СПОДЕЛЕТЕ 164

• 23 051
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Имаме си промени в правописа: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=981304

# 616
  • Варна
Честити лентички на Деси и тити, чак сега ги виждам, желая ви момиченца  Grinning

Понеже гледам, че сте на самолетна тематика, се сещам за последния ни полет с Ния от Мюнхен за София. Баща и - в съседен самолет, на същото летище. Аз и превеждам всичко, което съобщава пилотът. Той вика задава се буря, но ще излетим бързо, за да я избегнем. Тръгваме и спираме. Пътник бил забелязал как двигателят засмуква найлонова торба, обадих се, вика пилотът, на кулата, гледам и датчиците, всичко е наред, опасност няма (тук в самолета настъпва лек смут). Пак тръгваме и пак спираме. Единият двигател не бил стартирал както трябва, съобщават, но ще се опитаме да излетим (това вече идва множко на пасажерите). Тръгваме и пак спираме, понеже почва бурята, навън трещи и гърми и чакат самолети в колонка, всичките спрени. И Ния с едно такова философско спокойствие сне напрежението у бг пътниците, като заяви, че явно ще се взривим като полетим, но пък и баща и и той щял да умре в съседния самолет. На мама позитивистчето!  Laughing

# 617
Много ме цепи днес главата, едвам изчаках да стане обяд и си налях едно бяло вино. Но не ми харесва никак, че пак влязох в спиралата кафе-вино-кафе  Confused
Крайно време е да си купя един апарат за кръвно и да спра да се правя на екстрасенс.

# 618
|Рокс, апаратът за кръвно ще затвори спиралата- просто ще ти се налага да пише кафе/вино/кафе, в зависимост от покозонията му Grinning Сега, тъй да се каже, пиеш без причина!

# 619
LamaRina, много благодаря за изчерпателния отговор, наистина ми беше полезно, предвид каква съм паника точно по летищата. Аз първия път така, на летището, хем терминал 1, където не знам може ли да се загуби някой, но шаш и отидох първа и всичко, но като минах всички чекове и проверки и се озовах сама в празния гейт с гледка към пистите и самолетите, сякаш сърцето ми си отиде на мястото и ми стана толкова спокойно, леко и радостно...

# 620
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Но пък ще знаеш кога да пиеш бяло, кога червено вино - според нивото на кръвното, Рокси.

Аз пък си позволих да изпия едно кафе, въпреки че не бива и не ми е гузно даже.  Wink

# 621
Калина Крумова е успяла да внесе законопроекта за сурогатното майчинство в НС. Чудесна новина.

# 622
  • о`майна лунна нощ е
Като знам колко им е тромава процедурата до влизането в сила на даден нормативен акт и колко такива слънчеви законопроекти събират прах, ме е страх да се зарадвам. Честна пионерска.

# 623
ester, същата паника съм и аз, затова много добре ти влизам в положението...
Няма да забравя никога първият ми полет до острова със смяна във Фракфурт - кошмар на кошмарите. В София мъгла, самолета закъснява с един час да излети, а аз имам само 2 часа да хвана другия самолет. От компанията ми обясняват, че няма проблеми и не се налага да ми презаверят билета, защото съм щяла да успея. Пристигаме там с още добавено закъснение, огромно летище, народ и отново опашки пред детекторите. От ужас, че часовниците показват 20 мин. до последно повикване на пасажерите за следващия полет, забравям да си събуя ботушите и детектора ти засича...оттам една мацка с развален английски акцент ме проверява с ръчен детектор, като почти ме разсъблича, а аз само мрънкам: 'ще си изпусна полета, ще си изпусна полета'. Нарамвам чантата, палтото, документи, телефони и ботушите и по чорапи търча /ама буквално търча/ из летището...успявам да вляза в автобусчето и вратите хлопнаха зад мен. Като седнах в самолета само въздишах дълбоко и през акъла ми мина: 'баси откачената си Рино, не стига че си хукнала за острова при човек дето си срещнала в нета и очите му само на скайп си виждала, ми за малко да си останеш у германско с развален английски и никакъв немски'. Laughing

# 624
Баш  Laughing Аз поне очите на моята приятелка у шведско съм виждала многократно, и то не само по скайп  Mr. Green

При мен е наследствено, навремето баба ми като е тръгвала с баща ми и леля ми на море във Варна с влака, ако той е бил обявен за 6:10, тя от 4 часа е на гарата преди влакът да се е композирал  Joy Та и аз същата, тръгна ли за някъде да хващам обществен транспорт трябва да съм там поне половин час преди уреченето време. В случая на самолетите, ако трябва да си 2 часа по-рано, аз ще ида поне 3. После пък с разните му проверки съвсем се спичам, трябва да съм изрядна и изобщо. Да не писне, да не гъкне устройството.
А сега като се замислих, винаги досега съм мислила, че при тези пътувания с прехвърляне на два и повече самолета, то следващият непремнно знае дали и колко се бави предходният и го има предвид, така че ако от България се забавя за мен значи, че онзи ще ме чака  Crazy

# 625
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Есте, не съм сигурна дали полетите се синхронизират до такава степен, поне при мен се е случвало да се изправям на нокти от цайтнот. Хубавото е, че винаги има вариант за следващ полет.

Спомних си как на сватбеното ни пътешествие изпуснахме влака и се отвисяхме с часове на гарата. Не ни беше скучно, но така и започнахме семейния живот с чакане на гарата.  Laughing

# 626
  • Paradise
Днешният петък беше ужасен, ужасен, ужасен.
Освен намокрения паркет, "Чайка"-та точно днес минавала през Пловдив, ама защо да уведомяват пътниците, като си купуват билети...
Завършихме в спешното на карловската болница - детето на системи, продължават "екстрите" разстройство, повръщане и т.н.
В подобни дни се чудя къде съм стъпила накриво, че ми се струпват такива неща на главата...

# 627
  • Казанлък of all places
Пипинс  Hug

# 628
Та и аз същата, тръгна ли за някъде да хващам обществен транспорт трябва да съм там поне половин час преди уреченето време.

за първата ни съвместна екскурзия, предбрачна, тръгнахме един ден по-рано  Joy обичам да му го припомням все още понякога.

ометох сладоледа във фризера.

# 629
  • Пазете Гор
Много се спи, хайде , де!

Пълна къща, народе! Всички говорят едновременно, а някои пищят и се гонят. Вещици станали и летят на метла, лошо няма, но точно с тая метла по принцип мета акото на кучето...

Стига ергенски вечери с бира и размисли! Стига еднотипно и грозно простряно пране!
Отивам да приготвя петел с пресен зелен фасул. То е за обед де, за закуска кус-кус с овче сирене.

Общи условия

Активация на акаунт