Орхидея - тема 6

• 122 801
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За мен всички показани освен изкуствено оцветеният фал са лилави  Peace

# 646

Тази снимка я направих вчера в един магазин.Това са само ванди.Моята е същата като синята в ляво.На моите снимки изглежда леко лилава,но това е заради светлината,светкавицата...

# 647
Благодаря ви за отговорите момичета Simple Smile

# 648
И аз бях в Баумакс! Удържах се! докарах от Стара Загора само 2!
  Тази уж за мен я бях избрала и накрая излезе, че съм взела повечко - подарих я на кумата.
Свекърва ми си искаше бяла..
Тази си е моя.. Heart Eyes
Тази е втората ми.. освен заради цвета я взех и заради втори цветонос, който се беше забил в корите... няколко пъпки бяха загнили вътре, стар е вече и не мога да го изправя, но се надявам да цъфнат поне оцелелите пъпки.
Етого цветоноса..

Купих и една розово-бяла за сестрата на мъжа ми, но снимката я няма.. явно щерката се е "погрижила" за нея Wink
От 8,99лв. са. Имаше от 15, 20, 35, 40 и нещо ако не се лъжа.. в чаши, в чанти.. не знам какви си... Не се сетих изобщо да снимам в магазина, за да ви покажа цветовете.. Имаше една, за която се зачудих /на мен на червено ми прилича/ на цвят беше същата като  вандата в дясно от синята /на преден план/ от снимката на Надето.

А това е въпросната ми умираща /с цветонос, излизащ от центъра/, която ми подариха за сватбата май месец.. Цветовете ми се струват доста големички Simple Smile

# 649
  • Варна
И да ви покажа три от четирите си красавици. Макар, че свекито малко ги повреди  по време на големите студове, двете белите решиха, че цъфнаха

http://rumiana2011.snimka.bg/flowers/orhideya.631869.26539307

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 12:47 от rumi2009

# 650
Много са красиви,бялата е водопад от цветове  Wink

# 651

Като видях тази снимка да си кажа честно се стреснах.
Харесвам орхидеите, те не изискват много грижи но пък ми носят много радост , това хоби е леко, не е скъпо, не е супер грандиозно, но пък толкова вълнения като видиш цветонос или отворено цвете. Дано обаче не  стигам до такива висоти в любовта си към тях - някак предпочитам те да присъстват в моето ежедневие а не аз в техния живот. Мечтая си за някакво кътче в дома ми като оранжерия или орхидейник - с зеленина, цъфнали орхидеи, плетени столчета и масичка с кафе  или чай. Но е и като на тази снимка- честно казано за мен тя е като вид отрезвяване.

Сега за „Оцветените” фалчета. Аз май съм една от малцината която имаше такова. Беше купено от Мимозата ( 2010 ) което значи директен внос от Холандия с етикет Роял Фемили. Беше леко пипнато в оцветяването с червено  и не изглеждаше така зверско наклепано. Окраската беше като лека лека само на места мъгла от цигарен дим с заврънкулки , изглеждаше доста естествено та чак в къщи се усетихме че е оцветявано. В библиотеката ми има снимка само на цветоноса с дупка и червен кант. Когато тръгна тази орхидея да цъфти следващата година дълго се двоумих дали да не опитам, обаче ми се видя рисковано защото цветоноса беше пробит изцяло. Освен това какъв да е този пълнител дето постоянно да подава боя- по какъв начин. След като не можах да си отговоря на тези въпроси реших да я оставя бяла. Сега покрай вашите спорове ми дойде на ум че може за тези които отглеждат фалчетата с „мокрещи крачета” да сложат във водата малко хранителна боя. И така да се получи оцветяването. Обаче пак казвам че това агресивно плътно оцветяване го нямаше при моята орхидея – жалко че не направих снимки тогава.

Mалко репортаж от Варна за това къде какво видях.

Миналата седмица в четвъртък сутринта :

На Бриколаж – доста орхидеи и пресни и позастояли, цена 10.99, разнообразие наистина доста голямо, цветята в добро състояние малко саксии с зелена плесен, част прецъфтели, част много хубави.

Същият ден на Практикер – голямо намаление на тези дето бяха на промоция в брошурата- цена 3.99 ( камбриоподобни но доста увехнали). Фалчета не видях.
Вчера в Кауфланд възраждане – около стотина саксии , много бели но имаше и други хубавки, саксии в пзелена плесен същи имаше – цена 13.99.

В събота в Мимозата – нищо не ми хареса. Наистина имаше Ванди по 190 лв. Имаше бели дендри ( едри и дебни ) и фалчета. Част от фалчетата бяха с 3-4 листа и  4-5 цветоноса отрупани – не бих си купила такова – сигурно е уморено от преторяване и ще има да се съвзема с години. Като разцветки също нямаше хубави, имаше и с явен ботритис по цветята. Бяха скъпи общо взето говоря ви за цени над 25-30 лева . Но и да имах пари не бих могла да си избера с какво да тръгна- общо взето доста бедно.

Ако искате нова за празника орхидея- опитайте с Бриколаж. Предполагам че може да има и зареждания на други места по магазините но общо взето никой не би ги конкурирал като цена.

На Баумакс не съм ходила , макар и да мисля че беше открит.

П.С. Незито
Принципно съм си срамежлива, обаче за нищо на света не бих се отказала твоето предложение и бих  била много благодарна за бебето от бялата красавица с оранжева среда. Ще стискам палци да се развие добре. Обмислям с какво да те зарадвам и аз насрещно ...

# 652
  • Варна
Много са красиви,бялата е водопад от цветове  Wink
благодаря ти, да не говорим, че има и кейка, от която излезе и друг цветонос, мислех си, че няма да може да изхрани всичко това, но за сега успява

# 653
Супер,добре я гледаш значи  Flutter

# 654
  • Елин Пелин
Новите ми саксийки за орхидеите-  Видях ,че една приятелка отглежда орхидеи в тях и те се чувстват страхотно и решихме с моя мъж да направим една  инвестиция и за нашите орхидеи(скъпички са малко). От друга страна това разнасяне  до кухнята и киснене в легени ,започва да ми отнема доста време . Сега ще ви покажа какво представляват саксиите и какъв е принципа на поливане  с тях-  

Засега само съм ги поставила със старите им прозрачни саксийки вътре,но предстои да ги преместя изцяло .  Само се притеснявам ,че все пак ще настъпи промяна в начина на поливане и дали това няма да им се отрази лошо и се притеснявам от пресаждането на толкова много орхидеи. newsm78 В тази връзка от къде си купувате кори за орхидеи? И кое е най-подходящото време за пресаждане?  Иначе много им се кефя,такива белички и еднакви. Heart Eyes   

Здравей Нези наистина уникални орхидеи странно или факт ама с изключение на бялата имам същите. А на темата за пресаждане само след като прецъфтят (обаче едната ми бе с продължителен цъфтеж от 2 години), а относно корите не знам аз взимам от центъра на флора въпреки че виждах в един офис в най-обикновени саксии с една пръст дето да ги оплачеш ама пък орхидеите бяха уникални с много цветоноси  Rolling Eyes и то не сам ги видяла веднъж и да  давам коментар ми си ги наблюдавах цяло лято newsm78 а и другия момент на южен прозорец цял ден пек и наистина изглеждат уникално Simple Smile

# 655
И моята красавица се развива и хубавее Simple Smile има нещо ново,което излиза,но незнам коренче ли,листо?

Кажете,компетентни вълшебници на орхидеите Simple Smile и дали да не я пресадя,вече?

# 656
Коренче е  Peace

# 657
  • Варна
Искам да попитам след като прецъфти фаленопсиса, трябва ли веднага да се отреже дръжката, където са били цветчетата или трябва да я оставя за известно време?

# 658
  • Елин Пелин
Искам да попитам след като прецъфти фаленопсиса, трябва ли веднага да се отреже дръжката, където са били цветчетата или трябва да я оставя за известно време?
По-добре ги остави сами да си изсъхнат, защото има вариант или да изкара нов цъвтец или кейки-бебе орхидея  Simple Smile

# 659
По-добре ги остави сами да си изсъхнат, защото има вариант или да изкара нов цъвтец или кейки-бебе орхидея  Simple Smile

И аз имам подобен въпрос. Имам бяла орхидея (моля да ме извините, но не знам името  Embarassed) от две години и половина. Когато ми я подариха имаше два цветоноса, след като прецъфтяха не ги отразях и след време от тях покараха разклонения с цветове. После излезе още един цветонос и той прецъфтя и след време и от него има цъфтящи разклонения. И така в момента има три цветоноса с много разклонения, част от тях без цвят, част с цвят. Има и четвърти нов само с пъпки.  Какво ще ме посъветвате.

Какво е кейки-бебе орхидея  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт