"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 175
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Деси, Нико се чувства много добре като цяло. Нито колики го мъчат сега, нито повръща. Ака малко повече, но го приемам за нормално. С Ана2 обсъдихме на ЛС нивата на билирубина. Неговия е 155 а тя ме успокои че над 200 се считат за проблемни. Ще изчакам да мине прегледа на черния дроб и ще видим какво ще каже специалиста.

Симпли, много ви се е събрало точно покрай РД. Дано скоро да се подредят нещата пак при вас и най-вече Селин да е здравичка.

Хелън, аз нищо друго не пия за кърма освен чая на Хип. Дори и него вече забравям да го пия. Сигурно вече се е регулирала кърмата.

Лека вечер от мен!  Hug

# 646
Ани, ще я пребори жълтеницата няма страшно   bouquet

# 647
  • София
добър вечер и от мен, признавам си прочетох по диагонал, защото много ми се спи...
Радвам се че Дара и Кити са по-добре, дано скоро си отидат у дома Praynig Hug
Ани, надявам се и Нико да се оправи бързо Praynig
Аз имам един проблем, надявам се да дадете съвет, най-вече предполагам Ана2 или Евридик или Мимсат ще могат да ми помогнат:
Та от 2-3 дена като кърмя Крис ситуацията е следната, започва да суче много добре, суче около 10 минути без да се дърпа, гълта си всичко ок, и след около 10 минути започва да се дърпа сам от гърдата за секунди и пак я търси, без да реве без нищо, просто се дърпа и пак търси (като междувременно рита с крака и удря с ръце по мен). Мляко има със сигурност, защото дори с леко натискане на гърдата и пръска (не е силна струя, просто виждам че има мляко)...след като така се дърпа около 5 минути, пак се кротва посуква още малки и или заспива или престава да суче и започва да се смее...въпроса е че тези 5 минути в които така се дърпа са много неприятни и не знам защо така прави newsm78 Ще съм много благодарна, ако някой може да ми даде съвет/решение Hug

Аз днес отново се благодарих за подаръците активна гимнастика и шезлонг, днес си стоя и в двете по 1 час и сумати неща си свърших, голям кеф, дано и занапред е така Praynig Mr. Green
Аз казах ли ви, че в Мола (на Стамболийски) в Бенетон има една маса при бебешките дрехи, където има разпродажба и има дрешки по 7-10лв. Аз купих на Крис една много симпатична блузка с дълъг ръкав, за 3-6 месеца за 7лв Mr. Green
Лека от мен и до утре Hug

# 648
Много благодаря на всички за съпричастността   bouquet  Hug

Ана2,    Hug

Ние нямахме повече такъв проблем, след като му дадох АМ, той спа 4часа, идеално за моите гърди да се напълнят чудесно. Като се събуди си хапна завидно добре и пак заспа. Доволна съм и доста по-спокойна, благодарение на вас  Hug и моите приятели.
  Аз открих много готин начин за къпане, когато не ми е до коритце. Влизам под душа като съм го гушнала Емо. Той е мноого доволен, смее се от капките, дори не му слагам никакви химии, само водичката ни облива, пробвайте и вие  Hug

# 649
  • София
Ваче, помощник гладача тези 2 дни ми яде значително по-малко, чак ме притеснява.

Тии, зарад' агентите ли така пишеш.. Аз друг пом. гладач имах предвид  Crazy Crazy Crazy
Залъгалка купих.. на МАМ. В ТЕМПО има. Страшно готини са им нещата. На мен мног ми допадат. Пробвах на Рали една бибка от Саша на Авент, не й пасна профила. На МАМ е малко по-различен и е грапав. Абе чудесни са им продуктите и на супер цени.

