Скоро половината ще мине, до декември още толкоз да броиме.

• 23 533
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
зелено човече (.)(.), твоят пост ми беше от полза Wink
Но.. да ти кажа в моя случай, това че не променят диоптъра по време на бременност и кърмене означаваше, че няма да ми го променят към по-висок, именно за да не се получава ефекта "лениво око". Ти явно си голяма късметлийка, на мен за толкова много години, никога не ми се е случвало да ми намалят диоптър - само нагоре съм Sad Затова сега съм доволна, че ми го запазиха.
Освен диоптъра наистина е важно да нямате дегенеративни промени в ретината /това важи и за секцио/.
Така че по-нагоре където някои са писали, че еди кой си носел -6 или -7 и родил нормално или, че в чужбина не се практикувало секцио при висок диоптър, трябва да отчетете, че не знаете цялостната клинична картина на пациента. Един очен преглед не е само определяне на диоптър!

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 15:25 от Mimci

# 631
Вчера пък съседката питала мъжа ми дали съм добре, че съм имала много голям корем за месеците си.  #Crazy

# 632
  • Русе
Привет!Аз се завърнах между живите...преди малко вече си мислех че ще се спомина от ходене по бюрокрацията NaughtyОПИТАХ само опитах да си подам декларацията за детските ooooh!Те този път ме върнаха,защото документа от училището на малкия,че е ученик е от юни,а не от юли #2gunfireВ края на учебната година се опитах да си спестя ходенето до училището юли,когато реално са ваканция и си взех бележката по рано. Да ,ама не......Идеше ми да я тупна онази служителка с нещо по тежко #Cussing out
Крейзи бейби,часът е 3!!!!!!Как е ?Преваля ли?Щото тук не се живее Joy

# 633
  • Русе
Вчера пък съседката питала мъжа ми дали съм добре, че съм имала много голям корем за месеците си.  #Crazy
ххха - ха!Ама ти защо не я пита дали е добре с главата,щото ти се види малко празна???Испанка ли е?

# 634
happy_vessy плацентата има едно уплътнение и в повечето случаи то май се намира в задната част, т.е. към гръбначния стълб. В някои случаи обаче, както съм и аз и доста други мами, то е от страната на корема. Това няма никакво значение реално и не представлява никакъв риск, но се води, че мамите с предна плацента по-късно усещат движенията на бебето, т.к. това уплътнение действа като възглавница и не се усещат толкова ясно в началото. Ето за това говоря (това е задна плацента):

# 635
Оффф, писах писах и не можах да публикувам. Както и да е.

Предна плацента означава, че е на предната стена. Ниска не е най-хубавото нещо, но зависи колко ниско. Идеята е да не запречва входа на шийката. По принцип я мерят колко ниско е и това се следи. Защото с нарастването на матката, може да се окаже че това ниско в 20 седмица например, в 30 вече не е ниско и е ОК. Сестра ми беше с ниска плацента, но в по-късна бременност вече не беше ниска или поне не проблемно и роди нормално.

# 636
ххха - ха!Ама ти защо не я пита дали е добре с главата,щото ти се види малко празна???Испанка ли е?

Да испанка е. Въпроса и го взех съвсем на сериозно, защото е медицинска сестра. Аз си знам че имам голям корем, но коремче си имах и преди да забременея. Ама и аз бях излязла на двора с една бяла прилепнала тениска.  Crazy

# 637
  • Beyond the Frontiers
Оффф, писах писах и не можах да публикувам. Както и да е.

Предна плацента означава, че е на предната стена. Ниска не е най-хубавото нещо, но зависи колко ниско. Идеята е да не запречва входа на шийката. По принцип я мерят колко ниско е и това се следи. Защото с нарастването на матката, може да се окаже че това ниско в 20 седмица например, в 30 вече не е ниско и е ОК. Сестра ми беше с ниска плацента, но в по-късна бременност вече не беше ниска или поне не проблемно и роди нормално.

Абсолютно - с предната бременност бях с ниска плацента, сега е предна - проблем няма Peace Обаче бебето го усещам и то доста силно, чак се шашкам. То не е ритане, то не е въртене.

# 638
Здравейте, момичета! Hug
Днес ме изписаха от болницата и вече съм удома и добре.

Вие сте писали...писали, та едвам ви изчетох, но като чета главно една тема сте разнищвали раждането. Аз за моето първо раждане няма много да пиша, защото след като получих пълно разкритие от заветните 10 см, така и не успя главичката на сина ми да спадне в таза, започнаха да падат тоновете и  завърши със секцио по спешност. Но в крайна сметка не съжалявам, че имах "двойно" раждане, защото сега от нито едното не ме е страх.

Раждане без окситоцин - къде се прилага такова нещо?!

И след като за 5 дни престой в болницата видях около 10 раждания, от които само едно завърши със секцио по спешност, мога да кажа, че в болницата в нашия град се прилага такова нещо, като раждане без окситоцин, но знаете ли какво установих, че всички жени, които раждаха го приемаха едва ли не като убида от страна на лекарите, че не им се обръща достатъчно внимание и не им се указва помощ да родят по-бързо, а видиш ли са "оставени да се мъчат с часове наред" ooooh! вместо да им пуснат система и всичко да свърши по-бързо.

# 639
И АЗ НАЙ-НАКРАЯ С ЛЕНТИ4КА Grinning Grinning Grinning

# 640
  • Русе
Да ти кажа не съм чувала това да ти е голям корема да е проблем WhistlingВсе пак нали това е целта на занятието Rolling EyesТой и моя корем не лъже окото,но аз и преди си имах коремче.А защо да не излизаш с прилепнали дрехи,все си мисля че е повод за гордост Hug
Питах дали е испанка,щото все си мисля че само нашите махленски клюкарки коментират така Thinking

# 641
Привет!Аз се завърнах между живите...преди малко вече си мислех че ще се спомина от ходене по бюрокрацията NaughtyОПИТАХ само опитах да си подам декларацията за детските ooooh!Те този път ме върнаха,защото документа от училището на малкия,че е ученик е от юни,а не от юли #2gunfireВ края на учебната година се опитах да си спестя ходенето до училището юли,когато реално са ваканция и си взех бележката по рано. Да ,ама не......Идеше ми да я тупна онази служителка с нещо по тежко #Cussing out
Крейзи бейби,часът е 3!!!!!!Как е ?Преваля ли?Щото тук не се живее Joy

Гърми, току-що заваля!!!!!!!!!  newsm44

# 642
мами,в видин вече вали

# 643
май вече почнаха да познават от синоптика Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 644
  • Русе

Гърми, току-що заваля!!!!!!!!!  newsm44
СЕРИОЗНОООО?Брей,ама те верно познавали newsm78Аде сега да пратиш малко по течението на Дунава Praynig

Общи условия

Активация на акаунт