Документи ???

• 1 071
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Може и да ми е много глупав въпроса, но няма кой да попитам, а тук за съжаление всички сме преживели най-страшното което може да му се случи на един човек.
При смъртта на детенцето от болницата ми дадоха Извечение - препис от Акта за смърт. На въпроса защо не ми дават самият Акт ми отговориха че той се съхранявал в Центалните гробища. Обхвана ме съмнение, но бях в такъв стрес че просто го взех и заминах. Като ходих в Триадица да ми дадат Удостоверението за раждане видях че то е базирано пък на Акт за раждане. Питах дали е нормално да ми дадат Препис-извлечение от болницата, отговориха ми че като е с мокър печат това трябвало да получа.
Някой може ли да ми разясни дали наистина е така и къде всъщност се съхраняват Актовете (съответно за смърт и раждане) въз основа на които се издава Преписа - извечение от акта за смърт и Удостоверението за раждане.

# 1
neutishima да това са документите "Удостоверение за раждане"и"Препис-извлечение от Акт за смърт" Предполагам че останалото е в общината.Но по-големият ми син има само удостоверение за раждане което е издадено въз основа на акта за раждане.Такаче мисля че са ти дали нужните документи.

# 2
Благодаря за отговора Рали!

# 3
  • Варна
Да, това е Препис - извлечение и се издава на основание на акта за смърт, той се съхранява в общината по постоянен адрес на детето, т.е. вашия. В преписа пише всичко необходимо.
Съжалявам, че е трябвало да преживеете тази трагедия!  Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт