Пътувате ли на стоп?

• 10 229
  • 188
  •   1
Отговори
# 15
вече не. преди- много. сега връщам жеста- качвам стопаджии Simple Smile

едит: зачетох се в отговорите... жалко, много жалко, защо така бе хора? за пореден път се убеждавам, че тук са се събрали една малка група хора... параноични майки...
ето ви малко вдъхновение: лични приятели които обиколиха света на стоп... в момента са в непал

enjoy!
http://sharingiseverything.blogspot.com/

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 22:51 от orez

# 16
Веднъж се прибирах на стоп от Калотина - така се случи, че нямаше друг транспорт. Всички български коли и тирове ни подминаваха, качи ни един тираджия турчин. Но ако не бях с приятеля ми, едва ли щях да се престраша да пътувам сама. Сега пък не би ми и хрумнало.

И извинете за личното отклонение и спама, но наистина не ми е приятно да чета, как някакви хорица използват личното вълшебно пътуване на двама души като база за обиди към непознати хора, затова:
Уважаемо orez, дали според теб Лора и човекът, с когото пътува, ще са доволни да разберат, че невероятното им пътешествие, което решиха да споделят с приятелите си, за да носи на всички веселба и хубави емоции, се използва от техни познати с цел из форумите хората да бъдат обиждани на "параноични майки"?

# 17

вече не. преди- много. сега връщам жеста- качвам стопаджии Simple Smile

едит: зачетох се в отговорите... жалко, много жалко, защо така бе хора? за пореден път се убеждавам, че тук са се събрали една малка група хора... параноични майки...
ето ви малко вдъхновение: лични приятели които обиколиха света на стоп... в момента са в непал

enjoy!
http://sharingiseverything.blogspot.com/
Не смятам че след като изпитвам страх да качвам непознати на стоп , съм параноична .  Shocked
 Днешните времена не са същите , каквито са били през соца . Така че , имайте малко уважение
 към несподеленият от вас мироглед.
 Някой споменаха че биха качили хора пострадали в катастрофа или майка с дете , и аз съм съгласна . Но никой не може да ме убеди , че трябва да кача други хора в колата си , само защото ги е  "досърбяло" / без значение причината / да пътуват на стоп  Stop
Всеки сам решава за себе си , и прави своят избор . И трябва да имаме уважение към всяко мнение , но без нападки и обиди .

# 18
  • На земята, която е всъщност звезда.
Пътували сме с мъжа ми преди години, сега вече не, защото сме с кола, а и наистина с години човек става страхлив. Сега качваме, но не всеки и не всякога, според мен безобидните веднага си личат. Последният път мъжът ми беше пътувал по бизнес и беше качил един свещеник, който му споделил, че често пътува на стоп. И най- спокойно си поспал до София. 

# 19
Как ще постъпите, ако сте на големия паркинг на Обнова в 1ч. през нощта и непознат циганин поиска да го закарате до Русе? Освен него там имаше цяла циганска шайка!

# 20
  • На земята, която е всъщност звезда.
Как ще постъпите, ако сте на големия паркинг на Обнова в 1ч. през нощта и непознат циганин поиска да го закарате до Русе? Освен него там имаше цяла циганска шайка!

Не мисля, че някой би го качил, може би бус с няколко момчета би се смилил.  newsm78

За мен лично няма как да отговоря: не пътувам нощем, но ако се наложи, бих спряла само отпред на бензиностанция.

# 21
Аз пък си мислех, че идеята е да ме оставят без кола! Бършех предното стъкло и докато го чух какво иска, веднага си събрах нещата и потеглих! Отговорих му, че тези неща по-стават през деня, а не през нощта. Видях в същото село катаджии с радар. Спрях и им казах за случката. Те за мое голямо учудване зарязаха радара си, запалиха и веднага отпрашиха към циганската шайка. Как са се разправяли с тях не зная, обаче оттогава не спирам на този паркинг.

# 22
Пътувала съм като млада. Качваха ни главно шофьори на камиони, които едва ли пишат тук. 

# 23
И аз не виждам нищо параноично или "тъжно" в оправданите съображения за сигурност. По-скоро е наивно да се очаква от хората да приемат на доверие кой да е непознат, и е обидно да им се вменява вина ако откажат.

Аз не бих се качила на стоп нито сама, нито с компания; нито в България, нито в чужбина. Стопаджия бих качила само ако съм с мъжа ми (или друг познат мъж) в колата, и само ако стопаджията е жена или стар човек. На чужди мъже доверие нямам.

# 24
Пътувал съм много на автостоп. Някъде имам дневник, бяха надхвърлили 20 000 км. Веднъж се прибрах на стоп от Варна в Разград, за по-направо през Мелник. Беше отдавна.
Сега не знам откога не съм качвал стопаджии, не се виждат напоследък. Единствения ми критерий е да са с приветлив вид.

# 25
Стандартният знак да покажете, че искате да ви качат, е вдигнат палец. Стандартният отговор е вдигнат среден пръст. 

# 26
Стандартният отговор на вдигнатия среден пръст е четири пръста със свит палец - да спукаш четири гуми.

# 27
  • ride my bike...
Въййй Вълчо...Не съм само аз значи. Аз Русе- Варна го направих през Батак....
Вероятно съм надвърлила 20 000 км. Но пък и много сме качвали.
Истории хиляди...Много познати.
Дори и с мъж ми съм се запознала на стоп. Чакаше горкия и никой не щял да го качи. Добре че се появих аз, та го натовариха. После му отидох на гости, ама се застоях - 15 години вече Thinking
Пътувала съм с какво ли не - от скъпи коли и джипове, до каруца и лайнярка.
Веднъж пътувах от Пловдив до Карлово с едно агне на задната седалка.
Друг път ме качиха едни французи в Сандански и ги питам на къде сте, а те на където кажеш - ние сме на разходка. Та откарахме няколко дена заедно из планината. Заведох ги на Рилски езера. Останаха много доволни.
Беше ме качил един господин със служебна кола. Няколко месеца по-късно ходих на интервю за работа и познайте на кой попаднах и дали почнах работа Mr. Green
И т.н. и т.н....

# 28
  • В Космоса
Аз съм пътувала 1-2 пъти само и не сама. Иначе имам много познати, които редовно така се придвижват.Инциденти до сега не съм чула освен един доста фрапиращ случай. Познат се качва при цигани (с какъв акъл не знам  Confused) и в един момент разбира, че работата отива на отвличане. Фиксира една брадва в колата и я стоварва върху главата на единия циганин. Другия побягва. Моят познат отива при ченгетата в близкото населено място. Не си спомням какво стана, но имаше май някви дела-мела.

# 29
Пътувала съм доста като по-млада. Само веднъж сама - не знам и аз с какъв акъл.

Сега бих пътувала само в извънредни ситуации.

Стопаджии качваме с мъжа ми от време на време - баби, дядовци, двойки.

Имаше една баба, която преди няколко години качихме край Троян - искаше за благодарност да ни даде карта на някакво съкровище в язовир.

Общи условия

Активация на акаунт