Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 165
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря на всички отзовали се. Значи сме си добре. Аз давам плод всеки ден, зеленчук + малко каша и кисело мляко възможно най-масленото (сама го сквасих  Laughing) . А защо не искате да давате плодове не разбрах?
А от тази желязнообогатена каша, акото стана черно като въглище.  Joy

# 301
заинтригувахте ме с тва киви и пъпеш...ние такова чудо не сме яли ...кво да го правя пъпеша как да и дам  много искам ...и диня искам да и дам а незнам как дайте съвети ....и друго да питам по светнатите майки -купих хубаво сирене ,наистина мноооого вкусничко и го накиснах в вода та мисълта ми е кога ще става за ядене от беба...и друго дайте съвет за масло ...гледах гледах...и нещо не мога да разбера  newsm78кво значи 75%масленост,смес и т.н. та ...за броя на храненията ами за сега имаме 2 земенени смисъл сутрин АМ,11:30 плодово пюре+Ам,14:30 зеленчуково или месно пюре или бульон или супа (каквото решим )17:30 каша или кисел или нишесте...19:00 хапваме плод с чай ....21:30-22  АМ  и   smile3504ПО КРЕВАТИТЕ

# 302
  • sofia
Стефи, нали знаеш, че кисела е безмислен?!

Мерси за пожеланията, момичета!
Чери, много се радвам, че си си починала и аз този уикенд съм без деца на море, всъщност и те ще са на морето, но с баба и дядо на 70км от майка си!

# 303
  • ул. "Мечтание"
...кво да го правя пъпеша как да и дам  много искам ...и диня искам да и дам а незнам как дайте съвети ....

Нарязваш и даваш. Динята я изчистваш от семките. Може да нареше на по-големи парчета и да дадеш ти в ръката ти да смуче и отхапва. И двата плода са меки и не е проблем дори да отхапят по-гольмо паче, защото могат да го сдъвчат. Някои използват мрежички за плодове и зеленчуци.

# 304
не съм знаела тази подробност за кисела Blush давам един които е с брашно от овесени ядки (това ни беше първата глутенова храна)иначе варя плод добавям нишесте знам ли...що да е безмислен ??? Rolling Eyesнощниднес и давах да смуче банан и милата се ядосва че не може да го изяде ...има 2 зъба и отстъргва малко опита и после мрънка за още ...непременно ще дам диня и пъпеш тези дни и ще ви пиша за резултата

# 305
Бях забравила статията с акитата.... И ся к'во излиза?? Че сме със запек ли???  ooooh!
Откакто съм захранила изпражненията ни са като кюфтета. Но Макси нито изпитва дискомфорт, нито се мъчи. Даже си се изхожда почти на точно определено време всеки ден...
Идеи и съвети за храни??
Яде само на обед зеленчуково пюре, тези дни давах и малко сок сутрин и следобед, а кашата я оставих за няколко дена, че да видя пъпчиците около врата от нея ли са или от жегите...

И аз искам да знам за кисела!!! Simple Smile

# 306
  • ул. "Мечтание"
нощниднес и давах да смуче банан и милата се ядосва че не може да го изяде ...има 2 зъба и отстъргва малко опита и после мрънка за още ...непременно ще дам диня и пъпеш тези дни и ще ви пиша за резултата

Имаш няколко варианта.
Единия е да предлагаш подобен тип храни надребнено на парченца колко да речем бобено зърно. Слагаш го в устата между бузата и венеца, така се научават по-лесно да дъвчат, защото почти инстинктивно ибутват храната в устата.
Другиа варант е да даваш на по-големи паченца, както ти прдложих и да оставиш детето да си отхапе само. Тук добра тактика е да те вижда и ти как ядеш. Отхапвай си с удоволствие и кеф (но без да драматизираш  Mr. Green), покажи как да си отхапе и как да го сдъвче. Бебетата са много възприемчиви.
Третия е да понамачкаш с вилица, но това е приемливо за банана, а от ппеша и динята нищо нямада остане. Но пак става нещо.

Бях забравила статията с акитата.... И ся к'во излиза?? Че сме със запек ли???  ooooh!
Откакто съм захранила изпражненията ни са като кюфтета. Но Макси нито изпитва дискомфорт, нито се мъчи. Даже си се изхожда почти на точно определено време всеки ден...
Идеи и съвети за храни??

Свиркай си! Според мен си е екстра. Ако има запек, ще има дисконфорт. Искрен доста често ака по същия начин, не съм правила нищо.

# 307
Бях забравила статията с акитата.... И ся к'во излиза?? Че сме със запек ли???  ooooh!
Идеи и съвети за храни??
Яде само на обед зеленчуково пюре, тези дни давах и малко сок сутрин и следобед, а кашата я оставих за няколко дена, че да видя пъпчиците около врата от нея ли са или от жегите...

какви храни те интересуват ...какво си дала до сега?...а относно акито нашето е такова откакто сме захранени (не броя дните преди да ни изникнат зъби )и мога да ти кажа че и моята не изпитва никъв дискомфорт да се изходи ...и го прави всеки ден поне по 2 пъти  Laughingнощнимерсажжж   bouquetмного си ми полезна  bouquet

# 308
Стефи, добре дошла   bouquet

Честити рождени и половин рождени дни на всички, които съм пропуснала!

И ние в редиците на захранените - 4-ти ден на тиква. Хареса я много, почти нищо не избутва обратно и си отваря устата като види лъжицата  Shocked Бях решила да изчакам да навърши 6 месеца, но като я сложа с нас на масата и започва да тропа с ръце и да следи всеки в ръцете от чинията до устата.

Също така тръгваме на плуване за бебета.

# 309
Бях забравила статията с акитата.... И ся к'во излиза?? Че сме със запек ли???  ooooh!
Идеи и съвети за храни??

какви храни те интересуват ...какво си дала до сега?...а относно акито нашето е такова откакто сме захранени (не броя дните преди да ни изникнат зъби )и мога да ти кажа че и моята не изпитва никъв дискомфорт да се изходи ...и го прави всеки ден поне по 2 пъти  Laughing
Ами въвела съм картоф, морков, пащърнак, грах, спанак, тиква, карфиол, ябълка..... Дали може да е такова акито от домашния картоф??  newsm78 Понеже във всяко пюре присъства домашен картоф... Макар че като казах на педи, че акитата са като кюфтета, тя каза, че е нормално.... Да, ама нашите всеки ден са такива, дори покрай голямото кюфте намирам и "топчета за супа"  Embarassed Joy

# 310
МииМаа моля  Heart Eyes взе да ми харесва тук ....кажи за плуванетооо защото аз четох ,че след 6ти месец е вече доста късно  newsm78Бира с таратор пробвай да го махнеш тоз картоф няколко дни ...аз давам едно пюре "тиква с ябълка" пише регулиращо действие ,но разхлабва съвсем лекинко та ако много сте стегнали положението опитай ...а грах на пюре ли купуваш или си правиш ....мисълта ми е ако правиш кажи ква грах взимаш замразена или в буркан Thinking

# 311
Ще ходим тук http://www.estestveni-idei.com/prod/center/baby-swimming.html
Има и други мами, които са водили/водят децата също там, може би ще споделят впечатления.
Не можахме да се организираме за по-рано, тъй като непрекъснато пътуваме. Сега съм за цяла седмица в София и успях да запиша час. На нас ни казаха, че сме в подходяща възраст за започване.

# 312
 newsm10 ох и аз искам да водя малката...ма 25лв са ми множко Sad...нещо се изгърбих с тея пюрета....АМ....памперси....мани....ще се записваме като големи  Laughingтогава мама ще работи и ще има  финикийци за всичко

# 313
Честита половин годинка на всички пораснали дечица  Heart Eyes Hug

Днес Дани го пробвах с тиквичка.Хапна си с кеф, но Нощни, забелязах че след 5 до 10 минути му омръзва да се занимава с храната.Нормално е, нали?

Стефи, и Дани е хапвал диня.Даже 2 пъти.Вторият беше много ентусиазиран, докато я режех, защото знаеше какво го чака Laughing Давам му голямо парче, без семки и започва веселбата.

# 314
  • ул. "Мечтание"

Мъхъм!

Общи условия

Активация на акаунт