Орхидея - тема 6

• 122 654
  • 750
  •   2
Отговори
# 450
  • Варна
 Hug

# 451
Незнам как се казва улицата Лаленце, но е главната, която идва от Бояна. Ние и казваме панорамен ама мисля че той не стига чак до там Simple Smile..както и да е, има зоомагазин точно до нея. От там можеш и с поръчка, жената има една страхотна книга за орхидеи и ако ти се чака може да намери всичко. Но като гледам за какви цени говорите тук, явно нейните за доста скъпи  Rolling Eyes. Но пък изглеждат в превъзходно състояние, с много хубави корени и листа.

# 452
Розовата наистина е прекрасна, и другата е много красива, но като нея съм виждала, а като розовата не Simple Smile

Отговарям веднага.
Миналата година имаше пролетта две зареждания на тези красавици в Кауфланд Варна- големи красиви в чудесно състояние. Първият път се удържах да не си купя, но втория път не устоях - от 08.05 до средата на Август обилно и красиво цъфтя. после отрязах цветоноса и заминахме на почивка. след 20 дена като се прибрахме всички листа бяха тотално жълти а корените все така в чудесно състояние. Какво се случи с нея за мен остава загадка. Наистина съжалявам за загубата на тази екзотична красавица !

Ето я ( им мемориам )

# 453
  • София
Реге, голяма красавица е била!
Аз пък тъжа по един арлекин като този на заден план на снимката.

INA_ar, предполагам, че от скоро сте в квартала щом не знаеш името на улицата, защото всички така я наричат. За същия цветарски магазин говоря. Ще споделиш ли какви са цените на орхидеите там?

# 454
От 5 години сме тук, но в долната част при хотел Хранков и честно казано като улици не ми е много познато. А иначе започват от 25, големите около 40 а за ванди и разни други екзотики май отиват и над 100. Дано да се окажат здрави, защото още стъпвам на пръсти около тях и незнам от къде да ги подхвана. Иначе гледам много цветя и ми растат като луди  Grinning

# 455
Розово-лилавата  наистина е много красива! Hug И аз не съм виждала такава по магазините. newsm78 А тези 47 фалчета много искам да ги видя,сигурно ще е голяма красота!!! Heart Eyes

# 456
  • Там, където ме обичат
Нормално е да съхне след прецъфтяване.
Здравейте, момичета!
От скоро и аз съм горда собственичка на няколко орхидеи, та гледам да се примъкна към групичката ви.
Имам следното питане, след като прецъфтят и изсъхне част от стъблото, кога й е време на орхидеята пак да цъфре. newsm78

# 457
  • София
Няма еднознчен отговор.
Моите цъфнаха чак 2 години след първото цъфтене, някои година. Има такива дето и на 6 месеца цъфтят.

# 458
  • Там, където ме обичат
А не цъфтят ли през определени сезони?

# 459
  • София
Не.
По-често започват да образуват цветоноси зимата, но не е някакъв закон.
Какви са твоите орхидеи?

# 460
  • Там, където ме обичат
Не.
По-често започват да образуват цветоноси зимата, но не е някакъв закон.
Какви са твоите орхидеи?
Всички са фалчета, бели, розови и цикламени.

# 461
Здравейте, от понеделник ще има орхидеи в Кауфланд по 17лв. Имам един въпрос за орхидеите - ако са били при закупуването с един цветонос - при следващото цъфтене пак ли ще е един и аналогично ако са били два?

# 462
  • Варна
Аз също се полакомих за тези фалчета от Кауфланд,защото ме сърбят ръцете да си купя поредното...Засега се въздържах,защото в нашия магазин предлагаха само цветове,които имам или такива,които не харесвам.А относно броя на цветоносите-аз си мисля,че има някаква зависимост.Всичките ми до момента са били с по 1 цветонос в момента на закупуването си и сега ще цъфтят само с 1...

# 463
Днес сутринта имах 2 разпукнати пъпки, и то на жълтата която която ми е любима  Grinning, но на едната розова листото ми се вижда малко по меко и клюмнало, а отдолу има червени петна. Много светлина или нужда от поливане, как мислите? И възможно ли е трите фалчета да имат различна нужда от светлина? Защото явно жълтото се чуства отлично.
В Кауфланд карат ли далматински? newsm78

# 464
  • София
Зависи от партидата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт