Лято в Албена 2011 (тема5)

• 44 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Засега сме имали само 1 плаж на пясъка долу, но наистина, с дете като моето - ходи малко и после "вземи, мама" е по-лесно с количка (малко се удължава пътя), вместо за ръчичка, а ако е още бебе - супер. Тук в хотела има доста бебоци, гледам ги и на разходка долу, има приятни пътечки, улици и стълби дори, през които лесно може да се стигне докъдето му е кеф на човек. Относно надуваемите чудеса - ние си взехме предварително от Джъмбо помпа за надуване на дюшеци, за 6лв. си спестява човек голям зор Laughing Наистина не е приятно в автобуса да се накачулят хора, които са достатъчни дори само с присъствието си, че трябва и дюшеците да са там, но...в крайна сметка, ако си много уморен и не ти се прибира пеша до горе, прежалваш се и за около 5 минути с автобуса си пред хотела.
Лично на мен ми допада това, че разполагаме с басейн и с плаж и според настроението и моментния кеф мога да посетя което искам. Това, което тук в гората намирам обаче, ми е по-скъпо, отколкото близостта на плажа до хотела (както беше миналата година в Мура). Свежо ми е, подухва си, диша се нормално - аз съм човек, който не понася влага и горещини, а миналата година точно това ми скапа почивката. Та, лично за моето семейство, сега, когато правим сравнение, е по-важно да ни е добре в това отношение.

Всеки преценява сам с кое е готов да направи компромис - дали с първа линия, дали с ходене пеш/с автобус, бутане на количка или носене на ръце на детето...Обидно е да се плюе нечий избор, не забравяйте, че догодина, живот и здраве, много хора ще четат темата, за да намерят информация и да се ориентират към избор на хотел, така че, нека се придържаме към възпитана комуникация и споделяне на информация, моля ви. Темата е приятна, нека не се променя този факт.

Мегелинка - да, тези са плочките. Предполагам същото, като теб - че догодина всичко ще е реновирано изцяло, дано Simple Smile

Ева - наистина Панорама прави целия хаос в ресторанта, не е никак приятно ooooh! Чак персоналът се дразни, какво остава за гостите...

# 601
  • Sofia
dani4ka555, прегледай само няколко страници назад и ще откриеш мнения на 3 човека, които тъкмо се върнахме от Лагуна Маре и описваме подробно ресторанта, басейните, пул бара и анимацията на Лагуна Гардън, които ползвахме.
А още малко по-назад в темата си спомням и подробно мнение на почивал в самия хотел. Беше доволен от стаята и чистотата.
Потърси с търсачката в конкретната тема, а не в целия подфорум. Потърси също с варианти Л. Гардън.

# 602
  • Пловдив
Да скажа и аз за нашата почивка в Албена. Вчера се върнахме от Добротица, mrancho явно сме били заедно, ще кача по-късно или утре снимки.

С нетърпение ги очаквам  kaffeetrmker_2 .

# 603
  • В.Търново
Да скажа и аз за нашата почивка в Албена. Вчера се върнахме от Добротица, mrancho явно сме били заедно, ще кача по-късно или утре снимки.

С нетърпение ги очаквам  kaffeetrmker_2 .
И аз. Grinning

# 604
  • София
Аз пък да ви кажа, че за тези като мен, за които морето не е само плаж, а и купон, горските хотели имат много предимства. Вечер обстановката е много по-добра - има простор, самите дворове ли, как да ги нарека, около хотелите са по-луксозни и приятни за пийване и веселби в компания. Признавам, действително близостта до плажа е удобство, особено за семейства с малки деца, но това не е единствено важното за една пълноценна почивка така, както я разбирам аз.

Що се отнася до чадърите на първа линия - това не е за мен! Честно да си кажа, понеже децата ми са послушни, назад се чувствах изключително спокойна - играят си около мен на пясъка, аз мога спокойно да си чета или да си дремя без да ги наблюдавам. Един едиствен път тази година бях на първа линия на плажа - е, изприщих се! Все са във водата, миг покой нямах да ги наблюдавам да не влезе навътре някое, да не се нагълта с вода. То пък и вълни имаше тогава, та съвсем се изтощих. Навремето една съученичка се удави  на самия бряг - паднала от вълната, ударила се, нагълтала се с пясък - и аз не знам как точно е станало, ама от тогава имам фобия.

# 605
Клер, и аз като теб имам фобия от вода, като дете попаднах във водна яма в Обзор, съвсем на брега дет се вика, нашите ме гледат и си мислят, че си играя, защото аз съм буквално на брега....ужасно беше, никога няма да забравя усещането, ти си потънал, вълните се разбиват отгоре ти....не можеш дори да извикаш  Sad

Абе не разбрах аз къде го видя ти тоя простор в Орхидея  Rolling Eyes, ние също обичаме вечер да стоим, да пийваме, да си говорим, бяхме 3 семейства, ей за 1 седмица една вечер успяхме да седнем заедно, такъв фраш беше, маса до маса, въздух няма.....като чуя Орхидея първата ми асоциация е клаустрофобия  Mr. Green Сигурно такъм период сме уцелили, знам ли  newsm78

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3924571
Днес сутринта обаче за пръв път чух за този случай, пропуснала съм го, странно за инцидентите в България се тръби ежедневно, раздухват се до небесата, а те не били само при нас проблемите.

# 606
  • В.Търново
За натровените руснаци с алкохол менте си спомням като съобщиха по новините.Както има проблеми в България,така и по света.

# 607
  • София
Е, raja_nikol, ние като че ли в различни хотели сме били. За храната не споря - вярвам, че в определен период може да е по-зле от друг, ама да кажеш, че в "Орхидея" е тясно, просто си кривиш душата. Басейните са просторни. Барбекюто уютно и с много маси. Ресторантът голям и с обширни тераси много маси вън. Дворчетата около корпусите - големи.  Ние също бяхме голяма компания - е, по време на храненията се налагаше да се разделяме на 2 маси, но няма да правим сватба, я. Няма стандартно заведение, което да може да побере без размествания толкова много хора заедно. Не знам, ние ходим юли и изобщо не е претъпкато никъде.

А тази година на другото място, къде беше - Царево, май, събирахте ли се три семейства за хранене на една маса?

Абе отиди в "Оазис" да те хване клаустрофобията напълно.

# 608
Стига де, не се ядосвай, нали знаеш имам симпатии към теб  Heart Eyes

Басейните са големи вярно, но никога нямаше места, сигурно защото сутрин  бързахме за плаж, и нямахме толкова хавлии да мятаме и на басейна, та рядко успявахме да случим 1-2 свободни шезлонга.

Точно на барбекюто беше фраша, всички се изсипваха там, за огромен хотел като Орхидея, тези 20-тина масички са крайно недостатъчни. Ресторантът затваря в 21 часа, така че не е много приятно да седнеш там и да сноват сервитьорите, почиствайки остатъците от вечерята.

Градинките са големички верно, люлките са 2-3 по спомени и 1 пързалка, денем обаче ние бяхме на плаж, надвечер на разходки, та като се върнехме вечер си беше направо тъмно в градинките.

В Царево имаше големи маси- да, всеки път си сядахме заедно. На други това няма да им хареса, ако са си сами, съзнавам този факт  Peace

# 609
  • София
Абе не се ядосвам, може би има значение кога почива човек - през юли барбекюто не се пълнеше до дупка, винаги си намирахме места. А най-хубавото беше живата музика през ден - даже танци имаше!  Mr. GreenНа басейните ходех следобяд, винаги съм намирала места.

Стига, бе - какви са били тия маси в Царево - за по колко човека? newsm78

# 610
Ето- виждаш ли- ни жива музика, ни танци  Mr. Green, от 18- юли бяхме.

Ще ти пусна снимки на лични  Heart Eyes

# 611
  • Луната ни пази
Рая и Клер, имам чувството, че вие двете сте били в различни хотели Simple Smile  Hug   bouquet

Момичетата, които бяха в Лагуна Маре, имам въпрос. Има ли мед на закуска? Моята дъщеря обожава кисело мляко с мед и орехи. Орехи ще си начупя и взема, за млякото се коментираше надълго и нашироко, та искам да знам да си нося буркан с мед? Миналата година в Оазис на закуска винаги имаше голяма купа с мед, но тази година как е в Лагуните?

# 612
  • София
Да, бе, вярно - голям смях! Joy

# 613
  • София
Всеки има свой стил на писане и не виждам нищо лошо в това да си различен. Така и друг ник ще бъдеш моментално разпознат  Mr. Green Маа Рамотсве, драго ми е да те видя  Stop Поздрави на общите ни познати, ако си контактувате още  Blush

3. безжичен интернет имаше само на рецепцията
със сравнително добра скорост

Понеже все още живо ме интересува ползването на нет, а в хотела, който сме избрали, няма такава опция (за рецепцията), чудя се дали би било проблем ако си от друг хотел да поседнеш и да ползваш малко нет или нещо те проверяват на тази рецепция  newsm78

# 614
Милченчето-не, няма хладилници в Орхидея. Няма и сешоари.
Аз вече си бия главата що не резервирах в Мура или Нона тази година-така се чудих за тях и накрая-Боряна. ooooh! Много исках Мура, ама щеше да ми дойде много далеко от центъра с това бебе... Confused
  На страницата на Албена във фейса има доста похвали за хотел Боряна, погледни, може и да се успокоиш за избора си Simple Smile
не намирам, може ли линк Praynig

Общи условия

Активация на акаунт