Изгубени в превода 3

• 157 347
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 120
Да, мен руснак клиент ме попита :"Веър ис да вайфай?". Виндоусът, вайърлесът...
На френски Hi-fi e и-фи!  Grinning

# 121
Гледам сега някакъв от тия полицейските сериали. Мотат един вестник - The police consulted with psychic.
Преведоха го като Полицията се консултира с психично болен. Направо  Crazy

# 122
  • ВАРНА
На френски Hi-fi e и-фи!  Grinning

и AC/DC e асе / десе  Grinning

# 123
За да не е гол запис, една университетска история, която не знам доколко е истинска, но се носи като легенда из СУ Laughing
Та, става дума за изпит по право, на който един младеж говори на изпитващата и в даден момент млъква. Преподавателката му казва:
- Продължавайте, колега
- Но аз свърших
- Вие свършихте, но аз не съм задоволена, още членове искам.
Вероятно става въпрос за Мара подробната или сега, както разбрах новия прякор Мара секса - това е мисля вече професор Мария Павлова по вещно право. Нас като ни изпитваше - след всяко изречение като млъкнеш за повече от 3 секунди и повтаряше - Още, още, искам още...

# 124
а ординатьора, а Crazy
Имах една позната французойка, която помагаше на дъщеря си по английски. И и казва "Това сега се произнася "ело" ".За Hello говореше  Mr. Green

# 125
Още изцепки с преводи :  Joy
How do you do? All right! ---> Как го правиш? Винаги с дясната!
hahaha hahaha hahaha
Ми тъй, де, кой нормален го прави с лявата....  Naughty Crossing Arms Joy Joy Joy Whistling
Ееее, това беше грубо - ами аз като съм левичар ... Crossing Arms Whistling
Някой беше споменал за имена на коли преди няколко страници - пътуваме зад един джип и бившата ме пита: Абе какъв е тоя джип Пачер - не съм го чувала никога!!? /иде реч за Паджеро на Мицубиши/...
А в училище, като се правехме на англоговорящи и казвахме например - "Ейбъл си мейч" = "Ебало си е майката"...сори за откровението...

# 126
  • Германия
Покрай споменатите пó горе музикални групи:
hahaha http://go-to-music.ru/wp-content/uploads/2011/04/Spisok.jpg

И нещо от субтитри на филм:
- How it's going?
- Както дойде?
  Laughing

# 127
  • София
А Buenos Aires е Бюенозееееер.  ooooh!
Като го чух за пръв път, изобщо не стоплих за какво става дума.

# 128
А Buenos Aires е Бюенозееееер.  ooooh!
Като го чух за пръв път, изобщо не стоплих за какво става дума.
Да допълним и Пипи, която на френски е Фифи. За да не се попикаят от смях французойчетата!  Joy

# 129
 А какво е "пипи" на френски? Чехите дали превеждат и приказните герои?

# 130
А какво е "пипи" на френски?
Урина, пишкам.  Wink

# 131
Веднъж ни дойде на гости едно франсе и се заприказвахме кой каква музика слуша, та той слушал Мишел Болт'он и Мари Кюри  Shocked Марая Кери това, не физичката. hahaha

# 132
  • Пазете Гор
През 2005, по време на ония ужасни наводнения, се чувам по телефона с един приятел, грък. Концентриран максимално върху познанията си по гръцки, казвам горе-долу следното в разговора:

" Как си...Аз съм добре...Седим тука, на ресторант, с Коста...Знаеш ли, че имаше страшни наводнения тука, В България. Има много загинали..."

В тоя момент наследникът на Перикъл ревна със сълзи, доколкото се усеща по телефона. Хълца, подсмърча. Попита ме:

- Той Коста деца имаше ли?
- Няма! - рекох, но леко озадачен от обрата на разговора
- Пооо-пооо - хлипа елинът - Да вярваме в Бога....

От перфектния ми гръцки човекът разбрал, че точно Коста се е удавил. Него жалеше.

# 133
  • София
Куркума, хич не му е било весело на човека.
Аз по това време бях баш в бедствения район, ама само смс-и пращах.

# 134
  • Най-сетне у дома
 Sad Да отклоня малко фокуса от бедствията и авариите към литературата.
Преди години нямаше сила на света, която да убеди един съученик, че "Тримата мусКЕтари" не са всъщност "Тримата мусТАкари". Заради илюстрацията на корицата, където всички бяха със засукани мустаци, вероятно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт