Пътувате ли на стоп?

• 10 246
  • 188
  •   1
Отговори
# 30
Никога не съм пътувала и никого не съм качвала. Обикновено съм с детето и си позволявам да качвам само незрящи хора, които срещам пред социалната служба, които обаче не са стопаджии. Пътуването е удоволствие и не бих си го развалила със задължителен разговор с непознат. Tired

# 31
Добре де, мен ми е чудно, какво налага пътуването на стоп?
Нямаш пари да се прибереш?
Няма автобус, влак?
Или просто не ти се плаща и разчиташ, че някой ще те качи?

# 32
По-скоро го виждам като част от суб-култура. Crazy
Свобода, безвремие...

# 33
Само веднъж, ама беше по-скоро приключение.
Тръгнахме с приятелка и приятел със влака, крайната точка, бяха някакви минерални бани, някъде си в гората. За протокола всичките сме моторизирани, ама решихме че така е по-интересно.
Оказа се че няма превоз до баните, стопирахме автобус, който ни накара да си платим билетите, след това ни остави на някакъв разклон в нищото, след 2 часа чакане се появи един младеж и ни качи, закара ни на 20 километра навътре в гората, където се оказа че и пари да имаш, нищо не можеш да направиш. Изви се страшна буря, намокрихме се, изплашихме се, и накрая от нищото изникна една къща в която една баба ни приюти, облече и нахрани. На следващият ден се обадихме на една приятелка да дойде да ни спаси.
Това ми беше за последно.  Peace
Стопаджии не качвам, ако съм сама ме е страх, ако сме с мъжът ми извън града, обикновенно сме с децата и с багаж и няма място.
Веднъж качихме една баба, която ужким щеше да ни упъти, накрая се оказа че сме я закарали до домът и в съвсем различна посока, и после се лутахме още много време, докато се оправим  Twisted Evil

# 34
  • Пловдив
Пътувам от тийн на стоп и това лято смятаме да го направим ... пътувала съм бременна в петия месец из цяла България на стоп ... и винаги спират готини, открити хора, които също са пътували ...

Но софиянци и варненци са най- големи снобари ...
Хахаха, аз се стопирах бременна в 7мия месец, защото изтървах автобуса от заплес. Мъжът ми откачи. Спретна ми такъв скандал Simple Smile Пак бих стопирала, сама без децата. Иначе качваме от време на време стопаджии (по един, защото за един имаме място). Като сме с мъжа качваме и мъже, ако съм сама (и децата) и видя само момиче или жена също спирам, ако имам място.

# 35
  • out of space
С приятелка сме минавали цялото черноморие на стоп- беше невероятен двумесечен купон! Но тогава бяхме на по 20 години  Simple Smile
От тогава не ми се е налагало.

# 36
  • София, център
Веднъж, като студенти, по маршрута Камчия - Несебър. Там за съжаление нямаше никакъв друг вариант за транспорт, освен на стоп. Качи ни някакъв хладилен камион, който превозваше замразени пилета. Не е имало проблеми.
В момента, на мъжа ми от самата мисъл да качи някого на стоп му се повръща.
Иначе качваме разни баби и дядовци на вилата, ама без да ни са ни спирали.

# 37
  • близо до Кресненското дефиле
Не пътувам на стоп.
Не качвам стопаджии.
Не се смятам за параноичка.
Бих качила хора , само ако не дай Боже , стана свидетел на пътен инцидент.

# 38
  • София
Всъщност проблемът е не, че вас ви е страх, а в хората които искат да се качат на стоп. Аз съм сигурна, че ако застана на пътя, третата кола вече ще бъде спряла. Дори някоя от вас ще ми спре. Защото изглеждам съвсем безобидна, едно момиче с дълга коса само на пътя.
Дали няма да спрете?

Честно, и аз като вас си умирам от страх и не бих качила никого при мен когато пътувам сама. Много ми се иска обаче да им помогна, но най - често нямаме място, защото аз пътувам с по 4 куфара за себе си.  Stop А и стопаджиите обикновено са мъже, брадясали, едни такива неугледни и е съвсем разбирамо защо жените не им спират. Това си е мъжка тема, някак си не е подходяща за дами. И то каква дама си ти щом качваш непознати мъже от пътя или пък се возиш при непознати тираджии. Не, благодаря.

# 39
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Причината е, че искаме да отидем на море или планина, но нямаме пари...а липсата им не трябва да ни лишава от почивка или удоволствие ...

# 40
  • София
Причината е, че искаме да отидем на море или планина, но нямаме пари...а липсата им не трябва да ни лишава от почивка или удоволствие ...

За семейства с деца не коментирам, и въобще присъствието на деца те кара да изглеждаш по - малко подозрителен. Но и по - труден за качване, заради голямата бройка Simple Smile

# 41
                             Често качваме. Обаче един път беше голяма глупост - качихме стопаджия и го прекарахме през границата. Легално, разбира се, но аз брах голям страх да не би да пренася нещо и да загазим. За щастие всичко беше наред, но повече не искам стопаджии докато минаваме граница.

# 42
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

За семейства с деца не коментирам, и въобще присъствието на деца те кара да изглеждаш по - малко подозрителен. Но и по - труден за качване, заради голямата бройка Simple Smile

е, с децата не...но ще избягаме за малко само двамата Simple Smile

# 43
  • На земята, която е всъщност звезда.
Само на мен ли са ми стопирали баби и дядовци от някое село до близък град? Най- често лятото по морето.

# 44
Младежи бих качила (ученици, студенти, разбирам ги), закъсали хора в нужда също, иначе не.

вече не. преди- много. сега връщам жеста- качвам стопаджии Simple Smile

едит: зачетох се в отговорите... жалко, много жалко, защо така бе хора? за пореден път се убеждавам, че тук са се събрали една малка група хора... параноични майки...
ето ви малко вдъхновение: лични приятели които обиколиха света на стоп... в момента са в непал
...

Параноични и егоистични  Mr. Green честно казано, улавям се, че у мен има известна доза егоизъм в това отношение. Да хвърлям луди пари за поддръжка и бензин и после да возя някой, решил да си обикаля на гърба на някой друг. Няма да стане  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт