Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 582
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Не знам как се процедира обаче ако нямаш разкритие и водите са изтекли. На мен си ми сложиха окситоцин след изтичане на водите и после 8часа напъване...
Може би , ако нямаше окситоцин, щях да си продължа с раждането още часове.

Ето че има ситуации, които не зависят от нас, в които лекарите трябва да решават а не ние. Но до раждането има много време и мисля да продължа да се интересувам. Mисля че има много неща, които не са ми ясни.

Исках също да ви питам, колко дни отпуска им се полагат на татковците след като родите?

# 511
  • София
Нашия татко пък дори не иска да изгледа едно секцио в youtube. Да види той после като рева, че ме боли корема, да не си мисли, че се правя на принцеса. Ама ще му го пусна аз, докрая все ще намеря време!

Отивам до КАТ, някой нещо иска ли? Simple Smile
Бях се отказала да е днес, ама реших да видя, може да са станали по - бързи с издаването на актовете.

Днес бях до НОИ, който желае може да отиде да си извади ПИН код, става веднага, не се плаща. С него можете да следите болничните и осигурителния си стаж. Добре, че го направих, че да разбера, че счетито ме е прецакало с осигуровките.

# 512
15 работни дни могат да ползват татковците за раждане  Peace

# 513
Моята коса /изрусявана от около десетина години/ изглежда по-добре от всякога, по принцип е много гъста, а в момента и здрава /колкото и странно да звучи предвид предишните скоби  Laughing/ и лъскава. Ноктите ми растат с часове, а и от кожата на лицето ми съм доста доволна. Абе като цяло, хормоните добре ми се отразяват.  Flutter
И аз се изрусявам от бая време. Вчера се подстригах и направих руси кичури. Не бях се подстригвала от 5мес. и краищата ми бяха...доста захабени и изтощени. Иначе забелязвам, че дори  ив жегите косата ми издържа по 4-5дни без къпане. Преди забременяването я миех през ден. Никакво омазняване - супер приятно:)
аз от тази година ве4е не сам руса,февруари я боядисах кестенява и от тогава е много гадна,миналия месец я подстригах,но немога да определя дали е по добре от преди.Още явно не съм свикнала и с цвета.По-бързо се омазнява от преди.Ноктите ми са супер,пъпките ми се махнаха ве4е-в на4алото бях ужас.

# 514
  • София
15 работни дни могат да ползват татковците за раждане  Peace

Ако сте женени или живеете в едно домакинство! Така че, мили, неомъжени дами, отивайте да се регистрирате на един адрес.

# 515
15 работни дни могат да ползват татковците за раждане  Peace

Ако сте женени или живеете в едно домакинство! Така че, мили, неомъжени дами, отивайте да се регистрирате на един адрес.
Точно щях да добавя,че трябва да са на 1 адрес,което за мен е нелогично. След като  е признал детето,ама то трябва да ни е гадно  Grinning

# 516
Да кажа и аз за моето раждане.Постъпих в болницата с контракции които имах отпреди два дни ,но те бяха слаби и не постоянни,та на третия ден вечерта към 19:00 ч. вече имах стабилни контракции с продължителност от минута и повтарящи се през 5 мин.И така към 20:30ч. ме приеха в родилното и се оказа че вече съм с 4 см. разкритие ,след час ми сложиха система окситоцин (на разкритие 5 см.).Контракциите се засилиха много и бяха доста болезнени.В 2:50 ч. през ноща се роди дъщеря ми, в този момент се разплаках от радост. Искам да споделя че след системата с окситоцин получих много бързо разкрите 10 см. и започнаха напъните , но бебето беше много високо в корема и не искаше да слиза та след 3 часа напъни се наложи доктора да ме натиска зверски по корема ,за да избута бебето ,че вече бях толкова изморена от напъните ,че едвам си поемах дъх за следващите. А забравих да спомена водите ми ги спукаха там с една кука,но само дето ми изглеждаше много страшна ,не боли въобще. След това раждане не исках и да чуя за второ,но ето че сега с нетърпение очаквам да се роди бебето,въпреки че знам какво е. Съжалявам стана дълго , но исках да споделя с вас.

# 517
  • София
Аз имам подобен казус. Ние сме на два различни адреса и живеем на трети. Опитах се да го сменя, но заради изборния туризъм искат майка си и баща си! Остави, че им трябва нотариален акт и нотариално заверено разрешитено от собственика, че е съгласен да живея на този адрес, ами тук си го водим един от  офисите на фирмата, което толкова усложнява процедурата, която разбира се е нова и още не са й намерили кусурите, че служителката ми каза по - добре да не се разправям.

п.п. Явно никой нищо не иска от КАТ, така че изчезвам.  Simple Smile

# 518
Вагабонд,ще те поправя.15 календарни , а не работни дни  Peace

# 519
Според мен разкъсванията се дължат на това, че окситоцина предизвиква раждането още преди тялото да е готово.

Лекарите и акушерите  не ти дават да напъваш преди да получиш пълно разкритие.  Освен това окстицинът прави контракции , а не напъни ... Напъните идват съвсем в края , когато разкритието е почти или съвсем пълно - заветните 10 см.  Мисля ,че много често след секцио, на родилката се бият инжекции с окситоцин точно поради тази причина - да се предизвикат контракции , които да прибират матката към нормалното и положение ... Но това не е съпроводено с напъни ... Разкъсванията мисля ,че нямат общо с окситоцина . Аз освен епизиотомията , нямам нито един друг шев, въпреки много сините болки и напъни.... Трябва да се слуша екипа ... Аз имах напъни на 9 см и акушерката ми каза да не напъвам , въпреки неистовото желание да го правя ... След малко казаха ,че вече може и тогава започнах ...

Да знам, че предизвиква контракции, но не се изразих точно. Може и да е индивидуално това за разкъсванията, незнам. Ти какво разкритие си имала когато са ти дали окситоцина?

6 см . Бях ги получила за 6 часа като по учебник - на час по сантиметър без особени болки - не по-силни от най-болезнения ми цикъл. Тогава лекарите решиха да се намесват . Първо ми спукаха мехура - това засили болката , но още се търпеше. Тогава решиха ,че е в време за системата . Сложиха ми я . Контракциите станаха толкова силни ,че започнах да повръщам - контрахираше цялото ми тяло , не само матката . Гърчих се като червей още около 3 часа, докато получа пълното разкритие , за да започнат напъните . Самото раждане и мен не ме болеше . Но и до ден днешен се чудя , ако бях отказала системата, дали болката щеше да е толкова нетърпима и все си мисля ,че не . Жива съм и съм здрава и след системата , но можеше и да си спестя малко болка ... В крайна сметка - каквото такова - важен е крайния резултат Simple Smile .Другото отминава ...

# 520
Zò, Nedinka, Диването, pipilota7, titkaa86, vagabond момичета драснете по един ред как сте, че ви мисля.  Hug Hug Hug

# 521
Здравейте, мили бъдещи декемврийски мамчета!
Аз съм вече ветеран, но ще поискам съвет от бургаските мами за моя близка приятелка. Терминът й е преди Коледа и сега иска да отиде на фетална морфология. Дайте съвет при кой. Няма желание да плаща само за 4D -шоу, но ще е доволна ако има и екстра диск от прегледа.  Аз преди година и половина, когато бях бременна ходих в МБАЛ Дева Мария, но не мога да кажа, че беше кой знае колко обстойно изследването на вътрешните органи на бебчо. Не, че съм против тази болница - напротив - но там кой ще препоръчате да гледа на УЗ?
Чували ли сте отзиви за Ковачева или за Г. Петрова от Айтос? Ще ви бъда благодарна, ако се включите!
Леко бременеене на всички в тази жега и успешен финал!

# 522
Здравейте, мами!
Честито на тези, които разбраха пола и не тези, минали успешно 2-та ФМ!
Минавам да се отчета, че скоро темата ще приключи Simple Smile
Моето бебче пък го усещам понякога точно зад пъпа, друг път ниско долу, понякога отстрани рита и всеки път е на различно място, нали правят лупинги вътре бебетата, докато все още им е широчко Simple Smile
Раждането - моето живот и здраве искам да е секцио.
От утре може да нямам интернет за седмица-две, в петък ще вляза за 3 дни в болница, а после живот и здраве на 25-ти съм на ФМ при д-р Марков. Надявам се после да се включа пак с добри новини.  Praynig

# 523
Верно ли са календарни?  Shocked  Егати идиотите! А аз си мислих, че едно 3 седмици ще сме си заедно в началото докато влезем в час....  Ние засега се водим на един адрес, т.к. той си смени регистрацията от Плевен на адреса на майка ми тук в София  Mr. Green
Аз тъкмо мислех да си го променям, защото нали е важно после за класирането за детски градини поне 1ния родител да е с адресна регистрация в общината, в която е детската градина, а ние сега живеем до парка Заимов и ми се ще тук в района да може да ходи на градина после, а не някъде на майна си. Ама май е по-добре да изчакам с промяната за след раждането, защото иначе няма да му дадат тези 15 дни

# 524
Верно ли са календарни?  Shocked  Егати идиотите! А аз си мислих, че едно 3 седмици ще сме си заедно в началото докато влезем в час....  Ние засега се водим на един адрес, т.к. той си смени регистрацията от Плевен на адреса на майка ми тук в София  Mr. Green
Аз тъкмо мислех да си го променям, защото нали е важно после за класирането за детски градини поне 1ния родител да е с адресна регистрация в общината, в която е детската градина, а ние сега живеем до парка Заимов и ми се ще тук в района да може да ходи на градина после, а не някъде на майна си. Ама май е по-добре да изчакам с промяната за след раждането, защото иначе няма да му дадат тези 15 дни
Да, и да минат изборите... И аз мислех,че са работни,а те........ #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт