"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 179
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Момичета на мен май ми намалява кърмата доста осезаемо   Sad Cry

Ревеше като луд, давам цица, не иска, не иска биба, не иска на ръце, не иска в леглото, люлката, шезлонга, никъдее....дадох му чай, пие като луд, но се осъмних че е от чая, по скоро е защото нещо му влизаше в корема. Реших да пробвам пак на гърда-не, реве, а зърното му е в устата, не иска просто. Разтворих му 100 мл АМ да пробвам какво ще стане, изяде го с такава охота, изобщо не се разбра по изражението му, че яде нещо ново за първи път при това...изпи го цялото. Сега гърдите ми се пълнят добре, за следващото ядене ще са супер. Чудя се какво става обаче, дали не държа детето гладно??? Сега го мерих на кантара, сутринта де, беше 4.240, а на 12 юли беше 3. 710, дали яде достатъчно???
 Сега в момента искам помпа да си купя за да цедя и да му давам кърма в шише, а не АМ. Каква да си купя? Електрическата по-добра ли е? Аз по принцип никога така и не успях с ръчната на Авент да изцедя и 10 мл, та не знам какво да правя момичета, помогнете... Cry

# 616
Здравейте мамчета

Днес бяхме на преглед и ваксинка за хепатит. Оги се държа много мъжествено и само за малко проплака. После спа в синга на мама и сега кара отново хубав следобеден сън...Само ме е яд, че не можах да си оправя 3тия болничен лист. Личната лекарка (тази при която сме записани а не тази която уж ни води конултацията) се запъна да ми иска Личната абонаментна карта - да видела вписаните предишни болнични, и да же ми иска да види предишните болнични?!? Е да, но аз ЛАК сам си я затрила някъде покрай спешното секцио (вероятна в приемната е останал) и болничните листи са при работодателя, който междудругото не е в София...А вчера 2 пъти се обаждах на педиатърката да я питам какво трябва  #Cussing out Звънях на работодателя, за да ми каже точно от коя дата трябва да ми пуснат болничния и го уточнихме, ноо не - не било достатъчно" това било финансов документ не можело то така...  Close

И сега пак ще трябва да се размотаваме - МЦ е чак до Министерство на земеделието, а ние сме в Люлин и няма кой да ни закара -днес със Оги сме ходили с трамвая до там. На вас искаха ли ви някакъв документ за издаване на третия болничен лист?  

Роси - сигурна ли си че Авентската помпа ти е правилно сглобена?  Аз ползвам втора такава исъм доста доволна...

# 617
Роси, не се вкарвай във филми. Тя Ани2 ще ти каже де, ама нали знаеш, че гърдите не са винаги твърди и пълни. Като се регулира омекват.
Хеберлея, на мен не ми искаха нищо за болничния. За датите - каза че ще си ги види от епикризата на малката. В смисъл кога е родена и ще си сметне. Но пък моя картон е там, защото там е моето джи пи.

# 618
Деска, проблема е, че не искаше да суче, а шишето го изпи и сега спи блажен съм Sad

# 619
Симпли, честит рожден ден. Весел празник днес.

Сиси, да ти е жива и здрава племеничката.

Роси, не става ли да кърмиш легнала и полуспяща. Аз кърмя по два пъти на нощ, но това не ме притеснява. По скоро ме притеснява ако се налага да ставам нещо заради баткото. Тогава се мъча да събудя мъжа си, докато го събудя и се разсънвам. А по някога не успявам да го събудя.

Чин, аз слънчеви очила купих когато Ивко стана на 3 г, но започна да ги носи когато стана на 4 г. Купих му полароид. Наистина са скъпички но вършат поне работа. Но без очила си мисля че е по добре. Нали човек има естествена защитна реакция да си свива очите. Не знам на едно бебе дали му е удобно с очила и като не може да си каже или да си ги махне!

Аз днес ходих до стария апартамент и си взех 3 огромни торби с багаж. А колко има още. Само като се замисля за 6-7 години живот там колко боклуци сме натрупали. Добре е човек да се мести от време на време да се разчиства малко.

# 620
Роси, може да е нещо моментно. Аз от сутринта примерно съм на шишето. И ако Йоана беше на гърда, щях да се вкарам в същия филм. Хапва 80мл, избутва шишето, махам го и веднага почва да си яде ръцете. Давам пак шише, не иска, давам залъгалка - засмуква я като вакуум. Махам, давам шише, не иска. След 15 мин процедурата се повтаря, но този път изпива 10-тина мл. Та така я караме от сутринта.  

Ани, какво става с Нико?

# 621
Роси, и аз имам ръчната помпа на Авент и съм доволна, пробвай да изцедиш на ръка, но вече Деси ти е дала добър съвет.

Хеберлеа, на мен не ми искаха никакъв документ, мисля, че ЛЛ се прави на интересна... как може да разхожда така жена с малко дете.
Моя болничен даже Слав отиде да го вземе.

# 622
Роси, и аз от 2 дни съм така, по-меки са ми гърдите и не се събуждам в локви. Детето си суче и според мен й сти стига, като се цедя след като се е наяла, изцеждам по-малко от преди.  Имам ръчна на Авент и електрическа на Медела. И от двете съм доволна с електрическата е много по-бързо и е с по-малко части за нагласяне.

Днес ходих да се поразкрася малко, на козметик и фризьор, Вени беше с мен, държа се прилично, помолих фризьорката да пусне сушоара, приспахме я и аз си свърших работата. Тъй де и аз съм хора, малко да се вкарам в ред за собствено самочувствие.

Ани, дано бързо се оправи Никола, пуснете изследвания и на баткото, ако ще се чувстваш по-спокойно.

Пиша с една ръка и ми е малко трудно, после ще включа пак.

# 623
Здравейте момичета,
Искрено благодаря за приятната изненада и за всички поздравления за рождения ми ден. Не успях да се науча да качвам снимки и се надявам да успея да почерпя на срещата, която коментирахте.
Аз ви четях горе-долу напоследък, но нямах възможност да пиша, че и покрай нас едни щуротии...
Почина дядото на мъжа ми и той отпътува по спещност за погребението. През това време една от работничките му такива номера развъртя (като го няма шефа), че и с това трябваше да се разправям. А на всичкото отгоре Селин такъв рев изрева. Дереше се направо. Водих я и на лекар, зщото много се притесних. Оказа се, че от запушеното носле я е ударило в ушите. Та сега капем капки и се надявам да е по-добре. От болките искаше постоянно да суче. Преди си обичаше бибата, а сега ревеше ужасно само като и я допра до устата. Кошмар. И на разходка не успяхме да излезем от тоя рев. Като капак, от толкова ядене започна да връща и доки каза, че я прехранвам и това и засилва коликите. За 10 дни е качила 400 гр.  newsm78 Общо 750 гр за 20 дни. Та  в съмари, според доки ревеше неистово и постоянно от ушичките и от силни колики, които аз съм и докарала с постоянното даване на гърда.  newsm78 От това ака  по-често и по-рядко ако. Сутринта и памперса беше пропуснал, та целият и гръб беше в ако. Ох, това са моите премеждия тия дни. Дано се пооправя вече.  Иначе и тя започна да гука Simple Smile
Чакаме тати да си дойде днес и утре сигурно ще спретнем една вечеря по случай моят РД с моите мама и татко.
Отново много благодаря за пожеланията. Ана2 специално мерси, че ни мислиш!   bouquet

Много ми стана кофти за Кити и Дара. Искрено се надявам бързо да се оправят и да се прибират вкъщи.  Praynig
Роси, и аз вече сдавам багажа при нощното хранене. Често и заспивам и се събуждам след  1 час. Бебка се е нахранила и тя е заспала.
Ваче, Сашата е невероятна!
Деска, ти си страшна! Аз повлияна от вашият ентусиазъм, помолих мама да позамрази малко зеленчуци и плодове и за нас. Аз не мога да се справя. Дори една манджа ми отнема огромни усилия, когато бебка е будна.
Бюти, и Селин много не се кефи на шезлонга и люлката. Издържа 10 мин и после и писва и реве. Няма спасение за нас Simple Smile А като знам колко пари струваааа. Дано поне като порастне я захаресва.
За затъпяването... и аз съм в кюпа.  Embarassed
Хайде момичета до после. Изгря слънчице и ще се опитам да я излъжа и да излезем навън малко, че съвсем изкуках.

П.С. И аз си мечтая да отива на фризьор, масаж, маникюр, еххххххх

# 624
Села ви, дали не е дошъл моментът, в които гърдите ти вече произвеждат точно, колкото на бебето му е необходимо да се засити и затова да не се събуждате в локви? т.е нещата се урегулират.  newsm78

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 19:29 от chin

# 625
Симпли, за мое щастие Йоана си харесва шезлонга и активната гимнастика и така успявам с доста неща. Дори оня ден и аз се поразкрасих, ама у дома. А пък понеже тя рядко има шанса да стои дълго време в кухнята, като я заведа там с шезлонга това означава поне 1 час съзерцаване на една картина от миди и на радиатора. Идея съм нямала за 1 час колко много неща се вършат.

