Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 581
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Всеки с едно раждане зад гърба може да сподели "+" и "-". Едни ще хвалят секциото други ще подкрепят естественото. Аз исках да споделя за моето раждане, защото беше песен и пожелавам на всички такова. Не знам защо не ме боля чак толкова много, дали от това, че не ми сложиха системи с окситоцин или имам висок праг на болка, но наистина родих бързо и лесно без никакви обезболяващи и за секунда не се съмнявам, че искам пак така да родя.
А за окситоцина мисля, че ако родилката не иска и откаже няма да и сложат система. А за диоптрите пак има спор, защото и аз знам че дори и с голям диоптър и опасност от отлепяне на ретината пак може да се роди нормално. Имам и аз позната с такива проблеми и роди 2 деца нормално и то тук в България.
Имам сега едно питане аз: Как сте с косите? Моята коса капе ужасно много и не знам какво да я правя вече.

# 481
Лара смея малко да опонирам Wink сестра ми е бременна и живея в Испания,термина и е 18.08,та започнаха да говорят вече и за раждане със лекарите и понеже тя е с късогледстево 6 диоптъра и нещо, и понеже знае как стоят тея неща в бг беше попитала какво ще е раждането. Всички лекари с които е говорила са казали,че няма абсолютно никакъв проблем за естествено раждане и въобще не става и въпрос за секцио. Дори са казали,че при мнооого рядко правят секцио и то само при условие,че има наистина сериозни причини за него. Е може би в различните части на страна е различно незнам,те са в Мадрид Peace

Ами незнам, аз чета доста испански форуми и всички жени са на това мнение, затова си и мисля че има нещо вярно. Hе само за това дали си с диоптри, а по принцип.

# 482
  • София
Моята коса /изрусявана от около десетина години/ изглежда по-добре от всякога, по принцип е много гъста, а в момента и здрава /колкото и странно да звучи предвид предишните скоби  Laughing/ и лъскава. Ноктите ми растат с часове, а и от кожата на лицето ми съм доста доволна. Абе като цяло, хормоните добре ми се отразяват.  Flutter

# 483
  • Beyond the Frontiers
Захванали сте болезненат ми тема,След 30 часово нормално раждане не исках и да чуя за второ дете.Сега не сам забравила още целия кошмар,но и не мисля за раждането още.Иначе за окситоцина,мисля че не питат дали искаш а се слага по преценка на лекаря.

Хаха и аз. Първата ми реплика към таткото беше - никога повече smile3513 И това дето се забравяла болката - дрън, дрън. Помня всяка минута. Аз съм ербап и на болка търпя, но като ми казаха някъде на 7- 8 час че са едва 5 см разкритието, направо ревнах. Честно ви казвам, нито съм викала, нито съм плакала през цялото раждане въпреки болките, ама тази новина в онзи момент ме побърка. И се молих за окситоцин, нищо че повече боли, поне по-бързо да става.
Твърдо исках естествено раждане с минимум намеса и лекарства и за второто пак съм така, нищо че не съм имала от бързите и леки раждания. Въпрос на лична преценка и виждане.

# 484
Моята коса капе ужасно много и не знам какво да я правя вече.

И моята коса е същата. Аз даже се чудих като казвахте, че косите са ви по-хубави от преди. newsm78

# 485
  • Русе
gadamer, всеки път като прочета за някой татко с такова изказване , се сещам за онзи, който казал :

"Тя там си лежи и си ражда , а аз тук ще се пукна от притеснение!"

Горкичък!  Joy Joy Joy
Смях се приблизително 15мин. hahaha  hahaha

# 486
Мами докато се ровех да видя дали тук окситоцина е задължителен попаднах на информация, която гласеше, че епидуралната упойка намаляла контракциите и не е било хубаво за бебето. Изглежда окситоцина без епидурална не може, и обратното. Така като гледам ще е най добре да се вземе окситоцина, но вече към края, за да има времето тялото да се подготви донякъде по естествен път за раждането.  Peace

# 487
Моята коса капе ужасно много и не знам какво да я правя вече.

И моята коса е същата. Аз даже се чудих като казвахте, че косите са ви по-хубави от преди. newsm78
И моята в началото беше хубава, но сега е просто ужасна. Изгуби си блясъка, капе ужасно много и е ужасно суха. Но пък ноктите ми са страхотни, за разлика от първата бременност когато се чупеха ужасно много. А да не ви разправям за мазната кожа на лицето с доста пъпки, която не знам вече как да третирам. Пробвах всичко и пак си е такава. Не е вярно като казват, че майката като носи момиче и взема красотата при мен е точно обратното. Като бях бременна с Ива изглеждах страхотно, но сега изглеждам ужасно  Cry Cry Cry.

# 488
Ами не знам как е в Испания, но тук може . Аз раждах с окситоцин, без упойка . Но това за контракциите ,че намалят от упойката съм го чувала и аз и ,че в голям процент се стига до секцио , заради неефективни напъни ...

# 489
За морето - най-важното е да не си печеш корема директно на слънцето (освен след 5-6 часа следобяд евентуално), дори и под чадъра е добре да е покрит с нещо леко - някакво шалче примерно. Трябва много вода да се пие и ако усетиш, че ти става много горещо - или във водата влзе да се охлади тялото или се приберете и отидете пак на плаж като е по-слабо слънцето. Основното правило е да не позволяваш много да ти се загрее тялото, защотото бебето страда от това.
За окситоцина - аз съм твърдо против. Само ужасии слушам при раждания с окситоцин - разкъсвания, зверски болки и т.н. Аз смятам да го пропусна със сигурност. Понеже моят праг на болка е много нисък без епидурална няма да оживея според мен, та ще искам да ме надрусат добре, за да мога да се справя. Нашият татко от сега ми каза, че не иска да присъства на раждането, та май ще съм сама и е по-добре да ме обезболят максимално иначе ще умра от страх от тази болка...

# 490
Нашият татко от сега ми каза, че не иска да присъства на раждането, та май ще съм сама и е по-добре да ме обезболят максимално иначе ще умра от страх от тази болка...
Нашия с Ива не беше с мен, но сега иска да присъства, но и аз малко го заплаших, че няма да ида да раждам без него  Crazy . Не че ще стане ама все пак и се съгласи. Само дано си е тука, дано бебо не реши да излиза по-рано и да го пропусне таткото събитието.

# 491
  • Beyond the Frontiers
A_vagabоnd, те разкъсванията не са заради окситоцина, а заради невъзможност или неправилно напъване. В момента, в който вече нещата са стигнали до истинското раждане, започнах да усещам силно желание да напъвам. Предполагам, че ако жената не успее да се контролира и се остави на естественото желание на тялото, а още не е готова, може да си докара жестоки разкъсвания. Не мога да говоря за другите, а само за себе си - самото раждане не ме болеше въобще. Много внимателно слушах напътствията на доктора и стриктно изпълнявах инструкциите - една контракция яко напъване, на следващата 1-2 се почива и екипът проверява дали бебето е ок. Самото раждане беше не повече от 30-40 минути с епизотомията, която при мен е по чисто физиологични причини.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 14:20 от Galactic Voyager

# 492
  • Варна
И аз мога да си похваля косата - нищо общо с преди! Моята я изрусявам, много е тънка и рядка. Сега една буйна, не мога да я укротя, сгъстена и се омазнява доста по- рядко от преди. Мия я 2 пъти седмично, а преди през ден  Close. Ноктите ми също са супер. Само за лицето и пъпките не мога да кажа същото. Постоянно ми излизат едни гадни вътрешни пъпки и с каквото и да ги мажа нямат минаване  Sad
Много ми се искаше таткото да е с мен на раждането или поне на някаква част. Обаче той толкова мрази болници и не понася кървища и игли, че е абсурд да се навие. Имам доста болезнен цикъл (имах, де  Wink, надявам се това да се промени ) и той не можеше да ме гледа как се гърча, докато подейства лекарството  Rolling Eyes
Момичета, вярно ли е това, че който има болезнен и тежък цикъл и ражданията му са доста по тежки и болезнени?

# 493
За окситоцина - аз съм твърдо против. Само ужасии слушам при раждания с окситоцин - разкъсвания, зверски болки и т.н. Аз смятам да го пропусна със сигурност. Понеже моят праг на болка е много нисък без епидурална няма да оживея според мен, та ще искам да ме надрусат добре, за да мога да се справя.

Според мен всички тези усложнения могат да се избегнат, ако окситоцина се вземе към края, но ако се вземе само епидуралната и контракциите намалеят (не да не се усещат) има опастност бебето да не излезе. По добре е всички да се информираме добре преди да вземем каkвото и да е било решение.  Peace

Според мен разкъсванията се дължат на това, че окситоцина предизвиква раждането още преди тялото да е готово.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 14:24 от Lara8

# 494
  • Beyond the Frontiers
*Mishela*, по мои наблюдения и за голямо съжаление въобще не се подобриха нещата след раждането - страдам от жестоко ПМС и болки първия ден - винаги.

Общи условия

Активация на акаунт