Отговори
# 195
Здравейте, момичета.

Краси, снощи съм се смяла със сълзи  Joy - превода е трепач  Joy
Лейди, то от анкета за сега няма нужда. А ако ми хрумне някоя идея, ще я пусна на лични на октомврийския профил.

Колкото до падането - абсолютно сте прави всички, които споделихте мненията си  Heart Eyes Hug За да може правилно да се развива бебока е необходимо повече да се доверяваме на естествените му сили и способности. Ако непрекъснато го крепим, то вродената координация и способността за самосъхранение ще бъдат потиснати и следователно ще му навредим.

# 196
Eхоо мамчетааа!!
Как сте?
Ние сме добре - всичко ни е наред... Малко по-малко хапва, но мисля че е от жегите, спинкаме си добре, пийва си доста водичка, растем в минимални граници - преди месец беше 8 кила и 70 см, утре пак сме на консултация. имаме си едно обривче около вратлето, аз мислех че е от жега, един разбирач каза че било алергия (от къде го измисли не знам - при захранването нямаше реакция към нищо)... Мъчим се да ходим - по точно не спира по ця ден - все е на крака, само дето я е страх да си пусне ръчичките и вече кръст не ми остана...
Аз не пиша, а и пропуснах около 1-2 теми, защото се върнах на 100 % на работа и не остава време, освен това всеки свободен момент пътуваме - вече 2 пъти бяхме на море (за уикенд само), из БГ се моткаме, а днес и пуснахме документи за паспорт на Зайко, че ни отесня Българията...
Другата седмица пак отиваме на Равда и ще сме там около седмица, Дар-ът не иска да излиза от водата - от морето - в басейна, от басейна - в морето, дремва малко на плажа и после пак наново...
Та така, влезнах, разписах се че сме живи и здрави, дописвам само че много ми липсвате и ще трябва да влизам във форма и да си организирам по правилно времето, та да мога да ви чета редовно... и изчезвам, че работата ме чака...
цунки - мунки - по муцунки и хубав ден на всички!!!

# 197
И в другата ми отчетна вече 3та година момичетата ходят на такава среща, мисля че беше в Априлци, някакъв комплекс и са много доволни! Засега не съм била, че все не сме в Бг като се прави.

За падането съм пропуснала - честно казано моя го пазя засега, защото ми стои такъв един кекав, за разлика от кака си. Днес го оставих да дрънне леко главата в пода, да види че това не е леглото. Но като цяло съм на мнение, че децата няма нужда да се нараняват непрекъснато, за да се учат. По-скоро като по-големи ще осъзнават, че това би ги наранило и ще внимават. Но може и да греша де Rolling Eyes

# 198
Nina-vn, пиши по-нататък пак как се отразява спането сама на Лидия. Аз също се замислям дали да не слагаме вече Антон самичък в стая с надеждата да спи по-добре и да не се буди. Ще чакам ъпдейт Simple Smile
Да похваля Антон - вече и ние можем да се похвалим с първо зъбче! От няколко дена гледах резката по венеца, а днес най-накрая зъбчето показа белия си крайчец  Heart Eyes
За ходенето - установих, че по-добре да оставям Тони да върви босичък и навън, вместо с обувки. Когато е с обувки, оплита крачетата, не върви стабилно. Когато е босичък, върви доста стабилно и с мерак Simple Smile Разбира се, като го държа за двете ръчички, още не сме за прощъпулник Simple Smile
Пробвахме за първи път чашка с мек накрайник - гледа я като изкопаемо, не му харесва изобщо за жалост.

# 199
хейли, да може да помислим нещо за голяма среща, олето може да види за хотелите, които са ползвали другата отчетна...  Hug

лурдес, да в германия ходихме за 20-ина дни юни месец. бяхме в град констанц, намира се на езерото бодензее на границата с швейцария. а за падането и аз мисля като теб, хич не искам да се удря много, много, не че го пазя прекалено много, но все пак си го гледам гарджето да не пада чак толкова  Blush но вчера се изтърси от спалнята, ама хич и не рева, опитваше се да се изправи сам като се държи за чаршафите  Laughing

аник, приятно кръщене.

бърди, пускам на лични.  Peace

за следващата "порция" бебета, аз се замислям вече... ама не знам кога ще се престраша  Laughing

# 200
Момичета, да ви се оплача, при нас трудното заспиване от няколко дни е кошмарно  Sad, с часове плаче от умора и изтощение и чак като остане без сили от плач заспива. Много ми е притеснено, а педиатърката само казва че не знае какво да правим  Rolling Eyes. През деня е много спокойна и заспива с шише, но стане ли 21ч. настава ужас. Някой ако има съвет ще съм много благодарна.

За пазенето, в началото умирах от страх, защото плачеше истерично от всеки удар, но сега е по-внимателна, пак се тупва и си поплаква, но определено е по-добре.

Стиснати палци и от мен за предстоящите операции, аз съм изпуснала разказите за тях  Embarassed.

Хипо, благодаря за милите думи  Hug.

# 201
  • София
Орхидейке, да пробвате да я слагате да ляга малко по-рано? При Мая е така, ако пропусна момента, в който й се е доспало и мине повечко време след това, зорът е много голям.

# 202
  • София
Илка, да не трябва да се гонят някакви норми, че щом децата са на годинка и вече следващите да се правят.  Laughing Вие нали бяхте навити, да нямаш нещо да казваш? Wink

Още сме навити, но все още кърмя, а и нашият калъп е за зимно бебе, така че декември-февруари може и да се похваля Wink

Но все пак се учудвам, че още няма никой похвалил се. Или пък някой просто си трае  Thinking

# 203
Момичета, вашите деца от леглата ли падат или от седнало/изправено положение? Мая до сега не е падала, но тя от няколко месеца живее на земята. Виж, отгоре й са падали и продължават да падат 16-килограмови тежести  hahaha
сега, като се замисля, май Мая страда повече от ухапавания, не от падания  newsm78  а, и брат й често я блъска по главата с Легото.
Бърди, колата с климатик е голямо спасение. Дано успеете скоро да си го позволите.

Днес гледах каталог на Метро, на 20 юли (утре) ще продават климатик Самсунг за 360лв с ДДС -ако някой си търси  newsm78  Hug

Илка, не съм аз  Mr. Green аз и цикъл още нямам  Tired яйчниците ми явно са  се мумифицирали вече...

# 204
  • София
Диди, Мая яко пада от игра по земята. Застава на 4 крака, изпъва ги (не на коленца да стои, а с прави крака), почва да се клатушка и рано или късно главата е тупнала на земята. Това е вариант 1  Laughing Във вариант 2 от същата тази поза тръгва да приближава ръцете към краката, за да стане права, но не й стигат силите и тупва. Номер 3 е когато се изправя на дивана и се изпуска. Най-лошото е, когато седи и си вдига краката нагоре и пада назад по гръб и удря главата.
Абе като цяло, по цял ден има туп и луп у нас, горкото зараватче  ooooh! Ама какво да направя, няма друг начин да се научи да седя, става, пълзи, ходи ...

# 205
  • София
Диди, тия 16-килограмови тежести подозирам, че се казват Момо  Joy
Йоси предимно пада назад. Най-вече както е прав и решава да седне, но нещо не уцелва правилното разпределение на тежестта и главата му полита назад и "бам". Иначе и той от месеци живее на пода. Къщата е на 80% обезопасена, вкл. и детската стая, прибрала съм всички дребнички играчки на Ида и съм я инструктирала, че са опасни за Йоси и може да ги глътне и тя за сега е много отговорна. Проблем са ни само стълбите, които младежът вече гордо изкачва, 14 на брой! Сега преграждам с количката, за да няма достъп, че от там Ида вече веднъж е падала, беше точно 8-9 месечна и се изтъркаля от горе до доли, не искам пак да го преживявам! И сега се сещам, че и там често пада, имаме и още 1-2 по-високи прагчета у дома, които преодоляв абез проблем, но ако тръгне да сяда и уцели ръба полита назад. Иначе има и няколко падания от спалнята, ако съм била много уморена и заспя докато го кърмя, има и едно незнайно как падане от кошарата, преди още да може да сяда, още беше на най-горното ниво и както си мрънкотеше изведнъж чух "туп-уааааааааааааааа".  ooooh! Ох, дано не ме четат от "Закрила на детето", че без деца ще остана  Embarassed

# 206
Здравейте мами!!!

rorrr , ами от както спи сама спи по цяла вечер.Снощи я сложих в 22ч., към 5 се размрънка-малко вода, после в 6,45 пак взе да мърмори-дадох и млякото и до 8ч. спа. Преди такова нещо не е имало. А и преди да легне и давам 30-40гр. зеленчуково пюре и 150мл. готово мляко. Дали от пюрето, дали затова, че е сама ама си спи по цяла вечер.  newsm44 Не я е страх, че е в друга стая, сутринта отивам при нея, тя събудена намерила си една играчка и си стои кротко без да мрънка или реве.
Излизаме навън, спокойна вечер ви желая!!!

# 207
  • Sofia
Здравейте,

гледам, че обсъждате падането. Аз съм от тези дето пазят бебето докато е съвсем нестабилно /Ники се научи да слиза от леглото пред да може да стои сам прав и ме беше страх да не се удари в радиаторите на парното/. Като започне да е малко по-стабилно и го оставям само да се оправя. Удря се, но при ситуации за които не съм и предполагала, че могат да се случат. А при обичайните изправяне, сядане от право положение, пълзене и преодоляване на различни препятствия вече са безпроблемни.
А що се отнася до това дали ще продължат да падат - всичко си е до дете. Моята дъщеря пада като круша както си стои права /не припада просто си пада/. Като тръгнем някъде нося повече дрехи за нея отколкото за Ники. На път за почивката например спряхме да се видим с роднини на мъжа ми. Като се качихме в колата за да продължим пътя си Ники беше чист въпреки, че го бях хранила, а Тея беше със скъсано непоправимо клинче и белия му цвят не си личеше.

# 208
Ние днес си изкарахме супер! Даже докато ма Crazy млечко спинка след обяд (от 15:10 до 16:40) и ние с милото се възползвахме Blush . Аз дремнах малко само, но той си се наспа! Laughing

Сега съм ги пратила двамата в банята, че аз нещо много уморена се чувствам. Малкия все иска вече да ходи, но не иска да се държи за пейките, а за мен Laughing . Не ме изпуска от поглед, все за мен да е хванат.

Oле, ще съм много благодарна ако ни снабдиш с тази информация! Вече имам нужда да отида някъде за малко... bowuu

Илка, това са нормалните неща. Ако за едно падане отнемаха децата, семействата в БГ нямаше да имат деца Joy . Симеон просто ми е прекалено предпазлив и се пази сам, ама не мога сега зорлем да го бутам да пада, иначе нямаше толкова да се впрягам да го пазя.
Леле, вие сте големи оптимисти с мъжа ти Mr. Green Laughing . Вече за трето мислите и искате Party Crazy Браво на вас!

Диданке, аз мисля, че бременната мама просто не се е похвалила. Но пък знае ли човек...

Орхидейке, не знам какво да те посъветвам... ДОкато бях бременна четох ужасна история за едно бебе, което много плачело и много било неспокойно, педиатъра все казвал, че са зъбите.  И когато го завели в болница се оказало енцефалит и че е прекалено късно... Confused Но пък при вас не е постоянно , а само вечер Rolling Eyes . Заведи я в детска педиатрия и дано попаднете на някой загрижен док. Praynig Hug . Дано не е нещо страшно!!! Praynig Hug Може да е има и безкрай причини, аз съм била много ревлива! Майка ми казва, че до почти 4годишна съм се съдирала от рев!

# 209
Момичета, да ви се оплача, при нас трудното заспиване от няколко дни е кошмарно  Sad, с часове плаче от умора и изтощение и чак като остане без сили от плач заспива. Много ми е притеснено, а педиатърката само казва че не знае какво да правим  Rolling Eyes. През деня е много спокойна и заспива с шише, но стане ли 21ч. настава ужас. Някой ако има съвет ще съм много благодарна.

Може да са зъбките, колкото и да ти се струва тривиално. Щом през деня е ОК, мисля че няма причина за тревога. Щеше да е притеснително, ако е така нон-стоп! Моята кака беше така, мноооого трудно бебе, кротна се и почна да заспива нормално едва на годинка и половина.  Tired
Пробвайте я по-рано освен, да не би да минава определен момент когато й се спи, и после става още по-трудно и се превъзбужда.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт