Отговори
# 120
Искрено съчувствам на всички работещи майки. И аз до няколко месеца ще трябва да се върна, просто защото с 240 лв. наистина е трудно. Отсега ми се е свило сърцето, но за момента не виждам друг вариант. Връщането на работа с Теа преживях много трудно, дори си мисля, че на мен ми беше по-трудно, отколкото на нея, нищо, че милото на годинка и малко ставаше в 6:30 и я карахме на 20 км от дома на ясла, тогава ни бяха приели далеч от вкъщи. Тогава си казах, че ако имам второ дете, ще си го гледам до градина. Е да, ама няма как да стане, правих, струвах, не се получи. Дано поне успея да осигуря детегледачка. Само като си помисля в колко часа се връщах последно от работа (минимум Sunglasses, как нямах време да видя едното си тогава дете, което при това си ляга много късно - 10:30-11, за разлика от Рая, която ляга до 9... и ми се реве, но няма как, това е положението. Ще се нагаждаме някак, живот и здраве.

Мария, поне хубавото в случая наистина е, че докато теб те няма, го гледа таткото. Това е чудесен вариант, със сигурност така му е добре на детето.

# 121
Оффф, днес май ми е ден за оплакване Sad Толкова го пазим малкия от болести преди морето и днес следобед ми се стори че има температура. премерих и досега все е 37, 3 най-малко 37,1.  Rolling EyesЧудих се, чудих се къде може да се е разболял и се сетих, че на 19ти му биха Триваксина морбили-паротит-
рубеола (Priorix) и че май след около седмица се получават странични реакции. Споделете при вас как . Моят личен лекар ме успокои като би ваксината, че всичко ще е наред и да не очаквам проблеми.

# 122
37.1 аз не бих го броила за температура. Виж, ако вдигне над 37,5, тогава да. Наблюдавай го.

Идвам да попрепсувам по адрес на съдията - мамичката му, м!гр4хм$$?р№ !!!

Аз с кърмата май съм на приключване. След честите ми командировки в последно време май съвсем се загуби. Гърдите ми се препълват чак в следобеда на втория ден, а пък днес Иво даже май на празно си посукваше до степен че сега лявата гърда ме боли от вътре някак  Thinking

Оп, изравнихме  Mr. Green

Обърнахмеееее !!!!!! (тичащ в кръг от радост емотикоооооон)

# 123
Привет, момичета!
Феичка, малко късничко, но честити ви първи самостоятелни стъпчици! Нека винаги крачи уверено напред и нагоре през живота!

Ванюшка, като прочетох поста ти и се размечтах! Чудесно сте си изкарали!

Желя, жалко, че не сте успяли да си направите разходка до Триград, но някой друг път.
Вчера вечерта й се обаждам да я чуя, тя набързо набързо ми каза как е и на края вика: Хайде, мамо чао, че ме чакат в дискотеката  Crazy
Laughing

Ети, то детето си иска мама, с нея е най-добре и въобще не разбира защо се налага да бъде отделено от нея. Тежко е в такива моменти, дано ние да успеем да устискаме положението и да мога да си я гледам до когато съм си решила.

МарияHug и се надявам да се включиш днес и да кажеш, че сте си поспали достатъчно!

Нашата госпожица вече измисля всякакви маймунджилъци - хит й е напоследък да се изправи в леглото, гледа се в огледалото на гардероба, обръща ръчички настрани и започва да се поклаща в такт с някаква нейна музика. А вчера докато татко й я гледаше, за да си изгладя дрехи за излизане, се пусна и на няколко пъти направи по 2-3 крачки самичка! Удиви ме и просълзи /нали съм си малко по-емоционална/! Беше много смешна. Притеснявах се малко какво ще направи, ако залитне напред и дали няма да се просне по лице, но тя подлагаше ръчички и вирваше дупе, след което с няколко опита успяваше да се изправи наново и да опита да направи още няколко крачки. След това обаче навън не пожела да се пусне. Ще видим днес как ще бъде. Да видим дали няма да се окажа права, като й казвах на моята приятелка, че я чакаме да си дойде и не само да я кръсти, но да й направим и прощъпулник!  Laughing

# 124
Здравейте момичета Hug Hug Hug

За здравната книжка-и ние я имаме,дадоха ни я като беше на около 6 месеца.
Моя малчо е добре,бяхме вдигнали Т 3 дена,видимо му нямаше нищо,играеше си ,спеше си,единствено не искаше да яде,оказа се ,че е пробил един кътник.Иначе е голяма панта,всичко бърка,а най-интересно му е да хвърля каквото намери през терасата Twisted Evil
Ние не ходим,а направо си търчим,постоянно иска някой да го гони.Хубаво,че баткото го няма
(изпратихме го при баба и дядо в Испания),че с 2 деца щях да пощурея вкъщи Simple Smile
Ох,ставам,че малкия пак се е запътил към терасата с една чехла #2gunfire

# 125
  • Бургас
МарияHug и се надявам да се включиш днес и да кажеш, че сте си поспали достатъчно!

От 6:30 сме станали Тони. Laughing Сигурна бях аз, не се и учудих на късмета си. Събуди се още в 5:00 сутринта, сука, въртя се, става, ляга, пъшка, охка и с триста зора успя да заспи след 30-40 минути. Тъкмо и аз съм заспала пак и в 6:30 се изсипа от леглото. Laughing Не се удари и не плака. Падна, ако изобщо може да се нарече падане, с краката надолу и седна на земята. Обаче това беше достатъчно да го разсъни и станахме.
Честити първи крачки на малката ти госпожица. Радослав също вчера направи 3 самостоятелни крачи, но за прохождане и дума не може да става. Стоеше прав в едната ръка с краставица, в другата с играчка и тръгна към мен, но на третата крачка се усети, че не се държи никъде и седна. Laughing Страх го е да се пусне. Но и аз веднага цъфнах от щастие де, че ми беше едно тегаво, че детето ще проходи при баща си. Crossing Arms Mr. Green

# 126
  • С-я
Мария, нямаме късмет с тоя сън. И при мен е такова положението - спи ли с баща си- къртят здраво.
Когато аз искам да си поспя- става рано, рано. Е, да не си кривя душата, не толкова рано, колкото Радо.
За прохождането, майка ми каза, когато детето го страх да се пусне, да му се даде да държи молив, аз от едната страха, той от другата. Хем ще чувства някаква опора, хем може после да пусна молива, а той да си мисли, че още го държа. Пробвах го и частичен успех имаше.  Сега младежа върви най-смело, като носи нещо в ръка- я кофичка, я лопата. А скоро май трябва да му вземем кукленска количка, че само бута чужди, като истински джентълмен изблъска собствениците и я взема.

# 127
Тони, честити ходещи крачета! Мария, на вас също! Да са им прави и гладки пътищата на децата!

На Рая й расте първият кътник и положението е нетърпимо - заспива късно, става рано, буди се хиляда пъти през нощта, кисела е, като е будна. Освен това от няколко дни проявява неистова ревност към сестра си - само да ме види да я целувам, дотърчава с 300, избутва ме, започва да удря, скубе, щипе кака си, а мен ме дърпа да ходим другаде. Добре, че Теа търпи без да отвръща директно на удара, засега се разминаваме само с неистови писъци и от двете страни. Обяснявам, обяснявам, ще видим докога ще е този период. И е много смешна - много добре знае кое е забранено и когато реши да ми привлече вниманието, отива до забраненото нещо (примерно един шкаф със стъклени врати), тръгва да прави белята (в случая - научила е механизма на отварянето му с натискане), и ако случайно не гледам към нея и не реагирам, сама вика, колкото е необходимо пъти - аааауууууу!! След което, като реагирам, още преди аз да съм го казала, вика - ньееее! ньееее! , докато ухилена прави белята. Уникално диване стана, както беше уж кротка.

# 128
Здравейте, банда!  Grinning
Първо едно голямо честито на всички пораснали юнчета, да са живи и здрави и да носят много радост на своите семейства!
Сигурно вече сте ни забравили, отдавна не съм писала, понякога хвърлям по едно око, но докато се наканя да пиша, все нещо става.
Ние сме добре, Борето расте и хубавее.  Laughing За съжаление е по-болнав от кака си, все лепва някакви вируси и после заразява и кака си, и мен, и баща си. Обикновено се лекуваме с хомеопатия, но на два пъти се наложи и АБ. Мъчно ми е, че е толкова кекав, ама какво да го правя, няма опция за връщане.  Joy
Ходим на плаж всеки ден, понякога и по два пъти. Каката е във ваканция от градината и сме си тримката. Много е хубаво и весело! Вечер сме на лунапарк, малкият е голям фен на батутите, винаги си тръгваме с кански писъци. Още не ходи стабилно, пуска се понякога, но го е страх. Иначе е много чаровен и любвеобилен, само някой да го закачи и веднага протяга ръчички да го гушнат. С кака си много се обичат, даже и сега спят двамата на спалнята гушнати като котенца. Heart Eyes Мен много ревнува, не дава на никого да ме прегръща или целува, веднага се покатерва отгоре ми и ме гушва с победоносна усмивка, че съм негова.
Има 9 зъбчета, в момента пробива втори кътник и хапе ужасно, пръстите са ми целите в рани.

Гледам, че има много работни майчета, много  Hug и за тях, и за дечицата. Трудно ви е много, но съм сигурна, че ще се справите.  Hug Аз ще се върна на работа сигурно чак март-април 2012, хич не ми се иска, ама ...
Голям ферман изписах, целувам ви всички, мисля ви дори когато не пиша, да знаете!  Hug

# 129
мартеа, така цветно си илюстрирала механизма на Раините бели, представих си я ясно Simple Smile)) И Никола си повтаря "ньееее, ньееее!", когато прави нещо, добре известно му като забранено. После се смее с глас.
Само че в последно време е малко кисел. След като ви се оплаках как цъфна с атопични обриви след ре-имунизацията Синфлорикс, го нападна вирус. Два дни повръщане и вече осми разстройство. Днес не издържах и го водих на лекар. Предписа му прахчета и строга диета.
Софи, мерси, че споделяш опит. Още удържам кърмаческия фронт, но млякото си е бяло, не е коластра.
milkuz, и моето гардже е така любвеовилно като твоето, даже баща му твърди, че съм го разглезила.

# 130
Здравейте, момичета.  Hug

Честито на всички проходили юнчета. Heart Eyes

Понеже прочетох, че някои от вас дават бисквитена торта, се зачудих с какво мляко правите кремчето? Вече се изчерпах откъм следобедни закуски, а това ми хареса като идея.  Peace

# 131
Здравейте момичета!
Първо да се похваля, че си имам ходещо човече.  Simple Smile Вчера за 1-2 крачки се пускаше, днес прави по 7-8. Цял ден само се изправя и ходи, тупка по дупе, по ръчички, чак праговете се опитва да минава  Grinning
В този дух, честити ходещи крачета на сладурковците  на Тони и Мария.
Мая, аз лично не съм правила бисквитена торта. От кухнята са ми носили. Е, не е толкова вкусна като домашната. На етикета пише, че е приготвена с прясно мляко.
milkuz , хич не сме ви забравили  Hug Включвай се по-често и дано по-малко да боледувате занапред.
Мартейка, при вас е забавно  Grinning
Поли, идеята за молива не е лоша, но на мен ми се вижда малко опасна. То, верно си до детето, ама за секунди, ако се отпусне да тупне, да не стане беля с този молив.
Маре, дано красавецът Никола бързо да се възстановява и на мама да й е спокойно  Hug
За финал менюто от днес
АМ+ половин филийка със сиренце
Прясно зеле с ориз
Бисквитена торта
Заешка супа със зеленчуци
Хубава вечер от нас!

# 132
Честито на всички ходещи краченца!  Simple Smile

Рая все още НЕ ходи на земята . Ходи по спалнята без да се държи, без нищо, спокойно си върви по матрака, но пусна ли я на земята почна да пълзи  Crazy Така е вече 3-4 дни и става все по-уверена. Питка естествено не съм правила (то да направя, ама трябва да я търкулна на спалнята)  Mr. Green Още утре ще пробвам съвета на поли Wink

Аз съм изтървала за бисквитената торта. Може ли рецептичката?  Simple Smile И аз не отказвам идеи за следобедна закуска.

Относно млякото в ДК - готвят с прясно  Peace

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 23:21 от MaYa_

# 133
Вместо молив може да ползвате морков  Grinning

# 134
  • София
Здравейте, и аз не съм се включвала скоро Simple Smile

Поздрави за всички ходещи и пълзящи човечета Simple Smile и пожелания за бързо оправяне на болните. В този ред на мисли - Марету, аз все повече не харесвам ваксините.

Никола вече ходи доста уверено, обожава игри с топка, особено обича да рита. Момче...

Аз също се върнах на работа, макар да не ми се искаше, но с 240лв. не се живее. Никола ме изпраща сутрин като маха с ръка, а вечер ме посреща с гушване и сиииилно засмукване на цицата. Той също е от гушливите и гальовни глезанчовци.

Ходихме на палатка за 1 нощ с всички деца и беше страхотно! Малчо изяде 100-200 гр. пясък и приключи с апетита си към тази десерт Simple Smile Всички се къпаха в морето, но най-голямата забава беше в надуваемото басейнче.

Общи условия

Активация на акаунт