"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 176
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Роси според мен не иска да суче, а цока от шише защото му е по лесно, тоест отбива се от гърда, това го има при бебетата на смесено хранене, на мен така ми прилича както го описваш, ще изцеждаш ако трябва.
Ина мен ми е много трудно ставам нето нощем или по скоро това към 5-6 ч.чувам я и не мога да стана Embarassed, а знам че колкото повчеч се разсънва по трудно заспива после, даже тези нощи и Дани бълнува и не мога да стана да го успокоя Embarassed
Чинче и аз съм със страхотни кръгове под очите, няма ли да ходите някъде със Слав през отпуската му.
Деска на Симона акото е като натурален сок от праскови с такава консистенция/ как го описах/дано няма нищо обезпокоително Hug
Сиси дак честито  bouquet
Симона тези дни много се усмихва, слагам я в кошчето да спи давам биба а тя я плюе и казва нещо което Дани тълкува като Елааааааааааа Simple Smileотивам тя изплюла бибта и така ми се смее с беззъбата си муцунка, че не издържам и я гушкам, това се повтаря, знае че ще ме разтопи и ме манипулира Simple Smile
Момичета какво ще правим зимата в къщи ще полудеем, а те ще са в период в който ще искат да гледат занимават седят, сега е добре  по цял ден на вън

# 631
Хелън - ясно...ами опитвам се да го издиря въпросния ЛАК но кой знае...иначе ми казаха от МЦ където ми водеха консултацията, че не би трябвало да го искат...вече и аз не знам. За изчисленията - ами счетоводителката на фирмата го е изчислила, плюс това и казвам датите на теримина и на раждането, това би трябвало да е достатъчно newsm78

за житото -  аз все още само се каня да си сваря, пък кърма си имам. Нищо специално не ям, даже чайове за кърма не пия, макар че тези дни понеже и моите гърди вече не са така напрегнати, реших че май трябва да си взема и аз едно чайче на Хип.

Нощем и ние се храним поне по 2 пъти, обикновено към 2 и 4 ч. , напоследък взе да пропуска яденето към 12.30. Иначе всички в къщи си лягаме към 22.30  Blush че ако пропусна после дълго не мога да заспя и много се изнервям. Бебко заспива в люлката до нашето легло, но при първото ядене го звемам при нас и така спим тримката  Simple Smile Понякога даже кърмя в полусън и не си спомням после  Simple Smile

# 632
Цвети, значи вземам сега един компот от праскови, минавам го с пасатора и ще ми стане ясно за какво говориш  Hug

# 633
Деска благодаря! Hug

# 634
А някой има ли впечатления от чая на Хип  newsm78? В смисъл да пие само него, без други стимулиращи... Много се чудя дали да го взема, иска ми се само ако има наистина ефект..
Хеберлея, ще ти кажа нашето педи какво направи с болничния - видя в ЛАК датите на предните, пита ме за дата на раждане и дата на термин и сестрата изчисли всичко - последния изравняващ на мен ми е за 57 дни... Но много ми чудно ако не си намериш ЛАК ,какво, няма да ти издадат последния болничен ли????  newsm78
Имам и друг въпрос - сега гледам в сайта на НОИ, изплатили са ми досега само изравнителни 5 дена, от датата на раждане до предполагаемия термин, кога ще изплащат целия болничен... имам още половин болничен от юни, който не е изплатен...

# 635
Сиси, честито! Жива и здрава да е малката принцеса!
Момичета, и Явор си изяжда ръцете до повръщане, но аз въобще не съм помислила, че не му стига млякото де. Вчера бяхме навън с негов връстник (родени са на една дата) - същото поведение - плюнчене, изяждане на ръцете, нервност... А за нощното хранене - аз съм доволна,че през по-голямата част от нощта спи, нека си яде тогава (е, ако  не яде нощем няма да се сърдя де) защото през деня кърменето ми е най-спокойното време - през другото време дечко или ме разкарва, или се нервосва, или спи съвсем леко и неспокойно... Баща ми само лелека, като го гледа, че от него ще ми белее косата, пък аз днес му казах, че и той има вина за това, че тази бременност какво ли не ми мина през главата - така че сега ще си го слуша как реве и се газира и...това е. Сега оценявам Румен какво лесно за гледане дете е бил (уж го знаех, но сега наистина го осъзнавам).
Цвети, много точно описа акото  Peace
Хеберлеа, много кофти това с картата... Нали ти поне не се притесняваш, че кърмата ти е намаляла, нормално е да се урегулира. Чайчето не пречи да го пиеш, де.
Пускам ви отново материалчето за проблемите с кърменето след първия месец.

# 636
Хелън, другата част от юнския според мен ще го получиш най-късно средата на август. Предполагам, че ти си го занесла примерно юни месец. От работата ти го носят в НОИ примерно края на юли/ако тогава ви дават заплатите за юни/ - т.е. 15 дни след това трябва да получиш пари  Peace

# 637
  • София
Симпли, Честит Рожден Ден! Жива и здрава бъди и много щастлива!!!  Hug

Чинче, къде ти е помощник-гладача?  Crazy Crazy Crazy

Хеберлеа, третия болничен се издава от личния лекар НА ДЕТЕТО. И как може да й дадеш болничните при условие, че за да получиш парите те са вече в НОИ. Освен това вчера аз ходих за моя болничен. Изобщо не ми искаха ЛКК, а вписаха третия болничен в картона на детето.
На мен документ не са ми искали.. аз си носих копия на двата болнични, за да не объркам нещо. Тази лекарка твоята е куку, защото ако има някаква неточност от НОИ няма да видиш и лев  Wink

Чух се с Кити. По-добре са и двечките! Praynig На Дара в урината не са открили нищо патогенно, така че най-вероятно няма да включват втори антибиотик. Кити яде картофи и ориз, но се оправя. Казва, че кърмата й е намаляла много, но аз й казах, че ще се оправи. Надявам се да е така! Hug

Ана2, имам въпросче. Нощно време много ми се препълват гърдите. Рали си яде на около 3-4 часа по това време на денонищието. Това означава ли, че нейните нужди са се повишили и съответно гърдите произвеждат повече? Яде почти само от една гърда. Рядко стига до втората.

И да ви кажа каква глупост направих днес. Стопих на бебето залъгалката в една тенджера. Ама така я стопих, че тя беше изчезнала, буквално  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Тя Рали и без това много рядко я иска и аз реших да я стерилизирам. И добре го направих. Обгазих къщата яко. Притесних се че го дишах това, докато махах тенджерата от печката  Crazy Сега ще купувам нова бибка. Старата беше каучукова, ама май сега ще взема силиконова. Искам на МАМ, ама не знам от къде  newsm78

# 638
Ейй Чин сега се сещам,че искам да те питам нещо от 100 години и все забравям.
Усетила ли си проблем с предната гума на количката при разглобяване.Онова червеничкото копче си остава долу и трябва доста човъркане,за да изскочи и.... веднъж не я бях сложила явно добре и гумата падна в движение  Confused Искам да разбера дали проблема е в нашата или е нещо фабрично.

# 639
Ее днес го обявявам за ден на НАП - плюс това получих и други две писма, така че другата седмица има да си говорим и пишем с тях ум да ти зайде! и изобщо днес ми е ден за ядосване. Sick..приривавами се, ама трябва да поема дъх и да залепя усмивката, че след малко си идва щерката - със свекървата,.... а и утре чакам гости така че ще трябва да забравя засега за тез си неволи...мдда. добре че бебо днес СПИ! Ама вече 4 час спи!?? Това нормално ли е след ваксина newsm78 пък аз очаквах да е нервен..

Хелън - ще видим как ще се сборим с педиатърката. То и без това най-много термина да ми пише в ЛАКа...

Ваче ама и ти си кукувица  Hug кой знае аз до утре какви ще ги свърша. Добре че намерих една готина гръцка сладкарница в квартала...

# 640
  • София
Ваче ама и ти си кукувица  Hug кой знае аз до утре какви ще ги свърша. Добре че намерих една готина гръцка сладкарница в квартала...

Голяма кукувица, даже...  Twisted Evil Mr. Green

# 641
Здравейте!
С тези колики нищо не мога да свърша,пък камо ли седна да чета и пиша,за което съжалявам.
Прегледах малко по диагонал,но ми се искаше да се включа докато зверчето е заспало.
Сиси честита племеничка! Simple Smile
За болничните първия е 45 преди термин,втория е 42 дни,а третия изравнява остатъка до 135дни.Дефакто както аз родих 5 дни по-рано от термина третия ми болничен стана 53 дни.Дано ти е от полза.
За гладене и аз едвам намирам време,а за готвене да не говорим,ако не е майка ми сигурно ще умрем от глад.От 1.08 до 5.08 обаче ще сме само тримата вкъщи и ще трябва да измисля нещо,че Мърфиян си идва гладен като вълк и най-много да ме изяде с парцалите  Mr. Green
Хелен аз също спрях житото и наблягам на течностите,дори не помня от кога не съм яла  newsm78
След като от неделя не беше акал моят син днес най-после ме награди с пълен памперс,сега спи спокойно и се моля да е повечко,че тук от няколко дни ми стопява напълно силите,а когато трябва да ги набавя пак почва с нощното мрънкане и смях на сън и така съм почти постоянно будна.Не знам до кога ще издържа,но съм на границата вече....

# 642
Здравейте.. Simple Smile
лелеее, написала съм гАрди, вместо гЪрди в предния си пост, простете...  Embarassed

Хелън, какво за чая на Хип, какво искаш да стимулираш?
Аз продължавам да го давам, но положението не е нито по-добро, нито по-лошо.
По-добре си свари сама копър и така...

ПаО, да, и при мен го имаше този проблем, измий го хубаво, явно се замърсява и после му сложи.. олио  Crazy

Ваче, помощник гладача тези 2 дни ми яде значително по-малко, чак ме притеснява. Не знам от ваксините ли, но се мъчим по половин час, а друг път за 10мин е изпил всичко.
Продължава да го мъчи коремче, направо взе да ми писва жестоко от тези колики, дано да си отиват вече, че така ми мъчат детето.
Това със  залъгалката ми е познато, нашата не изчезна, но така се размекна, че се наложи да я метна.
Аз днес си купих стерилизатора на Бертони, не бях питала тук за него, надявам се да ми върши работа.

# 643
 Привет , да ви почерпа  Никол днес прави  1 месец newsm38 newsm38 newsm38
(извинявам се , но  нещо не успях да  кача  нещо хубаво)
  СИПЛИ честит  рожден ден !!!  party006
 За гърдите и мои те са станали по меки , но Никол папа за сега нямам  проблем , а  за нощното хранене давам   и около 10 и 30 , 11  часа и после  се сабъжда чак около  4  часа папа и после  чак  в  7.00 ,  7.30 и  така ми остава  време  и  аз да поспя  Grinning

# 644
Добър вечер,момичета.
Чин,мерси за идеята ще пробвам с олио,че е доста изнервящо.
Helen май имаше в предвид чая на Хип за кърмачки... Ели аз го пих първата седмица две..но не мога да ти кажа дали е имал ефект.То май аз се успокоих,че правя всичко необходимо и така и кърмата си е ок.
Честита месечинка на Никол  Hug

Общи условия

Активация на акаунт