Отговори
# 30
Според мен ключовата дума във въпроса дали да се подари преса за коса на 11 годишна племенница е "племенница".

Има разлика между дъщеря и племенница. Племенницата ми е по-голяма от дъщеря ми и нея съм глезила така както само ние, лелите, си знаем - игри, дрехи, дрънкулки, разходки, козметика, въобще - всичко, което мога да подаря и което знам, че ще я зарадва, без да се интересувам полезно ли или не, възпитателно ли е или не. За дъщеря ми нещата са коренно различни, там съм гаден родител и избирам подарък, който да е искан, полезен, развиващ и т.н.

# 31
Obsolete, много точно. Моята преса ми е подарък също. като имах по- дълга коса една колежка беше решила, че ще я ползвам и ми я подари. С керамично покрите е, с няколко приставки. Когато исках да я дам на по- малкта ми племенница - тя е на 14 - сестра ми ме увика. Та детето идва и си я ползва Grinning
Аз си я глезя и си имаме малки тайни от майка й Mr. Green Може би не постъпвам правилно, но като си нямам момиченце така компенсирам.

# 32
Пресите за коси, машите и т.н. не са подходящи за 11-годишни деца. Техните коси са много по-деликатни и фини. Като се има предвид, че честата употреба на преса уврежда и зрялата коса, какво да кажем, ако тази преса се вкара в употреба още от детска възраст, какво би станало с косата след толкова дълга употреба.

Ако все пак се стигне до решението да се купи преса, нека задължително се ползва и термозащита. Някои от продуктите, които използвам аз, са тези:

# 33
  • София
а някой може ли да ми обясни какви са тези толкова сериозни и наложителни причини за нуждата за едно момиченце на 11-12-13 години от преса и подобни уреди за разкрасяване? Нима едно момиченце на тази възраст е с лоша естествена коса, и лоша нормална прическа (която не изисква поддръжка по-голяма от редовно миене с шампоан и подстрижка на някакво време)?
Една потребителка писа (май беше Айша) за "чумички в главите"! И то за момичета на такава малка възраст! а други вярват ли си, че пресата се ползва само два пъти в гоодината "за да стане детето по-хубаво"? Честно, започвам лекинко да се ужасявам, все едно чета за двайсетгодишни млади жени, а не за 11-годишни момиченца, една стъпили в пубертета - сутрините явно се превръщат в ритуал, включващ почти ежедневна преса и внимателна прическа. а с грима откога? Защото "другите" и те са на същия принцип - най-старият аргумент - "всички го правят, моето дете да не изостане".
Аз на моята щерка такова чудо не купувам, поне докато не отиде в гимназия, пък ако ще другите момичета да имат по пет преси и да си сменят вафличките на къдрички всеки ден!

# 34
Започват да си изправят косата с ютия. Вие като родители преценете кое е по- добро. А дали всички знаете как ходят децат в училище, дали наистина са без грим и изправена коса? По един начин ги изпращате - в друг вид са в учлище.
Само не се засягайте не е персонално към вас

# 35
  • София
Ти за 11-годишни деца ли говориш? Ако един родител не знае как 11-годишната му дъщеря отива на училище, то кога, като тази дъщеря стане на 16 ли? На мен този довод малко ми прилича на "нека пуши и пие пред мен, вместо да се крие".
 А това с ютията направо не ми го побира главата!

# 36
Визирам възрастта от 12 - момичетата малко съзряват - до 16.
 Както искаш така да ти звучи. Това са факти от учлище.  А за ютията и на мен не ми го побираше главата докато не го видях.

Много родители си мислят - "това  моето дете не го прави , няма да го направи... и пр." Винайги си оставяйте една вратичка... на съмнение.

# 37
Не мисля, че на 11 годишно момиче му трябва преса за коса.

# 38
  • София
И какво, на 12 са много големи ли? Съзряватнето отнема доста повече време, поне до осемнайсет е. На дванайсет все още доста момичета нямат цикъл.
За моя ррадост повечето момичета на възрастта на дъщеря ми от нейния клас не ползват преси, маши и прочие. Преси и подобни имат само "кифлите" и "чалгаджийките" - това зная за категориите в шести клас (поне според това, което зная от децата си). И доколкото съм виждала представителки на тези категории в училището им, тези момичета са доста напред със сексуалните позивни (къде съзнателно, къде несъзнателно) и физически данни.  Peace

# 39
Аглая Епанчина , благодаря ти за показаните продукти. На всяка цена ще ги потърся.

# 40
Еей, ама като се вкопчите в едната дума , те и на18 не са големи - за мен са деца. И аз съм против да изглеждат като фолкпевици , но като не си като останалите , не вървиш- от техния речник.
Казвам ви какво виждам в учлище, нямам намерение да споря - моите са големи и не са момичета.Изразих и становището за пресата , повече май няма работа в темата.

А със сигурност на ССФ децата не се гримират, не си изправят косата , не ходат в МОЛ-а  с другирте.
Те са постоянно с мамма.
Лека вечер на всички.

# 41
  • София
Явно виждаме различни неща в различни училища. И какво виждаш в училище? Наясно ли си с разделението по категории сред момичетата? Аз имам момиче и за мен тези неща са важни, защото искам дъщеря ми да изглежда на възрастта си - едно нормално малко момиче, а не кифла или чалгаджийка по сегашните ученически вътрешни стандарти сред момичетата. Синът ми тези неща ги пропуска, нормално е, но и той има представа за това деление.
Това за ССФ трябваше да ме засегне ли, що ли?

# 42
подкрепям мненията на Andariel   bouquet
Рòса в класа на дъщеря ми има деца, които ежедневно ползват преса за изправяне или вафлички, както от изминалата учебна година използват грим. Питах ги и всички  го правят със знанието на родителите си, даже казват, че майките им помагат за прически, грим. Дъщеря ми тръгна една година по-рано на училище и в момента е с набор 1999 г. Въпреки, че не е пожелавала да си изправя косата, съм й обяснила защо не бих й позволила. Според мен, когато децата имат твърде много свободно време и никакви странични занимания, особено с подкрепата на родители и лели започват да се занимават и интересуват само от това - прически, грим и всичко това снимано и качено във фейсбук. Дъщеря ми се занимава с шах и не й остава много свободно време /особено лятото има много турнири/, а когато е свободна играе със сестра си навън, кара колело и аз си я харесвам такава с рошава коса, но дете.  Така, че за мен не е подходящ подарък за дете, но щом родителите и лелите смятат, че супер преса е стимулиращ и подходящ подарък - тяхна воля. После ще четем коментари, че момичетата  изглеждат по-големи отколкото са всъщност са, всички ги стимулират да изглеждат така.

# 43
Само да не помислите , че си чеша клавиатурата , а няколко пъти ме питате кои училища визирам- отговарям , била съм на проверка /служебно/ в Италианския лицей- там имаше тонове фон дьо тен, Класическата гимназия, Училище по приложни изкуства "Св. наум" ... и др. по изкуствата.

За първи път се втрещих в кварталното учлище. Най- добрата ми приятелка е там учител по БЕЛ и понякога минавах да я забера да пием кафе. Повечето от децата ги познавам и родителите им, също. Виждала съм ги в приличен свид с родителите си в парка , на пазара и в учлище , минайваки покрай мен накипрени млади госпожици , като ме поздравяваха си виках "Кое беше това дете?"
От тук натаък вие си прценетте.
Само ще завърша се една стара истина:
"Забраненият плод е най- сладък" И си спомнете като ученици дали не бързахте да разплетете плитките , да съблечете престилката и да нахлузите дънките? Повече нямам какво да кажа.

# 44
Аз вече направих своя коментар относно 11 годишните госпожици. Да, имахме такава преса и действително сме я ползвали няколко пъти в годината. Желанието на детето да я притежава беше по-силно от това, да прецени колко и дали ще я ползва. Малката ми дъщеря тогава е била първокласничка и от любопитство искаше да пробва въпросните вафлички, но беше до там. Наистина, ако се направи само бретона и на още няколко места косата по този начин стои сладурско, в никакъв случай чалгаджийско или кифленско. Поне такова е моето виждане.
Та тази преса е ползвана много, много рядко. Дали си струва да се дадат парите за нещо, което ще стои през повечето време в гардероба, всеки родител сам си преценява. Пресата вече я подарихме на моя братовчедка на същата възраст.

Аз лично не познавам деца около 11 годишна възраст, които ползват преса ежедневно. Поне в класовете на дъщерите ми не е имало такива.

Когато пресата се ползва от 11-13 годишни госпожици няколко пъти в годината, няма нужда от подхранване на косата.
Но в една по-късна тинейджърска възраст 16-18 г., честото изправяне на косата е свързано с ползването на качествени продукти. Вкъщи купувам на голямата си дъщеря тези продукти, като ги редуваме с други. Много, много са добри. Могат да се намерят в аптеките Ремедиум, ползвам ги и аз:

Маска   Шампоан

Общи условия

Активация на акаунт