Отговори
Имам племенница която съвсем скоро става на 11.И за рождения ден иска преса.Но аз не сам сигурна дали е редно да и купувам.И ако и купя каква трябва да е???
                                                  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 22:34 от nAtLia-Banikna

# 1
  • София
Зависи от семейните виждания по въпроса. Познавам деца, на които майките им им правят косата с преса още от детската градина (но такова дете едва ли има нужда точно от преса за рождения си ден  Wink ). Обаче в нашето семейство тези неща не се поощряват, така че не бих погледнала с добро око на подобен подарък.

Защо не се консултираш с майката на детето?

# 2
  • някъде из облаците
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379985.0 тук има коментари за пресите, дъщеря ми има на Remington, много е добра, подарък от леля и, но за 18 рожден ден  Confused
Аз не бих купила преса на 11 годишно дете, но всеки сам си решава  Laughing, най-добре се консултирай с майка и Wink . Успех в избора.

# 3
  • София
едно на ръка, че не одобрявам поощряването в такава суетност на 11-годишни момиченца, а друго е, че това с пресите ми се вижда чалгаджийско, или както се изразява дъщеря ми "кифленско".
Но ако в семейството е нормално явление, защо да не подаря преса на детето!

# 4
  • София
Ако майката разреши - купи и. Но също и купи и нещо термозащитно за косата.
Пак да повторя, ако майката разрешава покажете и правилната употреба на преса, защитни продукти, грижа за косата. Заведете я на добър фризьор първите пъти за да види нагледно как е правилната употреба на пресата. Няма нищо лошо детето да е с поддържан външен вид.
Не е нужно всички да тичат по улиците като чумички.

# 5
  • София
Не е нужно всички да тичат по улиците като чумички.

Не ползваш преса за коса = тичаш по улиците като чумичка ???  smile3560

# 6
Гласувах с НЕ, въпреки че от няколко месеца дъщеря ми има преса. Гледах обаче да отлагам закупуването и възможно най-дълго време. Не свързвам пресата нито с чалгарки, нито с кифли. Просто смятах, че косата се гори излишно и е по-добре, ако ще се прави да е поне от по-късен етап.

Дъщеря ми не ми е искала преса когато беше на 11, може би и защото косата и беше идеално права, а ако искаше да е начупена просто я сплитах на малки плитки и на сутринта имаше хубава буйна грива Simple Smile Като влезе обаче по-сериозно в пубертета косата и почна доста да се чупи и тя искаше да я поддържа права както винаги е била. Разреших и. Тя си събра пари и си купи. Не знам доколко е добра. Виждам обаче, че косата и почна доста да пада и го свързвам с ползването на пресата. Сега ще и купувам разни неща, които да възстановят косъма и ще я помоля да я ползва по рядко.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:18 от Летисия

# 7
Дъщеря ми е на 11 години и не бих й позволила да ползва преса за коса, не ми се иска от такава възраст да си гори косата. Но ако родителите нямат нищо против и детето ще се зарадва купи. В класа са дъщеря ми доста деца ползват ежедневно преса за коса. Иначе гласувах с НЕ.

# 8
  • Пловдив
Аз не бих купила преса за коса на дете на 11. Права, крива, чуплива коса - малко е детето за подобна екстра. Има време за всичко. По мое усмотрение, на цитираната по-горе възраст, то все още не е дошло точно за преса.

# 9
Гласувах ЗА.
Подарихме на голямата ни дъщеря преса за коса, когато беше в 6-ти клас/може и по-рано да е било/. Горе-долу на възрастта на племенницата ти.
Ето такава, на Philips:

Пресата има няколко приставки и стават сладурски прически. Най-много сме я ползвали за така наречените "вафлички", предимно за празници или рождени дни. Притежаването на преса вкъщи не означава ежедневно ползване и системно горене на коса. Naughty

В момента дъщеря ми е на 16 г. и ползва такава преса, отново на Philips, която е и с по-добро качество:

Втората преса в момента се ползва доста често. Дъщеря ми се харесва повече с изправена коса и аз я подкрепям. В крайна сметка е важно човек да изглежда добре и да има самочувствие.

П.П. Вкъщи не слушаме чалга. Laughing

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 10:12 от Фран Джонсън

# 10
Оооо, прекрасен подарък! Много ще я зарадваш, сигурна съм. Ремингтън, Филипс, Бейбилис, са все добри преси. Много се смея на някои от мненията, надявам се, че ще има и други колоритни изцепки.

# 11
  • Варна
Aз имам на "Браун" доста е  силна, но моята коса е твърда и много чуплива, почти къдрава.
Има много модели, ако косата й не е много твърда, купи някоя по-слаба ще  свърши работа.
Филипс, Браун, Иметек, Ремингтън, все са хубави.

# 12
  • софия
ние сме на 12 но от 2 години ползвам преса и съм й я купила.Правя я  само на поводи - 15 септември, рожден ден и завършването. нека се почуства по-различна в тези дни и по-красива в тези дни.твърдо ЗА съм нека момичетата да се учат на суетност и красота.

# 13
Дъщеря ми е на 15 год и не ползва, въпреки че имаме две. Но аз съм ЗА. Можеш да и купиш, стига пресата да не гори косата или да има някаква, дори минимална защита.  Simple Smile

# 14
Умммм да, отличен подарък за 11г. момиче. ))))
Гласувах с НЕ!
Интересно ми е какво налага искането на подобен подарък? Вероятно това, че съученичките и вече имат. И на какво се правят? На вафлички и буклички? Това ли е нормалният вид на момиче на тези години?

Общи условия

Активация на акаунт