Да преправим старите мебели - 9

• 102 679
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
maminko , много весели етажерки, браво  Hug!

# 211
  • София
Здравейте! Чета ви и се възхищавам на уменията и въображението ви! По средата на унищожителен (за нервите и финансите ми) ремонт съм и имам нужда от помощ. В резултат на драстична промяна в цветовете на хола (пастелен аметист, бледо зелено и слонова кост), старите ми мебели (МДФ в маслено зелено и тъмно синьо) стоят повече от противно. Моля за координати на някакви мили хора, които могат да боядисат мебелите в слонова кост. Мебелите са огромна витрина и скрин, 2 витринки, основи за маса за хранене, 8 стола, и една маса за кафе. Всичко е тумбесто, с извити стъкла - тоест, сама е абсурдно да се справя. Знам, че има разни камери за боядисване, само не знам къде да ги намеря. Моля за съвет и координати!!

# 212
maminko/b],етажерките  са много свежи. smile3501 Завидях ти за смелостта,да използваш цветовете без притеснение.                                                                                          LaValetta,а лакът защо?mkp,в Дибла търсиш Колоркрит или ник започващ с колор.Успех.

# 213

Последен едит: как боядисвате в няколко цвята, в смисъл как засичате цветовете - с четка или с тиксо, или и други начини има?

Аз и с четка и с тиксо. По съвет на Спунк (която силно се надявам да пусне снимките с трансформираната кошара, защото само разпали любопитството  Flutter ) първо лепиш на плат, няколко пъти докато съвсем спре да лепне. НО пак има опасност да ти се отлепи боя - ако можеш пробвай някъде първо.

# 214
Баст, майсторът го реши самосиндикално.

# 215
  • София
Баст, благодаря, но понеже съм бавноразвиваща се, как го търся тоя мил човек? Във форума не ми излиза такъв ник... Tired

# 216
Mkp,търси Мегаколор.

# 217
# 218
  • София
Баст, Нивиана  Hug

Нивиана, ти си ги виждала синьо-зелените чудовища  Wink Слонова кост как ще им се отрази според теб  Thinking

# 219
Ехеее,Нивиана,добре дошла в тази тема!    Peace

# 220
Във вашия случай да, даже ще е прекрасно, това е класически английски цвят, в смисъл ползват го много. Биха могли да са лееееко  патинирани, за да не стоят като  пластмасови. Предвид чудесата  които прави Мегаколор, едва ли  ще му е трудно. Ако цената мине  някакъв  бюджет, помислете за  нов комплект.

http://homeklondike.com/wp-content/uploads/2010/10/11-Laura-Ashl … g-Room-Design.jpg
http://homysphere.com/wp-content/uploads/2011/05/Modern-Home-Int … throom-vanity.jpg
Не са най-подходяшите картинки, малко ми е късно да мисля, но  ДА !
И като говорим по  тази тема, нека да  споделя набиращата  скорост  мода  Shabby Chick, романтично и къдраво:) Може на някой да му е полезно и интересно.
http://www.google.bg/search?um=1&hl=bg&safe=off&clie … l0l0l0l0l0l0ll0l0

кокоми, то това е най-прекрасната тема, аз просто не смея да пиша  тук, респект на всички, удивителни сте!

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 23:03 от Нивиана

# 221
  • София
Нивиана, супер че си тук  Hug
Не се осмелих да пиша в темата ти, но синята етажерка от предната страница исках да я направя по тази идея, която ми даде, но се указа много трудно да го възпроизведа и направих кръгчетата по най-лесния начин. За пръв път ми се налага да рисувам и никога не съм го правила, но се указа голяма зарибявка.

И това е хубав мотив - може да се разиграе:

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 23:23 от maminko

# 222
  • София
Ето нашето диванче. Снимка "преди" нямам, но всички знаете как изглежда бебешка кошара. Утре ще снимам и ще покажа как е вързана облегалката зад възглавниците. Покривалото е готово шалте. Прегънах го и го заших. Така се получи ръкав, в който напъхах възглавниците. Лесно се вадят, за да може да се пере.

http://media.snimka.bg/9120/024496178-big.jpg?r=0

# 223
  • София
Супер, Нивиана, ще се обадя още утре на човека, дано не излезе много...А иначе аз се отказах от тапета на цветята в полза на райето...вече съм изтърбушила всичко, днес избелих паркета (благодаря за съвета за Садолин, стана чудно.) Единствената изненада дойде от факта, че дюшамето, което съм купувала за дъбово, се оказа акация Simple Smile Ако ти остане време и имаш желание, мини през мен, да ти покажа аметиста на Дулукс за късата стена, намазахме малко да преценя дали не ми е твърде депресиращ.

# 224
  • София
Общо взето търси се подобен ефект

За старата двойка и креслото взех от бежовото (като на снимката), а за новата тройка зеленото - като на снимката. Тапетите са същите като на снимката, както и килимите. Завесите ще са от плат като тапетите на цветя, по които бях полудяла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт