Да преправим старите мебели - 9

• 102 582
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • най-шареното място
Опит с плъзгащите се матраци - изкушават се да слагат най-малките колелца. В резултат на макс тегло на мин. повърхност с мин. качество гума... поповрежда подовото покритие. Освен ако не е камък... Паркет със сигурност би страдал, ако не внимавате.

# 76
  • Пловдив
Не ми харесва, защото за да се прибере трябва да е разчистено и подредено. Аз и брат ми сме спали на двуетажни легла и много ни харесваше, сменяхме се и се редувахме кой да е горе. Нямам спомен да е било много по-топло от долното легло.

# 77
На мен ми харесват двуетажни легла, но имам предубеждения от гледна точка на безопасността.

http://www.thebooandtheboy.com/2010/03/bunk-beds-part-3.html

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 18:09 от Шанта

# 78
Янтра да не ме биеш само, но веднага си помислих, че вие гледате в перспектива и затова са 4 леглата  Hug  Heart Eyes

Иначе на мен много ми харесват. И леглото на Алекс беше такова когато ни го докараха, но сега жълтее Sad Ех тоз чам Sad

И гардероба на Шанта много ми хареса, определено не е дефект  Peace

# 79
И леглото на Алекс беше такова когато ни го докараха, но сега жълтее Sad Ех тоз чам Sad

Ами минете го с едно прозрачно бяло де  Mr. Green
 Wink Hug

Хора, дано не досаждам, но тия синкавите части на вратата ми бодат очите, утре мисля да ги мина с тъмно зелено. (както си бяха първоначално, но понеже много ги омазах изшкурих до дърво и ги направих светли...)

# 80
 ooooh! малииии, изписали сте 6стр, не мога да ви намеря Embarassed
Шанта, много ми харесва гардероба Peace И другите момичета са ти го казали. Не го пипай повече Naughty На стара мебел не и отива идеално гладък цвят, какъвто и да е или поне аз мисля така. Когато е на отенъци, четки, протрити ръбчета стои някак по- автентично, по- носталгично и романтично. Иначе заприличва на конфекция. А и на отенъци било то синьо- зелени ще можеш да го внедриш в различни интериори. Само един цвят е по- задължаващо.
Янтра, много компактно и практично решение са тези легла. Незнам защо, но си мисля че 4-тото е за девойката, мммм Heart Eyes? Нали няма да го оставите празно?
Панера си е чисто нов, кво му е? Я къкъв е хубав. Като стане стаята може да го праснеш един цвят, сега е добре така.

За миризмите по стари гардероби, долапи, секции от ПДЧ, шпертплат и производни. Докато не се запечати миризмата с някакво покритие /лак, боя, латекс/ няма да изчезне с нищо, ако ще с мъжко биле да я мажете, тц- няма да стане Naughty! Казвам го от опит.
Преди няколко години леля ми ползваше част от вграден шкаф за олио, оцет, даже кутии с маринована риба Sick, който нямаше как да махнем, защото е част от цяла стена шкафове. Мих и търках с каквото ми кажеха. Накрая го минах 3ръце латекс и до ден днешен е така, даже лак няма отгоре.
Миналото лято гардероб от баба ми, който вонеше на нафталин, разни 40-годишни чеизи... Sick Понеже трябваше да стане за детската селска стаичка на щерката отвътре го минах първо с 1 ръка фасаген /такова имах/, а на по- късен етап с още 1 ръка акрилатна Аквис. Миризмата изчезна още след фасагена.
Това лято същото се случи и със спалнята от същитя комплект, таблите от която показах тук. Те пък даже бяха престояли захвърлени в плевнята.
Преди месец така стана и с единия картонен куфар, който още не съм ви показала и който миришеше направо на гробище. Докато не го лакирах и облепих от вътре, не се махна миризмата.

# 81
  • Пловдив
Шанта, и аз зяпнах по твоя гардероб  Mr. Green Май само ти си виждаш недостатъци или просто на снимка не се виждат  Peace

И двуетажните легла ми харесват...  Peace Ние също сме на тази вълна, но още каката не се е качила на горния етаж, че да видим как е (а го направихме доста височко  Rolling Eyes )

А като видях кошничката... се сетих, че май не съм показала какво направих с моята  Mr. Green
http://prikachi.com/images/391/3598391Z.jpg
http://prikachi.com/images/392/3598392l.jpg
Някога баба ми я ползваше да си държи вътре останали кълбенца, платчета, текущата плетка...  Сега и аз я ползвам за почти същата цел  Mr. Green

# 82
Да се отчета за миризмата на етажерката - никакъв ефект. Просто освен силно на Пронто и нейната си миризма, сега се размириса и силно на оцет :о) Седефка и аз така го усещам,че без лак няма да стане, но много ми харесва сегашния цвят и това,че не е лъскава. Затова попитах за маслата за дърво - никога не съм виждала и не знам дали имат миризма,която да "запечати" настоящата. Като краен вариант сигурно ще потърся някакъв лак. Гледам,че паркетът ни не е твърде лъскав, сигурно ще се намери някой "сатен".

# 83
  • най-шареното място
Скоро боядисвахме етажерки ела с акрилатен лак - никакъв блясък, само по-контрастна стана шарката на дървото.

ПС Мнохо симпатична кошничка Simple Smile

# 84
Благодаря ви много!!! За милите думи и за съветите.

Бенита, кошничката е муцка, но не съм ти казвала, че столовете са просто разкошни!!!

a_shikoff , да не ме биеш сега за оцета  Embarassed Обещавам ти да изчезне миризмата му - майка ми почиства много неща, включително и мебели с оцет - маха се  Rolling Eyes

# 85
Шанта, това ако е недоразумение,аз категорично ще се откажа да показвам моите напъни.Гардероба е уникален,за миризмата опитай със сода бикарбонат или канелена пръчица.

# 86
benitta,

Точно такава кошничка ми е първият подарък от мъжът ми, тогава бяхме още гаджета.

Ползвала съм си я за пазаруване, при ходене на пикник или насам-намам, тъй като термоси и бутилки си стоят прави и не се разливат.

Със здраве да си я ползваш!

Шанта - идеален е гардеробът!

bouquet

# 87
Шанта,този гардероб е просто прекрасен  Crazy Crazy Crazy Crazy аз направо съм влюбена  Crazy Crazy Crazy

Аз искам да покажа какво направих с един от куфарите  Laughing

http://ilinak.snimka.bg/arts/edno-ot-mnogoto-hobita.605072.24332717.big
Само дето не мога да махна ръждата,виждам че пада,но много трудно,останах без пръсти,кожа и нокти,махам с циф  Laughing и лимонтозо,кажете нещо по-лесничко  Laughing
И утре се качвам на вилата да работя върху два сандъка и 3 бели стола  Laughing дано имам успех  Laughing

# 88
Само дето не мога да махна ръждата,.........

acid, нали се продават някакви преобразуватели за ръжда, и разтворители мисля, че имаше, с тях не става ли? newsm78 Хубаво място си му избрала на куфара! Peace

# 89
  • София и там където не се пуши
acid- върти ми се в главата амьоняк, този домакинския.  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт