Двора на училището

• 13 299
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
На фона на цялото безхаберие в държавата, оказва се, че учищният двор е нещо много привлекателно. И,  разбира се, чистичко. Нова, много права си, че това е резултат от помощта на родителите и труда на децата. Бих добавила - и на тия, които са длъжни да го стопанисват. Майките с мъничета трябва да си потърсят правата там, където си плащат данъците. И като не им харесва нещо, да запретнат ръкави и да вложат малко труд / знам, че има много, които го правят /. Наготово на чистичко всеки знае. Между другото, дворовете на ДГ са подходящи за малки деца. Защо не отидете там? Убедена съм, че и там няма да ви пуснат. Сами си отговорете защо.

Не съм пропуснала да добавя училищното ръководство, мислех, че се подразбира, основното са свършили те, като осигуряване на средства, ремонти, асфалтиране, огради и т.н. Ние съвсем малко сме помогнали, но от сърце, ентусиазмът е заразен. Peace
Сега чакаме "ремонт" на училището и "отвътре". Laughing

ПП. Има проблем всички да са там, обясних по-горе и защо. Когато си вложил усилия и средства да направиш нещо се стремиш да го опазиш.
А състоянието на градинките и детските площадки са пример за онова другото пазене, резултат от анонимния труд и анонимната отговорност.
Каква ще е причината училището да не изглежда по същия начин, ако е "разграден двор"?

# 76
Касита, права си че понякога нещата са трудни от организационна или някаква друга гледна точка.
Но всички родители с две и повече деца имат такива трудности, но в по-голямата си част не очакват от някой друг да им реши организационните проблеми с игрите на децата, а си ги решават сами.
Какво не одобрявам в случая-авторката ходи в училищния двор, правят и забележка, че там не може да се ходи и вече настъпва огромен проблем, не мога да разбера защо е толкова трудно като има някакво правило то да се спазва, опитва от десет кладенеца вода да изкара колко е права и как някой и е длъжен.
Другото е уважението към потребностите на различните по възраст деца да имат своите места за игра и своето лично пространство в свободното си време.Там където играят малките деца, нямат място големите и обратно.Едните имат едни интереси, другите други, събирането им на едно място е предпоставка за конфликти, които са описани в някои постове, а и конфликти от всякакво друго естество.
Не мога да разбера какво е това желание да се ходи някъде където не си желан, или имаш някакво ограничение да ходиш.
Какво сега ще търсиш ако можеш да се хванеш за някоя разпоредба на РИОКОЗ,  за да продължиш да си водиш децата в този двор и всеки път да се караш с персонала на училището-ако на това му казваш игра и приятно прекарване, и слушайки скандалите ти другите деца също си представям как ще те коментират, незнам дали си забелязала, но по големите деца също имат свое мнение, и то не стои на презумцията възрастния винаги е прав, понатрупали са социален опит и вече сами могат да правят анализ на доста ситуации.

# 77
На фона на цялото безхаберие в държавата, оказва се, че учищният двор е нещо много привлекателно. И,  разбира се, чистичко. Нова, много права си, че това е резултат от помощта на родителите и труда на децата. Бих добавила - и на тия, които са длъжни да го стопанисват. Майките с мъничета трябва да си потърсят правата там, където си плащат данъците. И като не им харесва нещо, да запретнат ръкави и да вложат малко труд / знам, че има много, които го правят /. Наготово на чистичко всеки знае. Между другото, дворовете на ДГ са подходящи за малки деца. Защо не отидете там? Убедена съм, че и там няма да ви пуснат. Сами си отговорете защо.

Не съм пропуснала да добавя училищното ръководство, мислех, че се подразбира, основното са свършили те, като осигуряване на средства, ремонти, асфалтиране, огради и т.н. Ние съвсем малко сме помогнали, но от сърце, ентусиазмът е заразен. Peace
Сега чакаме "ремонт" на училището и "отвътре". Laughing

Повярвай ми, не се подразбира. Ей такива майки, като авторката, не се и замислят защо там е чисто и защо е нежелана.

# 78
  • София
..Повярвай ми, не се подразбира. Ей такива майки, като авторката, не се и замислят защо там е чисто и защо е нежелана.

И аз съм от майките, които не разбират!  Wink По причина такава, че имам за пример, както вече казах, два добре поддържани и чисти училищни дворове, в които през ваканцията, както и събота и неделя, мирно си съжителстват малки и големи, без това да създава проблем никому. Явно е въпрос на много неща, най-вече на култура и възпитание на конкретините пребиваващи...

Не мога да не се съглася обаче с мнението на zari65 - щом в конкретното училище правилата са такива, просто трябва да се спазват! Смисъл от за и против в случая няма!...

# 79
Бях казала,че приключвам темата,но  не мога да не се включа!Да и аз съм от тези майки които чистят и боядисват и защо да е проблем да седя в училището при положение че пак се потретвам   ВАКАНЦИЯ е!В поддръжката на училището участват и моите пари които давам всеки път в началото на годината,не правя боклук и се стремя да не преча на никого!Не разбират ли някои или не искат да разберат,че аз говоря във време когато няма никого в училището! Съгласна съм със PurpleDragon ,че всичко е въпрос на култура и възпитание!Има ли го,съжителство където и да е ,е възможно!Нова там е чисто защото се подържа от хората които седя в училището,където не им е мястото,а не от чистачките,те метат само за първият учебен ден!Не знам във вашето училище как е,но тук ние си поддържаме чистотата! Peace

# 80
  • най-шареното място
На фона на цялото безхаберие в държавата, оказва се, че учищният двор е нещо много привлекателно. .... Защо не отидете там? Убедена съм, че и там няма да ви пуснат. Сами си отговорете защо.

Не съм пропуснала ...

ПП. Има проблем всички да са там, обясних по-горе и защо. Когато си вложил усилия и средства да направиш нещо се стремиш да го опазиш.
А състоянието на градинките и детските площадки са пример за онова другото пазене, резултат от анонимния труд и анонимната отговорност.
Каква ще е причината училището да не изглежда по същия начин, ако е "разграден двор"?

Нормалното отношение на хората към децата, труда на хората и институцията училище.
При нас са еднакво чисти. Има училищна и общинска поддръжка съответно. Имам наблюдения на две-три училища. Всички са отворени. И използвани за игра на деца от различни възрасти.

Писах по-рано, в по-поддържаното училище тревата не расте от години  - стои си на 5-6 сантиметра максимум- и там боклук няма, но пък има кошчета и градинар и метящи "лелички". В другото тревата е избуяла и насред асфалта, кошче няма ни едно, но децата пазят и двете явно, защото като изключим тревата и шлюпки семки, изглеждат еднакво. Бебета и тинейджъри има и в двете. НО съм забелязала, че в почистваното никой не яде семки, още по-малко да ги хвърля по земята - там се мете прах...

# 81
РИО, СОФИЯ-ГРАД

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че през лятото голяма част от училищната спортна база може да се ползва безплатно от Вашите деца. За това следва да се обърнете за повече информация към дежурните учители.

училищната спортна база

# 82
Безплатно, но не безконтролно

# 83
Безплатно, но не безконтролно

Разбира се;) И с учители.
Просто ми попадна и го пуснах да се види как може да се ползва двора.

# 84
РИО, СОФИЯ-ГРАД

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че през лятото голяма част от училищната спортна база може да се ползва безплатно от Вашите деца. За това следва да се обърнете за повече информация към дежурните учители.

училищната спортна база

newsm44

# 85
Е, надявам се, авторката най-накрая да разбере, че мястото на малкото и дете не е там. Дворът е за учениците, и то - организирано   football!

# 86
Е, надявам се, авторката най-накрая да разбере, че мястото на малкото и дете не е там. Дворът е за учениците, и то - организирано   football!

Вашите деца!!!! Joy

П.П. Забравих да ви се похваля,че онзи ден лично при мен дойде директорката на училището,извини ми се за грубото отношение на персонала си,заяви че лично ме е виждала как почиствам двора на училището и ме увери ,че такива хора като мен са добре дошли в повереното и имущество!Даже каза ,че е получила някакво дарение и заради майките с най-малките деца,ще направи във самия двор на училището,само че отзад при задния вход,детска площадка само за най-малките,бъдещи ученици! smile3501

Благодаря на всички за отговорите,с някои от тях се забавлявах искрено! Joy

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 16:05 от sstambii

# 87
Ти май си от тия, дето си пускат темички за забавления. Само дето ти не си никак забавна. Дълбоко се съмнявам в написаното в последния ти пост. Но щом си вярваш - ок, бъди щастлива. И разучи малко емотиконите, че нещо... не се връзват с написаното.

# 88
Ти май си от тия, дето си пускат темички за забавления. Само дето ти не си никак забавна. Дълбоко се съмнявам в написаното в последния ти пост. Но щом си вярваш - ок, бъди щастлива. И разучи малко емотиконите, че нещо... не се връзват с написаното.

Да, но такива злобни лелки като теб ме забавляват истински!А,дали ми вярваш или не малко ме интересува!Важното е че жената обеща и като видиш по новините за такава площадка в училищен двор,ще ми бъде много интересно да ти видя физиономията!  bouquetА ето ти и няколко емотиконки!От сърце! Peace Peace Peace Peace Peace Peace Joy Joy Joy Joy Joy smile3532 smile3532 smile3532

# 89
  • София
Така като гледам, ще влезеш в черния списък на доста от писалите в тази тема. Та, кое беше училището, че да покажем мненията ти от тази тема, че да ти се зарадва?

Общи условия

Активация на акаунт