Зеленчуково или плодово пюре хапва февруарското дете! № 16

• 25 216
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
bob4o_f , дали да не и дадеш ден-два лечебна Хумана. Ще се оправи момата, не се ядосвай допълнително. Случва се.

Честито на вече порасналите бебоци. Мале, как мина половин година ooooh!. Да са здрави, палави, папкащи и спинкащи.

Мами, баби, слизайте от метлите, молА ви.
Аз пък да се похваля днеска все едно нямам деца - купихме със съседите от блока един батут и сега всички ходещи зверчета от всички възрасти са на него. Моите момчета само дойдоха да мушнат по нещо в устата и пак отидоха да подскачат. Дано само дъждът се размине. Бебка не я броя, защото тя грижи не ми създава - друго си е да имаш момиче, честно Mr. Green.

Patelina, кофти е като свършат финансите, но мисля, че вече независимо от работодателите ни, всички ще си получаваме парите до 5-то число на месеца, т.е. другата седмица вторник или четвъртък.

# 646
Пателина аз се сещам и за теб и Бела  Hug
Сетих се и за Моника, че тези дни ми се изгуби, а пък Хей-я нали забегна някъде на село и затова скоро не е писала  Peace

Такаааааа Честита половин годинка на сладката Даниелка на Янчето, бузанчо Ванчо на Амидалка, финната ни мадама Борянка на Надето, Богдан на Диди Петкова и Нели на Мечтание   bouquet Да са живи и здрави дечицата, много усмихнати и щастливи  Hug  
Ехееее как си върви времето... неусетно почти  Party
Гатофила много е сладурско заглавието  Party Май май чакаме сега и Ники да се озъби  tooth дано бързо му минава дискомфорта на детенце  Hug
Мила и аз се вбесих на мъжо ти  #2gunfire хубаво е че иска да помогне на майка си, но това не трябва да е за сметка на времето му с Вас  Crossing Arms може и да е егоистично, но ми се струва толкова естествено да очакваш от него да сподели с Вас почивката си, а не да се нагърбва с други ангажименти  Naughty
Креми споделям мнението на Булка. И се успокой - ще видиш какво хубаво парти ще си спретнете, и уикенда ще е точно толкова романтичен, колкото си го представяш  Hug
Бобчо и моя сладур имаше такъв раздрискан период. Не се притеснявай ще ѝ мина на сладурката бързо  Hug
Джуджинка много сладък този твой бонбон Heart Eyes
Хриспито ама и Ивчо е голям сладурко  Heart Eyes
Елена и аз правя пюре за 2 дни и съхранявам в хладилник  Naughty

Имаше и друго, нооо  Whistling
После пак  Mr. Green

# 647
сещам се за този пост на Бендж, само че нашата вода не става за пиене, а пък не смея още да му давам направо изворна. Ама, като гледам май ще почваме и ние с изворната.
Аз съм решила и като навърши 6мес. да почна да давам пюренца с масло вътре-гледах всички купешки за 6мес са такива.
Забравих да се похваля-вчера на гостито се сдобих с дом. чушки, домати, зел. фасул, грах, бакла-всички бланширани специално за Бобо  bowuu Обещаха му и 5 кила дом. моркови  тази събота. При това всички зеленчуци не са пръскани с абсолютно нищо, друг е въпросът колко са чисти, имайки в предвид градчето в което живеем и обгазяването ни. Остава да науча чавето да яде дом. пюрета  hahaha

Бобчето преди малко си хапна лакомо цяло 190мл пюренце пиле и зеленчуци, допи си с млекце и заспа доста подозрително-първо ми се усмихваше едно такова миличко и се гушкаше в мен-май му е харесало пюренцето  Mr. Green

# 648
Благодаря ви милички за подкрепата  Hug Hug Hug Поне се поуспокоих , че не съм непоправима егоистка, която мисли само за себе си. Дейзи и аз така си мислех, че това е най-естественото нещо, което може да искам, ама ... Огнена Hug и ние сме така , никъде , никога не можем да отидем, разбирам те напълно.Креми - дано успееш да организираш нещата и да прекарате супер  Hug
Гатофилия много сладко заглавие  Heart Eyes
Бобчо дано бързо мине на детенце
Лори браво за резултатите на сладурко
Пюрета засега съм давала само готови
Вода - все още преварявам Девин розов етикет.Като поотминат жегите сигурно ще спра да я преварявам.
Цунки по муцунки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 649
И аз се чудя до кога да преварявам, ама с каната не ми пречи и май ше си продължа още...иначе аз превеарявам чешмяна и сме нямали проблеми, Бобчо, може наистина някое лятно вирусче да сте си лепнали, дано скоро мине дрискъка, че много добре знам какво е  ooooh!

Лорита, вие и месце ли хапвате вече - браво, и ние от утре се почваме  Wink С какво започна първо - с пиле ли? Мене ме навиват за заешко или пуешко, да не давам първо пиле... newsm78

Мила-Симона, съчуствам ти много, мъжо няма майка, да ми трови нервите/как само прозвуча, другио имах предвид... Blush/, ама има доволно приятели, дето много обичат да ми го "отмъкват" и той с тва добро сърце... #Cussing out

Иначе ние си имаме остра нужда от столче, щото това, дето имаме нищо, че е от 0 до 12  - вече ни е малко, а и материята му е една таква почти като вълнена... Crossing Arms Хич не ми харесва, а ние с него все с колата излизаме, трябва си хубаво и удобно столче, той почти си седи вече, не много стабилно, ама седи, и като го вържа с каишите и ше му е добре  Mr. Green Тони - и това, дето си показала в тойса, е много готино, и си има табличка отпред, ще си помисля още месец и вземам/или ще накарам някой да ни го купи за кръщенката... Wink

# 650
ние още не сме махнали възглавничката от столчето за кола  Blush иначе си  е до 13 кила
събуди сееее
току що преядох с диня
Миленка-ние ядем месо от близо две седмици или май повече не помня вече. Почнахме по препоръка на доктори по-раничко с месцето заради калиция. Иначе според мен няма такова голямо значение с какво ще почнеш-пилешкото е алерген по принцип.
Ние почнахме с пиле, след това пуйка, заек.
отивам да полегна с милото ми бобче

# 651
Така, ето че пак се включвам .
Честити месечинки на всички малки и не чак толкова малки бебчета  , специални поздрави за Иванчо и малката голяма госпожица Даниелка, както и за Борянка калпазанка 

Мила Симона, от една страна си права че искаш всичкото това кратко време за теб, но от друга страна все пак и родителите не са за подценяване.

За водата, давам преварена изворна на Девин, но и аз тези дни се питах до кога ли ще я преварявам...

ММ също не се сеща за нищо, все трябва да казвам, но преди малко ме изненада приятно – докато му слагах масата да яде, а Ради беше приготвена за ядене до него в шезлонга, беше грабнал лъжицата и кашата и беше започнал да и дава  като даже хич не беше я изцапал, за разлика от мен – аз направо и в носа и в ушите и вкарвам 

Столче за кола – гледам аз Грако – от ибея, някой ама има мнение да сподели http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GRACO-HEAVENLY-JUNIOR-MAXI-CHILDS- … sh=item4840adbb3d – само че това е от 15 – 35 кг, сега ще погледна за нещо друго . А да, ето това е 9-18 кг http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-CHILDS-GRACO-MIAMI-PINK-RECLINER-L … sh=item4840d3760a . Вие как смятате, дали са надеждни?

Кремена мама, браво за изненадата за мъжа ти, пък на свеки директно и кажи че отивате за уикенда на почивка и да дойде другата седмица

Лори, търси от къде идва това сърцебиене – трябва да има причина за него

Patelina, знам как се чувстваш с жълтите стотинки  и аз съм така и ти съчувствам

Дейзи, и ние вече веднъж го минахме периода с разстройствота, ама тогава бяхме само на кърма и ни държа 20 дни. Сега уж и кашите сме въвели и пак същата история май се повтаря.

Благодаря на всички, които ми отговориха за плодовите пюренца.

# 652
  • Mostly in my mind
и аз се чудя с тия месни пюрета дали да почвам.  newsm78 не че имам особено развитие със захранването. от 20 дни ядем зеленчуково на обяд, но пак си иска цица. не може да изяде 190 гр, пък и много не са й по вкуса. мога ли да я почвам с месните вече ?  newsm78 а следобедното хранене с какво мислите да го заместите? освен с каша с какво друго може? аз от прекалено престараване всичко да е шест, накрая ще се омотам съвсем  Laughing
ТО НИ Е МАЛКО ДАЛЕЧ НА НАС, Laughing  АМА да питам: кога смятате да се записвате за детска кухня? че тука една позната записала бебето си , дето е месец по-голямо от нас
утре сме на ДК и ще видя как ще продължаваме с храненето.
вода - пие по 300 мл на ден изворна на Девин преварена. засега не мисля да спирам да я преварявам.

честити ни днешни месечинки   bouquet
айде и едно следобедно кафе
Grinning

# 653
  • Полски Тръмбеш
Лории, провери си но някъде бях чела че бакла не се дава на деца до 10год. възраст  Peace имала някакво вищество, което никак не се понасяло от децата  Peace

# 654
  • Русе/Germany
Има много да пиша но не знам дали ще ме остави келеша.
Днес купих биба на Авент с надеждата да я засуче но уви #Cussing out данох 10лв на вятъра не иска и не иска това дете и миусля да размразявам последните запаси от фризера и да давам с шише с надеждата че ще иска бибата после. Много хленца по цял ден. Днес взех за мазане на венците на Бочко но освен още повече лигииииииии май няма друг евект ooooh!

Тук май ще вали Sad
С големи съки си яде пюретата и вече ми иде да се #2gunfire но да не ви занимавам и аз. Обичам ви Hug
Кремена мама, пожелавам ви един мноооооого романтичен рожден ден.
Мила, ако това е винаги така е нормално да се ядосваш но и аз съм на мнение като Бобчо че и родителите не са за подценяване. Представям си след години как моята снаха примерно няма да иска да идват Sad Няма ли как съчетаете нещата newsm78
Хриспи, много сладък Иво Hug
Елена, може и три дни да съхраняваш в хладилник Naughty
Гатофилия, много хубаво заглавие Hug
Лори и Мими джобното, чудесни резултати от прегледите.

Ох ставам
Честити месечинки на всички сладки бебчета Heart Eyes Hug

# 655
аз баклата на Бобо няма да я давам...тя е за нас  Blush  chef Ама се похвалих и с нея.

Лолитка- Незнам за следобедното хранене-друго освен каша и плодово пюре и АМ  не се сещам. Каши колкото щеш има да сменяме.
Уви аз докато се наканя да легна, Бобо почна да се смее и да ме закача и пак не заспахме. Върти се корем-гръб-корем-гръб и накрая ме захапва отдолу на ръцете към рамото, където са месаците  Blush и после се хили. А сега си вади бибата от устата, гледа я и пак я вкарва в устата /вече я нацелва, това го постигнахме с чашата/...голям кеф

абе момичета аз казах ли ви-от няколко дни, като реве се чува само маааа ммаааа изобщо не умишлено, обаче е много смешно-хората се обръщат, а аз кажи мамо  hahaha

# 656
А къде е Ади   newsm78 Бързо да докладва как е Венци и чаровния му батко Ивчо  Naughty

# 657
  • София
Здравейте, милички!!! Hug Hug Hug

Честити месечинки и половин годинки на сладките бебоци! Да са живи и здравички!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Лори - за баклата виж какво намерих: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=57863.0

Лолита - за следобед може каша с плодово пюренце или само плодово пюре  Peace

Амидала, като съм чела за месото - май такава е последователността - пуйка, заек, пиле...

Мила Симона
 Hug изобщо не си егоист! Разбирам те!!!

Кремена мама страхотни изнензди си подготвила на мъжа си, дано майка му не я развали. Защо не се чуеш с нея и да й кажеш какво си планирала?

Вода
- все още й преварявам чешмяна. Но сега за пътуването съм й взела две бутилки вода "бебе" - в била ги продават. Пише, че става за приготвяне на бебешка храна.

Сутринта ходихме да дадем кръв и урина, малко плака, но като цяло беше супер!  Flutter Сега чакаме резултатите...

# 658
Абе момичета-нормално е снахите да не искат да ходят при свекървите. Laughing Сори за бъдещите свекита тук, ама е факт. Знаете ли аз за какво мечтая някой ден-да натиря дъщерите си извън България да учат, работят и живеят-нито ми трябва да идват да ми помагат за нещо, нито искам да идват-най-важното е, те да са доволни и щастливи, ако щат да ме виждат. Сега,ако съм свекърва и знам,че снаха ми гледа две деца и не и е приятна точно тази ситуация никога няма да карам сина си да идва да ми помага.
Аз все още смятам,че следобед може плодово само, че с кърма или АМ-само плодово да замества хранене не е редно,понеже то не съдържа така ценните белтъчини и въобще вещества, с които да се замести едно хранене-за това и на купешките плодови си пише,че стават или за десерт,или за междинно хранене.
Сегааа:
Бебка не я броя, защото тя грижи не ми създава - друго си е да имаш момиче, честно Mr. Green.
Хм, не съм гледала момче, ама всички ми казват,че моите двете са сбъркани, вчера дори баща им го каза по повод малката и че въобще не трябва да са момичета. Не съм спала с голямата 2 години, сега върви така и с малката и все реват, реват, аз все се чувствам сякаш съм с анемия-ето излязох на разходка и нямах сили да тикам количката, изпиват ми енергията от сутринта. Голямата няма приятелки момичета, тича с момчетата, бие се с мечове и вериги, все е омазана и в рани, вече научи псувните от момчетата и на рожденния и ден бяха тя и 10 момчета.... JoyЧудя се дали това е вярно за всички или просто някои хора наистина отглеждат момичета... Thinking

# 659
ами киселите не се ли дават следобяд?
а след 8 месец и йогуртите?

Общи условия

Активация на акаунт