"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 199
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от мен   bouquet

И аз да ви кажа вече все по трудно ставам нощем да го храня, като че ли умората се е натрупала. Преди скачах и забравях, сега едвам отлепвам  Tired И сутрин нямам никакво сила и вдъхновение за разходки, много ме е яд така, искам да го извеждам сутрин, но ми е невъзможно просто. За това пък вечер наваксваме. А и каката съм я наказала малко, че не слуша хич. Охххх, докога ще ядем по 100пъти нощно време????? Страхувам се да не посегна към адаптираното мляко вече.... Crossing Arms ooooh!

Ана2, много се радвам за Явор, че е добре  Heart Eyes

Кити, милинка с теб сме Hug

Чинче, почини си мила, гладенето ще чака, както мойто де, престоява три дни вече, не че това е за хвалене де, но....

Зизунка, добре дошла отново при нас   bouquet

Иси, много красиво си ни го сервирала кафенцето   bouquet

МамаАни, и аз съм с торби, и ние сме на 2 часа нощем... Tired

Деска, как е Доли?

Симпли, да си жива и здрава мила, и най-здравото бебче да гушкаш  Heart Eyes Hug

# 601
Здравейте и от нас.
МамаАни, Доли е по-добре. Вече се разхожда, лае, хапва. Добре че са хапчетата де.
Ниие снощи спахме от 22 до 4, ама аз късно се усетих да легна да поспя. 6 часа нямаше да са ми излишни.
Момичета, Йо днес имаше рядко ако и малко като слузесто. Чудя се от какво е. Мен ме съмнява да е от тиквички с мляко и чесън, където два дни се тъпча с тях, но днес няма да ям такова да видим. Другото което ми идва на ум е да съм претоплила кърмата повече. Уж  внимавам да не я прегрявам. Мерих Т в дупео 36,8, което е супер. Та друга идея?  newsm78
Симпли, честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива.
Кити  Hug

# 602
Деси, да не би да е пишкала върху акото, сигурна ли си, че е слуз?
Никола веднъж имаше такова ако и се бях шашнала малко, но на другия ден, когато тръгнах да сменям наакан памперс и го отворих, той тъкмо се изпикаваше върху свършеното и изглеждаше по същия начин, както предния ден.

Роси, уморат сякаш наистина се натрупва.. за жалост..

Мама АниHug торбички нямам, но тъмни кръгове колкото щеш..

# 603
Чин видя ми се като слузеста жилка на едно място, а и е малко по-рядко от друг път. Но пък до сега акаше през ден и беше гъсто, сега ака всеки ден, може и затова да си е с по-рядка консистенция.
Един път със сигурност знам, че дадох по-топла кърма  и тогава имаше същия ефект върху нея. Дано и сега е това, но уж внимавам и не я претоплям.

# 604
  • Sofia
Здравейте мамчета,

Е такава разходка не сме правили, докато го успокоя и излезем то се заоблачи и задуха и чак като изкарах количката видях. Обиколихме блока и се прибрахме. Поне сега сме спокойни и мога и да хапна.

Деска слузестото може и да е от повече плодове и зеленчуци, но претоплянето също има такъв ефект.
Зузина, добре дошла, не се връзвай на свекървата, всеки акъли дава...

Мами почивайте си когато може, и аз такива торбички съм заформила че и сини а никога до сега не съм имала ако ще 3 нощи под ред да не съм спала. Роси и аз съм така, преди ставах веднага, сега като го чуя и докато се освестя на няколко пъти заспивах и чак като Дани ревнеше по настоятелно тогава успявах да се надигна. Абе умората е кофти нещо а трябва и да сме адекватни като се грижим за дете. Аз с удоволствие бих се възползвала от помощ. В неделя са ми обещали аз да се наспя а тати да го гледа, ха дано. Иначе по цял ден съм сама и понякога време за хапване едвам намирам, не съм чистила от 3 дни а не съм готвила от 5 но и това ще мине и ще се забрави, само гледам да съм спокойна Hug

# 605
Даги, ми то аз ям диня в промишлени количества. Дано си права. Днес ще храня само с прясноизцедена кърма каквото и да ми струва това, да се цедя точно преди ядене и да видим.
Иначе и аз съм вече уморена. Снощи нямам идея дали Йо се е събуждала в 1 или направо в 4, но като помислих, тя ако беше гладна към 1 квартала щеше да чуе.

# 606
  • София
Здравейте и от мен Heart Eyes

зизунка, радвам се, че си тук вече, наистина липсваше Hug  Коментарите на свеки гледай да ги пускаш покра ушите, това се оказва начинът за справяне...

чин, ти добре, че не си тръгнала на разходка, че като гледам как се стъмни навън ooooh!
Имаш ли сушилня?  Пускай дрехите на бебето там и може да не гладиш (освен от естетическа гледна точка, ако нещо е много намачкано).  Аз не го правя де, обичам да си гладя всичко, но когато няямам време прибягвам до това Rolling Eyes

деска, а не може ли да е просто от жегата?  
На Лора и е редичко акото по принцип...не съм се замисляла да се притеснявам newsm78

Ани, дано са добре и двете дечица, консултирай се за Иван, ако те притеснява нещо Hug

# 607
Бюти и това може да е. Тя иначе изглежда съвсем добре, та за сега няма да се притеснявам. Ще видя следващото какво ще е и тогава ще го мисля.

# 608
Ех, момичета...

И аз съм много недоспала. Въпреки че в сравнение с някои от вас не мога да се оплача... Към 22.30 вечерта и двете деца са приспани. Докато поговорим с таткото, хапнем (щото преди това рядко ни остава време за ядене) и станало 23.30. Лягаме и към 3 през нощта ставам да храня Андрей. Половин час хранене, после още поне половин час, докато се приспи. Кърмя ту седнала, ту легнала, за да не ми се запушват гърдите както преди. И като заспя към 4.30, към 6 часа баткото става. и започва да ме вика. Ако баща му отиде, започва да крещи "Мама да дойде, мама!" И мама става, ни жива, ни умряла и започва да се занимава. Днес по едно време не издържах и си легнах и оставих баща му да се занимава с него, дедето искаше мама, баща му се ядоса, накара му се доста остро, стана ми мъчно и после му казах, че е твърде суров към детето, та имахме спор - сега ако искам да не му се кара баща му толкова, трябва да си ставам сутрин и да се занимавам. А отчитам и факта, че и на баткото не му е лесно, ревнува и има нужда всячески да си доказва, че още е важен за мен. Днес искаше да ходя с него да гледаме някакви филми, аз му казах, че приспивам Андрейчо и той ми обясни, че "не обича тази мама, не е добра, иска при друга мама, иска да бие Андейчо" и прочие прекрасности. Не ги чувам за първи път и принципно даже се радвам, че детето вербализира негативните си емоции, но ми става мъчно. Иначе обикновено е много нежен с Андрей, все го милва, ноооо... има едно наум.

Аз свекърва си не бих оставила нито да глади, нито да чисти вкъщи. Просто би ми било много притеснено... Иначе моята е свястна жена и ни помага, когато се налага да гледа баткото, така че аз оплаквания нямам, но някак чувствам, че не искам някой да изземва домакинството на моя дом от мен. Просто аз съм много чувствителна на тази тема. Затова викаме една жена, тя идва веднъж седмично, изчиства, изглажда и ни е мирна главата. Като искаме помощ от бабите (а тя си е много необходима), водим им да гледат баткото за през деня.

Признавам си, че на детето дрехите почти никога не гладя - ползваме сушилня, де...

