Лято в Албена 2011 (тема5)

• 44 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Плевен
Кака Гери аниматорката ... детето се влюби в нея Simple Smile

# 676
...Маа Рамотсве, драго ми е да те видя  Stop ...

и на мен, зеленко
Hug

3. безжичен интернет имаше само на рецепцията
със сравнително добра скорост

Понеже все още живо ме интересува ползването на нет, а в хотела, който сме избрали, няма такава опция (за рецепцията), чудя се дали би било проблем ако си от друг хотел да поседнеш и да ползваш малко нет или нещо те проверяват на тази рецепция  newsm78

нямам на идея
но като пробвате първия път, ще разберете
иначе логването е навсякъде из Албена с фамилията и номера на резервацията
пробвахме тук-там из заведенията с айфона и почти навсякъде успявахме да се логнем, къде по-бавно, къде по-бързо

иначе на нашата рецепция скоростта беше поносоима
съвсем малко се чакаше за дир-а, сега, или гмайл

# 677
И ние се върнахме от Компас снощи. За първи път почивам в Албена и общо взето съм доволна.
Обаче стаята ни беше на най- лошото място. Първи етаж, първа стая, до стълбите и гледаше точно пред входа на фоайето, където излизаха хора да пушат и да си говорят. Много шумно, много. Също така миришеше на мухъл, доста. Но не сме се разправяли да ни местят, защото щеше много да ни стане. За храната нямам забележки. Обаче за чакането имам - поне по 20 минути се чакаше за готвените манджи. Никога в други хотели не съм чакала по толкова. Това много изнервя.
На басейн ходихме само два пъти за малко. Аниматорките не ми направиха никакво впечатление.
Вчера като валеше дъжда вместо да дойдат да кажат, че ще има занимания за децата, да се обяви по някакъв начин, те се бяха скрили в залата само с едно-две деца.... да не би някой да разбере...
Отсервирването също никакво го нямаше. Закусвахме в малкия салон, защото горе беше пълно, на обяд същите наши чаши и чинии все още си стояха там.
За плажа- ползвахме свободните зони и ходихме с кола. Морето беше повече от разкошно.

# 678
ето ме с преразказа, макар и със закъснение, но не успях по-рано

http://www.reseforum.se/forum/bulgarien/23263-bulgarien-albena-usch.html
този пости е абс. отрицателен
като са доста смешни на места
с какво не са доволни:

1. знаели, че в БГ е евтино и че Албена била най-скъпата БГ дестинация
но въпреки това им се видяло много скъпо

2. били в хотел Фламинго
наричат го "сграда-измама"
без никаква изолация в стените
нощем им течала вода на балкона, не разбрах от какво и не се оттичала в канала, а се образувало 3см дълбоко езерце

3. въпреки 32град. на сянка, водата в басейна била ужасно студена
да уточня, че шведите обичат да се къпят тук в морето, реките и езерата, където водата в разгара на лятото е макс 20град
та ми е малко странно колко толкова студен е бил този басейн

4. не им харесвала главната улица, водеща към плажа с нейните сергии
било им трудно да се разправят всеки ден с децата си заради желанията им, защото не били дошли в БГ да купуват играчки

5. същото и за лунапарка
много скъпо и едва се отървавали от това с 3те си деца

6. плажът бил ОК
но в морето имало нещо, което описват като щипалки

7. хотелът имал певец, който всяка вечер пеел едни и същи кавъри и то много зле

8. препоръчват човек да си носи тапи за уши за да може да спи там от шума
който искал спокойствие, да не ходел там

следващите постове потвърждават, че цените доста били скочили след 2006

според един туроператор вечерята струвала 120 кр, според друг 170, как може?  Rolling Eyes

# 679
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/albena-bulgarien-i-september-9021

тук се посочва, че храната и алкохолът са евтини
с предупреждение за консумация на пилешко - някои познати се върнали със салмонела

следващият повече нямало да се върне там
разни момиченца му предлагали секс и това го е отвратило
както и предупреждава да се внимава в обменните бюра
"това е източна държава и не може да се очаква много от нея като такава ...Смятам, че Албена няма какво толкова да предложи"

следващият пост ми се струва писан от българин
препоръчва на предишния да отиде на други места, за да се запознае с природата
а не да съдел за една страна по един курорт в нея

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 10:16 от Анонимен

# 680
номер 3
https://www.flashback.org/t515838

този пост е предимно положителен
описва доста добре разположението на курорта и обяснява, че именно централното му управление допринася за добрия му вид
намеква, че бюрокрацията е малко в повече

вилите ги описва като "пред разпадане"
а хотелите като "стари и изхабени"
всичко много типично за една комунистическа архитектура от 60те
човек не забравял, че е в Изт. Европа

стандартът на хотелите не бил същият като в Скандинавието
въпреки наличието на 4 и 5 звездни
наистина луксозни хотели нямало

били в хотел Елица, който имал категория 4 слънца в каталога на Аполо
малки, но добри стаи

рецепцията и барът на хотела не били нищо особено, както и магазинът му

приятен персонал
но имало проблеми с езика
почти никой не говорел англ.

после пише за ресторантите, от които са доволни
храната била ОК навсякъде, пробвали само бълг. кухня
но музиката на живо била ужасна в ИЗвора
в Рай имало вариете, от което били доволни
в Славянски кът са доволни от народните танци и нестинарките

в Garden Place певците се опитвали да пеят шведски песни и им съчувства доста

в закл.: "отиди долу до Златните, за да изпиташ един турист. ад и ще бъдеш благодарен, че си избрал Албена"

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 10:15 от Анонимен

# 681
Благодаря за превода!  Hug
Аз се забавлявах истински с коментарите на шведите.  Laughing В тях има и доста истини.

# 682
Здравейте,
ние се върнахме след 10 дни в Мура,за нас това е първо посещение в курорта, гласувах че сме доволни но с забележки и те са само към храната. Беше много еднообразна, имаха няколко изключително слаби вечери и се чакаше за топлата храна около 5-10 мин. ако си по наблюдателен ще видиш как се измисляха различни неща от останала храна което е кофти.
Но стаята беше супер просторна леглото огромно, вратата към тересата с мрежа, сменяха спалното бельо на 3 дни хавлиите всеки ден, въпреки че не ги слагах по пода, метеше се всеки ден към това нямам забележка. Анимацията на Гергана също беше на ниво за моя спортен мъж това беше рая - волейбол, футбол голяма игра му удари и е много доволен.
Да в луна парка цените просто са престъпни, направихме си и ретро снимка и прическа на малката, че всички момиченца бяха издокарани. В единствения мрачен ден ходихме до Балчик в Ботаническата градина на тръгване към софия посетихме и делфинариума (безумна цена за билет), но какво да се прави не ходим всеки ден там, а и детето е доволно.
Като цяло времето беше с нас и смятам живот и здраве пак да се върна там, така като ви чета май пак ще предпочита Мура, първата линия си е удобство особено с дете, а и анимацията си е един плюс.

# 683
  • София
Както и всяка година досега, и тази на страницата на Делфинариума във фейсбук има талони за 50% намаление на цената на билета.

# 684
  • Пловдив
Страхотни снимки  Peace. Аз мисля, че те познах Wink. А сега да попитам снимката от вечерната анимация, да не би да е от коктейлната вечер  Blush

# 685
аз пък всичките ви виждам редовно  newsm47 ама като не уреждате една Албенска среща е така ще се разминаваме по чудните алеи  Crossing Arms
а сега по сериозно
за догодина ние за себе си сме решили да отпътуваме ето тук
 даааа даааа знам какво ще кажете - те руснаците идват тук и ако беше толкова хубаво нямаше да идват - е да ама не е така , просто им е омръзнало . "Анапа е курортен град разположен на Черно море, част от Краснодарския край с  добра инфраструктура, летище . Средиземноморския климат, минералните извори и красиви плажове са естествените природни дадености на известния руски курорт. Археологически музеи, Международни фестивали, делфинариум, аква парк, както и различни атракции са част от визитката на града"Имам позната която живее в Русия . Миналата година бяха тук и си изкараха страхотно много са доволни. Да но тази година са решили да почиват там , пак на черно море , именно заради девствените плажове . В момента е там и по думите и курортния град по нищо не отстъпва на нашите.От храната е доста доволна. Цените ами никак не са лоши около 30 рубли струва 1 $  и 1 нощувка за двама идва около 100 лева със закуска и вечеря  . Ето един пример . Хотела е на първа линия , стаите съдейки по сниките изглеждат доооста добре  Laughing  Харесва ми това че курорта е пак на Черно море , а ние си го познаваме и някак ми е по спокойно . В Албена е много хубаво , но стана  някак пренаселено  Thinking

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 18:41 от Ashanti79

# 686
Ashanti, много интересна идея. Плажовете са девствени, защото не са експлоатирани, курортите там не са разработени като нашите.
Без да съм проучвала каквото и да било, само ще ти кажа, че аз не бих отишла там заради храната. Руската кухня е твърде бедна и еднообразна по мое мнение.

# 687
  • Луната ни пази
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=592 По повод разговорите ни за персонала и заплатите им, ето ви малко инфо, ако на някой му е интересно!

# 688
  • В.Търново
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=592 По повод разговорите ни за персонала и заплатите им, ето ви малко инфо, ако на някой му е интересно!
Видяхте ли какви заплати вземат хората там.Аз го знаех това нещо,даже по-горе споменах,че камериерка взема към 300лв. в Албена.Смешна работа.Използват хората,че останали без работа и щът не щът започват там за смешни пари.

# 689
Заплатите им са смешни, както са смешни и доходите на работещите хора в милата ни родина. Затова всеки, който има смелост и възможност си заминава. За съжаление това е действителността.  Sad  Затова, моля ви, бъдете по-снизходителни към персонала.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт