Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 564
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Календарни са .. мн тъпо и аз исках да са работни ама ...  Rolling Eyes Че на нашия татко му дават да остави за догодина само 10 дни отпуск(той има право на 35 дни годишно,като държавен служител),по закона за ДС,трябва да има 9м стаж за да взема платен отпуск,но не изобщо,а 9м като държ. служител.Той започна януари,и сега от октомври до декември трябва да вземе 25 дни!Т.е. почти няма да работи...е за кво ми е вкъщи по цял ден преди да родя...трябва ми след това!!!  ooooh!

# 526
  • София
Здравейте и от мен, да се отчета и аз - в петък бяхме на лекар с бъдещия татко. Най - вероятно ще си имаме мъж - видя го само веднъж, после пъпната връв му се пречкаше и не му даде втори шанс да потвърди Grinning Таткото много искаше момиченце, но аз вътрешно си усещах, че ще е момче Wink Иначе всичко си му е нормално и си е според седмиците. Това е засега от мен Simple Smile

# 527
Мами, тук са 13 дена (календарни) за първо дете и за всяко следващо дете се добавят по 2 дена.

# 528
здравейте мами

# 529
здравейте момичета,
гледам обсъждате раждането и косата.
аз да спомена първоначално кожата ми беше с мн пъпки,но тя по принцип си е мазнаи сега си е така,но я мия с гел с чаено дърво ипочти нямам.
за косата по рано капеше бая,а сега една такава здрава,лъскава и дълга-фризьорката ми отказа да я подстриже,а за боядисване хванаха само краищата,ужким гръцка боя?! newsm78
аз си подхранвам косата с бира,леко изветряла-маските ми причиняват пърхут,освен това с бирата леко я изсветлявам.това др.тема.за раждането доки каза,че ще съм задължително със секцио,заради близнаците и проблема ми със слабото сърце Crossing Arms
уффф пак дълго стана.
отивам да си взема душ отново.
лека и прохладна вечер момичета   bouquet

# 530
Да разбирам, че като не сме с една и съща адресна регистрация, на таткото не му се полагат тези 15 дни така ли? Питам, че аз още съм си жител на Стара Загора и хич не ми се иска да си сменям жителството. Sad

# 531
  • Beyond the Frontiers
Да разбирам, че като не сме с една и съща адресна регистрация, на таткото не му се полагат тези 15 дни така ли? Питам, че аз още съм си жител на Стара Загора и хич не ми се иска да си сменям жителството. Sad
Направи си само регистрация по настоящ адрес.

# 532
Направи си само регистрация по настоящ адрес.

Тя не беше ли временна!? Уфф не съм в час с тия неща. Помня, че като живях в София, бях с някаква временна регистрация. Трябва да поразпитам. Благодаря!

# 533
  • Beyond the Frontiers
На личната карта се води постоянен адрес, където живееш следва да си направиш настоящ адрес, който важи до като не го смениш пред администрацията. Абе за детските градини си важеше.

# 534
Да ви питам , като усещате бебетата, ту към пъпа, ту долу ниско - как сте сигурни , че не са червата.
Аз си усещам как ми шават червата от всички страни на корема, ама хич не мога да ги определя като движения на бебто. А и ми е чудно то като е в едно мехурче, което му е тамън по размерите как успява да ритка навсякъде в корема.
Аз усещам нещо лекинки - дето не прилича на буйните ми черва и се надявам , да усещам бебо.
Какви са вашите усещания

# 535
15 работни дни могат да ползват татковците за раждане  Peace

Ако сте женени или живеете в едно домакинство! Така че, мили, неомъжени дами, отивайте да се регистрирате на един адрес.

Ние с нашия татко не сме женени. Когато се роди Александра неговата регистрация беше в Стара Загора (той е от там), а моята тук в София въпреки, че сме заедно от 5 години вече...все не му идва ред на това мероприятие  Crazy  Въобще не стана въпрос за това покрай документите за 15те дена бащинство  Peace

# 536
Да ви питам , като усещате бебетата, ту към пъпа, ту долу ниско - как сте сигурни , че не са червата.
Аз си усещам как ми шават червата от всички страни на корема, ама хич не мога да ги определя като движения на бебто. А и ми е чудно то като е в едно мехурче, което му е тамън по размерите как успява да ритка навсякъде в корема.
Аз усещам нещо лекинки - дето не прилича на буйните ми черва и се надявам , да усещам бебо.
Какви са вашите усещания

Аз не знам какво усещам. Ще се опитам да го опиша. Червата ли са, бебето ли е...  newsm78
Моя гинеколог почна да ми обяснява някакви неща, к'во ли знае за усещането, сякаш е раждал и изпитал всичко на свой гръб.
Та... значи, едно тупкане усещам, не е пулс, не е и гъделичкане, по-скоро нещо като допир. Чак ритничета...  Thinking силно казано.  
В събота бях на ФМ, наблюдавахме го как маха с ръце и крака, лекаря ми каза, че е възможно да усещам нещо като лек допир.  Simple Smile

# 537
Аз още мисля, че не го усещам бебето. Като си сложа ръката на корема докато лежа по някой път ми се струва, че усещам някакво движение, ама може и да си въобразявам. Ще чакам докато станат недвусмислени ритничета.

А за адресите - настоящ адрес е достатъчен за детските градини така ли? Т.е. не е нужно да си сменям постоянния?

# 538
Да споделя и аз. Раждах /според мен от първите симптоми/ 10часа, но според доки - 3часа. Началните болки започнаха в 2 през нощта и в 3 бях вече в отделението. Направо ме настаниха да си лягам и да чакам. Сутринта в 9 ме привикаха /след цяла нощ мятане по леглото и обикаляне на коридорите/ и ми включиха система. Въобще и не питах каква е. Обадиха се на таткото да се поразходи и да се появи точно в 12часа. Така и стана - родих в 11,55часа. Как  го определиха незнам! Болките до пълното разкритие бяха може би тройни в сравнение с болезненият ми цикъл, при който минавах с инжекции. Имаше моменти, в които си мислех, че едва ли не това е краят! Веднага след раждането ми идваше да литна! Въпреки всичко сега си го пожелавам дори да е същото! Ще се справим отново!
За цикъла - не съм усетила и най малката болка при цикъл след раждането! Даже сега малко се замислям, дали си спомням какви бяха болките, когато повръщах и виках комшийката със спринцовката!

# 539
  • USA
Мами да ви питам на някой случвало ли му се е да му се схване крака или нещо и после да не го усещате и нищо да не помага ,нито движение,нито масаж,нито студен компрес.Аз май трябва да измисля нещо за тоя лаптоп,че май ми спира кръвчицата на крачката. Tired

Общи условия

Активация на акаунт