Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 257
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София, Лагера
А Тервел, милия, само седеше и гледаше неразбиращо  ooooh!... да знаете, не се е метнал на мен  Mr. Green Whistling Flutter

Вал, не се шашкай, нищо няма да му стане  Hug

# 556
  • В две тъмни очички
А Тервел, милия, само седеше и гледаше неразбиращо  ooooh!... да знаете, не се е метнал на мен  Mr. Green Whistling Flutter

А-а-а има време, ще се промени  Mr. Green , пък и на Крас гените не падат по-долу  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 557
Здравейте. Да почерпим за нашата месечинка

На 6 месеца: 8 кг и 68 см (не е мръднала нито на ръст, нито на тегло от предната консултация).   Confused

Няма зъбче, не говори, пълзи, опитва се да седи, изобщо не иска да си стъпи на краката, да не говорим за пружиниране

# 558
  • София
Дейзи честита ви месечинка   bouquet

Много хубав пикник, ние уж си затръгвахме и като се заговорихме с Имам си една мечта, та до 8 ч.  Mr. Green

Ноеми покажи ги тези Митачета  Crazy

# 559
  • Сандански
И аз да попитам нещо - вчера на Божидар за втори ден му дадох сини сливи и днес имаше слуз в акото и то доста(по-точно казано беше си по-скоро леко оцветена само слуз).Възможно ли е да е от това като освен сливите яде пюре морков с тиква на Хип и оризова безмлечна каша,но тях ги е ял вече доста пъти newsm78Ще му спра захранването за няколко дни,но все още се чудя дали може да е от сливите?

И да споделя още нещо.Предполагам,че има доста мами,които както и аз кърмим в легнало положение.Вие слагате ли нещо под главичката на бебето,защото аз не слагам,а вчера на ММ братовчедка сподели,че синът и има отит,който вече е хроничен и докторите са и казали,че е от начина на кърмене.За първи път е направил отит на 4 месеца без да е болен и тогава са и казали,че ако не се слага нещо под главичката може кърма да попадне в евстахиевата тръба.Само да отбележа,че става въпрос за Канада,а не България PeaceТа тя ми каза,че като си връща лентата назад явно това е причината за честите отити и на голямата и дъщеря.

# 560
mariyap, не мога да кажа за конкретна връзка между кърмене и отит, но с Алекс един лекар УНГ ми обясняваше, че при децата ушите, носа и гърлото са свързани в доста по-права линия, отколкото при възрастните, така че  има логика в обяснението ти.По тази причина ми препоръча да издухвам първо едната ноздра, после другата.
А за кърмене в легнало положение, ръката ми е под главата му, така ми е по-удобно. Peace

# 561
днес имах яко скапан ден:
1) цял ден чаках скапан майстор. не можах да отида на срещата, а тупанът така и не дойде!!!
2) така ме боли главата, че чак ми се гади, изпих една шепа лекарства и няма дори облекчение, камо ли минаване.
3) за първи път се скарах на дара и тя така се разплака, че се почувствах най-лошата майка на света. после ми беше и сърдита. обещах си повече да не й се карам Sad
4) накрая си казахме 2 думи напряко и с мъжа ми, нещо което се случва изключително рядко и поради тази причина винаги е криво Sad

айде, оплаках ви се! извинявайте, ама нещо ме напъна отвъртре.
поне утре за малко ще се махна от скапаната софия и ще оставя всички гадории тук!

# 562
  • София
аз също кърмя легнала, но не слагам нищо под главичката

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:27 от bimbim

# 563
  • Велико Търново
Ноеми, Мила, благодаря, момичета!   bouquet

Елч, бързо лягай, да се свършва тоя скапан ден!  Hug

mariyap, уби ме с това инфо. Не слагам нищо под главичката. Много често така кърмя. И големите съм ги кърмила така. Отити са правели и двамата по един път. Но ми звучи съвсем достоверно това, което казваш.

Вал, кайсията никой не я препоръчва като първи плод, но пък е в сезона, та не виждам нищо лошо в това, че си я дала. И аз дадох, и то сурова.

Никой не ми отговори за пюретата "babylove" на ДМ. Пише че са БИО, и са по 2,15 лева големите. Дали са добри на вкус?

# 564
  • София
ето тук има инфо за отита - http://medical.bg/dictionary/ear-infection-middle-acute.html

# 565
  • в Надежда-та
Тонита верно, че щях да ти отговарям.... аз съм купувала картоф и морков, на мен и Мартин мн ни хареса (що ми се върти в главата, че аз го взех за 1.70 Thinking) взела съм и картоф и тиквичка, ама още не съм въвела тиквичката.

ПП Биричка ако не греша купуваше от тях Thinking

# 566
  • София
Ноеми, Мила, благодаря, момичета!   bouquet

Елч, бързо лягай, да се свършва тоя скапан ден!  Hug

mariyap, уби ме с това инфо. Не слагам нищо под главичката. Много често така кърмя. И големите съм ги кърмила така. Отити са правели и двамата по един път. Но ми звучи съвсем достоверно това, което казваш.

Вал, кайсията никой не я препоръчва като първи плод, но пък е в сезона, та не виждам нищо лошо в това, че си я дала. И аз дадох, и то сурова.

Никой не ми отговори за пюретата "babylove" на ДМ. Пише че са БИО, и са по 2,15 лева големите. Дали са добри на вкус?

Люба купува от тях и ми е споделяла, че е много доволна  Peace

# 567
  • ул. "Мечтание"
И да споделя още нещо.Предполагам,че има доста мами,които както и аз кърмим в легнало положение.Вие слагате ли нещо под главичката на бебето,защото аз не слагам,а вчера на ММ братовчедка сподели,че синът и има отит,който вече е хроничен и докторите са и казали,че е от начина на кърмене.За първи път е направил отит на 4 месеца без да е болен и тогава са и казали,че ако не се слага нещо под главичката може кърма да попадне в евстахиевата тръба.Само да отбележа,че става въпрос за Канада,а не България PeaceТа тя ми каза,че като си връща лентата назад явно това е причината за честите отити и на голямата и дъщеря.

Настроена съм много скиптично по въпроса. Позата при кърмене няма нищо общо с боледуването от отит, еле пък самото кърмене. Отита се причинява от съвсем различни фактори.
Едно от предмствата на кърменето е именно предпазването от ушни инфекции (каквато е отитът). Разбира се това не значи, че няма да боледува въобще от такива, а че ще боледува по-малко ако е на кърма, отколокото ако се храни по друг начин същото дете.

# 568
Елч, Hug

Бимбим, снимах го обрива. УТре ще се опитам да го покажа, но той е толкова дребен, че не се вижда добре на снимките. Те са дребни пъпчици и по- суха и зачервена кожа, като при лишей. Не са някакви големи петна като уртикария. Но са на много специфични места- от вътрешната част на крачето, на лакътя на ръчичката newsm78 Утре май ще хванем Масларски, аз на него много му се доверявам на мнението

Лека нощ и сладки сънища

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:57 от look_at_me

# 569
  • Велико Търново
ViFresh, Клечо, благодаря! Пюретата са на различна цена, има за около 1,70. Но по-скъпите са по-голям грамаж и са повече като манжички - аз от тях мисля да взема и да ги разделям за 2 дни.

Въпрос към ЛЛЛ:
През септември ще ми се наложи за 5 дни да сме разделени с бебето. Дотогава мисля да съм заместила 2 хранения - обедното и следобедното. През другото време, обаче, най-вероятно, както досега Калина ще суче през два-три часа. Ако постепенно намаля кърменето, с оглед на това да не ми се налага да се изцеждам докато сме разделени, после имам ли някакъв шанс да запазя лактацията си и да увелича млеконадоя? Или процеса е необратим?

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 00:18 от Тонита Тикарам

Общи условия

Активация на акаунт