Отговори
# 150
Здравейте и от нас. Ние сме си на село и ни е много добре. Чистия въздух ни се отразява перфектно. Малката вече си движи самостоятелно и си е друго, само дето това пусто гърне не го понася. А каката се е хвърлила в едни диви игри със съседните деца, та книгите са и последна грижа.
Nikolovi, твоя пост ме успокоява, моята бонбона ще я пускам октомври и само мисля как ще е, толкова е привързана към мен, че друг не признава. Надявам се да не е много тегаво и тъжно  Sad
Silvi, много ме зарадва лентичката! Лека бременност и сладко и послушно бебече на финала.
Моя мъж нещо започна да мисли и той за трето, но му казах, че ще трябва да ме прати след това на лечение в психиатрията. Засега нямам сили за трето, по-нанатък може и да склоня. То на мъжете им е лесно, заредят фурната (както се изказва един познат) и приключват.
Нашето меню за днес е:
закуска: попара
обяд: манджичка със зелен фасул, тиквичка, др. зеленчуци и ориз
следобедна закуска: банан и вафличка
вечеря: още го умувам
Хубав ден ви желая  Hug

# 151
  • София
Здравейте мацки  Party .
Отдавна не съм писала, но бях заета да приготвям ето този красив подарък за една сватба. Беше много вълнуващо, защото аз не бях ходила на сватба от 5 годишна. Алекса беше будна почти през цялото време. Много я снимаха и й се радваха. Заспа един път за 15 минути точно в промеждутъка на подписването и ресторанта. Изкарахме си чудесно, а накрая взех че хванах букета и още повече се развълнувах newsm44 . Алекса заспа на последната песен в ресторанта, докато танцувахме тримата, като едно щастливо семейство - баща й я държеше, а тя се облегна на моето рамо и заспа smile3524 .
Иначе сме добре. Всъщност бяхме контактни с варицела и до последно си притеснявах да не се опъпчим и това да попречи да отидем на сватбата, но Слава Богу не се случи. Алекса все още не е проходила и се водим за една ръчичка. Спи по два пъти на ден, яде по 4, като следобедното хапване обикновено го заменяме с кис. мляко , защото не иска да яде разните кремчета от кухнята Crazy .
Не съм чела назад и се надявам всички да сте добре. Благодаря на всички, които си мислите за нас, мама Желя  Hug видях, че си изброила доста имена от не пишещите. И аз не съм ви забравила, но не ми остава много време  Embarassed .

Пропуснах да се похваля, че свалих 10 кг  чрез 90-дневната диета и сега ми остават поне още 5, за да си вляза в старите дрешки Simple Smile .

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 15:37 от mama_zaek

# 152
Lorkaa , че ще е тъжно- тъжно ще е. Въпроса е да свикне бързо и да не се тормози малката, да плаче  и ти цял ден да я мислиш . Дано да й е интересно сред децата и да се забавлява там  Peace
mama_zaek , ще чакаме да се похвалиш скоро, че ще бъдеш булка  Simple Smile

# 153
  • Пловдив
Здравейте и от мен момичета!
Не влизам често , но във Фейсбук ви следя изкъсо, да знаете!
Силви,  много се радвам за теб! Лека бременност ти желая!  Hug
Болничките -да се оправят, на проходилите честито!
Сега да се отчета за бързо- Стилиян още не ходи, но пълзи с бясна скорост. От време на време се излъгва да ходи хванат за една ръчичка. Има вече 9 зъба, освен ако още някой не се е показал тия дни- не мога да проверя, защото изкарва два кътника и не дава да му барнеш устата. За това и малка намаля манджите, което е нетипично за него. Все още се кърмим и през деня- особено сега, когато не яде много твърда храна.
Преди месец -два минахме през процедурата по забелване на пишката при уролог, защото беше набрал засъхнала урина- едно бяло топченце, което хванахме навреме преди да набере гной. Та поне с това сме готови.
За майчинството - прекрасните ми работодатели ме оставих без такова за миналия месец, сега още си го чакам... да видим до кога.
Изчезвам, че някой се разбужда /това ни е втория сън- стана в 7,30 Shocked/

# 154
За майчинството - прекрасните ми работодатели ме оставих без такова за миналия месец, сега още си го чакам... да видим до кога.
Изчезвам, че някой се разбужда /това ни е втория сън- стана в 7,30 Shocked/

И при мен така се получи, звънях в НОИ, звънях във фирмата, прехвърляха си топката. Накрая излезе (уж), че досега НОИ са превеждали по-рано парите....   Този месец имам преведени, но за кой месец дефакто са парите и аз незнам.

# 155
  • Пловдив
Привет и от мен!

И аз взех все по-рядко да се разписвам тук. С двете госпожици съм от около месец и нещо не мога да насмогвам - опитвам се все пак да следя форумчето, макар и да не пиша често.

Първо да честитя и аз прекрасната новина на Силви- дано всичко да е наред и се множат редиците на куражлийките.    Peace

Да честитя и тук рождения ден на Краси - да си жива и здрава и да не спират красивите моменти в живота ти!!!   newsm59

При нас нищо ново - кака Креми от няколко дена е официално отписана от градината, с което е много горда   Simple Smile  Не е ходила на градина от началото на юли месец, но друго си е да те отпишат все пак.      Joy   Сега остана да й занеса и последните документи в училище.

Иначе обикаляме трите парковете и люлките са наши. Гери все още не се решава да се пусне от сигурното пръстче на мама. Върви стабилно, даже подтичва, но няма смелост. В къщи пълзи като изтребител и само дебне за отворена врата и духва.   Joy   Не й давам зор, все ще се престраши.    Peace

За ясла и работа ще мисля от пролетта. А на работещите майчета - браво!

# 156

Преди месец -два минахме през процедурата при уролог

Писах ти лично съобщение с молба за повече информация  Hug

# 157
Привет, влизам с въпрос и моля за отговор - при някое детенце след ваксина Приорикс имало ли е страничен ефект подуване на лимфни възли? В листовката на Приорикс пише, че е възможно при повече от 1 на 100, но при по-малко от 1 на 1000, т.е., не е често срещан страничен ефект, но има такава вероятност.
На Рая в събота, 4 дни след ваксината й се подуха леко - тя по принцип има един набъбнал в областта на тила, зад ухото, в косата. Днес ги напипвам по-подути, 2 са, с големина колкото бобено зърно. Напипах и съвсем леко увеличени в областта на слабините, с големина колкото леща.
Отделно отново има такива кръвоизливчета като преди 3 месеца по цялята кожа на лицето и вратлето, вече имам чувството, че й се появяват след истеричен плач със захлипване, в какъвто често изпада напоследък покрай поникващите наведнъж 4 кътника. Точно такива кръвоизливи имах и аз по цялото лице и шията след напъването и при двете раждания. Гледам да не ги връзвам двете неща, но параноята започва бавничко да ме обзема, за момента успявам да си наложа да не чета в нета, но не знам докога. Доста съм притеснена. Педиатърката ни е в отпуск и не мога да я попитам. Ако няма промяна, ще я водя някъде на частно утре, но реших да питам все пак дали ваксината може да е причина?

Силви, честито! Прекрасна новина, лека бременност! Много ви се радвам, смели момичета!
Хлора, а на теб успех! Чакаме новини!
Маре, от теб пък чакаме да споделиш какви ще са гащите Wink
Успех на всички!

# 158
Здравейте!
Много ви благодаря за пожеланията! И аз силно се надявам всичко да е наред!
Мартеа, дано всичко е наред при малката!

# 159
  • Оранжевата стая
Xlora,
ти си вече на финалната права Simple Smile Много се раздвам и взех да се присещам какви вълнения имах/ме и аз/ние като влязах/ме в 9тия ...
да, да - вълненията ме обхващат и си припомням миналата година  Laughing
ТОзи път чакам момченце и много се притеснявам как ще се оправим с пишлето. Много майки около мен стигнаха до уролози. Ще ви искам акъл като му дойде времето, да споделяте опит, че сега съм малко разсеяна и ще забравя до тогава  Mr. Green

# 160
Привет, влизам с въпрос и моля за отговор - при някое детенце след ваксина Приорикс имало ли е страничен ефект подуване на лимфни възли? В листовката на Приорикс пише, че е възможно при повече от 1 на 100, но при по-малко от 1 на 1000, т.е., не е често срещан страничен ефект, но има такава вероятност.
На Рая в събота, 4 дни след ваксината й се подуха леко - тя по принцип има един набъбнал в областта на тила, зад ухото, в косата. Днес ги напипвам по-подути, 2 са, с големина колкото бобено зърно. Напипах и съвсем леко увеличени в областта на слабините, с големина колкото леща.
Отделно отново има такива кръвоизливчета като преди 3 месеца по цялята кожа на лицето и вратлето, вече имам чувството, че й се появяват след истеричен плач със захлипване, в какъвто често изпада напоследък покрай поникващите наведнъж 4 кътника. Точно такива кръвоизливи имах и аз по цялото лице и шията след напъването и при двете раждания. Гледам да не ги връзвам двете неща, но параноята започва бавничко да ме обзема, за момента успявам да си наложа да не чета в нета, но не знам докога. Доста съм притеснена. Педиатърката ни е в отпуск и не мога да я попитам. Ако няма промяна, ще я водя някъде на частно утре, но реших да питам все пак дали ваксината може да е причина?

Мартеа, чак сега навръзвам нещата, след като прочетох поста ти. На Ема се появиха топчета на вратлето седмица след тази ваксина. Педито каза, че може да е и от зъбите. Преди няколко дни и очите бяха леко зачервени и имаше малки кръвоизливчета. Давах Туя преди ваксината, в деня, на 7мия и 8мия ден. Днес я поопипах леко и ми се стори, че топчетата са по-малки. Направо #Crazy

А и нали сме на село малкото яде като разпрано, а джанките ги омита за секунда. Днес напълни с ако памперса 4 пъти, явно ще сложа ембарго на този плод поне за няколко дни.

# 161
  • Варна
Привет и от нас!
Чета ви редовно, но все не стигам до разписване...

Много прегръдки за работещите майчета! Герои сте и вие и малките човечета!

Мария, и аз обмислям като вашата схема като му дойде времето да се връщам на работа. Моята работа и смените на таткото дават тази възможност за сега. Ще видим до тогава как ще са нещата.

Иначе взех входящ номер за ясла, че се чакало околко година. Но желанията и началния месец ще ги подавам догодина. Ще пробвам и в ОДЗ.

Ние сме добре. Павел щурее много. Не се спира по цял ден. Вчера се качи на една катерушка, докато се обърна беше на третото стъпало. Охлузвания все има тук-там, но не плаче, само ако наистина сериозно се удари. Онова отлепване на юздичката, за което бях писала е било добре дошло според зъболекаря. (Моята ми я премахнаха навремето)

Лорка, и на Павел джанките са му любими. И резултата в памперса е същия. Други фаворити са кайсиите и динята, както и краставицата. Като излизаме нося в торбичка/бурканче плодове и краставици. Давам му като останалите извадят гризките и солетите. За сега минава номера. Много ги обича.

Заведохме го за първи път на плаж, но привечер, без да го събличам дори. Голяма радост на пясъка и голям рев от водата.

Тези дни му пробива трети кътник. Добре ги вади за сега.

С хапването има напредък и яде моята храна, от което съм много щастлива.

Спането - не си е спал в кошарката, откакто се върнахме от почивка... само да понечим да го преместим и следва реееввв... ще видим как ще се справяме с това. Поне спря да става в 6, сега се буди най-често в 8. Иначе се опитава да започне да спи по веднъж, но като стане рано стават 2.

Навън изобщо не ме търси, но у дома ли сме е лепнат за мен и плаче само като ми види гърба.

мартеа, нямам наблюдения за ваксината. Стискам палци всичко да е наред с Райчето!
Ние днес пропуснахме тази за шарките, защото Павел спа от 13ч. до 16ч.(часовете за ДК при нашата педка) Че и ние с баща му спахме с него. Другата сряда ще го заведем. Така ги мразя тези ваксини, все ми е свито...ама няма как.

# 162
Здравейте, всички!

Успях да хвърля едно око на случващото се тук. Поздрави за silvyy - лека и безпроблемна бременност. Xlora е тук все още, а аз си мислих, че ще съм пропуснала голямото събитие - стискам палци да мине чудесно! (Всъщност, какво чакаме - момче или момиче)

Ние се прибрахме от лятната почивка на БГ Черноморието. Седмица в Лозенец и един уикенд в Съни Бийч. След 10 дневното почивка, реших, че Съни-то май не е за средностатистическа мама Simple Smile 12 сантиметровите токчета по брега, банските със Сваровски (с които не се влиза във водата!) и записването за прическа в 7 сутринта ми се сториха странни Simple Smile Но пък Тиесто си струваше! А Лозенец е чудно местенце съчетаващо спокойствие (когато си с деца); парти (когато има кой да ги гледа) и близост до по-големи морски градчета за разходка. Явно не е случайно, защо цяла София се изсипва там.

Иначе Крис беше добро дете и преживя 10 дневното морско приключение по подобаващ начин - температура, разтройство и повръщане Simple Smile Класика. Но да живеят ваканциите!  grinning039   Wink

Е, това е от нас за сега. Поздрави и усмивки!

# 163
мартеа, Лорка, а тая ваксина каква е? Задължителна ли е? Нищо не знам за нея. А за ваксините... и аз като esma все повече не ги харесвам и ми се свива сърцето като на Марчелка преди ваксинация. И как иначе, предвид случващото ни се! За новото бебе (на 18-ти ще знаем пола със сигурност, на фетална съм при Марков), ако имах право да избирам, нямаше да слагам някои ваксини. Например, тая Синфлорикс, която на Никола му прави белите, ми се струва съвсем излишна. Но кой ме пита. Като ни побелее държавата, може и да ни питат.
За лимфните на тила да кажа. Нашият педиатър казва, че при повечето хора излизали такива при никненето на зъбите. На някои се втвърдяват и си остават така цял живот.
Xlora, не му се притеснявай на пишлето - с постоянство работата е лесна. Ние сгрешихме, че зарязахме забелването при не напълно показала се главичка и може и да имаме проблеми. Ако забелвахме редовно при всяко къпане, отдавна да сме го отмислили.
А парите за първия месец от втората година майчинство и на мен никакви ми ги няма. Документите са ми изрядни и в срок. Собственоръчно ги занесох в НОИ. Статусът стои "В момента се обработва" от две седмици. Нека се трудят хората, сигурно е сложно. Макар че тия 240 лева на нас са ни месечните сметки. Ама на кой му пука.

# 164
  • София
Мартеа , дано всичко мине по-скоро.
Xlora , дано всичко мине бързо и безболезнено, а после с пишлето съм убедена, че ще се справиш.
Честито на Силви за лентичката  Hug .
Майчинството и на мен ми го бавят, но странното е, че за юни месец ми изплатиха 4 дни още на 28.07 ( 13 дни след като ми бяха занесли документите) , а сега още нищо не са ми превели newsm78 .
Хайде приятен ден Wink

Общи условия

Активация на акаунт