Мнението ви за ползата/вредата от училищните лавки

• 39 565
  • 910
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
  А някъде има ли инсталирани млекомати.

# 481
сложихме машина за пресен портокалов сок
Stop Сигурно е свързана с водопровода и канализацията и сама се мие след всеки сок.А един мармот стои зад нея и ръчно измива и подава портокалите  Grinning
Преди година от едно такова чудо на техниката само че за кафе сума ти народ бе заразен с хепатит.

# 482
  • София
и аз това се зачудих, кой и колко често я мие тази машина.

# 483
  • София - Рим и обратно
сложихме машина за пресен портокалов сок
Stop Сигурно е свързана с водопровода и канализацията и сама се мие след всеки сок.А един мармот стои зад нея и ръчно измива и подава портокалите  Grinning
Преди година от едно такова чудо на техниката само че за кафе сума ти народ бе заразен с хепатит.

O да! А утре може да ми падне саксия на главата, кой знае! Ей това нещо ме изумява. Кой каквото ще да предлага, да измисля, да внедрява - и най-хубавото да е, тутакси ще му се изнамерят хиляди кусури ooooh!. Как така няма да има лавки, ми къде ще ядат, ще вземат да ходят по магазините... Ама как ще се затваря училището, ми ще стане пожар и ще се счупи ключа... Crazy Сега пък, кой ще мие машината.... Joy

Андариел, като им гледам тук обема на продукцията на ябълки, праскови и прочие плодове /за Италия става въпрос/, хич не ми се вярва, че ще седне фермерът да полира една по една ябълчиците с парафин Laughing. Смешно е.
И да, ядем ги барабар с кората след като ги измием, проблеми нямаме. Колко ли парафин сме погълнали, незнам. Би трябвало да сме със слепени черва вече.
Абсурден е начинът, по който хълцаме колко ли нитрати и химически обработки е претърпяла една ябълка /при положение, че едно обилно миене оправя нещата/ и в същото време охотата, с която се поглъщат количества джънк, пържени и генно модифицирани храни.

# 484
Ябълките по принцип имат восък и са лъскави, естествено, в зависимост от сорта.

Мен темата не ме касае пряко, ама чета ей тъй, с мазохизъм дето има една дума, да видя какво още може да се измисли  Laughing

# 485
  • София
ми, наема си нелегални емигранти да ги полират, да не мислиш, че италианецът ще  седне сам да си ги полира! Не ти се вярва, ама си е баш така с парафина! Част от съвременното селскостопанско производство, просто няма как да се заобиколи. Едва ли мислиш, че през февруари-март-април-май месец ядеш пресни ябълки, които са все толкова червени, еднакви и лъскави. Напълно възможно е да ядеш ябълка, която е произведена през по-миналия сезон. Да, погълнали сте доста от безценния химикал! Ябълките, които не са мазани с парафин и подобни химикали са по-матови, неугледни, а не като нарисувани с фотошоп.

# 486
 Joy Joy Joy
аз се чудя къде потъват нелегалните емигранти, ама то при толкова ябълки за полиране...
Нищо чудно умните италианци и да затворят цикъла- емигрантът полира ябълката за трайност, тя преседява сезон-два и накрая пак я купува, щото нали той е беден, а тя е евтина, и я изяжда.

# 487
  • София
Ползите са за собственитците, а вредите за децата!

# 488
  • София - Рим и обратно
ми, наема си нелегални емигранти да ги полират, да не мислиш, че италианецът ще  седне сам да си ги полира!
И кой му плаща бе, Андариел Laughing Laughing Ама страшна фантазия имате, да му се не види. Забавно е чак.
Отделно, че за всеки е ясно, че е разумно да се ядат сезонни плодове и зеленчуци. Не само от финансова гледна точка, но и от здравословна. Отделно и че тук климатът е малко по-различен и съответно сезона на плодовете е значително по-дълъг. И повярвай ми - никой няма нужда да полира нищо, има предостатъчно. Това не значи, че вкусът на много плодове и зеленчуци тук е по-добър от тези на бг пазар, не ме разбирай погрешно- напротив. Просто видът и количествата са други.

Да, всички растения по принцип имат защитно восъчно покритие. Но явно се има предвид някакъв вид течен парафин....или и аз не знам какво точно, Рокси Laughing...

# 489
  • София
Що бе, вярвайте си, че аз фантазирам! Явно изобщо, ама изобщо не сте наясно с практиките в съвременното селско стопанство. За вас явно сезонът на пресните плодове и зеленчуци съвпада с работното време на супермаркета.

# 490
Вярваме ти бре. Пък като свършат с лъскането на ябълките, нелегалните емигранти отиват да опъват найлон по краставиците.

# 491
  • София
е, сега, възможно е да има и машинно полиране с восък, и без това идеята и стандартът са всички плодове да са с една и съща форма и цвят, не е толкова  трудно да се автоматизира. Но това е въпрос на решение на фермера. Нелегалните емигранти в селското стопанство се използват за всичко, което ти дойде на ума, защото техният труд е много по-евтин от купуването на една нова машина за автоматизирана обработка.
Ами, нищо чудно и да опъват, ако не е от този найлон, който се слага още преди краставичката да стане краставица и да се разтяга заедно с растежа й! Иначе пускат ръчно краставиците в пакетираща машина, също като всякакви други хранителни продукти.

# 492
И какво сега, да не ядем плодове, а само сандвичи. 

# 493
  • София
Не може всичко да си отглеждаме сами. Истината е, че киселото домашно мляко е страхотно, плодовете от дървото са страхотни и т.н. Но ние живеем в града и няма възможност да си отглеждаме всичко. Така че сме принудени да отиваме до магазина и да купуваме от там каквото предлагат. А там определено предлагат генномодифицирани храни и т.н. Но на практика и ние сме мотирали достатъчно, че да не ни се отразява вече!! Laughing Laughing Laughing Laughing

# 494
В съвременен роман от руски автор имаше епизод в който една дама си купува ябълки от пазара.Но и казаха ,че не може да избира само жълти, ще попадне и някоя зелена.На въпроса и каква е разликата, отговорът беше-ами като се обгазяват ,някоя е останала по-навътре, затова не се е оцветила в жълто.

Вярно, че е художествена литература и случка от далече по-северни земи, но тогава се замислих за прекрасния жълт цвят на ябълките през всеки сезон.Още повече, че от близко село-град-прочуто открай време с производство на ябълки ,мои познати се затрудниха сериозно да ми намерят исканото количество"Златна превъзходна", тъй като дърветата били остарели и вече почти не се отглеждал този сорт.

П.С. Когато видя дете да яде ягоди през февруари, придружено от съответния родител за който вероятно е въпрос на престиж да купи скъпия плод, а не си дава сметка за съдържанието му, ми идва да му взема кофичката с ягоди и да я изхвърля.По същия начин както и пиците, които още от сутринта ги дъвчат тинейджърите.

Общи условия

Активация на акаунт