Януарските бонбони, правят пакости милиони /18/

• 28 255
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дидката, всичко да бъде наред и март месец да гушкаш едно малко съкровище  Hug

Ноеми  #2gunfire Това беше случайно, спекулация на Сакси, а и вчера цъфнах  Mr. Green
От къде купи Митачетата, че много му се точехме на вашия носорог и явно и тези много ще ни харесат? Peace

Нощни, честита месечинка на патерици  Hug Честити месечинки на всички, които празнуват днес   bouquet

Хич не ми се вярва тази легенда за отита  Thinking

Рали, това на ръчичката и на мен ми прилича на подсечено, аз лично мажа с Павловича мас или крем "Здраве"  Peace

Бире, това куче ли е?  Laughing

# 586
  • София, Лагера
Ноеми  #2gunfire Това беше случайно, спекулация на Сакси, а и вчера цъфнах  Mr. Green
От къде купи Митачетата, че много му се точехме на вашия носорог и явно и тези много ще ни харесат? Peace
От едно магазинче до нас, 6 лв. 4 Митачета. Искаш ли? Ако да, кои - първата или втората четворка?

# 587
Здравейте моми4ета,

Да се похваля. В4ера пристигна новото легло на Мери. досега бе6е в ко6ара, но аз запо4нах да се 6a6kam 4е всеки момент 6те се изправи ииии туп. И така напоследък се буде6е на всеки 30 мин през но6та, а тази но6т се събуди само 1 път в 2 и 4ак тази сутрин в 8.30. Дали е от леглото Thinking

а тези Мита4та ги имаме от о6те преди да се роди, но не им обра6та никакво внимание, с прасенцето си играехме в коритото, по то4но аз, като го пълних с вода и я прасках...

ве4е влязохме в басейна 2 пъти и голям кеф. Много мислех преди да я потопя, но се ре6их. А след басейн и баня, спи като капана Joy

За захранването, ние сме като 4е ли доста напред. Но кайсия и 4ере6а не пое. Сигурно сам я пренаситила докато си леже6е в корема ми. Аз изяждах по 2 кг кайсии на ден Embarassed

стана дълго. Приятен ден на вси4ки

# 588
Спирам захранването! Снощи се съдра от рев, нищо не можеше да го успокои. Мисля, че са колики от моркова. Дали е възможно?

# 589
  • София, Лагера
Според мен по-добре спри моркова. Предложи го след месец. Пробвай в мнооого малки количества, в съчетание с нещо, което приема добре.

# 590
  • Русе
Спирам захранването! Снощи се съдра от рев, нищо не можеше да го успокои. Мисля, че са колики от моркова. Дали е възможно?
Възможно е! Аз започнах да захранвам тази седмица за първи път. Картофа го прие добре, но вчера като й дадох морков, елате да видите колики и чудо  Shocked. И никак не й хареса на вкус. И аз спирам моркова.

# 591
Имам въпрос към ЛЛЛ - Евридика, Мимсат ако още четете:
След около месец и половина ще пътуваме за БГ с бебка за около месец. Часовата разлика е 10 часа (идвайки там губим 10 часа) и ще се наложи да обърнем деня с нощта. Как ще се отрази това на кърменето, след като организма, вече е "програмиран" през деня да произвежда повече. Имаме 6 кърмения дневно и 1-2 през нощта. Не цедя. Нямам напрежение в гърдите нощно време, дори и при 1 кърмене. Моля за съвети - как да запазим съществуващото положение Simple Smile
Pepink@, четем  Hug Ще ти отговоря малко по-късно днес, засега само се отбелязвам, че съм видяла въпроса  Grinning

# 592
  • София
От едно магазинче до нас, 6 лв. 4 Митачета. Искаш ли? Ако да, кои - първата или втората четворка?

Hug

Голяма зарибявка с тези Митачета  Joy

Кайсии от кога да давам?  newsm78

# 593
Митачетата аз ги купих от Вис Виталис, може би да бяха и по-евтини от 5лв. четирите.  newsm78

А кайсиите нали са мъхести плодове? Те не са ли някъде след 8-мия емсец?  Rolling Eyes

# 594
Въпрос към ЛЛЛ:
През септември ще ми се наложи за 5 дни да сме разделени с бебето. Дотогава мисля да съм заместила 2 хранения - обедното и следобедното. През другото време, обаче, най-вероятно, както досега Калина ще суче през два-три часа. Ако постепенно намаля кърменето, с оглед на това да не ми се налага да се изцеждам докато сме разделени, после имам ли някакъв шанс да запазя лактацията си и да увелича млеконадоя? Или процеса е необратим?

Тонита Тикарам, веднага отговарям - процесът не е необратим! Simple Smile Факт е обаче, че никак не е лесно след 5 дни липса на кърмене и изцеждане да се възвърне млякото, че и да се увеличи лактацията.

Постепенното намаляване на кърменето още докато сте заедно най-вероятно ще даде сигнал на организма ти, че няма търсене и няма нужда да произвежда толкова мляко. Когато се разделите, дори и много да си намалила вече кърменията, много вероятно е гърдите ти да се препълнят и натежат и да се почувстваш дискомфортно, ако не се изцеждаш. А всъщност тази схема - заместване на хранения и намаляване на кърменето, е начин да се преустанови лактацията и да се отбие бебето. Пак казвам, процесът не е необратим, но възвръщането на лактацията е трудоемък процес, за който майката трябва да е много мотивирана и не е гаранция, че ще успее, каквото и да предприеме.

При кратки раздели обикновено майките избират да изцеждат толкова пъти на денонощие, колкото би сучело бебето, ако бяха заедно. Разбирам, че изцеждането би те затруднило, но все пак дали е вариант да опиташ да изцеждаш на ръка, ето клипче как става това и да го правиш по около 3 пъти на ден, докато сте разделени с Калина? Много майки намират изцеждането на ръка за по-удобно от това с помпа, защото е бързо и нищо не се вари и стерилизира. Изцеждане с такава честота не би позволило на лактацията да намалее твърде много, нито на гърдите ти да се препълват. А когато се съберете с Калина, тя вероятно ще направи достатъчно, че бързо да си възвърнеш количествата мляко, които са й необходими, като суче често и ефективно.

# 595
Момичета,това за отита го споделих не за да ви плаша PeaceАз също кърмя предимно легнала,без да слагам нищо под главичката,но вече подлагам ръката си.За мене има логика в причината,още повече че тамошна консултантка по кърмене също и е казала,че е грешна тази поза.Главата винаги трябва да бъде малко по-високо,както е в другите пози за кърмене.Нека консултантките от ЛЛЛ да споделят,ако знаят нещо по въпроса.Иначе въпросната мама си кърми детето до 3,5 години Peace

Mariyap, изследванията сочат, че кърменето не провокира отит или други ушни инфекции, без значение в каква поза се кърми детето. Понякога се случва дори консултантите по кърмене да се объркат, защото действително има информация, че пиенето от бутилка в легнало положение, и то на адаптирано мляко, може да причини отит, тъй като течността може да попадне в Евстахиевата тръба и да се получи ушно възпаление.

НО - адаптираното мляко е различно от кърмата - кърмата има антибактериални свойства и на практика предотвратява инфекции. Също така, при пиене от бутилка, млякото на практика почти се излива (особено в легнало положение) в устата на детето. А при сученето, дори в легнало положение, детето прави съзнателни усилия, за да "издърпа" млякото от гърдата и то в повечето случаи не попада в устата му на такива силни струи и не се събира на "басейнче", че да тръгне и да се разлива към ушите.

Ето статия на английски с повече информация по въпроса.   bouquet

# 596
  • София
Нощни очи  Hug Честита половин годинка на сладура Искрен!!! Да ви е жив и здрав и мноооого да ви радва!!!

А сега - почерпете се и за нашата половин годинка

# 597
  • Сандански
Евридика,благодаря за отговора  bouquetДруго си е да чуеш компетентно мнение Hug

Аз сутринта забравих да честитя на всички,които празнуват месечинки днес newsm51Да растат здрави,весели и умни деца за радост на родителите си!

И пак да попитам - възможна ли е реакция към сини сливи? Thinking

# 598
  • Пловдив
Честито на празнуващите бебчета днес   bouquet

Никой не ми отговори за пюретата "babylove" на ДМ. Пише че са БИО, и са по 2,15 лева големите. Дали са добри на вкус?
Една приятелка първо хранеше малката с Хип, после мина на Бейбилаве. Каза че са хубави и сравнително евтини. Тя ползваше и други продукти от марката - памперси, кърпи, каши и т.н.....

Дидката, много се радвам. Често си мислех за теб. Как да сме те забравили - ти пишеше толкова забавни и положителни постове. Дано всичко е наред и ще чакаме да се похвалиш с прекрасно, пухкаво бебче през март  Hug

# 599
  • Пазарджик
И понеже се чудих как бебоците ви успяват да си откраднат по нещо от масата ,днес на обед Нели си крадна кокал от пилешко бутче,идея си нямам как се получи,уж бяхме всички на масата.Успя и да го лапне.

Общи условия

Активация на акаунт