# 609
Дес, и на Явор акитата са по-редички от преди (или поне така ми се струва). Не съм се и замисляла защо, но не мисля, че е нещо притеснително.
Аз гладя веднъж в седмицата обикновено  Embarassed или при нужда, когато има кой да стои при Явор. Специалист съм по готвене за нула време, щото и това или трябва да е в слинг с Явор, или когато Стефан се е прибрал от работа. Рядко спи повече от минути...
Ставам, че иска не просто да е гушнат, ами да се разкарваме заедно  Confused

# 610
Здравейте!  Hug

Симпли, честит рожден ден!

Аз минавам само да се похваля, че днес станах леля на малка принцеса! Много съм щастлива. След малко ще ходим да видим бебка! Laughing

# 611
Ани2, благодаря ти и на теб. Дано наистина не е притеснително.
Сиси, честита принцеска. Да ви е жива и здрава и много голяма да порастне.

# 612
Ана2 , и Венцислава етака... на ръце , но не само , а трябва и да се разхождаме така... Чудя се като понатежи още как ще го изпълняваме това упражнение newsm78
Симпли ,честит рожден ден! Много здраве и радост с любимите ти хора! Hug
Сес, честита радост!Да еживо и здраво бебчето!
Днес моето детенце си  се"върна"- от 10ч. спи....надничам я през пет минути и я чакам да се събуди.
през това време успях да разровя темите ида разбера това , което ви бях питала за служебната бележка с доходите......
Вчера беше много крива и будува почти целия ден , та до 24,30 през нощта... не искаше  да спи  и това е ooooh! Днес си спи спокойно и дълбоко. Апропо..да попитам....забелязвам я ,че като се разбужда сутрин й е доста мъчителен процес , който продължава поне час- час и половина с пъшкане , протягане, заспиване отново , изплакване и отначало....докато си отвори очичките и се засмее все едно нищо не е било. Да ама през това време на пъшкане аз напро полудявам да я гледам и да се питам какво я мъчи.. Има ли идруги бебочета така да пъшкат ??? newsm78
айдеееее събуди се Laughing

# 613
Бюти, моята сушилня остана долу, та всичко си гладя, но по принцип предпочитам да са му изгладени дрехите, нашите също.

Ани2, вече доста се заглеждат, Никола също иска да го разхождам като праскачка из лозе. Все по-малко спи  и все повече иска на ръце.. но в движение.   bouquet

Сиси, да ви е жива и здрава принцесата, скоро братовчедчетата много ще си играят. Simple Smile

Св., сигурно ти е много трудно, дечицата нямат много голяма разлика и сигурно ти е трудно да обясниш на 2 годишното си момченце, че го обичаш с цялото си сърце, въпреки че нямаш време за него.
Като се замисля, аз дърта магарица също понякога ревнувам, когато майка ми обръща повече внимание на братята ми, та дори и на Никола  Embarassed

Слав другата седмица е отпуска и се надявам мааалко поне да си почина.
Помощ нямам от никъде, предпочитам сама и недоспала, отколкото изнервена, натоварена и с боляща глава от неискани съвети и наставления.

Какво мислите за слънчевите очила за бебета?
Вчера Слав снимаше едни булчински рокли в мола и купил на Никола слънчеви очила, много е смешен с тях, но не знам какво вижда човечето с тях и необходими ли са му въобще, при все че и парите им не са малко?  Продавачките го убеждавали, че на бебетата им са необходими очила (аз въобще не го изкарвам на слънце, което да го заслепява) и той взел, че се вързал. Thinking

# 614
Чин, четох една статия как слънцето е много вредно особено за бебешките очи. Та според мен ако очилата са хубави и през тях се вижда нормално, без да се налага Нико да полага усилия, няма да е лошо, но само ако има риск очите му да са изложени на пряко слънце. Иначе не му трябват. Peace
Оф и аз като теб все съм сама. Предната седмица излизах с един колежки, те си говореха за работа, за други неща. Едната ми вика ти как си - отговорих й - А аз съм на памперсите и млякото, за сериозни теми не ме търсете. Голям смях, ама като съм все с бебе. Вчера Марти я гледа за час да се разсея, ми беше ми странно.

Общи условия

Активация на акаунт