Отговори
# 180
Denito, преди 2 месеца взехме същите на Крис. Не съм забелязала да има проблем с ходенето. Според мен са удобни. А и цената им беше 2 пъти и половина по-голяма от тази, за която са в Продавалника. Според мен си струва!

alexova, жалко, че сте останали разочаровани. Аз отдадох нивото на обслужване на това, че ние бяхме там в началото на сезона, но явно като цяло толкова си могат хората. И въпреки това, чудесно място за дечица според мен.

За гърнето ще споделя аз, че започнах да го слагам на гърне от много рано, но просто защото установих кога върши голямата работа. Нямаме наакан памперс поне от 4 месеца. Но с пишкането ми е трудно как да процедирам. Ще се справим и с това.

Е, това от нас.
Усмивки и хубаво настроение за уикенда.

# 181
  • Пазарджик
Аз днес си получих 240-те лева. Дано на никой не му ги забавят, че те и без това са малка сума. Сега започвам да се адаптирам към по-малки разходи и въпреки спестяванията, които успях да направя през първата година, се притеснявам за зимния сезон. Все още не съм решила кога да тръгвам на работа, дали ще се е отбила дотогава или ще продължавам да я кърмя, как ще заспива без кърмене, на свеки ли да я оставям или на ясла. трябваше вече да ги реша тези неща, но все отлагам и се надявам да мога да я гледам колкото може повече.
с гърнето при нас е добре положението, поне аз съм доволна, не знам кога и как ще стават занапред нещата, но започнах по неволя, защото имаше розово зацапване в памперса и от изследванията не се установи никаква причина и педито каза "махай памперса". аз тогава бях започнала само сутрин, почнах и след следобедния сън и след едно пътуване в началото на юли, когато й се подсече дупето от спарване тотално смених тактиката - само за сън и разходки е с памперс, в къщи е само с гащички. Също като при Стаси_К голямата работа е след сън - сутрин или следобяд и с това детето много бързо се ориентира и така не се зацапва и е значително по-добре, а с пишкането е малко по-объркано положението - предлагам й, но не улучвам винаги момента и после се изпишква докато играе, предлагам пак гърне, преобуваме се.... много често и докато яде на стола за хранене пак се изпишква, сигурно защото е седнала. според педиатърката и на разходки трябва да не сме с памперс, защото детето се обърква, но не мога още да си го представя как ще подсушавам количката  Thinking
за ваксините не мога да изкажа мнение - нас като деца ни ваксинираха и нямаше проблеми, дори се радвахме, че ще ни спестят някоя и друга шарка. Ако са качествени ваксините сега, този дебат няма да го има и ще сме спокойни за децата си, нали това е уж целта.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 182
  • Варна
Здравейте!
Да се включа за майчинските. През втората година са обвързани всеки месец с подаването на декл. 1 и осигуровките от работодателя, не е както през първата година да се подаде веднъж и до 5-то число всеки месец да си получаваме паричките. Изплащат се 15 (работни) дни след като е подадена декл.1 за месеца. Така че не винете само НОИ, може работодателя да не е подал документите ви. Както е при мен, август ще подадат документите и към края на септември ще си получа за юли парите.  ooooh!
Връщам се да ви чета по-обстойно, че и Теди не ме оставя на компютъра.

# 183
Здравейте момичета – кокичета!
Тези дни не съм се разписвала, ама нали каката се прибра от лагер, барабар с една хрема. Ама нали по цял ден се е плацилакала в морето и на водната пързалка, та е разбираемо откъде са сополите. Отделно на Никол нещо гласчето й задрезгавя, докато плаче, отделно някакви бели налепчета в устата й видях, бетер гъбички, та и нея я третирам с лекарства и мазила, та лудницата вкъщи пълна. Важното, че вече са по-добре. Peace
Тази събота и неделя сме без татко. Отиде на морска среща с колеги. Tired
Относно гърнето. При нас тази вещ не се котира много много. Ама има време. Може направо на тоалетната да почнем да вършим работата.
За 240-те лева, аз още не съм ги получила. Да видим към 15-то число какво ще е положението.
И за финал менюто от вчера, че днешното още не съм го измислила:
АМ+бисквитки
Зеленчукова крем супа
Млечно пюре от праскови, ябълки и банани
Пилешко фрикасе.
Хубав ден от нас и дано Слънчо по-бързо изгрее.

# 184
  • Варна
Привет!

Желя, бързо оздравяване и на двете принцеси!

И Павел явно е лепнал нещо. Вчера беше кривичък следобяд, вечерта му хъркаше нослето, а днес се събуди с Т 37,8. Водих го при педито - зачервено гърло. В очакване съм нослето да потече. Давам осцилококцинум, хомеожен и вит. Ц и се моля само с това да се размине.
Третия му кътник е като голяма гнойна пъпка с 3 върха.
Добре, че не бихме ваксината за шарките в сряда, че знам ли от кога е започнало неразположението.. Щях да се шашна много. Педито каза да отидем след 10 дни като се е оправил напълно.
Майчински и аз нямам. Декларацията още не ми е подадена. Обаждах се на счетоводителката, щяла да подава около 10.8. Много тъпо с това бавене...
Гърне още не съм купила...

Мария, честити крачици на Радо! Само напред и нагоре да го водят крачетата по хубави пътища!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 14:54 от mar4ela5

# 185
Здравейте момичета!

Ние вече сме добре, ръчичката на Андрей оздравя, даже и белег не остана Laughing
Бяхме на почивка на море от която не бяхме очаровани. На моят синковец климата не му понасяше и беше вечно в лошо настроение, като прибавя и чревната инфекция, която направи, картинката беше просто ужасна и нямахме търпение да се приберем. Whistling
Гърнето, не го ползваме по предназначение, седи си в него без да знае какво трябва да прави, но пък за сметка на това започна да ми казва когато му се пика или ака и се издържаме успешно. Grinning
  Връщам се да чета.
                                                                   Чао за сега!

# 186
влизам да споделя 2 интересни статии за хигиената на момчетата:
Фимоза - мит и реалност
Грижа за половите органи на вашето момченце

на Паф, Никол и кака й Ая бъро излекуване Hug
Чери, много се радвам за Андрейката Heart Eyes
и ние сме болни, отново Confused сополи, гърло и Т, двамата дребни и аз Rolling Eyes ...аман от болести вече Close
Джиджи, проблема с ваксините не е в качеството им а в 1. неефективноста и 2. във всичката гадост която ти инжектират... Sick
честити краченца на Радо и Рая Heart Eyes гладък и прекрасен да е Пътя на Живота им!!!

# 187
Софи, и аз попаднах на едната от тези статии, ажсега четейки и втората, много се успокоявам. Май все повече клоня към логиката - ако ще е насилствената процедурата, така или иначе ще го боли, дали сега или по-късно. Поне ако оставим за по късно, има шанс да ни се размине.

Чери, Джиджи, поздравления за успехите с гърнето. На мен никак не ми се получава номерът. Ама и той няма режим. Някой път си върши голямата работа сутрин след сън, а някой път я върши на няколко пъти през деня по малко. Трудно ми е да го издебна, за да мога да го слагам няколко пъти последователно, когато върши работата и да разбере за какво е гърнето. В момента като го види и стъпва в него, както прави с всички легени, които види (понеже се къпем в леген и той влиза сам в него). Когато е без памперс се чуди какво става като се изпишка, а ако е по гащи идва да ми покаже, че е мокър. Все още обаче идея си нямам как да процедирам, още повече, че той нищо не казва целенасочено все още.

# 188
Здравейте момичета!
Искам да благодаря макар и с известно закъснение на всички,които поздравиха моето християнче тук и във фейса,напоследък нямах никакво време за писане.
Честита бременност на Силви,с пожелание да е лека и безпроблемна!
Честити краченца на всички проходили!
Аз съм си вече в къщи при семейството.Екскурзията до Барселона мина страхотно,това е един невероятно красив град с уникална архитектура,инфраструктура и неизброими забележителности.Отнесох завинаги със себе си магията на едно от най-красивите кътчета,сътворени от човешката ръка.
Вечер улиците са изпълнени с хора,които се разхождат до късните часове на нощта.Навсякъде има много барове,клубове и ресторанти.Попаднах на 3 от 12-те шедьоври на Антонио Гауди-''Саграда фамилия'',паркът ''Гюел'',къща ''Батийо''-връх на модернизма,изключително странна,покрива е покрит все едно с люспи от риба,няма нито един прав ъгъл отвън и отвътре.
Зоопаркът,изпълнен с много и различни видове животни.Толкова е огромен,че е нужен един цял ден за да се разгледа,има много зеленина,пейки,заведения,влакчета за придвижване от единия до другия край.Някой животни са пуснати на свобода,е разбира се тези,които не хапят. Simple Smile
Аквариума на Барселона,втори по големина в Европа след аквариума на Валенсия.Бях учудена от многото и непознати за мен видове.Полетите малко ме поизмориха,особено навръщане бяха много ранни,но в последния момент нищо подходящо не се намира,а от по-рано нямаше как да планувам заради кърменето.
Има още много за разказване,но ще стане много дълго,имам много снимки,тези дни като се организирам ще кача една виртуална разходка във фейса.
Тук нашия татко се е справил перфектно с децата,Ивето е била спокойна докато ме нямаше,Ники е със стомашно-чревен вирус от последната нощ с повръщане и разстройство,температура,та днес от първия ден сме по болници.За сега ни изписаха домашно лечение,а Ивето съм я изолирала в една отделна стая.Днес попаднах в Терапията на моя съученичка,която ни обърна голямо внимание,пусна му изследвания,и ми сподели,че тази епидемия била плъзнала в целия град,направо цели семейства се разболяват,абе не е шега работа.
Ваксината за шарки още преди да замина постоянно си намирах причини да я отлагам,сега заради контакта с Ники пак ще я отложим,нещо ме плаши тази ваксина,макар,че нашата педиатърка ме успокои,че не била толкова страшна.
С гърнето сме доникъде,с ходенето също,иначе се държи стабилно на краченца но я е страх,като гледам скоро няма да проходи.
На болничките бързо оздравяване! Hug
Друго май не се сещам,хубав weekend на всички!

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 16:19 от Nataliiiiiii

# 189
Сигурно сте ме забравили вече, ама до никъде не ми стига свободното време  Embarassed Имах много да наваксвам с темата, прочетох прекрасни новини! Честито и от мен, Силви, много приятна и лека бременност ти желая и едно сладко бебе на края! Честито и на проходилите дечица, да са им силни и здрави крачетата!

Ние сме добре, малкият става все по-хитър, все по-любознателен и обичлив. Много ме гушка и целува  Heart Eyes  Не се отделя от мен, все ме търси и иска вниманието ми. Навън е много буен, не се спира за миг, обича да е сред деца, но лошото е, че ги скубе и щипе. Та се чудя как да му обяснявам, че така не е хубаво. Дано мине бързо този период.

Гърне не ползваме, вероятно догодина ще се учим. Ваксината за шарките и ние не сме я слагали все още, чудя се дали да не я откажа...  

Пак ще се включвам нататък Simple Smile

# 190
Май ние сме от малкото, дето са сложили ваксината за шарките, нали сме от първите майски юнчета. Понесе я добре - без обриви, Т и други странични неразположения.

Миналата седмица беше леко разтроена (предполагам от храната), но сега пък сега така я запекох с храните, че милата днес се мъчи ужасно много, никога досега не се е напъвала и плакала толкова докато ака  Cry Накрая чак имаше кръв (първия път), в следващото изхождане нямаше. Старая се да запазя спокойствие и да се успокоя, че е от напъването ("капилярите са нежни и се пукат лесно, затова може да се появи кръв в акото", това бяха думите на гастроентероложката преди време). Ще я наблюдавам  Peace

Друго интересно при нас е, че най-после проходи по земята   Crazy Все още крачките са плахи и неуверени, но важното е, че се опитва да ги прави сама и полага мнооого усилия  Laughing

Гърне не ползваме по предназначение. Основно го ползва за склад на разни хартиики и дребни неща. Грешката е моя, че съм й го оставила на достъпно място  Thinking

На всичко болни - скорошно оздравяване!  Hug

# 191
Привет момичета!
Първо да поздравя мамите с новите коремчета.Лека и безпроблемна.Куражлийки сте.
Да поздравя и новопроходилите сладурковци, а за тези които не са, има време.
Първо за ваксината за шарките.Бях писала преди, че без да искат ни я сложиха по-рано, вместо друга, за тази възраст/няма такъв емотикон/.Извиненията не ме успокоиха, впредвид, подутите лимфни възли, които няма как да бяха от зъбите, защото кътници не очаквах, а те се активират предимно от кътниците и то горни. Мартеа, тук няма как да ти бъда полезна, защото на вас май ви никнат кътници, но при нас, лимфните възли си се подуха доста.Макар и педитата да отричат, мисля, че е от ваксината.Дългогодишна мед.сестра на педиатър, понастоящем пенсионер ми е голям съветник/близка съседка/.Тя отсече-от ваксината е.Вярвам й-половината град се допитва до нея.Ама какво от това.Системата е такава.В други държави има задължителни, но има и по желание ваксини.Не съм крайна против ваксините, а против съставните им части от формалдехид и  живак,  инжектиран в детето.
Как за Бога, тази държава отнема деца, заради нехайство на родители, а в същото време те задължава, да инжетираш в детето си отрови, носещи понякога необратими последици. Как прокарват закон срещу тютюнопушенето, че е вредно, при хора имащи право на избор, относно отровата, а малките деца, какво, те нямат право на избор.Блъскат ги с отрови и толкоз.Ако пуша, съм лош пример, ако го карам редовно на ваксини, съм най-отговорната майка  ooooh!, че даже и детски от 30 лв.ще ми дадат и в ясла ще го вземат.
Да се върна по същество, че стана дълго.

djidji_p, не знам как ще заспивате без кърмене вечер, но пробвай  и други начини, бавно, за да свиква.Гушкане, галене.Иван заспива обекновено с шише мляко, но ако  му се спи много след банята, даже не го търси.Лягаме, хващаме за косата/лош навик/, и започва да се приспива сам.Обаче всичко си е до дете и навици.Създай някакъв друг леко вмъквайки го.
Желя , бързо оздравяване на каката и на Паф на Марчела
Чери, радвам се, че изгорената ръчичка е вече само лош спомен.
Софи,бързо справяне на всички ви с вируса.Да минава и заминава.
Натали, завидях ти благородно.Бързо оправяне и на вас от този вирус.
Да се разпиша и за гърнето.За сега го ползваме като тенджера.Изсипва си остатъка от закуската там и бърка доволно с една лъжица   chef.Най-новото постижение -прави гимнастика.Кляка и става без упора като си брои...ааааа-даааа, ааааа-даааа.Разбирайте раз-два. Laughing

# 192
Ехооо, здравейте!
Честито и от мен на Силви! Браво, дано се увеличават престрашилите се майчета! Честно казано и на мен ми се приисква като видя някоя бременна или някое малко мишленце, обзема ме една носталгия, но мъжо не дава и дума да се издума за трето.  Mr. Green
Честито и на проходилите! Борето вече изминава 10-15метра сам, но още не го водя проходил, защото много го е страх, милия.
Гърнето даже не съм го изкарала още, догодина ще се учим. Но на плажа ми прави впечатление, че като пишка от шкембенцето си въобще не може да види за какво става въпрос.  Laughing
Ваксините ги отложих по мое желание за септември, тъкмо ми се задържа доста време здрав, не искам да му разбутвам организма.
Лулу25, и аз се опитвам да мисля като теб за това забелване, но непрекъснато се тормозя дали постъпвам правилно. Ако е по-малък, няма да има спомен, а ако се наложи насилствено забелване като по-голям дали няма да се травмира .... Според педиатърката всичко е наред засега, таткото ме успокоява, че някоя кака ще му го забели като му дойде времето  Laughing, ама аз си се тревожа.
Натали, браво на теб, организира се и отиде!  Hug Барселона ми е много желана дестинация, дано някой ден и мен ме огрее!  Praynig

# 193
Иво заспа без да иска да суче  Shocked Още съм в шок! В същност аз така и искам, де. Продължавам да пия градинския чай. Кърма има, но като за цедене веднъж на ден. Тъкмо ми се получиха бучки на едната гърда и се върнах от командировката. Иво за секунди издърпа каквото бе останало. Сега ми е интересно утре как ще се случат нещата.

# 194
  • София
JJ, завиждам... искам и аз Никола да заспи без да суче... вече ми се струва, че до 1-ви клас ще се кърмим  ooooh!

Николови,
ами добре върви БЛУ - той всъщност вече си е захранен. С твърдите неща сме ОК. Вече е голям обаче и аз давам супи, кис. мляко с лъжичка. Яде по методата: аз го храня с една лъжичка, а той бърка в купата и се маца (опитвайки се да си улучи устата) с другата лъжичка. Мазалото е по-голямо от първоначното... Ама дребния е щастлив Simple Smile Вие как сте в това отношение?

Общи условия

Активация на акаунт