Помощ в търсенето на работа-12

• 38 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Искаш да кажеш, че трябва да работя 12 часа за да заслужа заплатата си за 8 часа ли?
Работя точно толкова, колкото шефа изисква от мен.
Искам да кажа, че когато имаш високи изисквания (не визирам теб конкретно) е редно да работиш поне 6-7 часа при заплащане за 8. И не смятам че трябва шефа да го изисква от теб, а 'сама да се сещаш'. Да не говорим, че можеш да дадеш още нещо от себе си, без непременно да се ощетяваш по този начин (някоя идея примерно).

# 556
Искаш да кажеш, че трябва да работя 12 часа за да заслужа заплатата си за 8 часа ли?
Работя точно толкова, колкото шефа изисква от мен.
Искам да кажа, че когато имаш високи изисквания (не визирам теб конкретно) е редно да работиш поне 6-7 часа при заплащане за 8. И не смятам че трябва шефа да го изисква от теб, а 'сама да се сещаш'. Да не говорим, че можеш да дадеш още нещо от себе си, без непременно да се ощетяваш по този начин (някоя идея примерно).

Нищо лично към теб, обаче как без да ме познаваш и без да познаваш естеството на работата ми ми обясняваш какво да правя?
Това което ми го обясняваш и сама го знам Rolling Eyes След като не си наясно с конкретиката, съветите ти са излишни.
 Stop

# 557
...В завишени имам предвид желанието на много хора да заработят за една много добра заплата/можеш да видиш коментарите по последната обява, която беше постната тук/ още с постъпването си на работа.Без да си дадат сметка, че първоначално работодателите ще следят работния процес по-прецизно, защото са наели човек, когото не познават.Едва когато са преценили, че новия служител се справя добре, тогава трябва да се споразумеят за по-адекватно възнаграждение.
...

Това звучи несериозно. За какви позиции става въпрос? Обикновено хората представят определен бекграунд, а в съответните среди много добре се знае кой как работи, има си начини да се събере информация и да се добие представа и без да трябва работодател и служител да се измъчват със следене на работния процес.
Не бих взела на сериозно работодател, който ме наема за проба и ме държи на ниска заплата, понеже не познава хората в бранша и не може да прецени кой става и кой - не. Изобщо не бих си направила усилието да се местя при такъв.

Другото - ако работодател се възползва от безизходицата на работник и го тормози с месеци на ниска заплата, - това вече е злоупотреба и този началник също не е читав. Съответно да не очаква твърде много от служителите си.

# 558
За продаване на семки става въпрос.Ей така, на сергията отвън, при лоши климатични условия.

# 559
Кашпичка Ще си позволя да се самоцитирам
(не визирам теб конкретно)
   bouquet

# 560
  bouquet и за теб!
Нали знаеш че теория е едно, а на практика съвсем друго Wink

# 561
За продаване на семки става въпрос.Ей така, на сергията отвън, при лоши климатични условия.

Това обяснява всичко.
Несериозното отношение по сериозен въпрос дава достатъчно информация за човека.

# 562

A ти знаеш ли колко е трудно да се намери човек за такава работа?

# 563
стига сме спамили, но именно заради това и аз съм в тази тема  Rolling Eyes
Наистина мисля това, което писах по-нагоре и наистина давам всичко от себе си (уча допълнително неща, които не са в преките ми задължения, като ходя на курсове за моя сметка; работя допълнително без съответното възнаграждение и т.н.) и за съжаление насреща... нищо... но аз съм тъпо и упорито де Simple Smile

# 564

Всичко, което искам да кажа на търсещите  е, че трябва да знаят как да се продадат, да нямат много завишени критерии към бъдещите си работодатели, не и преди да са видяли естеството на работа.

Какво значи да знаеш как да се продадеш? Много хора под това  разбират да преувеличат и/или излъжат. В много случаи търсенето на работа е като игра на надлъгване- който излъже най- добре печели. Вярно, че е за кратко, но е достатъчно да обезкуражи някой, който е наистина кадърен и се нуждае и иска съответната работа. А в много случаи конкурсите са предрешени и е загуба на ценно време и енергия участието в тях.
И как да се продадеш успешно, когато все повече хора са без работа, което автоматично води до по-голяма конкуренция?

П.П. Успех на всички търсещи работа и много късмет и наслука на тези, които тепърва започват.

# 565
  • Бургас
Току що казаха по ТВ ,че има някакъв срив на борсите и дали се задава повторение на 2008  Rolling Eyes

# 566
Това ще бъде повод работодателите  да намалят заплатите- "заради кризата"...ОТНОВО.

# 567
Че тя кризата при нас изобщо свършвала ли е?. )))
При положение, че в момента върви все още с достатъчна сила в Германия, Англия и т.н. държави.

А относно "продаването", ако изобщо ти се даде шанса да стигнеш до интервю, може и да успееш. Но когато те отрязват още при подаване на документите, няма как да се получи.

# 568

А относно "продаването", ако изобщо ти се даде шанса да стигнеш до интервю, може и да успееш. Но когато те отрязват още при подаване на документите, няма как да се получи.

Без да съм чела по-горните коментари по въпроса, само искам да кажа, че подаването на документи също е част от това продаване.

# 569

Без да съм чела по-горните коментари по въпроса, само искам да кажа, че подаването на документи също е част от това продаване.

Е то ние това го въртим от няколко теми насам...

Общи условия

Активация на акаунт