Отговори
# 165
И аз настръхвам като чуя за тези ваксини . В петък ще слагаме тази за шарките и от една седмица го мисля. Предния месец слагахме за пръв път Синфлорикс и малкия 3 дни беше с висока Т . До сега реакция не беше правил , но явно тази ваксина е гадничка  Twisted Evil
Аз пък си загубих този ПУК код. Дали мога да го възстановя някак ?

# 166
  • Пловдив
Нека се трудят хората, сигурно е сложно. Макар че тия 240 лева на нас са ни месечните сметки. Ама на кой му пука.

202uu

мартеа при нас нямаше реакция от тази ваксина, дано да е случайно

# 167
мартеа, дано е случайно! Попитай за мнение и специалист да се успокоиш  Hug

за солетите (сетих се от поста на марчелка) - аз съм от майките със солетите  Mr. Green винаги имам в количката и щом започне да мрънка й давам. Както всяко детеи тя  проявява интерес към всичко, но знае кое е за нея и кое не. Например често посягаше към чашата ми с кафе, няколко пъти й казах: Не! Това е на мама! Незнам разбра ли, но повече не посяга. Същото е положението и с колата, шоколада, кроасаните и изобщо всичко, което не е за нея.  Peace

# 168
Благодаря ви за съпричастността!
Свързах се с педиатърката ни, тя ме успокои, каза да не параноясвам, че често подутите лимфни възли са свързани със зъбоникненето и съответно падането на имунитета, каза да не пускам кръвна картина (ако трябва да съм точна, каза да не си играя на лекарки Mr. Green).  Аз като ви казвам, че до 6-тия месец всичко го обясняват с коликите, а до втората годинка със зъбите Rolling Eyes Много съм скептична към това обяснение, но същото чух и от друго място, така че може би наистина има връзка. Освен това от всичко, което изчетох по въпроса, дават една от причините за подути лимфи на шията и главата евентуални стоматологични проблеми, явно нещата наистина са свързани. Педиатърката каза още, че не би трябвало да е реакция към ваксината, по-скоро като реакция мога да очаквам обрив между 12я и 15я ден. За момента каза да давам витамини, аз от вчера почнах с ударин дози вит. С за 5 дни, защото предният път за кръвоизливчетата обяснението беше това - дефицит в организма на аскорбинова киселина след прекаран вирус, лекувахме се 5 дни с вит. С по 2 ампули на ден.

Маре, тази ваксина е тривалентната слещу паротит, морбили и рубеола, Приорикс й е името, поставя се обикновено на 13 месечна възраст, не трябва да се поставя под 12 месечна. Уж била лека, ама според мен всяка ваксина си е натоварване за организма и крие странични ефекти. По стечение на обстоятелствата на Рая не й биха навреме Синфлорикса, още не й е поставян, вероятно ще мине с един прием наесен, живот и здраве. И аз съм със смесени чувства към вакснините... дано всичко е наред с всичките ни дечица!

# 169
Здравейте и от нас....

Мартеа,аз вече всичко отдавам на ваксините,след всяка ваксина я колики,я пъпки,я нещо друго ще има.Все пак се внасят чужди белтъци ли,какво беше там и докато се справи организма сам....
И на нас ни предстои тази ваксина,а засега мисля да не я водя-много е топло.А и то предната не стига че беше два дни с Т,ами оттогава като стана цялата в пъпки отдолу и не може да се оправи.Кисна я в тетра,мажа я с кремове,на лекар я водих и не минават,цялата дуда е в малки пъпчици,памперса е един и същ откак с ее родила,сменям я редовно след ако,цяла сутрин ходи гола вкъщи,и не знам какво да правя.Все си мисля че е след ваксината,но и жегата явно си казва думата.Лекарката каза че е чувствителна там.

Миме,видях твоите мъже днес на разходка,малкия си седеше кротко в количката...

И аз тези 240лв се чудих кога ги изплащат,явно ще чакаме,който ги получи да свирка...

А аз да питам някой има ли такива маратонки да каже дали стават за нашето човече,струва ми се дебела подметчицата,но ако някой има преки наблюдения да ми сподели...

http://prodavalnik.com/strahotni-maratonki-nike-chisto-novi-originalni-i2313706

# 170
Здравейте!
Не искам да параноясвам никой, но последната ваксина за която се говори в темата, а именно Приорикс е най-тежката ваксина в целия имунизационен календар и въобще не искам да ви описвам какво пише в листовката и, и какви странични ефекти може да се появят от нея  Shocked Shocked Само ще спомена няколко от съставките и - формалдехид, живак... и т.н. Аз за себе си реших, че няма да я слагам!!! Не ме интересува  Crossing Arms Ако трябва ще платя на педито да я впише в картона ни... По добре св 2 шарки повече, че дори и заушка, от колкото отново да се върнем в начална позиция със епилепсията  #2gunfire #2gunfire

http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/53/Istinata-za-vaksinite-i … nosti-kriiat.html

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 14:20 от Unsinn

# 171
  • Пловдив
И аз тези 240лв се чудих кога ги изплащат,явно ще чакаме,който ги получи да свирка...
Whistling Grinning
На мен за юни ми е изплатен остатъка до 240 лева. Някъде към 160 и нещо си лева. Чакам за юли, но не знам кога. До едната годинка на Габи идваха първия или втория работен ден на месеца, за предния месец.

Сега като погледнах в сайта на НОИ, видях, че декларацията има входящ номер от 14.07., а датата на ведомостта е 28.07. Значи - две седмици след подаване на декларацията.

# 172
Здравейте мамчета,

малко ви поизтървах, но е обеснима- времето е хубаво, все сме навън, отделно и с каката вкъщи, която окопира компа. Отделно Мади не ме оставя да седна, само докато спи мога да приседна тук, но то тогава кое по-напред да свърша.. Сега вече ми е по- лесно, тя вече ходи и сама обикаля където иска.
Бърз отчет и от нас и се връщам да ви дочета, че успях да попрочета 2-3 стр назад само.

Бяхме на моренце, в Гърция, много добре изкарахме, а Мади се държа прекрасно. Беше ми толкова хубаво на плажа, тя си седеше и си играеше с камъчетата, във водата не искаше, явно и беше хладка и никак не и понасяше. Тя си е като мама, горещата вода си е за нас. И аз рядко успявах да вляза заради нея, че пък таткото беше ангажиран с Теди, която искаше да плува навътре, а мама там я е страх. Срам!!!!
Комплекса беше страхотен, но обслужванеот под всякаква критика. В тази връзка казвам и името на хотела-не ходете там-Касандра Палас, Халкидики. Хотелът е пред фалит, няма персонал, абе който иска подробности - на лични.
След моренцето Тедка остана при нашите,  сега е пък при другата баба, в Люлин. Скоро пак ще сме пълен състав, защото ни предстои РД. Вече се готвим за училище, а аз планувам кога да си пусна отпуската и да се връщам на работа.
Яслата на Мади е за ноември, така че тя ми е на заден план още.
Майчинството за юли го няма и от приятелка знам че то се превежда към края на месеца, за разлика от това за първата  година. Затова съм се настроила за гърч този месец. Иначе до термина ми го изплатиха в срок, а останалите дни към края на месеца дойдоха.
За Мадлен- откакто се прибрахме с кака Теди от Бл.град тя е на вълна-Мауу и Бауу, каквото животно види е Маау, дори и пеперудките. Трудно оцелва на кучетата да каже Бау, но здраве. На гълъбчетата си казва-пи-пи-пи. От няколко дни вече ми позволява да я пускам навън с колан и не се държи и мога да се похваля с ПРОХОДИЛОТО НИ ДЕТЕНЦЕ. Преди това също се пускаше, но редовно търсеше пръста ми и тичаше, съответно и аз с нея.
С гърнето сме до никъде и започвам да се притеснявам.Не иска въобще да седи на него.
Има 6 зъба. Скоро направихме първото подстригване, орязах и бебешката черна коса и сега е без черни връхчета, което беше атракция за моите познати.
За ваксините- ние я сложихме тази на 13м, нарочно не исках да чета и да се притеснявам, слава богу засега няма проблеми. Този месец няма консултация, та чак септември пак.
Детската кухня почива август и малко готвенето ми идва в повече, но няма начин. Още малко.

За маратонките- Дени, видях ги и смятам, че ще са Ок за детето, макар че една приятелка купи от София подобни на дъщеря й, която е почти година и половина и каза че не може да ходи с тях, много се спъва, защото са плоски и няма повдигната част отпред. Но  техните са друг модел, тези имат лека извивка. Прецени си.
Аз взех за нея на Лонсдейл, англ. марка, отвътре половината маратонка е с ест. кожа, отвън са изцяло, струват 6 паунда. За каката взехме пума, че нали е ученичка и вече влиза в час с марки  и моди и да не се чувства зле.

Силви, честито и от мен...лека и приятна бременост и пиши по- често, както и Xlora.

Поздрави за всички юнчета от Мади

Хубав ден и до скоро

# 173
За майчинството, аз си получих изравнителната сума за предния отпуск, при подадени документи на 26.06, дойде вчера. Разрових в интернет и доколкото разбрах при обезщетението до 2г. държавата се обвързва със срок 2 седмици след подаване на декларацията за първата сума и след това не се ангажира с определен ден от месеца, а превежда сумите веднъж месечно, когато има пари, т.е. вече не можем да разчитаме на първия  вторник от месеца, парите идват веднъж месечно, но кога не се знае

# 174
привет на всички Sunglasses

Хлора, чакаме новини Party
Марету, как е тумбака? Heart Eyes ...и даааа, и аз искам да узная цвета на гащите Crossing Arms
Силве, честито и тук Hug

Мартейка, ако ще те успокои и Нора има такъв лимфен възел на тила в косата а няма нито една ваксина... НОоооо споделям мнението на Смилянова, че МПР-то е една от най-тежките..............
при вас явно е от зъбките наистина Hug

мойта щерка голяма бандитка се очертава, започна да бута "батко" си като не и е кеф, а той само я успокоява и целува Heart Eyes ...е, почти де Mr. Green иначе много приказва, само чичковитечервенотиквеничковчета не е казала още Joy до месец-два ще надмине брат си! иначе научава повечето думи по два начина - правилно и така, както Бобо ги казва Heart Eyes

# 175
Здравейте, мацки!! Минавам набързо да ви нагледам Simple Smile
Едно голяяямо честито на Силви за хубавата новина!!! Лека, спокойна и прекрасна бременност ти желая!!!  preggo
Мама Заек, честито и на теб за липсващите килограми! Аз скоро на кантар не съм се качвала, ама сега в офиса достатъчно ме ядосват, тъй че скоро май ще се похваля и аз с някое липсващо килце  Grinning
Друго инатересно покрай нас няма - почивка засега не се очертава, че мъж ми целия август е зает, надявам се септември да намажем някой друг почивен ден на морето Simple Smile
Това е от нас засега Hug

# 176
Привет, мацки! Малко ви поизпуснах тези дни, имах доста задачки-закачки за вършене, отделно ме заболя зверски зъб и онази вечер ходих в 22.00 часа на зъболекар и за съжаление беше неспасяем. И с баткото дадох такава жертва, даже два, дано този път се размине само с този. Наваксах бързичко с четенето, че принцесата заспа по никое /за нея/ време.

Пари за юли и при мене няма! Бясна съм е меко казано! Този път наистина ми беше важно да дойдат навреме и ако наистина оттук нататък ще ги превеждат когато си искат, ще се наложи да си правя други сметки!

Във вторник бяхме на консултация - госпожицата си е финна и това си е, кантара на лекарката показа 8400, а я измери 72 см. Чудя се дали да не започна аз да си я меря, нещо този сантиметър там хич му нямам вяра, а и тя като я сложим да легне започва да плаче и се извива та не знам колко точно всъщност я мерят! Пуснахме наново кръв и урина, защото хемоглобина й е 104, а на урината излиза някаква киселина /не разбрах точно/, но лекарката искаше да ги повторим отново.

Мартеа, дано при вас наистина да е от зъбките, а не от ваксината. На Маги й я сложиха във вторник и дотук няма реакция.

mama zaek, браво за гобленчето и скоро ще чакаме да се похвалиш с хубава новина след хванатия букет!

Килограмите ужким ги свалих, т.е. кантара показва 52, от толкова тръгнах да бременея, но нещо не е така работата, защото има дрехи, които определено не ми стоят както преди. А имам и доста да стягам, как ще ходя на моренце - не знам.

Исках и още нещичко да пиша, но бързам, че трябва да доготвя, така е, който хойка навън до късно, готви късно. Добре, че таткото е втора смяна тази седмица. Нищо, ще се включа пак, ако не тази вечер, утре.

# 177
  • Оранжевата стая
Благодаря ви момичета  Laughing

За тази ваксина за шарките и аз бях под напрежение - знам, че е доста тежка. За радост, нямахме странични ефекти.
Знаете ли дали ще има реимунизация точно на тази ваксина?х  newsm78

# 178
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета!От сума ти време се каня да се включа и все не ми остава време.Иначе успявам да ви чета набързо,но все нямам време да седна да пиша.
Първо да честитя  на Силви за страхотната новина и да пожелая на Хлора скоро да гушка сладко и здраво момченце  Laughing
За ваксините   и аз все съм на тръни и само се моля да няма проблеми  Praynig
Мартеа дано наистина проблема да е от зъбите.
А за майчинството и аз го чакам ,но уви него го няма  LaughingДано да го превеждат вече ,че.....
Иначе при нас е весело.Мама е тук от десетина дни и определено ми олекна малко.В дните в който оставя в къщи ми поема изцяло малкият и успявам да подишам чист въздух.Определено си е друго мама да помага.Даже успях на няколко пъти да изляза на кафе без него и веднъж да ида на плаж.Идилията ми се развали малко от тъпи постъпки от свекървищата,но гледам да не си го слагам на сърце.
Сега се опитваме с мама  да ограничаваме Жоро  с кърменето ,ама нещо той води в състезанието  Wink.Не яде това дете и това е.Има дни в който не поема нищо друго освен кърма.А нощите са направо кошмарни.Отдавам го отново на зъбките,че май му пробива долу зъбче ама не ми дава да проверя.То Мартеа много хубаво си каза-всичко се оправдава с тези зъбки  Laughing
Ох щях да пиша още нещо ,ама акълчето ми изтече вече с тази кърма и забравих.Ще ви пожелая само лека нощ  и ще се засилвам и аз да полегна!

# 179
  • Бургас
Привет!

Силви, честита бременност и от мен!   bouquet Да е лека и приятна ти пожелавам! Hug
Хлора, мислех те аз тези дни и се чудих не си ли родила. Grinning Но на финалната права си. Стискам палци за бързо и леко раждане на малкия господин. Grinning
Мартеа, дано е от зъбите всичко. За ваксините не мога да изкажа лично мнение, но и аз знам, че тази ваксина е от най-тежките. Много ме е страх и като й дойде времето не знам дали ще имам смелост да я сложа на Радо. Rolling Eyes Теа, как я понесе, спомняш ли си?
Танче, Радо и татко му много се слушат и разбират! Grinning На него не му прави такива номера като на мен. Whistling Аз щото си го бебосвам и все ми е малък, та се качи на главата ми младежа.  Mr. Green Определено знае къде ще му мине номера. Twisted Evil
Марчелка, определено ще ти бъде по-леко ако Пафчо е в къщи с татко си.  Peace Щом и вие можете да си позволите подобен режим ще е най-добре и за детето и за теб.
Майчинство за юли и аз нямам, но на мен и документите ми не са подадени още, та ще има да си почакам. Whistling Другата седмица ще ги подавам, че счетоводителката ни е в отпуска и към края на август може и да получа нещо. Този месец и на нас ще ни е трудно, но после трябва да се нормализират нещата.

Иначе Радо започна все по-често да се пуска и прави по 4-5 крачки. Още е несигурен и малко да залитне веднага сяда. Но мисля, че скоро ще правим прощапулник и ние. Grinning

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 09:17 от Мaрия

Общи условия

Активация на акаунт