкото и малко пари да бяха (вандите бяха по 99 цента, а пафчето 3-4 евро), едва ли пак ще рискувам.

# 407
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush и аз купих 4: три ванди и една катлея.
най-голямата и здрава ванда предаде Богу дух, май от мое престараване Tired
другите две са добре но не са порастнали много.
катлеята расте като бясна, но само на листа и нови булби.

вчера миУтУ ме закопа  Tired попита ме: защо орхидеите на всички цъфтят, само моите не  Tired Confused Tired
един цветонос няма  Cry

# 408
Ето и моите последно цъфнали красавици
-    Имам още няколко с цветоноси,дано скоро да мога да е похваля и с тях. Heart Eyes

# 409
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing аааа, няма да му покажа снимките ти  Laughing че може да се изнесе у вас  Whistling

Wink а ако не кажеш веднага каква е тайната идвам у вас Laughing

# 410
  • София
С какво изложение е този прозорец? Не ги ли напича много лятото ако стоят там?

# 411
  • Варна
Аз не мисля,че има някаква формула в това да накараш някоя от орхидеите да цъфне.Аз имам 6 фалчета,които си купих миналата зима.След като прецъфтяха лятото им изрязох цветоносите до основата,поливам с накисване и торя горе-долу на 2 седмици по малко(торта ми дори не е специална за орхидеи,а за цветя обичащи кисели почви,затова я разреждам повечко).В това се състоят грижите ми за тях.В момента всичките са с цветоноси-дори тази,на която се сбръчкаха листата,след като я купих,защото беше с позагнили корени и се наложи да я оставя само с 3(и аз не знам как оцеля милата) newsm78...Sr.Dobri,въпрос на време е да цъфнат и твоите красавици.Nezito,страхотни орхидеи си показала-поздравления!

# 412
  • на североизток от Рая
  Нези, нееднократно си ме изумявала с цветната си градина.
 Но тези орхидеи спряха дъха ми! Невероятна красота! И колко много пъпки има още...

Аз имам напъпили две орхидеи, но дали ще оцелеят пъпките до отварянето им, кой знае.

# 413
  • София
Nezi, страхотни са!   bouquet  На нашите им трябват поне 2-3 седмици да цъфнат.  Sad  Интересно ми е от какво зависи  newsm78? Няма проблем с цветоносите, но от както пиша в темата, по Нова година моите цъфтят последни. За сметка на това дендробиум-нобилето е претрупано с цвят и цялата стая ухае. Другите дендробиуми продължават да цъфтят (не мога да повярвам, че от април-май не са спрели  Grinning). Две от 3-те големи пафчета са почти пред цъфтеж  Grinning.

# 414
  • виртуално
завидях на тези красоти
от 4-те ми орхидеи само 1 е напъпила и това са заспали пъпки
никоя не пуска цветонос  Crossing Arms
двете ми минита също спят още

# 415
Благодаря ви,момичета!   bouquet st. Dobri,няма тайна, правя това,което правите всички вие. PeaceМоже би просто тук се чувстват добре. Вярно е,че е доста слънчево и дори сега често ми се налага да пускам тентата и да ги засенчвам,а лятото направо ги местя ,но за сега не мога да се оплача от цветоноси. Имам и две-три бебета. Виж с Цимбидиума не можах да се справя- появи се цветонос,който доста се разви,но в един момент всичко изсъхна и ...край.  Confused И моите минита още спят.  Peace

# 416
  • Бургас На пресечката за Рая
 Two Hearts Two HeartsВиж те момичета как ги гледат японците http://www.google.bg/search?q=%E8%98%AD&oe=utf-8&rls=org … scT-Jgj8-yBsvpsEg дори и в магазинната мрежа са им богати на цвят. Но тук в Б-я не съм виждала толкова отрупнати....
И е много забележително Защипани са до първия цвят а от там  свободно си падат на долу букетчетата....Моята едната е с толкова много цвят , че и тази година незнам как ще я опазя....след малко ще я кача.... smile3521 smile3521

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 22:17 от betttt

# 417
  • Бургас На пресечката за Рая
Nezi smile3501 smile3501 smile3501

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 22:51 от betttt

# 418
  • Варна
Оле, оле, големият цъфтеж е започнал Laughing Моите едва сега започват, имам само една, разцъфтяла почти напълно. Загубих доста пъпки тази година, бялата загуби почти всичките си, този път преместването не я спаси. Явно и е малка саксията, вътре са само оплетени корени, а още толкова има навън ooooh! Ама като съм мързел така е. Ето малко цвят и от мен:

Някой беше питал откъде е бледорозовата - случайно я намерих в Практикер миналото лято за 10 лева Simple Smile

# 419
betttt,голяма красота си показала! Heart Eyes Месечинка виторога,бледорозовата наистина е много нежна и красива! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт