"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 172
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Аз имам един проблем, надявам се да дадете съвет, най-вече предполагам Ана2 или Евридик или Мимсат ще могат да ми помогнат:
Та от 2-3 дена като кърмя Крис ситуацията е следната, започва да суче много добре, суче около 10 минути без да се дърпа, гълта си всичко ок, и след около 10 минути започва да се дърпа сам от гърдата за секунди и пак я търси, без да реве без нищо, просто се дърпа и пак търси (като междувременно рита с крака и удря с ръце по мен). Мляко има със сигурност, защото дори с леко натискане на гърдата и пръска (не е силна струя, просто виждам че има мляко)...след като така се дърпа около 5 минути, пак се кротва посуква още малки и или заспива или престава да суче и започва да се смее...въпроса е че тези 5 минути в които така се дърпа са много неприятни и не знам защо така прави newsm78 Ще съм много благодарна, ако някой може да ми даде съвет/решение Hug

Здравей, Zzvercheto!

И аз като Ана2 си мислех за някакво дразнение на червата/коремчето, докато суче. Промяна на позите, тихо и притъмнено място за кърмене, тиха музика или ти да припяваш на Крис са варианти, които можеш да опиташ.
Някои майки споделят, че когато кърмят бебетата легнали, те са много по-спокойни и не нервничат на гърда. В този смисъл наистина една евентуална промяна на позата за кърмене може да има благоприятен ефект.

Дали ти си консумирала напоследък нещо, което да причинява киселини? Или да си пила някакви лекарства, да си пила газирано? Тези неща понякога могат да имат известен ефект върху вкуса на млякото и оттам и върху детето.
Дано Крис скоро се успокои и кърменето да е удоволствие и за двама ви!   bouquet

# 661
  • гр. Козлодуй
helen 30 и аз в четвъртък през нощта вдигнах Т 38,5 и ужасно ме болеше на пипане едната гърда, но не беше твърда, което ми беше странно. И това си беше, вече ме боли по-малко.
Ние вчера бяхме на консултация, но не ни биха ваксина, защото Борис има обрив по цялата главичка, който е тръгнал и по гърдичките му, а освен това има още жълтеница. Педито изписа цял куп лекарства - калциев глюконат, витамин С, фенистил капки, освен това каза да спра всякакви препарати по време на къпане и след къпане, прахта за пране също, сложи и мен на диета /картофи и ориз/, която едва ли бих могла да спазвам, но ще се опитам де. Изтърси, че може да има алергия и към белтъка на кравето мляко, което малко ме стресна. Минахме и през ортопед. Там всичко е наред.
С кърменето каквото и да правя продължава да си нервничи и да се омазва целия с кърма, даже в ушите му влиза. Тази нощ поне спа повече, т.е. набързо заспиваше без после да се буди, та поне и аз си починах. Но от сутринта беше ад, заспива и като го сложа в леглото ги ококорва едни и рев, рев, рев ... Направо луднах. Сега насън пак си мрънка нещо.
А случвало ли ви се е да ви боли глава и какво пиете в такива случаи? Вчера забравих да питам докторката, а усещам че скоро ще ме заболи, първите признаци са вече налице.
Май и аз започвам да изкукавявам Simple Smile. Забравих да кажа, че Борис е наддал 1200 гр и е пораснал 3 см.

# 662
Деска за памперсите нямам думи!
Чета ви редовно,но отдавна не съм писала,тъй като съпруга ми е в болница и ми е малко изнервено.Както винаги калпавите лекари не могат да открият какво му има.
Та да се върна на памперсите аз-последния път купих на Либеро и ми се струват по-добри в сравнение с тези на Памперс.Някоя от вас купува ли от тази марка?С нищо не превъзхождат Памперс,но имам чувството,ме Плами се чувства по-добре в тях.Сега видях вестника на Кауфланд и от понеделник ще има промоция на Молфикс,много ми се иска да пробвам и тях,но не смея да рискувам.
Кауфланд винаги имат развалени неща-мои роднини си бяха купили вонящи пилешки бутчета.Забелязах обаче,че и Пени и Билла,та и СВА имат стоки с изтекъл срок на годност.Лично аз от Билла бях се натъклала на негодни за консумация маслини.Но щом става въпрос за детски стоки и продукти ме хваща беса.Как не ги е срам простаците недни,ами ако утре някоя майка купи пюре и то е с изтекъл срок?Извинявам се че ги нарекох простаци и употребих грозни думи,но наистина тези дни ми идва малко напрежението в повече.

# 663
Имам въпрос към Ани2 или ЛЛЛ - от вчера вечерта имам температура, гърдите ми са горещи. Бяха и твърди, но след храненето вече не са, само са топли. Температурата ми е 37 градуса, сега гърдите ми са меки, защото ги изцедих и Алекс яде. На пипане са меки, няма бучки или втвърдявания. Какво е това, може би начало на мастит  Confused Възможно ли е да се препълват гърдите през нощта, защото Алекс се буди само 1 път да яде, понякога 2... Стреснах се...

helen30,
вероятно сега се чувстваш по-добре, защото си изцедила гърдите и Алекс суче. При предмаститни и маститни състояния е много важно да се изпразват добре гърдите. Препоръчва се кърмене или изцеждане през два часа, дори и през нощта.

Добре е да се третират гърдите по следния начин: затопляне преди кърмене с горещ душ или мокър компрес, след това нежен масаж от горната част на гърдата по посока на ареолата и зърното, след това сучене или изцеждане, което може отново да е съчетано с лек масаж и след това охлаждане на гърдите, което може да се направи с компрес от кърпа, потопена в хладка/студена вода. Компресът след кърмене може да е и от охладено в хладилник зелево листо, надупчено с вилица. Обвива се гърдата с него, като се избягва областта на ареолата и зърното.
Ако Алекс не може да изпразва гърдите достатъчно добре, добра идея е да се доизцеждаш след кърмене. Най-щадящо това може да стане на ръка.
По време на нощния сън можеш да опиташ да намериш поза, която да не притиска гърдите, например по гръб. Добре е да не носиш сутиен или да носиш хлабав такъв или без банели.
Много майки споделят, че приемът на хранителната добавка Лецитин от 1200 мг – по 3-4 таблетки дневно до пълно отшумяване на проблема и след това намаляване на количеството с по една таблетка на седмица, им е подействало много добре при подобни състояния. За лецитина по възможност се  консултирай и с лекаря си.
Не на последно място - много почивка, някой да те замества в домакинството, а вие с Алекс само да си лежите и да предлагаш често гърда, много течности, прием на витамин Ц са сред нещата, които могат да окажат благотворно влияние.
Успех!  Hug

# 664
Деси, естествено че ще ги върнеш. Дано да пазиш касовата бележка. Че аз винаги ги изхвърлям!

Рождения ден мина чудесно. Беше на двора, децата ги забавлява аниматор, а ние успяхме да се видим на спокойствие.

Честити месечинки на всички!  Hug

# 665
Хеленче, сега пък това ли ти дойде до главата  Hug взела си много адекватни мерки, като си дала на Алекс да суче, а Евридика ти е казала какво трябва да направиш, за да се подобрят нещата. Аз бих добавила да пиеш вода или да хапваш диня или краставица, за да почнеш да пишкаш повече. Ето тук има систематизира информация за проблемите с гърдите.
Ири, при легнала поза не са ли по-добре нещата? Ти също може да погледнеш линка, който дадох току-що, както и съветите на Евридика. За къпането - аз също не ползвам препарати, а момичетата споделиха много добри отзиви за къпането с хума. Не бързай да се плашиш за АБКМ, обриви имат почти всички бебоци от темата. А за диетата - може би е разумно да ограничиш продуктите от краве мляко за всеки случай.
петрова_г, дано скоро се разбере какво му е на мъжа ти  Hug Представям си колко ти е напрегнато...
Нещо Шунка ми се губи  newsm78
Симпли, пропуснала съм за ушичките. Милата Селин! А за наддаването - пропуснах да пиша, че 400 гр за 10 дни си е напълно нормално наддаване за тази възраст. нормално е и акото да е по-рядко, и ние сме в този отбор. Нека суче душицата, щом има нужда.
Цвети, честита месечинка на Симонка! Много, много, много щастие да ти носи!!!
Клавдия, честито и на Владис! Жива и здрава да ти е! Видях й снимките, голям бонбон Simple Smile
Явор си изяде ръцете и взе много да лигави  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 21:04 от Ана2

# 666
Евридика  Hug, благодаря много за информацията, ще пробвам с компресите, нямам зелево листо, но ще слагам студена кърпа.
Ани2  Hug, както винаги си ми много полезна, благодаря  Hug  bouquet
Аз пих и един парацетамол за температурата, сега са добре нещата, да видим....

# 667
Здравейти всички,мами и бебоци.

Helen милата...няма да се стряскаш,ще мине.Ичката съшо вдига темп от времем на време,но цеди по малко и минава. Hug

Зверчето и при нас е такова положението от известно време,но вече все по-рядко.Както Ани2 беше писала,при нас най-вероятно е от газовете,защото често Мартин ака или прицка,докато яде.Една мама от майската тема ми каза,че те обсъждали,че бебето има нужда да оригне и затова така се мята..аз пробвах веднъж,веднага го направи и миряса.Не всеки път става и ако не се оригне до 30-40сек го връщам на гърдата.Отделно при нас помага и смяната на гърдите.Като се мята на едната(вече омекнала) другата му се струва пълна и я приема много по-добре.Ани2 каза,че няма проблем да се сменят,защото задното мляко се регулира така,че да има и в двете гърди.

петрова_г  Hug дано всичко се оправи при вас и таткото да се прибира здрав.

Цветич,честита ви месечинка,да цункаш госпожицата от нас Hug
Честито и на Владис,да расте здрава и послушна  Simple Smile

Ние днес бяхме на ЛЛЛ среща,после обикаляхме градската градина,беше много яко..прохладно и свежо.После пак насам натам и ей сега се прибираме..мама хапва и продължаваме днешния маратон с Ичката и Божжидара : ))) Лека вечер на всички и послушни бебоци  Hug

# 668
Цветич, честита ви втора месечинка, да сте живи и здрвички, без никакви колики и повечко да спинкате   bouquet  bouquet  bouquet

Клавдия, честита месечинка и на вас, мнооого здраве ви пожелаваме и безброй усмивки   bouquet

Ири, мен скоро ме боля глава и като пийнах едно кафенце и моментално се оправих, виж си кръвното, в тези жеги много пада...пий течности повече   bouquet  bouquet

petrova_g, аз по препоръка ползвах Либеро и съм много доволна, малко дебелки ми се струват, но попиват много по-добре.  Мисля, че Емо не мрънкаше така като е наакан, както сега с Памперс–а. Пак ще взема на Либеро сега.

Хелен, милата ти, те са ти дали най-добрите съвети, както винаги. Аз миналия месец имах мастит и е ужасноооо, дано се отървеш бързо. Зелевото листо е чудодейно, независимо, че не ти звучи така. Гушкайте се с бебо в леглото и папкайте редовно, компресчета и ще се оправите  Hug Hug

Аз днес започнах да кърмя легнала, много беше добре. Тази нощ много плака бебо, чувствам се като караконджул  Mr. Green Crazy Tired

Бяхме днес до Бенетона-а в мол софия, купихме едно страхотно панталонче за 15 лв. и една блузка с късо ръкавче за 12 лв .  Sunglasses
Наистина има много дрешки и изгодни.

# 669
Здравейте...

Ваче, другият помощник гладач го видяхме днес. След като я хванах тайно как даде на Никола чай 2 мин след като се наяде и той повърна, си го прибрах в количката и айде.. у домаа!

Елдра, не изчезвай повече така, притеснявам се..

Цвети, честита втора месечинка на Симонка   bouquet

Момичета имам проблем, откакто бихме на Никола ваксината ми яде значително по-малко. Друг път 120мл не му стигат, търси още, а когато яде ако му дръпнеш шишето се сърди, сега го храня на няколко пъти и накрая изпива максимум 90-100мл. Напъва се много по време на ядене, свива крачета, накрая се ядосва и плюе шишето.
Според вас трябва ли да го карам да си дояжда или да оставям нещата така?  Thinking
Този корем и колики вече го съсипват.

Забелязвам, че си върви наравно с другарчетата по термин. На едни мерки е с бебенцата на Орнела и Мейдънли, а бяхме и с едни термини.

# 670
Чин, според мен всички бебоци правят в момента едно и също, независимо дали са на кърма или на АМ, дали са преди или след ваксина. Човека може да му е жега, да не му се яде. 100мл са си супер на ядене. Не се тормози излишно, щом наддава добре, значи няма място за притеснения. Hug Hug и ние цяла нощ с колики, то не бе пръцкане, ръмжене, реване.....

# 671
  • София
Ваче, и аз така стопих на Румен каучуковия биберон преди години  Embarassed За гърдите...нощем и сутрин гърдите най-често се препълват заради пролактина. Вероятно се е получило или защото Раличка е сукала малко по-често и по-активно и  е дала сигнал за повече, или защото се е събудила на малко по-дълъг интервал от обикновено (при обикновена пауза от три часа забавяне от половин-един час може да напълни гърдите сериозно). Ще се урегулира с времето. Единствено внимавай за запушвания в такива моменти на препълване - бучки, които не се махат и след кърмене например.
Баш таз нощ извадих вече помпата и цедих, цедих...  Twisted Evil да не ми стане дясната гърда на камък. После в хладилник и й дадох след около 6-7 часа кърмата. Нали няма проблем, че е седяла в хладилника? Веднага я прибрах.
Аз също мислех, че нощно време се пълнят повечко заради пролактина, ама напоследък доста се повиши количеството на кърмата.

Деска какви са тия памперси? Каква е таз бройка? Кой номер са?

Чинче, голяма работа е свеки  Crazy
Според мен не карай Никола да яде повече. Детето си усеща колко му е добре да яде.

# 672
Чинче, свекърва ти е уникална!
В петък, свекървата дойде да гледа Макс. Имаше изцедени 90 мл. Изпил си ги, човекът набързо, промрънкал и свекърва ми решила: детето умира от глад! Вместо да му направи 30 мл. и да му додаде, му направила 120 мл. и му бутала 30 мин. в устата, Макс изпил насила 20 мл. Разплакал се вдигнала го да го успокой, а той я изповръщал цялата. Еми така й се пада  Twisted Evil
Някой ще ми обясни ли разликата в моделите памперси на Памперс: актив фит и драй фит. Днеска купих Мега бокс - 117 памперса р-р 3 за 24 евро  newsm78 това на сметка ли е или е скъпо?

И аз вчера си напипах бучица и ме болеше дясната гърда, но благодарение на съветите на всички се оправих (душ, масаж, цедене). Благодаря, на Ани и ЛЛЛ дамите   bouquet

# 673
Роси, когато беше голямата жега искаше да яде нон стоп, в резултат за 1 месец качи кило и  600грама почти, като последните 900 грама за 2 седмици по време на жегите.
Ще ви послушам, чудя се дали той просто не иска да си увеличи паузата на 4 часа, а аз да си го тъпча на 3..  newsm78

Зизуна, нямам си напредстава, може би само в дебелината...  Thinking

Забравих да ви кажа, в Пикадили има памперси на Памперс 3-ка за 21лв, 60 и няколко бройки.

Ваче, на нейното лошо отвръщам с добро... ей това най-много я дразни.

Вчера в майчин дом са открили нов етаж с родилни зали... майките си раждат в стаите, има централен мониторинг, т.е в стаите на лекарите на монитори се изписва за всяка една родилка- кръвно налягане, пулс, контракции и т.н..
Жалко, че не бяха готови за нас, но.. за вторите/третите/четвъртите... живот и здраве Wink

# 674
Добър вечер! Кити и Дара са си вкъщи вече  newsm44 newsm44 newsm44
Чинче, има си значение ваксината - затова и като изведнъж се появи проблем при кърменето, питаме освен другото и дали наскоро не е имало ваксина. Но Никола не е недохранен, така че и според мен можеш да го оставиш да си яде, колкото иска - все пак само е намалил храненето, и то не прекалено.
А за Майчин дом...уж се очакваше тези зали и за нашите раждания да са готови...
Зизу, свекърва ти...абе тя се държи като 100%-ова българска мъжка майка-закрилница  Mr. Green Наистина така й се пада  Mr. Green
Ваче, спокойно можеш да пазиш кърмата в хладилник и за повече от 6-7 часа. Слагай я обаче не близо до вратата, а отзад,при гърба, че там е най-студено. Ето една полезна табличка за съхраняване на кърма. А за изцеждането  - гледай да е само за облекчаване, че иначе стимулираш и ще ти се наложи редовно да цедиш.

Пао, много си права за оригването  Hug това е важно уточнение.
Инсайд не се е появявала скоро, какво ли стана с тях?  newsm78 Честита месечинка и на нейния Георги, и на Георги на Августа  Hug
Аз днес се разглобих от чистене, после поспахме малко целофамилно, а вечерта бяхме на разходка, но такъв силен вятър излезе...че бързо-бързо се прибрахме.
Хубава съботна вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт