Изгубени в превода 3

• 157 582
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 465
Просто са го викали да отиде в Интензивното отделение което на английски се нарича ICU  и се чете като ай си ю ( I see you)  Simple Smile и човека си е помислил, че го виждат/следят Simple Smile

# 466
Тук, в Разград, има един пункт за скрап, казва се "Бон ферит". Демек добро желязо. На два езика двете думи, а с букви от трети.

Те не са ли чували какво означава "ферит"???

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_bead

https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82&am … =1280&bih=672

http://mazeto.net/index.php?topic=8245.0

# 467
vl, вероятно това ферит са имали предвид, не ferrite bead. Та е прав Вълкът за тройната комбинация.  Laughing

# 468
Една реплика на дъщеря ми отскоро - "Ох, слава Гого!... Кой е Гого?"
Simple Smile

# 469
  • Italia
До преди месец двамата ми сина смятаха, че живеят на улица "Под Минчо Кънчев". Че така си бяха записали и адреса в тефтерите.

# 470
  • Across the Multiverse
Една реплика на дъщеря ми отскоро - "Ох, слава Гого!... Кой е Гого?"
Simple Smile
Joy
Ох, детските лафове са ми най-забавни! Как само ги "чуват" и интерпретират нещата! Simple Smile
Имаше една песен "Гот е", мисля на Братя Аргирови и в нея се пееше "Гот е без пижама да се будиш до мадама.." С една приятелка от детството така я бяхме интерпретирали- едната: "Готе (името на лирическия герой  Laughing , нещо като Гьоте Simple Smile ), а другата- "Коте без пижама..."  Joy

# 471
  • София
Даааа, интерпретациите на песничките са нещо изключително забавно. Вече съм писала за нашата версия на Сънчо:
"........................
спят крачета и крилца,
лека нощ, деца, лека нощ деца!"

(малко по-късно твърдяха, че аз грешно съм чувала "крилца", а то било "сърца"  Crazy  Joy ).

Сега имат друга любима песничка от някакво филмче:
"Време е за приключения,
със котки забавления
......................................."

Много ясно, че не е "със котки", а "разходки", ама върви ги убеди, като имаме 2 котки и основните забавления са с тях  Mr. Green

# 472
  • София
 Здравейте! И аз имам един случай, подходящ за тази тема  Simple Smile

Преди няколко години ми дойде на гости позната от Одеса. Веднъж беше решила да отиде да си купи зеленчуци от пазара. Отива на сергията и казва: "Една красавица." Продавачката я гледа умно: "Какво?" - "Красавица, една красавица!", отговаря моята позната и сочи краставиците... Grinning

# 473
Моят, малкият, като нещо се възмущава казва: "Всяко пъти правиш го! Всяко пъти!", а когато вече е много, много обиден казва: "Довиждане и приятен ден!", след което ме хваща за ръката и ме избутва през вратата на стаята. Laughing

Песничката на филмчето "Дора Изследователката" с превод на моите деца звучи така:
"Дора, Дора, Дора е в затворааааа" (преведено е в действиетлност "Дора, Даро, Дора е върховна", но нищо не им се разбира) и леж от смях, защото знаят, че не може Дора да е в затвора.

Знаете ли го Гъми Беър онова отвратително мече с още по-отвратителната песничка? Напоследък в Тубата има Гънгнам стайл версия Crazy. Пее се в песпичката "Ит ис Гъми, гъми, гъми... стайл". Обаче моите го чуват "Омагана ста". Използват го като го повтарят едновременно с мечето. Става много интересно като рап версия. За мен е дразнещо, де, но те се кефят невероятно.

А онази песничка "Детство мое" моите почват "пак със кучето филията повръща" и се кефят. Ние често си пеем в колата като сме на път. Laughing

Имаше по канал едно филмче "Спасителен отряд" за един бобър, пиленце и костенурче...спасяваха други животни, като им се обадят по телефона. Моите като направят някоя беля вкъщи и почваха да викат "Животно в беда, животно в беда", за да отивам да ги видя какви са ги натворили. LaughingЕдин ден майка ми се гри4жи за тях и те почват да викат "Животно в беда! Животно в беда!". Майка ми отишла да види какво става, почнала да оглежда, като си мислела, че сме взели я коте, я куче. Влязла в стаята и казала "Къде е?". И моите хилеж, изсипали нещо си на пода....баба им лудва с тях.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 10:18 от Мишона

# 474
  Преди няколко години ми дойде на гости позната от Одеса. Веднъж беше решила да отиде да си купи зеленчуци от пазара. Отива на сергията и казва: "Една красавица." Продавачката я гледа умно: "Какво?" - "Красавица, една красавица!", отговаря моята позната и сочи краставиците... Grinning

О, с руснаците имам много весели преживявания. Преди години ни идва на гости семейство от Москва - приятели на нашите. По онова време България олицетворяваше за тях Запада. Идваха предимно на пазар, да си накупят дрешки жените. И така, дъщерята иска да си купи маратонки. На руски им викат "кросовки" (от крос, тичане), произнася се "крАсовки". Ние, обаче, не знаем, че така им викат, и баща ми чува "Искам да купя красоТки (демек, красавици).  Shocked Отне ни известно време, докато се разберем защо са й на момата "красавици" и откъде очаква да си ги напазарува.  Joy

# 475
 Вчера един руски турист обяснява на колежка, която не знае много добре руски, че му е паднала футбОлката (тениската) на терасата на съседите. Тя разбрала, че футболна топка е попаднала на терасата, понеже техните деца са много палави и все като ритат топка я мятат в нечия тераса и после има разправии...колежката му казва "Ами ние им казахме на децата да играят на площадката встрани, но те не слушат". Разбрахме се, де.

# 476
  • Там, където ме обичат
За раздвижване на темата::

Цитат на: xxxxxlink=topic=360412.msg25738510#msg25738510 date=1374572222
Цитат на: xxxxxxlink=topic=360412.msg25738455#msg25738455 date=1374571893
Днес слушах една реч на Росен Плевнелиев, в която беше намесена Радка Пиратка ( не ми се коментира уместността), но аз явно съм се загубила в дебрите на това произведение на изкуството и не мога да установя дали прозвището Пиратка, идва от пиратка - тези, които гърмят или е женски род на пират Confused Моля за помощ, защото се очертава спор и не знам дали съм подготвена!

Не си ли чувала тази песен  Rolling Eyes  Аз мисля, че е от пират - ж.р. пиратка

# 477
  • ...живея на последния етаж...
Темата с руския е много сладка.
Сещам се за една рускиня, чакаме автобус на спирката. Тя държи за ръката едно момченце, то се дърпа, върти, накрая тениската му се вдигна, гащите се смъкват и кръстчето голо. Жената тутакси изкомандва: " Дима, загащись веднага!"

# 478
 Laughing  Сещам се един случай от едно време на един пазар, една женица развълнувана вика "ти си лъжица, лъжица.." Разпознах акцента, заговорих я, какво мислите е искала да каже?

# 479
  • София
 Joy лъжкиня  Laughing
рускиня  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт