Орхидея - тема 6

• 122 673
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Gone with the wind
Месечинке, 99% съм сигурна, че бледорозовата ти е видова, ама като не помня имена - не мога да кажа каква точно беше  ooooh!
При мен пък има само цветеноси /и то само на около 50% от фаловете), които са още далече от цъфтеж  Sad Явно им е студено, или - и аз не знам какво още искат  newsm78 Може пък да се излъжа и да ги наторя  newsm78
Открих идеален начин за гледане на ванда - единия корен е натопен във вода постоянно - листата се опънаха и има супер свежарски вид. Вярно, че по някое време, след 1-2 месеца, коренът изгнива - тогава го чистя и паркирам във водата нов  Mr. Green - поне  корени си има в изобилие Laughing

# 421

Месечинке, 99% съм сигурна, че бледорозовата ти е видова, ама като не помня имена - не мога да кажа каква точно беше  ooooh!
При мен пък има само цветеноси /и то само на около 50% от фаловете), които са още далече от цъфтеж  Sad Явно им е студено, или - и аз не знам какво още искат  newsm78 Може пък да се излъжа и да ги наторя  newsm78
Открих идеален начин за гледане на ванда - единия корен е натопен във вода постоянно - листата се опънаха и има супер свежарски вид. Вярно, че по някое време, след 1-2 месеца, коренът изгнива - тогава го чистя и паркирам във водата нов  Mr. Green - поне  корени си има в изобилие Laughing

Видова е, аз такава търся от месеци  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и е страхотнааааа.....

Schilleriana се казва, ето линк http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.phals.net/schiller … p;ved=0CCQQ9QEwAA

# 422
момичета,
препоръчайте от къде да си купя нова орхидея - фаленопсис. newsm78

Имам си едничка, подарък за 14 февруари миналата година, купена е от оранжерията на БАН. Досега нямам оплаквания от нея. Цъфтя от купуването чак до есента, сега спи, но се надявам скоро да пусне и някой цветонос.

# 423
Аз си купувам от всякъде-важното е да ми хареса . Peace Напоследък с мъжа ми купихме доста прецъфтели и съответно намалени орхидеи от един магазин,без да знаем какви цветове са. Е,сега точно те цъфтят и съм много доволна. Ето и последно цъфналата -бяла. Много и  се радвам ,защото точно такава бяла нямах.                                                                                                                                                           А какво точно означава "видова " орхидея? newsm78

# 424
  • Gone with the wind
Естествени видове или първични хибриди /хибрид на естествени видове/, а не поколение на хиляди хибридизации, където е трудно да хванеш кой баща, кой дядо  Mr. Green Общо взето - таквИз с име  Laughing
Добре го обясних, а  Embarassed
За по-добра ориентация давам линк към магазина на Швартер - погледни как са разделени фалчовците - естествени видове, първични хибриди, хибриди
http://www.shop.schwerter-orchideenzucht.de/phalaenopsis-c-42.html

# 425
Позволявам си да се вмъкна при вас, въпреки че не заслужавам.
Много ги обичам тези цветя( аз по принцип не обичам цветя в саксии или по скоро не мога да се грижа за тях- тп и за тези не мога, но поне имам желание), но тези ме грабнаха отдавна. За съжаление имах 2 орхидеи, едната умря  още в началото, другата от местене по апартаменти е с увиснали листа, не е цъфтяла от години. Още я пазя, че не ми се хвърля, но за съжаление и това ще стане. Все се канех да си купя нова, за да се науча да ги гледам, но ми подариха гости нова преди 10 дни. И сега вече ще чета и с ваша помощ се надявам да стана една бъдеща колекционерка на тези прекрасни цветя.

# 426
записвам се и аз в темата Peace сега ще ви изчета,че отскоро и аз си отглеждам  орхидеи bouquet

# 427
Момичета, здравейте! Както винаги - отговорите на всички въпроси са във форума на бг-мама Simple Smile Отскоро и аз имам орхидея - фаленопсис. Истината е, че не бях чела нищо преди да си я купя. Купих я цъфнала, ноо сега цветовете и опадаха. Приемам го за нормално, ноо ме притеснява, че самото стебло сякаш започва да съхне отгоре - цвета му е променен на тъмнокафяв, надолу по-светло кафяво към зелено. Корените са здрави - сивкаво-зеленикави... Не знаех, че не трябва да се полива  Embarassedии си я поливах... Кажете ми моля ви - какво да правя с това съхнещо стебло - така ли да го оставя или трябва да го подрежа и от къде се подрязва?

# 428
  • Варна
Щом съхне го режи - или 2 пръста над спяща пъпка (едни люспички по стъблото като коленца), ако там все още е свежо или 2 пръста от основата. Нормално е да съхне след прецъфтяване.

# 429
  • В царството на мечтите
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=150738610600
Grammatophyllum Yuannan
http://www.ebay.co.uk/itm/150738610600?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1497.l2649

Здравейте преди малко спечелих тази красавица но нещо не намирам много инфо за този вид помагайте!!!
lil_dr получи ли си орхидеята????

# 430
  • В царството на мечтите
Искам да ви попитам как да ги оправя моите орхидеи появиха се тези петна  и не знам как да ги оправя

# 431
  • Варна
Въшки? Белее ми се нещо по листата.

# 432
  • София
За съжаление тези листа, които вече са в тов състояние не можеш да ги оправиш. Въпроса е да спреш разпространението на тази зараза.
Наистина загледай се дали тези бели неща не са животинки  Peace

# 433
  • В царството на мечтите
много добре ги огледах и не виждам животинки.  На втората снимка отдолу на листото това е капчици някаква течност, на мен ми прилича на вода. А на третата снимка с малкото листенце са петна, а на последната само листенце е грапаво. Те си бяха добре ама аз ги сложих на слънце и започнаха да се появяват тези петна.
Добре ако са въшки с какво да ги третирам

# 434
  • София
Щом не виждаш въшки, значи най-вероятно е от слънцето. Не трябва да са на пряка слънчева светлина дори и през зимата. Това по листото е някакво сълзене, мисля, че е лепкаво, но можеш да го забършеш ако те дразни. Честно казано бих ти препоръчала много внимателно да наблюдаваш листата след като ги преместиш. Дано не се влошават.
И аз бих се обърнала за помощ ето тук.

Общи условия

Активация на акаунт