Отговори
# 570
  • Пазарджик
Е, май трудно ще се дадат тия 30 лева отгоре. не съм си получила още майчинството, ако някой го е получил - да казва.

Диди, Пепси, Табакова, бързо оздравяване и дано лекарите изписват правилните неща и децата бързо да укрепнат!

Пепси, за памперса - слагам го когато сме на разходка и при нощния сън. първо го махнах когато сме в къщи, после махнах и при следобедния сън, защото го свалях все сух. тя пишаше само в гърнето и рядко в гащите, но откакто е леко по-хладно, пиша много често и не мога винаги да преценя кога да й предложа. а след сън ако не я сложа веднага, със свалянето на крачетата на земята и се е изпишала. но не искам да върна памперса обратно постоянно, защото ще се обърка. сменям я веднага, подсушавам и лека-полека ще се научи.

за говоренето - казва "да", "не", "това", "айде", повтаря срички, имитира няколко животни.

Благодаря ви много, че ме успокоявате за раната  Hug, днес съм по-спокойна и разчитам след мазане да няма белег. то ще има такива неща, дано са колкото може по-леки и бързо да минават.

За бабите - моята майка е паника, но живеем в различни градове, а свекървата много се стяга и мобилизира в трудни ситуации, успокоява ме и не показва, че се притеснява, за да не предаде напрежението и на мен. наистина е трудно, когато ти самия си притеснен, да успокояваш и другите около себе си. знаете, че не го правят с лоши чувства, но нашите майки трябва да са силни заради нас - нали ние сме техни деца и трябва да ни дават сили, когато ни е трудно. поне така ми се иска да е.

лека и спокойна нощ!

# 571
  • Пловдив
Е, май трудно ще се дадат тия 30 лева отгоре.
така си е !
Аз все още съм с гадна хрема, добре че Стили днес е по-добре, но влизам по друг повод- да ви развеселя с една случка
Майка ми е детска учителка и обяснява на децата за Деня на Народните Будители. Как ще има празник, и ще учат стихчета за Ботев, за Левски... и едно дете се обажда " И за Бербатов....."   Joy

# 572
vany6a, аз точно за болничните вадих. Една бележка от работодателя и една от НОИ, пак за детски ми трябваха, но да послужат в друга държава. Може за майчинските в Бг да си е от социалното. Denito, сподели после откъде си я извади ти, че ако се наложи на някой да знае.  Simple Smile

ходих до социалното,и оттам човека ми обясни да отида пак при тях към 11-о число,при тях идвала дискета от НОИ с информация и той щял да ми каже дохода ми.По това разбирам че може и от НОИ да се вземе ако ми е наблизо.

Досега винаги като се е променяла мин.РЗ-променят и майчинството.Ще почакаме-ще видим.
tabakova,ами децата може и да са прави,трябва да има и нови стихчета,за съвременните будители,пък било то и за спорта. Grinning

# 573
  • Обетованата земя
Май последните увеличения на МРЗ бяха от 01.01, а от тогава може да се промени и Закона за бюджета на ДОО.  newsm78 А сега като е от септември промяната, сигурно ще го направят от 01.01.2012  Rolling Eyes Наистина скоро ще се разбере  Money

# 574
Здравейте и от мен, мноог време не съм ви чела, но тези дни ще наваксам.
Вкючвам се направо по темата за майчинството е и а се надявах да е тази година, ама сигурно няма и да е този век- преди малко получих превод по сметката си Няма увеличение, 240лв са си и това е. Диди   е права. Пълна подигравка! Иначе уж всички други социални са увеличени, за децата...да се спасява всеки както може ...  #2gunfire
Излизам, че много се ядосах , иде ми да ги  #2gunfire наред.
Целувки от нас , по - късно пак ще се включа.. Hug

# 575
Момичета, обещетението за отглеждане на дете никога не е било вързано за минималната заплата. Просто по стечение на обстоятелствата дълго време бе със същата стойност.

# 576
  • Пловдив
Момичета, обещетението за отглеждане на дете никога не е било вързано за минималната заплата. Просто по стечение на обстоятелствата дълго време бе със същата стойност.
Аз лично мислех че е, а пък и когато увеличиха МРЗ някъде четох, че ще се увеличат и обвързаните с нея неща и беше споменато и майчинството.  Rolling Eyes  Явно не сам аз съм съм се заблудила. А иначе днес получих СМС за все същите 240 лв

# 577
Тц, обвързаните с нея неща са таксата при личния лекар, помощи за майки-студенти, обезщетения за инвалидност и пр. Майчинството си върви съвсем отделно.

# 578
  • Бургас
240 лв. остава обезщетението за гледане на дете

Съжалявам, че съм ви подвела. Въртеше ми се из главата, че като се коментираше вдигането на МРЗ бяха споменали и майчинството, но не е така в действителност...

# 579
240 лв. остава обезщетението за гледане на дете

Съжалявам, че съм ви подвела. Въртеше ми се из главата, че като се коментираше вдигането на МРЗ бяха споменали и майчинството, но не е така в действителност...
Минималната заплата и майчинството са вдигнати от 1.09.2011г. на 270лв.

# 580
  • С-я
Мария, Мария, палавница такава. Всички настръхнахме за тези 30 лв. Сега дали да не искаме от теб обезщетение  Whistling
За добро или зло, не очаквам държавата да ми храни детето и затова работя от 6тия му месец... Знаете защо вълка има дебел врат.

Болните да оздравяват, че да нямаме проблеми   bouquet

# 581
абе 30лв, ама 240лв звучи като 200лв, а 270лв - като 300лв.

И аз си получих днес майчинството, ама моето така и така е за август...

# 582
  • Пловдив
Добро утро, момичета!

Хайде да закусим днес заедно

Днес смятам да се възползвам максимално от последния топъл есенен ден и ще сме по улиците с малката, а после и с каката към 17 часа.

Моята Гери и тя е станала адски подвижна, не иска да седи в количката хич. Остане ли повече време в нея и започва да се гърчи и да вика, вика... Единствено помагат солетките, но и те са донякъде. Но не мога да се оплача като я извадя от количката. Детето си ходи около мен, не ходи на далеч, като я извикам може и да се върне, може и да се прави на глуха, но като кажа "Гери, чао" и тя прави рязък завой и тича, тича към мен с една усмивка голяма    Simple Smile    Образ голям.

Желая ви приятни разходки с малчовците      Hug

# 583
Ау, голямо затишие в настанало тук...  Thinking

Ние тези дни ще сме си вкъщи с дребната, че я гепи някъв конюнктивит и сега е една борба вкъщи да слагаме капки... Ако някой има идея как по-лесно и спокойно да се сложат капки на едногодишно диване - да сподели, моля Simple Smile
Иначе ние можем да се похвалим с трети растящ кътник, доста по-спокойно ги вади кътниците от колкото първите зъбки...
И си отглеждаме една голяма кипра, миналия ден в детския магазин като си хареса една блузка с котенце и си я взе и си я гушка и се опитва да си я облича... Накрая я купихме... Вкъщи по същия начин, даже не даде да я сложа в пералнята... Вашите малчовци показват ли предпочитания към определени дрешки...
Искам да й купя на лиглата от онези колички за бутане и яздене - споделете вие какви ползвате или сте си харесали... Аз съм метнала око на един-два модела, но ми се иска да видя и други предложения Simple Smile

Тъкмо се зарадвах на едни 15 лева отгоре... ама, то си е голяма мъка да ги дадеш тия пари.... Money

# 584
Ако някой има идея как по-лесно и спокойно да се сложат капки на едногодишно диване - да сподели, моля Simple Smile

На Иво му бяха предписали капки Тобрекс. Аптекарката препоръча ФУЦИТАЛМИК. Много по-лесно се нанася. Мазваш на пръста и прекарваш върху цепката на окото. Питай педиатърката дали и ти можеш да го използваш.

Общи условия

Активация на акаунт