Rosi, много хубава идея за душа.  Hug

# 650
Добро утро!
Роси и на мен идеята за душа ми допадна. Ще я изпробвам.  Peace

След малко отиваме на детски РД. А следобед ще си правим пикник в лозето и ще варим компоти.  Simple Smile

# 651
Добро утро.
Днес съм ранобудна, снощи нещо не можах да спя добре.

Роси, това съм се чудела много пъти дали да не го пробвам и все съм се отказвала. Тез дни ще експериментирам

Та аз що съм ядосана. Днес заминаваме за Пепелина. От един магазин до нас купувам малка опаковка памперси, викам си през седмицата ще отида до Кауфланд да взема тия на промоция 112-37лв.  Прибирам се в нас, оправяме Йо и викам я да видя новия пакет /добре че не сложих от наличните 5 пампера и тия да ги оставя за довечара когато ще сме на майната си в генгерлика/. Вземам пакета, той отворен, пампите изцапани. Вадя аз да проверя положението - те твърди като камък - срок на годност 2009. Марти винаги ме е спирал като купя нещо калпаво, да не го връщам и да не правя проблем. Този път му викам, че няма да ме спре  Peace

# 652
  • софия
Добро утро,
Симпли миличка мн. неприятно, разбра ли се от какво се е запушили нослето Hug
Деска щом е за бебенца иди се разправяй, срамота. #2gunfire
Чинче дано Никола приключи най накрая с тези колики Praynig
Имаме ли новини от Кити.
Хубав уикенд, Simple Smile ние ще обикаляме градинките, пак сме самички.

# 653
Добро утро! Кафе? :

Пфу, Деска, много неприятно това с памперсите. Заслужават да направиш рекламация, това на нищо не прилича!
Ваче, и аз така стопих на Румен каучуковия биберон преди години  Embarassed За гърдите...нощем и сутрин гърдите най-често се препълват заради пролактина. Вероятно се е получило или защото Раличка е сукала малко по-често и по-активно и  е дала сигнал за повече, или защото се е събудила на малко по-дълъг интервал от обикновено (при обикновена пауза от три часа забавяне от половин-един час може да напълни гърдите сериозно). Ще се урегулира с времето. Единствено внимавай за запушвания в такива моменти на препълване - бучки, които не се махат и след кърмене например.
Зверчето, докато кърмиш, млякото слиза на няколко пъти. Много е вероятно като свърши млякото, което  се е "събрало", човечето да е нетърпеливо, докато млякото отново "слезе". Друг вариант е при сукането да се активизират и процесите на обработка на млякото в коремчето (приемът на мляко, това, че сте корем до корем обикновено водят до засилена перисталтика на червата, пръцкане и изхождане) и бебчо да се върти по тази причина, а при преминаване на газовете да продължи да суче. Освен материалът, който пуснах и вчера, можеш да погледнеш това: Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?
Кърмаческа стачка
Може би Евридика или мимсат ще посочат и други възможности.

Ей, почна втория месец и започнаха новите номера на малчовците, значи  Mr. Green
Ани, приятно прекарване Simple Smile
Роси, радвам се, че си спокойна вече Simple Smile
Нинка, Пао, радвам се, че се разписахте...
Цвети, приятна разходка!

Явор заспа, след като почти цяла нощ приръмжава и е неспокоен, а от седем часа направо беше неудържим...събуди и Румен, а така ми се спеше  Confused Сега гледаме Гормити... Mr. Green
Много хубав почивен ден, момичета!

# 654
  • София
Добро ви утро  Simple Smile

Да се отчета след вчерашната консултация - 1.4 кг. за един месец и 3 см. (на мен четири ми се видяха, ама карай) - значи Виктор е вече 5.7 кг. и 60 см. Не знам много ли са, ама детето иска да яде и абсурд да не му давам, че става лош  Twisted Evil Отложихме за началото на септември петорната ваксина - тъкмо да не е петък, каза педиатъра (брр, ако нещо има усложнения, да може да реагира). Що така се наплаших, не знам.

Ани2, и при нас беше нощта (сутринта по-точно) на пъшкането и напъването. Е, най-накрая точно преди разходка, на чистичко я свършихме тази работа  Laughing.

Деска, връщай ги тези памперси  Close Кауфланд са си малко такива, откъм качество не ги търси много. Но пък наистина имат големи промоции.
Аз да ви кажа сега взех Пуфис и ми се виждат по-хубави от Памперс, по-мекички са. А и по-евтини  Simple Smile

# 655
Добро утро мами!  bouquet
Аз ще пробвам с една ръка, че змея лежи в другата и спи. Чакам добре да се унесе, иначе като я сложа на леглото и има  Shocked
Деска, връщай! Аз за мен съм по- джаста праста, ама за бебока съм безкомпромисна.  #Cussing out
Цвети, мерси, че питаш! То на много бебчета от родилното още им е запушено нослето. За това препоръчват физиологичен разтвор в нослето, всеки ден профилактично. Иначе доки каза, че бързо удряло в ушичките, защото все още били на един канал. Друг е въпроса, че е доказано, че 90% от кърмените бебчета нямат проблем с ушите. Е, явно ние сме от другите 10. Дано се пооправи бебка.
А и като гледам как наддават другите бебоци, хич не оставам с впечатлението, че я прехранвам.  newsm78
Мейдънли, браво на вас. Само на кърма ли сте?
Роси, и ние пробвахме това с душа по големите жеги, ама малката много рева. После обче се усетихме от къде идва проблема. Таткото се беше намокрил и я гушна мокър. А тя мрази студено.
Ана2, мерси! И аз имам същите случки като Зверчето. Мислих, че са газове, но може и от млякото да е. Вярно, че голяма борба пада, но пък не се бях замисляла.
Нашият татко си дойде и вече отиде на работа.... Така ми липсва. После ще идем да го видим, а и чакаме една моя приятелка да ни дойде на гости.

И да ви се похваля. Най-хубавият ми подарък за РД-то беше спящо и спокойно бебе. Поприплака малко де, само за да напомня за себе си и нуждите си, но като цяло вчера се държа страхотно. Simple Smile Ехххх, дано всеки ден е такава.

# 656
Здравейте, мамчета. отдавна не съм ви писала, но лудницата при мен е невероятна. никола е спокойно бебе, но с още 7 човека в къщи е страшно. Току що изпратих мъжо на почивка за четири дни. много мислех, дали да отида с него, бебето и малката и накрая реших, че е по-добре да си остана в къщи. Почти съм изградила режим на бебето и ако се дигна някъде на почивка, се страхувам, че ще го разваля. А и само като си помисля, какво трябва да помъкна с мен за няколко дни...
надявам се, че сте добре и майчинството ви носи положителни емоции. Е, догодина по това време ще учим малчовците да ходят. Wink
Много прегръдки и целувки от мен Hug

# 657
  • софия
Днес моето момиченце става на два месеца Simple Smile, много съм щастлива.
Симпли желая ти бебка да продължава в същия спокоен дух Simple Smile
Елдра много ни липсваше Hug не зачезваай така Naughty
Майденли и ние сме на Пуфис, май не са по меки и по дебели са, но и те не спасяват положението като Симона се изака се омазва до гърба.
Анн2 и на мен ми беше полезна за пореден път, мисля си че трябва да ти се отблагодарим някак си за всеотдайността към нас newsm78, като имаш път към София ще те чакаме с голяма почерпка Hug

# 658
Добро утро  Grinning Днес принцесата ни Владис прави 1 месец.Да ни е жива и здрава и много да ни радва.Пожелавам същото на всички бебчета  Hug Hug

# 659
Имам въпрос към Ани2 или ЛЛЛ - от вчера вечерта имам температура, гърдите ми са горещи. Бяха и твърди, но след храненето вече не са, само са топли. Температурата ми е 37 градуса, сега гърдите ми са меки, защото ги изцедих и Алекс яде. На пипане са меки, няма бучки или втвърдявания. Какво е това, може би начало на мастит  Confused Възможно ли е да се препълват гърдите през нощта, защото Алекс се буди само 1 път да яде, понякога 2... Стреснах се...

Общи условия

Активация на акаунт