Отговори
# 105
Още една работна да се включи  Whistling И аз застъпих в понеделник .
Малкия е на ясла . Още в наяалото на юли започнах да го водя, за да свиква. Първо за по 2 часа , после до обяд и така увеличавахме времето. От тази седмица вече си е на пълен ден . Свикна бързо, не плаче там, само помрънквал от време на време, най-вече като му се доспи. Сутрин ми е най-тежко като го оставям, защото като наближим входа и започва да помрънква и да се стиска за мен или баща си . Като го вземат се разплаква, но в момента в който затворят вратата и млъква  Thinking
Вчера много го похвалиха, цял ден не бил гъкнал, хапнал , спинкал, играл......направо за пример . Днес също много добре беше сутринта. Като отидох имаше едно детенце там и се "заговориха" нещо и нямаше даже мрънкане. На мен естествено ми е по-спокойно , иначе го мисля цял ден дали пък не реве още  Crazy
Миме, и на мен така ми застава буца на гърлото, но няма как. Добре поне, че като не е с теб, е с баща си . За съжаление при нас няма такава възможност .
Хубав ден   bouquet

# 106
  • Бургас
Ох, Николови знам вие с Етка какво преживявате, изобщо не ви е леко. Hug  Велизар го пратих на 1 год. и 3 месеца, даже и толкова нямаше 1 год, 2 месеца и половина. Аз започнах работа 2 дни след рождения му ден и го гледаше свекърва ми в началото. Но се принудих да го пусна на ясла, да не разводнявам сега с причините.  Wink Като си спомня колко ми беше мъчно и колко рев изревах. Сега е песен в сравнение с тогава, защото поне малкия си е в къщи с баща си. А и сега се връщам на работа с която съм на ясно, харесва ми и т.н. Тогава тъкмо започвах тук, още навлизах в нещата, опознавахме се и изобщо ми беше страшно трудно от всякъде. С много неща трябваше да свиквам.

# 107
Добро утро!
Наистина не е лесно да пуснеш детето си на ясла толкова мъничко. Ая тръгна на 1 г. и 9 мес. в групата на баба си. Иначе незнам дали щях да я пусна. Сега с Никол ще се гледаме поне до 2-те годинки, а пък защо не и до 3  Wink
Мария, добре е футболиста. След това и на по биричка е ходил. Прибра се, аз тамън заспивах. Той ме събуди да сме си побъбрели, та до 01:00 ч. Та вчера бях малко на автопилот.  Tired
Иначе сме добре. Вчера сложихме ваксината за шарките. Пу, пу засега няма реакция, дано да не се появи. От вчера се пуска за 1-2 крачки и като се усети, че няма опора присяда на дупе. Много са актуални танците. Опитва се да координира едновременното движение на главата настрани, ръцете надолу нагоре и подрусването на дупе.  Joy
Каката ни си изкарва страхотно на лагера. Уж щеше да й е много мъчно, да звъни по 100 пъти, а то какво стана, никаква я няма да се обади. Вчера вечерта й се обаждам да я чуя, тя набързо набързо ми каза как е и на края вика: Хайде, мамо чао, че ме чакат в дискотеката  Crazy
И за финал вчерашното меню:
АМ
Телешко с картофи
Млечен крем с пъпеш
Плодово мляко круша с бисквити
 А за днес:
Кус кус с мляко и сиренце
Боб по манастирски
Крем (още не съм го измислила)
Млечна каша (вид незнам, защото още не съм я купила)
Хубав ден от нас!

# 108
Здравейте.  HugВчера разбрах, че тръгвайки на почивка е хубаво да взема здравна книжка на детето или здравен картон. Обадих се на личната лекарка, но сестрата ми каза, че от здравната каса още не са им отпуснали??? Някой има ли идея как трябва да изглежда тази книжка или въобще да даде повече информация - в събота заминаваме на море и незнам какво да правя? Rolling Eyes

# 109
  • Бургас
Eто това е здравната книжка, която ти трябва. Личния лекар трябва да я попълни, подпише и да й  сложи печат. Добре е и вие със съпруга ви да вземете вашите, ако ви се наложи за нещо да ползвате лекарска помощ.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 13:05 от Мaрия

# 110
Благодаря ти за отговора, Мария.  bouquet Имаш ли представа дали просто мога да я купя от книжарницата и да я тръсна още днес на личната лекарка да я попълни или както ми каза днес сестрата трябва да получат нещо или точно тази книжка от здравната каса или от незнам къде си. - Много се ядосах #Cussing out

# 111
  • Бургас
За това нямам представа. На моите и на двамата ми ги даде личната лекарка преди 2-3 мес. някъде, защото ако ми трябва дежурен лекар през почивните дни и нощем трябвало да му представя книжката. Мисля, че се отпускат от касата и не може да се купят от книжарница, ама не съм сигурна. Защо не се обадиш до здравната каса да питаш как стои въпроса и дали от там не можеш да вземеш и да я занесеш на личната.