# 626
Села ви, дали не е дошъл моментът, в които гардите ти вече произвеждат точно, колкото на бебето му е необходимо да се засити и затова да не се събуждате в локви? т.е нещата се урегулират.  newsm78
точно това се е случило.Аз много се зарадвах като станах при мен,че ме изнервяше доста тоя постоянен теч.

Симпли мила честит рожден ден,хубава вечеря ви желая,бъди здрава и щастлива жена и мама  Simple Smile

И аз направо припадам на нощното хранене...ако съм седнала главата му клюмва на 2та мин. и съответно ни поза имаме с малчо,нищо...Ако легна(въпреки че мен така ме боли и не е мн удобно) заспивам пак на 2та мин и въобще не знам той колко е изял,заспал е също,но след час пак се буди и плаче...т.е. нищо не е ял и така цялата нощ се превръща в дрямка на пресекулки.Днес с Ичката си говорихме,май най-добре в хола с телелвизора да разейва,че ... не става иначе.Аз щото много се хвалех за хубавите паузи и сега вече ги няма..ядем и в около 12, и около 3ч та и около 6ч и сутрин съм парцал..като се и размринка към 5ч заради газовете иии..сега разборам вие как сте...пък и от два месеца вече ... ужас  ooooh! 30те минути,през които яде ми се струват 2 часа и с нетърпение фледам часовника постоянно сякаш ще минат по-бързо  Embarassed  Подозирам,че при нас е скок в растежа или малчо дава заявка за повече манджа дано съм права и скоро пак да минем на стария режим прекрасенннн : ))

# 627
Здравейте, мамчета   bouquet
Симпли, честит рожден ден, желая ти много щастие, любов и сбъднати мечти  Hug
Роси, и аз като теб си мислех, че кърмата намалява, но Ани2 ми даде една статия да прочета, за урегулирането и кърменето след първия месец, помоли я да ти я пусне, аз се успокоих  Peace А иначе и аз ползвам помпа ръчна на Авент, много е удобна и се цедя за нула време ако се наложи
Хеберлеа кофти, че си я загубила ЛАК... На мен без нея не искат да ми издадат болничен лист въобще. Бях я забравила един път и ми казаха, че докато не я донеса няма болничен. А иска старите болнични листи за да изчисли по тях остатъка... Не знам как иначе би се получило...  newsm78
Деси, радвам се много, че Доли е добре  Hug
Сиси, да ти е жива и здрава племенничката
Алекс и той по цял ден е на ръце, освен когато сме с количката де... Иначе детето спи навън постоянно, но приберем ли се.... ей такива  Shocked ококорва  Laughing. Добре, че съм покрай майка ми, та вече не се побърквам... Определено си ми е много голяма помощ - готви ми, даже глади дрехите на малкия. Добре, че е тя, че иначе и аз ще изкукам.
Още хапвате ли жито? Аз ям, но мисля, че има по-голям ефект ако пия повечко течности...  newsm78. Понеже хич не го обичам житото се чудя дали да не го спирам вече, при вас как е? Дайте някакви други идеи за увеличаване на млякото - освен жито и течности.
Пао, май и при мен се урегулира кърмата, ама аз още си ходя с подплънки, че мразя да съм мокра. Аз пък само легнала кърмя, за мен е кошмар да съм седнала. Ама не заспивам докато дребния не заспи  Peace. Целувки за вас с Марти и Ичката и Дара  Heart Eyes

# 628
Момичета благодаря ви!  Hug

Имам едно питане към мамите родили преди термин. Понеже 45 дневния болничен е с дата до термин като родиш по рано как се изравняват дните. Май тъпо го обясних, ама дано сте ме разбрали.  ooooh!

За нощното хранене- и аз едвам се надигам. Почвам да храня стефи и се усещам, че задрямвам. Като си отворя очите и то шишето свършило!  Confused

Хелен  и ние много си обичаме количката. Там спи като пън!  Laughing Та си го приспивам в количката даже и у дома иначе без ръце ще остана.  Mr. Green

# 629
Сиси, с последния болничен трябва да ти ги изравнят дните  Peace

Общи условия

Активация на акаунт