Та от 2-3 дена като кърмя Крис ситуацията е следната, започва да суче много добре, суче около 10 минути без да се дърпа, гълта си всичко ок, и след около 10 минути започва да се дърпа сам от гърдата за секунди и пак я търси, без да реве без нищо, просто се дърпа и пак търси (като междувременно рита с крака и удря с ръце по мен). Мляко има със сигурност, защото дори с леко натискане на гърдата и пръска (не е силна струя, просто виждам че има мляко)...след като така се дърпа около 5 минути, пак се кротва посуква още малки и или заспива или престава да суче и започва да се смее...въпроса е че тези 5 минути в които така се дърпа са много неприятни и не знам защо така прави

Здравей, Zzvercheto!
И аз като Ана2 си мислех за някакво дразнение на червата/коремчето, докато суче. Промяна на позите, тихо и притъмнено място за кърмене, тиха музика или ти да припяваш на Крис са варианти, които можеш да опиташ.
Някои майки споделят, че когато кърмят бебетата легнали, те са много по-спокойни и не нервничат на гърда. В този смисъл наистина една евентуална промяна на позата за кърмене може да има благоприятен ефект.
Дали ти си консумирала напоследък нещо, което да причинява киселини? Или да си пила някакви лекарства, да си пила газирано? Тези неща понякога могат да имат известен ефект върху вкуса на млякото и оттам и върху детето.
Дано Крис скоро се успокои и кърменето да е удоволствие и за двама ви!