Орхидея - тема 6

• 122 787
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
orhideq, и аз днес се бях засилила натам за орхидеи, добре че звъннах и ми казаха, че са свършили та не се разкарвах напразно!

# 691
  • София
Орхидейки,
утре отивам в Баумакс за орхидеи. Мисля да си взема 2 броя, за да ми станат 3 общо.

Да не те обезсърчавам, но мъжът ми, както и 1000000 други мъже, се сетил на 8 март да отиде в Баумакс за орхидея. Каза, че нямало мъж без цвете  Laughing. От промоцията били останали 10-15 оглозгани бройки.  Laughing  Имало зареждане на нови по 35 лв. Той успял да намери една от 20 лв., която е доста кичеста и е полу-мини. Възможно е днес да са заредили, но малко се съмнявам Sad. Целта на такива промоции е празника и после не си правят труд. Sad  Лаленцето ме е изпреварила  Laughing.

Надето, радвам се, че отново си при нас!  Hug 

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 21:24 от Тaня67

# 692
  • Елин Пелин
То нямаше читава орхидея от промоцията  #Cussing out дори орхидеите са били с по 2-3 цветоноса оставен беше само по един а и как бяха дърпани за да са окъсани пошла работа много ме хвана яд за цветенцата  #Cussing out ама българския ни манталитет.....  Rolling Eyes но въпреки всичко си излязох с 2 орхидеи поне корените им са хубави Simple Smile

# 693
Аз купих 6 броя миналата неделя сутрин, всичките бяха подаръци за 8-ми март Laughing и изглеждаха много добре  Peace

# 694
  • Варна
Много ми се иска да споделя с вас радостта си от първото фалче,цъфнало при моите грижи.Това беше и първата орхидея,която си взех преди повече от година.Цвета като,че ли не е толкова голям,както когато я купих,но на кой му пука......Искам да ви благодаря за всичките писания в този форум,защото на вас дължа този щастлив момент  bouquet

# 695
  • В царството на мечтите
Ние точно на 8 март към 19 и 30 бихме, но тази която взехме беше най читава и беше от 25лв. Другата промоция за 49 бяха много хубави ама само бели и лилави пък моите са точно тези

# 696
Здравейте!

Влизам в темата с въпрос относно моята орхидея- фаленопсис.
Имам я от една година. Когато я получих беше в ужасно състояние - само цвят, с един въздушен корен, без нито един в корите, с меки листа. Благодарение на много любезни момичета в близкия цветарски магазин орхидеята се позакрепи, пусна въздушни корени, даже и цветонос. В момента е цъфнала. Но проблема се повтаря - пак няма корени- вече никакви и меки листа. Дайте съвет, какво да правя за да я възстановя!
снимки

# 697
Лаленце, благодаря ти, но трябваше и за други неща да минеш и минахме. Да се отчета-0 орхидеи  от промоцията, но казаха че на 20 зареждат нови 2000бр. Така че на 21.03 съм там. Много се изкушавах за една от 15 или 20 вместо да ги чакам тия от 9лв, но ще изчакам да ги видя. Иначе всеки пипа , премята, горкичките красаваци.
Лек ден  Hug

# 698
  • Там, където ме обичат
Лаленце, благодаря ти, но трябваше и за други неща да минеш и минахме. Да се отчета-0 орхидеи  от промоцията, но казаха че на 20 зареждат нови 2000бр. Така че на 21.03 съм там. Много се изкушавах за една от 15 или 20 вместо да ги чакам тия от 9лв, но ще изчакам да ги видя. Иначе всеки пипа , премята, горкичките красаваци.
Лек ден  Hug
В Баумакс ли се чака новата евтина доставка?

# 699
Да, пак за Баумакс говоря. Peace

# 700
Здравейте момичета, ще ме приемете ли във вашата компания, преди три дни си купих първата орхидея, вече искам да си купя още много орхидеи Grinning  :
Да ви запозная с моята красавица: bowuu
http://media.snimka.bg/s1/0175/026594357.jpg?r=0
Ето тук съм снимала коренчетата и листата, които според мен са в много добро състояние, но все пак може да си дадете и вие мнението:
http://media.snimka.bg/s1/0175/026594363.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0175/026594371.jpg?r=0
От информацията на първа страничка разбирам, че орхидеята ми е фаленопсис, ако не съм права, поправете ме. Понеже там където я държа прозорецът ми е южен, съм я поставила на цветарник малко по далеч от прозореца, но мисля, че е достатъчно светло и температурата е идеална около 18 градуса. Скоро ще и взема специална тор за орхидеи, че ако и сложа някаква универсална тор, да не взема да объркам нещо пропорциите, че нали имаше някаква тънкост-универсалната трябва да се разрежда два пъти повече. Единствено ме притеснява, че саксията е запотена от вътрешната страна, а четох, че не трябва да е запотена. Не съм я поливала, така като гледам коренчетата, не е жадна още. Ще се радвам да ми споделяте тънкостите в отглеждането на орхидеите   bouquet

# 701
  • София
toanto, добре дошла и честита красавица!
Да, орхидеята ти е Фаленопсис. И корените и листата й изглеждат добре. Това със запотяването на саксията е напълно нормално, не трябва да те притеснява. В момента цветето не е за поливане. При температува 18 градуса си мисля, че спокойно може да изкара още седмица без поливане. Следи по корените де, когато посивеят е време за поливане. Най-вероятно си прочела, но то става с потапяне на саксията в съд с вода до ръба на саксията за 15-20 минути. Тор можеш да си вземеш или зелен кристалон или някакъв универсален за орхидеи като разреждаи 1/2 от указаното на етикета. По-добре да се презастраховаш, отколкото да преториш.
Ако имаш други въпроси - питай!  Peace

# 702
  • Gone with the wind
Здравейте!

Но проблема се повтаря - пак няма корени- вече никакви и меки листа. Дайте съвет, какво да правя за да я възстановя!
снимки

Най- лесният и безотказен за мен начин е да закрепиш фалчето над буркан с вода /корените в буркана, а листата го крепят за гърлото на буркана/. Слагаш вода под нивото на наличните корени. Така ще му е повишена влажността и ще започне да пуска корени. Реанимирала съм така 2-3 фалчета, действа безотказно

# 703
Здравейте и от мен. Включвам се с въпросче към доста по-разбиращите от мен. Моето фалче, което имам от близо месец, има лепкави капчици по цветоноса. Вчера забелязах и, че неразвитите пъпки са пожълтели и също леко лепкави. Опитах се да снимам, за да покажа. Мислите ли, че е нещо опасно и трябва да предприема някакви мерки?! Благодаря!   bouquet
преди: http://prikachi.com/images.php?images/150/4511150l.jpg
след известно време:
http://prikachi.com/images.php?images/139/4511139J.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/145/4511145H.jpg

# 704
Защо трябва да се тори орхидеята ако нищо й няма? Нали сега  екупена и си цъфти  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт