Деца с очни проблеми - тема 5

• 65 215
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
За съжаление нямам никакви новини, но по-добре, отколкото лоши. На Еми все още не са излезли всички изследвания, защото много от тях ставали за по-дълъг период. Има повишена имунна реактивност в едно от излязлите изследвани, 2-3 негативни маркера, другите, ще ги чакаме чак другата седмица.  Проф Клер, беше лаконичен в думите си. Не ни обеща че Еми, ще оздравее и каза, че няма да е добър лекар, ако обещае такова нещо преди да се запознал изцяло със случая и преди да види изследванията, преди да види и как Еми се повлиява от терапията, т.е следващите изследвания, но е сигурен, че поне ще има подобрение. Еми е веселичка и търпелива, много смело понася слагането на системата вече- истински герой. Няма търпение да дойде събота и неделя, за да ходим по парковете да тича и да дивее, дано и времето ни го позволи. Много се изморява от стоенето на едно място, затворена в една стая, колкото и да е уютна и комфортна. Вчера се разхождахме около 1час със системата по коридора, че и се схванаха крачетата. 
 Пак, ще пиша другата сряда "професора" пак, ще бъде тук, така, че предполагам, тогава, ще има надявам се вече, какво да коментираме.

Целувки и прегръдки от нас!

# 46
  • ГОре на черешата...
Браво на малката героиня  bouquet! Най-прекрасното време да имате уикенда, да се надивее на воля!
Мишел, стискам палци за добри резултати, прегръщам ви и двете Hug!

# 47
Мишел, майките от немската тема, които са близо до вас сигурно биха ви правили компания за разходка през уикенда. Еми би се освежила от българско другарче.  Wink

# 48
Мишел , целувки и от мен . Heart Eyes Hug

Това , че ще има подобрение е добра новина . Peace
А с килограмите какво става , не че това е най-важното в момента ?

Мишел, майките от немската тема, които са близо до вас сигурно биха ви правили компания за разходка през уикенда. Еми би се освежила от българско другарче.  Wink

Много добра идея !   bouquet

# 49
Аз си ви следя редовно и тук идвам, за да пожелая успех и усмивки на всички!

Я, как се радвам, че не сте ни забравили Simple Smile Еличка е много добре, няма никакъв спомен, че нещо е имало изобщо някога. Тя изобщо нищо не помни, ама и аз вече направо съм забравила... Всичко е далече назад зад гърба ни! Пожелавам това и на вас!

# 50
  • ГОре на черешата...
Браво на вас, дай Боже всекиму Praynig!
Целувки Heart Eyes!

# 51
Мишел,пожелавам ви една много хубава разходка утре с много игри.
За прегледа в Турция:хубавото е,за първи път ни казват,че има решение за нашия проблем.Нещета могат да се оправят с две операции.С първата ще му премахнат проблемната мембрана и ще му сложат някакъв силикон,а втората след 3 месеца ще му махнат въпросния силикон.Доктора каза ,че ще се оправи и се очуди,че в българия са му сложили първо кортизон.Процедурата била обратна-първо операция -после кортизон и може дори да е на хапчета.Има вероятна странична реакция,която е лечима и е 50 на 50 да се случи(но ние ще сме от тези 50 на ,които няма да ни се случи).Двете операции ще струват 6000 евро и тук имам молба към тези ,които са кандидатствали във фонда за лечение на деца  да ми обяснят каква е процедурата,какво точно трябва да изпратя,всичко ли трядва да е минало през нотариус,оригинали ли и т.н. И друг въпрос - колко време тече процедурата,защото доктора  ни каза,че е хубаво да не се бавим ,а да я направим възможно най-бързо.И дали според вас имаме шанс да ни платят операциите?
А и имате ли впечатление от доц. Ива Петкова(софия),че днес разговарях и с нея и сигурно ще направя и консулт и с нея.
Утре ще пиша пак,че децата са гладни Mr. Green

# 52
Валчето,радвам се за добрите новини PeaceСамо не ми стана ясно за каква мембрана става дума newsm78
А колко ви струва консулта и в коя клиника го направихте?Установи ли се причината за неврита?

# 53
Казаха ни,че най-голяма вероятност има да  е в следствие на вирусна инфекция.Обяснявам ти го както аз го разбрах:след инфекцията се е образувала тази мембрана над ретината и тя я повдига и така се е образувал отока.Обясни ни,че първо е отока на ретината после на нерва.В БГ не можаха да установят от къде е тръгнало.Каза ни още,че след операциите ще си възстанови зрението,защото ще му спадне отока.Знам,че те интересува затова ,ако имаш въпроса -питаи.
Прегледа е 100 долара и бяхме в тази клиника ,която ни препоръча Ина в Истанбул.
http://www.dunyagoz.com/

# 54
*Valcheto*, за кандидатстване Ина ще ти даде най-точна и изчерпателна информация. Аз оттук знам само тя и Мишел да са я минавали.

# 55
Пък ние решихме, че е крайно време да се занимаем с ТЕЛК и както можете да се сетите - медицинската бюрокрация почна да се бъзика с нас. Все още не сме крайно изнервени, но ще разчитам на съдействие от страна на тези, които вече са се преборили. Нали ще помагате Simple Smile

# 56
Голямо затишие в нашата темичка,което е хубаво де Grinning
Аз влизам с нова информация за нашия проблем и с въпрос.Мъжът ми в момента е в Сащ и днес е ходил на консултация там с документите и изследванията на сина ми.Там пък са на съвсем различно мнение-казват,че най-вероятно е генетично и не трябва да му се прави операция.С времето можело да се подобри зрението ,а може и да си остане така. Думите на лекаря били,че не  болка за умиране ooooh!Съпругът ми ми изпрати линк към заболяването ,от което страда синът ми според лекаря там.Въпросът ми е на български някой знае ли кое е това заболяване,защото аз не мога да се ориентирам newsm78

http://emedicine.medscape.com/article/1227128-overview
Мишел,какво става с вас,как е Еми?

# 57
Дегенерация на макулата.
Вителиформена дегенерация на макулата (на Best). Представлява двуочна макулна дегенерация която се унаследява автозомно-доминантно. В началот се наблюдават кистични промени в макулата. След това се оформя кръгло огнище с жълто-оранжев цвят, заобиколено с червен пръстен. В следвщя стадий се наблюдава резорбция на огнището под формата на раздробяване и свиване. В последния стадий настъпва макулна хориоретинна атрофия.
Лечение: Лечението е без резултат.        Това намерих на български,незнам дали ти се изясняват нещата . Интересно ми е  нашите лекари какво мислят по въпроса     newsm78                                                                                                         

# 58
Благодаря ти carpe diem .И аз прочетох доста работи,интересно,че в български сайтове нищо не открих.Това което разбрах за съжаление е,че не е лечимо и искренно се надявам лекаря да се е объркал Praynig.за съжаление също се предава на поколенията и ,ако ние сме го предали на сина ни ,може би има опасност и за дъщеря ни CryДано,дано не е това.
В понеделник ще ходя пак при Николова ,да видим какво ще каже тя.Никой до сега не е предположил за такова нещо.Даже тя два пъти изпраща запитване до Орбис(някаква тяхна асоциация на очни лекари от цял свят) и там нямаше такива предположения.
Другият понеделник сме в София на прегледи и синът ми ще се явява за американска виза и от там по-най бързия начим на консултация и в Германия.
Ако можеше неговият проблем да се прехвърли върху мен,а той да е здрав-това щях да направя с най-голямо удоволствие Tired

# 59

Ако можеше неговият проблем да се прехвърли върху мен,а той да е здрав-това щях да направя с най-голямо удоволствие Tired

Това и аз колко пъти съм го мислила ... ooooh!

*Valcheto*,

Дано да не е вярна диагнозата ! Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт