Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 139
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
 Shocked леле ...спирам да коментирам теглото ...защото тук няма да се разберем не говоря за големите бебенца (тези родени с висок ръст и тегло) а за тези дето се раждат по 3кг и в 6ти месец са 10кг и 68см ...да има такива бебчета които хапват по 2 пюрета за обед и двойна порция каша само защото по думите на майката" на детето му се яде кво да го направя" и после когато пораснат кво правим ...другите деца хапват лакумства ...а тези гледат отстрани ...и пак подчертавам дебело това си е лично мое мнение ....и не обиждам никое дете ...виви мерси за масалцето ще купя да го опитам  Wink

# 361
  • В две тъмни очички
Ейййй какъв кокошкарник е станал тук  Whistling Поуспокойте се и си изказвайте мненията спокойно, а на който не му допада чуждото мнение , нека не подскача като ужилен!

Диня не давам, дразни стомаха до колкото знам
Педи ми забрани да давам и краставица  newsm78 забравих да попитам защо  Whistling
От зеленчуковите пюрета Влади най се кефи на "тиквички с картоф", другите ги яде само на 50%

Днес ще давам кисело мляко, според вас кое от купешките е най-добро ?

А от утре ще цедя сок от ябълки и морков - идея дали има разлика каква ще ябълката (зелена,червена,кисела,сладка)

# 362
Ейййй какъв кокошкарник е станал тук  Whistling Поуспокойте се и си изказвайте мненията спокойно, а на който не му допада чуждото мнение , нека не подскача като ужилен!

Диня не давам, дразни стомаха до колкото знам
Педи ми забрани да давам и краставица  newsm78 забравих да попитам защо  Whistling
От зеленчуковите пюрета Влади най се кефи на "тиквички с картоф", другите ги яде само на 50%

Бубе, покрай вас няма ли от кого да вземеш доашно прясно мляко и да заквасиш  Thinking Аз няма да давам скоро, но като стигне време ще давам заквасено. Иначе на мен много ми допада бдс-а на баба, но колко е добре за бебетата не знам...

# 363

А от утре ще цедя сок от ябълки и морков - идея дали има разлика каква ще ябълката (зелена,червена,кисела,сладка)

Аз поне знам, че не трябва да се цеди сок от кисела ябълка, съответно би трябвало да цедиш златна превъзходна или червена ябълка... Както пишеше на един сок: сок от мека ябълка...  Mr. Green

# 364
подкрепям за квасеното мляко ....иначе може да си купиш био мляко взимала съм веднъж за проба и беше мммм чудооо (но скъпичко)... има го в била а относно ябълките цедя жълта или червена

# 365
  • В две тъмни очички
Доки каза 2% мляко, а ако заквася как да разбера колко % е  hahaha

# 366
  • Пловдив
Бубе на Виви давах 2% на Бор Чвор, или на Верея - така ми каза доки. След няколко седмици минахме на 3.6%.
Ако го подквасиш домашно мляко може и 5% да е  Laughing
Майка ми прави овче - то е сигурно 7% - много е мазничко  Wink

# 367
Ейййй какъв кокошкарник е станал тук  Whistling Поуспокойте се и си изказвайте мненията спокойно, а на който не му допада чуждото мнение , нека не подскача като ужилен!

202uu

Аз купувам за нас си Елена. Малко киселее , а и съм го оставяла за 1 ден (не в хладилник) и на следващия ден се беше вкиснало за разлика от други млека, на които нищо им няма.

Аз съм заместила обедно хранене. По принцип не слагам АМ в пюрето, но днес правих картоф с чушка и трябваше да го разредя. И понеже последния път ми отказа картофите с тиквички, добавих АМ, вместо вода.

От 3-4 дни давам по около 30-40 мл млечна оризова каша. Мисля до след седмица две да заместя и следобедното хранене с каша или плодове пюре. Калоян много обича кашата , а и на мен ми хареса Simple Smile за разлика от другите гадости дето му готвя Grinning

Все още пасирам пюретата, макар че може би е време вече да ги мачкам с вилицата.

# 368
Моля ви се пак и отново, да обясните разликата между млечните и безмлечни каши.  Praynig Кога какви се дават и защо. И безмлечната каша кога се прави с вода, и кога с мляко?? Извинявайте, че нещо обсъждано ви карам пак да го обсъждате, ама за тях ептен нищо не знам!  Rolling Eyes

# 369
Момичета, когато една храна излезе в акото във вида, в който е приета - какво означава - че стомаха не може да я преработи ли? newsm78 Имам предвид моркова - не беше на фино пюре, имаше и малки парченца, така си и излязоха?
Съвсем нормално се е.В началото храната както влиза, така и излиза.Като хапват пюренца, обаче не се забелязва.Казвам обаче, че това е само в началото  Peace

Нощни, Пате подстрекателки такива  Twisted Evil ще дам зор на М да ми донесе столчето и аз ще предложа на Мартинко да си поиграе с храната Mr. Green
Хайде де! Голям е купон като не меря днес една, утре две лъжички.  Peace

За днес съм приготвила печен патладжан, вчера бяхме на печена тиквичка.Да видим как ще се приеме.

Бубе, аз съм много доволна от КМ Елена.Незнам дали го има в СФ.Другият ми фаворит е Табу по БДС го водят. За мен си има вкус на истинско мляко.Скоро гледеах пак теста на Бу за подквасата на млеката.Ако го намеря ще ти го пусна.Помня, че само Вереята не и подкваси прясното. Peace

Бире, не давам каши още, но по принцип млечните не са с АМ, а с обикновено обезмаслено сухо мляко, което предполага, че трябва да си въвела млечните.Ако не си, вземаш безмлечна и слагаш АМ/ кърма.А като започнеш да даваш млечна може да слагаш и АМ, не е задължително да е с вода.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 16:16 от Грозното Пате

# 370
  • София
Здравейте,
писах, писах и ... изтрих всичко  Mr. Green Та сега на ново, но този път накратко  Laughing
Ноеми, уел към бейби  Heart Eyes
Нощни, да ти е живо и здраво детенцето   bouquet
Честито на всички именници и  на всички празнуващи месечинки  Hug

А сега по темите:
- Чушка – не е силен алерген въпреки че има и обратните мнения, внимание към червените чушки заради пигмента, сезонен зеленчук, лесно се комбинира с други зеленчуци, добър витаминен състав, евентуално подуване на стомахчето, може след 8-9 м. червена чушка
- за килограмите - до ген, до ген, ама колко да е до ген  Mr. Green Да не забравяме, че клетката има памет и много често дечица с наднормено тегло си остават такива и като зрели хора.
- понякога слагам мъъъничко АМ в пюрето.

До сега замесец съм въвела 9 нови храни. Давала съм и малки количества плод, суров, но сега мисля да въведа плодови пюрета.
Кога да ги давам, на обяд ли вместо зеленчуково пюре или да проължавам да давам зеленчуковото на обяд, а плодово следобяд? 
Вторият ми въпрос е какъв е режимът на храненене на дечицата ви по часове, ако сте заместили хранене?
Кашите всеки ден ли трябва да се дават или не?

# 371
  • ул. "Мечтание"
Момичета, когато една храна излезе в акото във вида, в който е приета - какво означава - че стомаха не може да я преработи ли? newsm78 Имам предвид моркова - не беше на фино пюре, имаше и малки парченца, така си и излязоха?

Номално е такова нещо. Потепенно стомаха ще се научи да ги преработва, не се притеснявай. Може да прдължиш да предлагаш в този вид! На мен ми се е случвало дори пюрирано да излезе така като е врязло.  Joy Joy Joy

рошават гарга, добре дошла!  Hug

И преди бях писала - кисело мляко консумираме на Сердика. Правила съм си доста експерименти, от това имам най-добри впечатления.

Моля ви се пак и отново, да обясните разликата между млечните и безмлечни каши.  Praynig Кога какви се дават и защо. И безмлечната каша кога се прави с вода, и кога с мляко?? Извинявайте, че нещо обсъждано ви карам пак да го обсъждате, ама за тях ептен нищо не знам!  Rolling Eyes

Млечна каша е, когато в състава ѝ има мляко (адаптиран или друго). Правят се с вода.
Безмлечните каши са тези, които нямат мляко в сътава си. Могат да е првят с АМ, кърма или вода. Много майки, които кърмят бебетата си предпочитат тях, по лична преценка и препочитания ги правят с кърма или вода. С кърма обикновено се втечнява повечко, но някои бебта ги харесват и така.
При всички положения чети внимателно съства (и да се надяваме, че не са се объркали  Rolling Eyes).

# 372
Здрастиии!
Цяла тема затишие,любов и разбирателство-бях се притеснила да не би да изчезне кокошарника.И ето че не е hahahaАма да ви кажа така ми е по забавно. Hug Peace
Ноемче,добре дошла.По назад бях писала че много съжалявам че не успях да ви видя.И малко завидях на молсктата снимка с Пепита. Wink
.......
Кисели и аз не мисля да дам.Кому е нужно нишесте и сварен плод при наличието на пресен плод.Заместени хранения имаме -2 съответно-обед и следобед.
Глутен не даам всеки ден...може би през ден-два да се пада...
При нас детската кухня е от 6-ти месец(безплатна)Та го записах.Обаче десертите нещо не ме кефят и ги давам на котките-кисел,нищестен крем,грис с карамел...Хапваме супата и основното.Но все пак си предпочита мамините домашни млечни пюренца. Peace
Плодовете ги давам пресни в биберона с дупките,или ги цедя на сок.
Новите са пъпеш,круша(домашна)портокал.Всичко се хареса.
От 2 дни слагам сиренце,или жълтък в зеленчуковите.Хапва си момчето. Heart Eyes
киселото мляко ни е  Русалка  2 %

# 373
Вторият ми въпрос е какъв е режимът на храненене на дечицата ви по часове, ако сте заместили хранене?
Кашите всеки ден ли трябва да се дават или не?

Нашият режим е следния
около 6-7 часа кърма
около 9-10 кърма (евентуално може да дохраня малко с АМ)
около 12-13 зеленчуково пюре
около 16-16.30 - малко каша  (Засега е около 40мл. колкото да издържи до 18-18.30)
18-18.30 - кърма (може и дохранване. Зависи дали съм кърмила след зеленчуковото пюре)
около 20.00 - баня
21-21.30 - кърма + дохранване
Лека нощ деца.

През нощта също кърма. Вече не гледам в колко часа кърмя през нощта.

Не знам дали трябва кашите да се дават всеки ден.
Иначе плодовите пюрета знам , че не трябва да заместват зеленчуковото. Аз го приемам като следобедна закуска Simple Smile

# 374
kakche вкарай плодовото или сутрешно или следобедно хранене...ето ти нашия режим ,но имай впредвид ,че се захранваме от 4ти месец и вече сме много напред с ма'триала Mr. Greenта 8:30 ам в 11:30 плодово и ам ,14:30 зеленчук месце ,или супа(което е наред),17:30 плодово или каша...или спорния кисел Laughing.към 19 пием чай и ядем плод ...пресен Simple Smile....и към 22 ам ....като часовете ми се менят според това кога се е сабудила сутрин ,че има дни в които си поспива мноооого  Party

Общи условия

Активация на акаунт