"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 150
  • 469
  •   1
Отговори
# 255
При държавните органи при мен винаги е минавало леко и спокойно, понеже дори и да разбирам за какво съм отишла се правя на супер тъпа патка и всички изведнъж се втурват да помогнат на "неориентираното момиче".
Същото и с полицаите, които веднъж ме спряха с пуснати халогени (беше след дъжд и ми беше некомфортно без тях, а по принцип е забранено). Спря ме едва ли не с изречението дай 50 лв., но аз пуснах невинно изражение, обясних му, че не знам какво са халогени и че за пръв път се качвам на тази кола. Накрая ми изключи той халогените, пожела ми лек път и да карам внимателно в това хлъзгаво време.

Понякога освен усмивката и "глупостта" отваря много врати  Embarassed

# 256
За мен култовата продаваческа фраза е: "Ако желаете, може да пробвате"  Joy
Култова е ами. Не веднъж са ми казвали, че не мога да провам нещо...

# 257
Благодаря Ви!  Разбрах, че аз трябва да се харесам на продавачката и съответно да получа добро обслужване.  newsm78 До сега живях с погрешната представа, че за тях това е работа и те трябва да привлекат и "омаят" клиента. ?!? Rolling Eyes

А ти да се подиграеш и да се държиш надменно с тях ли? Аз не казвам, че те не трябва да те охажват, но все пак и клиента не бива да се държи все едно продавачът е някакъв боклук.

Точно от там идва проблемът според мен. Понеже повечето хора се държат високомерно, щото са клиенти, продавачите почват да се държат по този ужасен начин.

Живяла съм в чужбина, там всички са приветливи, усмихнати, общуват си....няма клиент-консултант, има една хармония....

# 258
Благодаря Ви!  Разбрах, че аз трябва да се харесам на продавачката и съответно да получа добро обслужване.  newsm78 До сега живях с погрешната представа, че за тях това е работа и те трябва да привлекат и "омаят" клиента. ?!? Rolling Eyes

А ти да се подиграеш и да се държиш надменно с тях ли? Аз не казвам, че те не трябва да те охажват, но все пак и клиента не бива да се държи все едно продавачът е някакъв боклук.

Точно от там идва проблемът според мен. Понеже повечето хора се държат високомерно, щото са клиенти, продавачите почват да се държат по този ужасен начин.

Живяла съм в чужбина, там всички са приветливи, усмихнати, общуват си....няма клиент-консултант, има една хармония....
В чужбина няма ли високомерни клиенти?   Laughing

# 259
Когато работех като продавач-консултант ни задължаваха да поздравяваме клиентите.Разбира се това е нормално и всичко става по лесно като добавиш и една усмивка.Но не мислите ли че клиента е този който трябва да поздрави първи.Аз като вляза някъде винаги поздравявам.Да не говоря че 70% от клиентите въобще не отговарят на поздрава. Wink

# 260
  • София
Когато работех като продавач-консултант ни задължаваха да поздравяваме клиентите.Разбира се това е нормално и всичко става по лесно като добавиш и една усмивка.Но не мислите ли че клиента е този който трябва да поздрави първи.Аз като вляза някъде винаги поздравявам.Да не говоря че 70% от клиентите въобще не отговарят на поздрава. Wink

Не, задължително първия поздравил трябва да е продавача. Един вид, той е домакин, като влезе някой, трябва да го предразположи да си изхарчи парите.

# 261
Не знам как му хрумва на някого, че клиентът трябвало да поздрави първи...  ooooh!

# 262
Първи,втори-какво значение има кой първи поздравил.Важното е да има взаимно уважение,а не единия да реши,че другия му е длъжен и да извади торбата с комплексите,демонстрирайки кой е по-по-най.

# 263
сетих се за друго много забавно нещо в магазините в Бг.
Влизам с мъжа ми, говорим си на немски. Продвачките ни се усмихват най-любезно и ни обсъждат просташки на български, без дори да понижат тона си ( все едно, че небрежно си говорят за времето)
Леко им виснаха ченетата като им отговорих на български Laughing Laughing Laughing

# 264
  • София
Първи,втори-какво значение има кой първи поздравил.Важното е да има взаимно уважение,а не единия да реши,че другия му е длъжен и да извади торбата с комплексите,демонстрирайки кой е по-по-най.

За мен има ОГРОМНО значение - ако влизайки не ме поздравят - аз не поздравявам. За мен това е показател, че изобщо не са ме забелязали.
Комплекси не демонстрирам, любезна съм, не се заяждам, благодаря винаги. Но пък не пречи, някоя особено такчична дама в магазина да се изуми на фигурата ми, да ме препрати към магазин XXL  и така...

сетих се за друго много забавно нещо в магазините в Бг.
Влизам с мъжа ми, говорим си на немски. Продвачките ни се усмихват най-любезно и ни обсъждат просташки на български, без дори да понижат тона си ( все едно, че небрежно си говорят за времето)
Леко им виснаха ченетата като им отговорих на български Laughing Laughing Laughing

Ооо, това често ми се е случвало, говорейки с шефа ми на английски, да ни коментират и мен и него доста звучно, та като им заговоря на български е меко казано неудобно  Laughing

# 265
Интересно ми е какво обсъждат толкова на непознати хора? Laughing

# 266
  • София

За себе си съм чувала - "Глей тая къв задник има" от продавачка;
В ресторант - "Оф, тия сА докато се накумат да поръчат, направооо"
(ама то понеже превода на английското меню е в стила - запечен бански старец, преведено като Constipated old man from Bansko, има нужда от пояснения)

# 267
Слънчезара,права си,продавачката трябва първа да поздрави.Макар,че аз като влизам някъде и редовно поздравявам първа по навик.Исках да кажа,че когато съм клиент,за мен няма значение дали продавачката ще ме поздрави първа,по-важно ми е цялостното отношение.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 22:15 от Мидичка

# 268

За себе си съм чувала - "Глей тая къв задник има" от продавачка;
В ресторант - "Оф, тия сА докато се накумат да поръчат, направооо"
(ама то понеже превода на английското меню е в стила - запечен бански старец, преведено като Constipated old man from Bansko, има нужда от пояснения)

Чудно! Какво да коментирам!
Да дойде някой пак да ми обяснява колко са онеправдани подобни служители Wink

# 269
Просто обичаме да коментираме... (но не съм сигурна дали и други не правят така  newsm78 ) Редовно докато бях в Лондон в метрото се чуваше българска реч... обсъждаха си хората околните и им се смееха с голям кеф Simple Smile

А отношението към по-едрите не искам въобще да го коментирам...

Общи условия

Активация на акаунт