# 112
Мисля, че само от лекарите може да се вземе, но наистина обади се в регионалната ЗК и питай тях. Никола няма такава книжка. До сега няколко пъти ми се е налагало да го водя в спешни кабинети и не са ми я искали. Като си цепна веждата и отидохме в спешното ми искаха само ЕГН-то му . Иначе събота или неделя съм го водила в денонощен кабинет, та там само името и името на педиатъра  Simple Smile Питай тези от ЗК направо дали ще ти трябва тази книжка за пътуването специално.
Пожелавам да не ви се налага да я ползвате, дори и да я вземете  Peace

# 113
Съветът ти е много добър, Мария, но на този етап не ми се ще още да навреждам по някакъв начин на личната си лекарка. Междувременно се обадих отново на сестрата да я питам не мога ли просто да я купя от книжарницата и да й сложат печат и имунизациите. Тя ми обясни, че не се купуват, а се отпускат и поне за пловдив не са отпуснати все още за родените 2010 и 2011. Предложих й да се обадя където е необходимо и да проверя какъв е проблемът със забавянето, но тя отказа. Реших за момента да оставя нещата така и просто да проверявам при всеки удобен случай до края на годината, а след това ще звъня, където трябва. Благодаря ти много за подкрепата  bouquet Явно почти всичко на което имаш право трябва да го извоюваш - поне наблюденията ми от тук в България са такива Peace

# 114
  • Пловдив
SISINA, на Габи й дадоха книжката може би месец или два след като се роди. Не знам по какъв начин се отпускат, но едва ли лекарите си ги имат в запас Thinking. Така че би трябвало да са отпуснати. Или може би част от тях Thinking.

# 115
SISINA, и ние все още нямаме такава книжка. Все забравям да питам нашата лекарка.  Според мен се издават от Здравната каса, защото ако не се лъжа имат сериен ли, уникален ли и аз незнам точно какъв номер.
Иначе още когато Никол се роди, след като попълнихме листа за първоначален избор на лекар, нашето джи-пи ми даде синия екземпляр и ми каза, че той играе ролята на здравна книжка до момента на издаването й.
Вие нямате ли такъв?

# 116
Оп, ето ни и нас Simple Smile
Вече мога да кажа официално, че дребна се оправи - последните обривчета, които бяха останали тук-таме по ръчичките и крачетата вече се изчистиха Simple Smile
...Хайде, мамо чао, че ме чакат в дискотеката  Crazy
Хахахахха, Айчето е страшна!!!!  Joy
След някоя  друга година и аз ще го чувам това Simple Smile Баща й каза, че ще има контрол до 14-тата й година, след това нямало да можем да й влияем особено... От сега ме хваща страх  Grinning
Такава здравна книжка и нашата лигла няма, педиатърката нямаше тогава, а после все забравях да й напомня  Thinking
Ох, Желя, все си мисля да те питам - ти като готвиш за Никол, манджичките само за нея ли са или си ги префасонирала да стават и за нея, и за вас. Диването все по-често, естествено, посяга към нашите манджи, а те не винаги са подходящи за нея, защото има запръжка, примерно. Готвя и за нея, но само варено и задушено, но всеки ден просто няма как да го правя, особено като се върнах на работа...
Последно изпълнение на лиглата - намери си биберона и сега не го вади от устата, а преди биберон не искаше да види... Децата на нейната възраст вече ги отказват, тя сега се научи  Joy
С ходенето сме на едно такова никво състояние - ходи като фурия, направо тича като се държи за пръста ми, обаче пусна ли и си сяда на дупето... Самостоятелните стъпки преди няколко дни явно са били само, за да ни покаже, че все пак може  Grinning

# 117
Katjushka ето че ти си доказателство, че може да си роден в Пловдив 2010г и да имаш здравна книжка. В такъв случай просто моето JP нещо не е направило както трябва, но както казах ще почакам - тъй или иначе явно няма да стане преди да отидем на моренце.  Peace
Желя нямаме нищо синьо - ни книжка, ни екземпляр , ни нищо.  ooooh!Цялата рода сме при този лекар и просто и дребния по наследство отиде при него. Досега нямам оплаквания от работата му и затова гледам да съм коректна и към него - ще почакам пък дано до края на годината да ни издадат книжка иначе ще станем много досадни. Rage
Etka_koketka моят юнак вчера проходи, днес пак походи малко - интересното е че иска да ходи само навън, вкъщи за пръста на мама, по мебелите или пълзешком Heart Eyes

# 118
Етке, по принцип й готвя отделно на Никол. Понякога, когато нашето ядене става и за нея й отделям - я супичка, я някоя яхнийка.
От 1-2 месеца една съседка, чийто мъж е болен и е на по-диетична храна, черпи Никол с някоя друга манджа - я пресен фасул, я пълненени тиквички и др. Голяма партия са съседката и Никол, като баба и внуче, та намазва дребната. Отделно си бях взела ваучери за Ян Бибиян, та юли малко съм го ударила на почивка по отношение на готвенето. Blush
Сисина, дано почивката да ви се размине без инциденти и да не стигате до доктори.  Hug

# 119
  • Пловдив
SISINA, и ние сме от Пловдив, но също като Катето имаме тази синя книжка. Така че явно грешката е при вашия лекар. Даже сега като ходихме на почивката носих и четирите книжки за всеки случай. Добре, че не ни се наложи да ги ползваме.

И моята малка принцеса се е вкопчила здраво в пръстчето на мама и усетили, че я пускам и спира на едно място или направо сяда по дупе. Кога ли ще се престраши и ще се пусне      newsm78

Общи условия

Активация на акаунт